за толкова пари, толкова работа

• 39 061
  • 995
  •   1
Отговори
# 45
Е, който не ще- не си обяснява нищо и работата така и не тръгва... Grinning

# 46
То проблемът е, че колкото повече започнеш да си "даваш зор", толкова повече започват да те товарят със задължения, а във фиша в края на месеца няма нищо. Забелязала съм, че тия които не могат и не знаят са най-добре.

Колко от вас могат да се похвалят, че работят при 100% спазване на българското трудово законодателство?

# 47
  • София
какво мислите за хората, които умишлено избират да бъдат посредствени в работата си, защото не са доволни от това, което получават?
Оправдание ли е това за собствената им некадърност или наистина биха работили по-добре, ако им се увеличи заплатата?

Според мен няма такова нещо като умишлено посредствен в работата си. Човек, който е компетентен, той си е такъв винаги, автоматично е. Да, когато се чувства неоценен или направо прецакан, той започва да саботира съзнателно или несъзнателно, но не и да става посредствен. Некадърният и посредственият обичайно нямат идея, че са такива.

# 48
имам познат, на който винаги съм се възхищавала.
Влага се в работата си, а е работил и като берач на маслини и като помощник в кухня и като таксиметров шофьор. Навсякъде беше ценен и уважаван. В момента заема ръководна длъжност в международна фирма и не спира да расте.
Просто такива хора не могат да вършат нещо на половин оборот.

# 49
Колко от вас могат да се похвалят, че работят при 100% спазване на българското трудово законодателство?

Може би толкова, колкото са и работодателите, които го правят.  Laughing

# 50
Некадърният и посредственият обичайно нямат идея, че са такива.

Joy те не само, че нямат идея, ами имат претенции и самочуствие, че са топ намбър оуан. Пази Боже, от такива  ooooh!

# 51

Мой познат, който е началник в една фирма, уникално кадърен човек от една година  повтаря (работи там над 10 години), че вече си върши работата, толкова колкото да не го упрекнат, че не си гледа задълженията, без да влага нищо повече, ......

Andariel , това имам впредвид

# 52
  • София
Да, започва да се мотка, да закъснява, да проточва работата, да върши свои неща в работно време. Не че няма да напише фактурата, ама ще гледа да го направи в последния възможен срок.

# 53
  • София
О, това е огромна грешка.  Sunglasses
Зависи от стимула- паричен, морален, всякакъв.
Стимул, my ass... Днес ниска заплата, утре кофти компютър на работното място, вдругиден не си разгръщал потенциала - все нещо не е наред в работата. До догодина може да се обяснява защо някой не си давал зор на работа.

Аха.
Само дето в БГ често не работим заради стимулите, а въпреки кофти условията!

# 54
  • волно калдъръмче
Просто такива хора не могат да вършат нещо на половин оборот.

Без значение от оборотите работата пак е свършена в цялост, но според възможностите ти, а те са пряко свързани с адекватността ти в момента. Ако не съм си отпочинала, как да съм адекватна? Това го казвам във връзка с удълженото работно време и запориране на правото на годишен отпуск, въобще не повдигам въпрос за адекватно заплащане. Да не казвам, че има наглеци, които те карат неплатен да пускаш и не ти приемат болничния лист.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 14:48 от Саморая

# 55
  • София
А тия с пълните обороти съм ги виждала и как изгарят. Понякога и в буквалния смисъл.

# 56

Мой познат, който е началник в една фирма, уникално кадърен човек от една година  повтаря (работи там над 10 години), че вече си върши работата, толкова колкото да не го упрекнат, че не си гледа задълженията, без да влага нищо повече, ......

Andariel , това имам впредвид

Това не означава, че е станал посредствен, защото който си е кадърен и способен пак може да си върши правилно работата, за разлика от некадърника, който колкото и да се напъва все глупости ще сътвори, че понякога колегите даже предпочитат той да не се намесва.
Просто условията, в които си поставен могат да ти убият "ищаха" за работа и да не даваш всичко, на което си способен.

# 57
О, това е огромна грешка.  Sunglasses
Зависи от стимула- паричен, морален, всякакъв.
Стимул, my ass... Днес ниска заплата, утре кофти компютър на работното място, вдругиден не си разгръщал потенциала - все нещо не е наред в работата. До догодина може да се обяснява защо някой не си давал зор на работа.

Аха.
Намирам, че това също е проблем на работника. Винаги се намира глупак да започне на половината, дори на 1/3 от това, което искаш ти. Голяма работа, че е некадърен - утре ще го сменят. Работодателите така са научени. Хубавото е, че не останаха хора да работят тук - масово всички се изнасят.

# 58
То проблемът е, че колкото повече започнеш да си "даваш зор", толкова повече започват да те товарят със задължения, а във фиша в края на месеца няма нищо. Забелязала съм, че тия които не могат и не знаят са най-добре.
Основно корпоративно правило- ако си незаменим в работата си никога няма да те повишат:)

# 59
  • волно калдъръмче
Намирам, че това също е проблем на работника.
Верно  Shocked
Аз пък си мислех, че работодателят създава условия за работа, а от работника се иска просто да я свърши.

Общи условия

Активация на акаунт