за толкова пари, толкова работа

• 38 740
  • 995
  •   1
Отговори
какво мислите за хората, които умишлено избират да бъдат посредствени в работата си, защото не са доволни от това, което получават?
Оправдание ли е това за собствената им некадърност или наистина биха работили по-добре, ако им се увеличи заплатата?

# 1
  • София
Едно е да си посредствен, друго е да не си даваш много зор, понеже ти е малка заплатата.
Ако си посредствен, по-високата заплата няма да те направи по-кадърен.

# 2
Много трудно може да се обобщи, защото ситуациите са различни. Има хора, които наистина са подценявани финансово и това ги демотивира. Има и такива, които толкова си могат.

В общи линии, забелязала съм, у нас важи правилото "Аз го лъжа, че работя, той ми лъже, че ми плаща". Фифти-фифти, както се казва.  Laughing

# 3
Не е до некадърност, а до мързел. Българите са най-мързеливата нация, която съм срещала през живота си. Заплащането е чудесно оправдание за мързела.

# 4
какво мислите за хората, които умишлено избират да бъдат посредствени в работата си, защото не са доволни от това, което получават?
Оправдание ли е това за собствената им некадърност или наистина биха работили по-добре, ако им се увеличи заплатата?
Едва ли.
Струва ми се, че ако си с нагласата, че можеш да бъдеш посредствен, винаги ще си такъв- увеличението на заплатата е до време...в един момент пак ще започне да ти се струва твърде малко.
Аз, като видна ССф, не бих си позволила посредственост в нищо, което правя, защото така излагам само себе си.   Crossing Arms Според възможностите си, де. Като не ми харесват условията, сменям работата, никой не ме е вързал. Нещата винаги да двустранни.

# 5
Оправдание за мързела.
Обикновено човек се продава на някоя фирма.
И ако заплатата която му предлагат е малка- да не ходи там.
Когато си наясно смисъла да се скатаваш в последствие не го виждам.

# 6
Хората бързо свикват с хубавото и в този ред на мисли, дори да получават много добра заплата, повишават си стандарта и пак казват, че работят за жълти стотинки.

# 7
  • n/a
Това не го вярвам. В смисъл - кадърен човек,
ама калпаво работи, щото му плащат малко.
Всеки си има стил във всяко нещо, което пра-
ви. То е толкова трудно съзнателно да го из-
мениш с мъничко, че едва ли някой ще го на-
прави ей така, напук на шефа. Та, по-скоро
е оправдание на некадърния.

# 8
Мързеливи хора, нищо повече, нищо по-особено. Малката заплата за невероятните ни умения е до време. Ако цял живот взимаш малка заплата, не можеш да си издействаш по-добра - от мързел, от некадърност или от липса на умения да се продадеш. Други причини са производни на тези трите. Единствено третата група е за съжаление, но тя реално е много малка.

# 9
  • София
В никакъв случай не работя калпаво или посредствено. Просто работя малко по-бавничко! Mr. Green
Така съм си го изчислила, че да ми е точно колкото заплатата.
Обаче това е за преводите.
А останалите неща май ги правя без пари. Карай да е весело - нали имам работа.

# 10
На мен просто ми е трудно да си представя, как може да има хора, които съвсем съзнателно предпочитат посредствеността в професията си и отказват да реализират потенциала си.

# 11
Работила съм и за много и за малко. Винаги давам максимума от себе си.Била съм и доста време на две места. Срещала съм хора,които са ме гледали със съжаление и едва ли не открито са ми казвали,че съм глупачка да си давам зор за толкова пари. Същите са ми пушили цигарите,защото нямат пари да се усмихнат,но няма да работят каквото и да е или напускат веднага,защото не ги посрещат с куфара с пачките.
Който има желание да работи ще намери начин и подходяща работа. Който"го мързи да гледа" ще си намери хиляда причини и оправдания да не го направи.

# 12
На мен просто ми е трудно да си представя, как може да има хора, които съвсем съзнателно предпочитат посредствеността в професията си и отказват да реализират потенциала си.

Повечето от хората работят работа, която мразят. За какъв потенциал говориш?
Хората ходят на работа за пари, а не за реализация на потенциал.

Ако трябва да съм честна, аз никъде в Бг не съм виждала някой да работи така, както се работи на запад. Не защото там получават повече, а защото на други нации не им е в манталитета да мислят как да се мине метър.

# 13
Не е до некадърност, а до мързел. Българите са най-мързеливата нация, която съм срещала през живота си. Заплащането е чудесно оправдание за мързела.
Според мен българите са по скоро хитри. Най мързеливи според мен са южно американците. От бразилец, по муден колега не съм имала, и заплащането не може да е оправдание  Laughing Мързи ги  в червата  hahaha
Българина е и мързелив, и хитър, и нагъл, а оправданието със заплащането, права си, много  на място идва  Laughing.

# 14
а как точно се изчислява работата според заплатата?
То е по-скоро някаква мания, да не се прецакат да свършат нещо, за което според тях не им се плаща. Или най-великото: "това не ми влиза в задълженията"

Общи условия

Активация на акаунт