за толкова пари, толкова работа

• 38 760
  • 995
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Оу, направо се утрепват от работа на запад!
И ние ядем бонбонки тик-так, дето се вика.
Работила съм с англичани и испанци, в момента пак работим с испанци - направо нервна криза могат да ти докарат с тяхната "работа"!

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 13:37 от L'Agent

# 16
и това вечно сравняване с другите.. ами ето Х работи по-малко и от мен дори, аз защо да се набутвам?
А на Х наистина може до там да му е потенциалът.
Ами ако спортистите и те разсъждаваха така?

# 17
  • волно калдъръмче
Опитай така да мотивираш работника си.

# 18
Ако човек е посредствен, той е такъв по принцип, а не заради заплащането. Ако някой смята, че е подценен финансово, да намери друга работа, в която да се докаже и да получава заслуженото, но той всъщност толкова си може.

# 19
На Запад го няма това безкрайно клинчене и не важи принципът "ако е спешно, все някой друг ще го свърши". Може да са всякакви, но като им се възложи нещо, го вършат.
Отделно при нас има една особеност - започваш работа с трудова характеристика с 5 задължения и още 50 неписани. На Запад задълженията са доста по-конкретни и действително се плаща за изработено, за извънредно и т.н.

# 20
Оу, направо се утрепват на запад!
И ние ядем бонбонки тик-так, дето се вика.
Работила съм с англичани и испанци, в момента пак работим с испанци - направо нервна криза могат да ти докарат с тяхната "работа"!

Испанците и италианците казват също били мързеливи. Не съм работила с тях, достатъчни са ми американците. Но имам чувството че българина никой не може да го бие по мързел.

Себе си хич не изключвам от това число. Аз затова работя това което ми е кеф и колкото ми е кеф.
Мразя работа в която се работи, обачам работа от която се получава само удоволствие.

# 21
Mисля си, че си е тяхна работа. Този свят не е само за свръхамбициозните, а в живота на човек има много други важни неща освен работата.
Хич няма да седна да ожалвам някой, който се е изучил с една диплома, намерил си е работа, не си образува стрес, има покрив над главата и храна в чинията и си гледа приоритетите.

# 22
Аз по-мързеливи хора от гърците не съм виждала  Stop

# 23
как може човек да се чувста щастлив, с пълното съзнание, че не разгръща потенциала си?  Rolling Eyes

# 24
  • София
На Запад го няма това безкрайно клинчене и не важи принципът "ако е спешно, все някой друг ще го свърши". Може да са всякакви, но като им се възложи нещо, го вършат.
Отделно при нас има една особеност - започваш работа с трудова характеристика с 5 задължения и още 50 неписани. На Запад задълженията са доста по-конкретни и действително се плаща за изработено, за извънредно и т.н.

Една приятелка беше донесла едни папки от САЩ, от ресторант. Вътре беше описано всичко, както си трябва! Мечтая си да видя такова нещо и в БГ. Може би в големите международни фирми има.

# 25
  • София
и това вечно сравняване с другите.. ами ето Х работи по-малко и от мен дори, аз защо да се набутвам?

Ееее. Къде сравни спортистите. Те имат различни мотивации, за да играят повече, най-често парични или пък някой да ги забележи, за да отидат някъде /пак за повече пари/.
Аз съм на мнение, че човек обича ли си работата, я върши както трябва, независимо от заплащането.

# 26
Оправдание ли е това за собствената им некадърност или наистина биха работили по-добре, ако им се увеличи заплатата?

Парите не са единственият мотив за добре свършена работа. Но и не мисля, че има кадърни хора, които умишлено не работят съвестно заради недостатъчна заплата.

Като гледам повечето отговори по темата, дистанцираното българинът това, българинът онова, някак си в главата ми изниква "Не съм от тях, как' Сийке!".

# 27
Щастието е философска категория, а не точна наука.

Като гледам повечето отговори по темата, дистанцираното българинът това, българинът онова, някак си в главата ми изниква "Не съм от тях, как' Сийке!".
Баш, толкова верна картинка рисува Чудомир, че няма накъде повече.

# 28
много е трудно да се опишат предварително задълженията на работещите.
Често се сблъскваме с нови ситуации, които изискват гъвкави решения. Фраза от сорта на "това не ми влиза в задълженията" просто няма как да се приеме добре.
Аз работя в Австрия и досега не съм имала подробна длъжностна характеристика. Знам, че задълженията ми са в определена сфера, но толкова

# 29
Това

Ееее. Къде сравни спортистите. Те имат различни мотивации, за да играят повече, най-често парични или пък някой да ги забележи, за да отидат някъде /пак за повече пари/.Аз съм на мнение, че човек обича ли си работата, я върши както трябва, независимо от заплащането.

с това не мога да се съглася

Общи условия

Активация на акаунт