за толкова пари, толкова работа

• 39 236
  • 995
  •   1
Отговори
# 450

И какво му е лошото да си обслужващ персонал?

Ми не е престижно Simple Smile

# 451
  • Ямбол
....И какво му е лошото да си обслужващ персонал?....
Нищо. С образование от НБУ само толкова.

# 452
  • Варна/Лондон
Лиляна, страшно много те уважавам от 'Литературния'. Темата е интересна, всеки си споделя по нея. Но..но...за да пиша, дето съм само един четец, ще ти кажа и аз:
Твоето образование е добро, но нямаш интелект да го защитиш. Толкова си вманиачена на тема  дипломна, че всички които я нямат, са под теб.  Грозно е да кажеш на младо момиче, завършило висше тук и му се е отдала възможност да работи в чужбина, да я изкараш ..каквато я изкара там...
Защо ти не отидеш с твоето висше, без грам знания на чужд език, да видиш как е? Това, че семейството ти е тук
 и мизерства не е гордост...Всеки може да се оправи тук..за 500лв. , да ви видим там как ще се докажете...ако ви стиска.

# 453

Ще ме прощаваш, но образованието не е критерий за интелигентност Wink Може да си завършла Сорбоната, но да си останеш същия цървул  Peace

# 454
  • България-Швейцария
Чуден спор сте захванали, обаче нито бялото е толкова бяло, нито дяволът - толкова черен, просто тук са ни криви понятията.

Ще се самоцитирам отпреди 1 година:
Цитат
Не всеки има пИпе за точни науки и инженерство, но не трябва да е обречен да мизерства цял живот заради това, че мозъкът му работи на други честоти.
Докато не се 'изправят' малко тези положения, все ще е така, ще има презрени и желани специалности, всички ще гледат да избугат криво-ляво някой университет и да вземат заветната диплома, а след това пазарът ще мачка наред специалисти и неспециалисти със заплати от по 500-600 лв. Отделно мисленето ни е все още на ниво 'прост работник, тъпа продавачка, мазен барман' и подобни, само в БГ го има това. Както и презряното 'среднист'. В по-белите държави, в които дори работейки по-обикновена професия може да се живее нормално, никой не се натиска непременно да изучи и висше, по-скоро гледа да хване някой занаят. Естествено, и там има доста голяма разлика между заплатите на продавачката и програмиста (примерно, като сме се хванали за IT сектора) Wink, но и заплатата на продавачката не е нашенските 200-300 лв.
Когато се промени това положение, ще се нормализира и пазарът, и животът.
И за да вкарам още малко екшън ще кажа, че не толкова образованието е важно, колкото качеството на сивото вещество в главата - онова, което не може да се измери с диплома. Има в екипа ни хора без висше образование с много повече и по-добри умения от разни висшисти с претенции, които вършат работа колкото за 5-има от последните и добре, че заплащането им не зависи точно от тях, защото иначе няма да мръднат с години от минималното за длъжността и кьорав хонорар няма да видят. Не знам какво би се случило, ако разберат, че в добри месеци с много проекти и по заплащане ги превъзхождат, сън няма да спят и по врачки ще тръгнат сигурно. Та ей-това ще ни съсипе тук - гледането в канчето на другия, без изобщо да си в състояние да стъпиш в неговите обувки.

Хихи, всички на един акъл се събрахме по нощите, като гледам Mr. Green
Май има надежда за тая държава (колкото и да го мразя това словосъчетание) Wink

# 455

И какво му е лошото да си обслужващ персонал?

Ми не е престижно Simple Smile

Уф, забравих, че тука пишат само баронеси и графини, докато слугините им слугуват. И тук-таме някоя професорка от Оксфорд.

# 456
Как посмя да забравиш?!  #Cussing out

Аааа, не, дай да не обвиняваме частните унита пак! Виновна е държавата, че абдикира от издръжката на държавните университети и на никого не му пука какво се учи там. Учат се пълни глупости 3 дни в седмицата.

Че докараха ли седмичните посещения на студентите поне до три дни?  newsm78 То и по един е достатъчен /стига да не заема време повече от 4 часа/, за да се овладее палитрата от знания и умения, които се раздават щедро от университетите.

# 457
  • Вече в моята си приказка...
Според мен няма срамна работа - дали ще си чистач, мияч, строител, лекар или секретарка - заслужаваш уважение, за това, че с ръцете си, ума си, труда си, знанията си изкарваш парите си, за да храниш семейството си /уау, колко много "си"-та поставих в изречението/ Grinning

# 458
  • София
 Не се обиждайте на нещо, което не ви засяга и не е адресирано към вас! Впрягате се излишно, има си предистория.

# 459
  • В един копнеж!
Забелязала съм, че всички това казваме " Няма срамна работа" обаче колко биха се наели да работят като чистач, метач, озеленител примерно и т.н. М?!!

# 460
Забелязала съм, че всички това казваме " Няма срамна работа" обаче колко биха се наели да работят като чистач, метач, озеленител примерно и т.н. М?!!
Всичко си е до зора/глада.  Peace

# 461
Аз съм готова, не ме е срам да работя като чистачка, но не за 200 лв. В случая работата няма значение, а заплащането!

# 462
  • Бургас
Какво значи обслужване, слугуване? Всеки един, работейки, обслужва нечии чужди интереси, дори и да работи за себе си, дори и работата му да е "престижна".
И моята професия се води "престижна", но като ми дойде клиент да му напиша сделка за покупка например и пишейки му нотариалния акт, благодарение на "престижната" си диплома от "престижен" университет, нима не го обслужвам  Thinking

Чета доста закостенели мнения от хора с високи изисквания и мнение към себе си. Спрете се бе, престанете да се обиждате и нападате. Не мога да повярвам, че чета изказвания като "простачка", "развява цици", "селянка","слугиня" и всякакви други цветни епитети от възрастни жени, които на всичкото отгоре имат претенциите да отглеждат деца.

# 463
  • София
Да, и все гледаме да избутаме децата си да вземат по-висока диплома и да работят като инженери, юристи, лекари и т.н. Или дори когато се отнася за някаква професия по-обикновена, пак се търсят перспективи за гонене на авторитет и майсторлък. Аз изобщо не си правя илюзии - няма срамна работа, ама да не ти се налага да я вършиш, защото нямаш друг избор. Била съм там, ако ми се наложи пак мога да съм там, ама не се натискам, защото фАйда нЕма от такава работа. Като бях дете си представях колко е готино да си боклукчия, защото можеш да се возиш на стъпенките на камиона, а въпросната ръчка за обръщане на кофата беше нещо невероятно и тайнствено.

# 464
Стигаме до извода, че престижна е работата, която е добре платена, нали?! Ами ако чистачките или боклукчиите взимаха 1500 лв минимум, а? Нямаше да мислим, че тези хора работят "не престижна" работа, нали?

Общи условия

Активация на акаунт