за толкова пари, толкова работа

• 39 073
  • 995
  •   1
Отговори
# 840
И е по-скоро изключение.
 Grinning
Анди, по принцип и по-големи бонуси има.
 Grinning
И ти тръгна по наклона не по принцип за преквалификацията, а за една определена преквалификация.
По принцип всеки може да се преквалифицира, на практика какво ще му се случи обаче....е добре да си прави предварително малко сметките.

# 841
Според мен - ако си некадърен, алчен и глупав, никаква преквалификация няма да ти донесе 2 хиляди коледен бонус.

# 842
Зависи.  Sunglasses
Зависи чичо ти , например, кой е.
Все още си има служебни назначения, политически, връзкарски. От типа-момчето на И.П. дай да сложим, после има търг за ...... и ние сме вътре. В някои браншове си има "вътрешно разпределяне" на сделки-знае се кой коя сделка взима, техническите задания са написани за определената фирма и т.н. И там има едни некадърни момченца, чичови, които си лапат бонуса, само защото са на чичо, а чичо е връзката за сделката. Отделно, че си има и перо "подкуп". При човека-връзка за сделката се връща една определена сума. За някои браншове основен клиент е Държавата и при смяна на правителства се изчаква да се видят "правилните" хора кои са, търсеше се връзката и винаги си имаше по едно назначаване на "чичовото".

# 843
  • София
За тази професия стана въпрос, че плащат добре, и не само добре, ами и като бонуси дават едни пари на едни пъпчиви тийнове. И тя е някаква мистериозна, едва ли не, обвита в тайнственост, все едно някаква богоизбраност, а хората в по-голямата си част изобщо не са наясно за какво става въпрос, а ако видят код, ще им изглежда на патагонски. Останалите професии са по-познати, докато над тази все още витае духът на митовете за младоците с брадите отпреди четирсет-петдесет години.

# 844
Аз обичам да намеквам, че надали в БГ-мамма има чичови и лелини, или пък милионерчета Simple Smile

# 845
За тази професия стана въпрос, че плащат добре, и не само добре, ами и като бонуси дават едни пари на едни пъпчиви тийнове. И тя е някаква мистериозна, едва ли не, обвита в тайнственост, все едно някаква богоизбраност, а хората в по-голямата си част изобщо не са наясно за какво става въпрос, а ако видят код, ще им изглежда на патагонски. Останалите професии са по-познати, докато над тази все още витае духът на митовете за младоците с брадите отпреди четирсет-петдесет години.

Анди, извинявай, ама пълни глупости.
Някой сподели, че някой е взел бонус.
А не, че масово в тази професия се взимат такива бонуси.
Казах ти-има и с доооста по-големи бонуси в бранша. А има и без никакви.
Никакъв мит не е тази професия, много зависи обаче от времето, в което си започнал и правилните хора, на които си попаднал. За да се пребориш за място обаче, с бонуси, се иска нещо различно от : дай да се преквалифицираме...

бонбонбон , коментираме само и единствено юзерите, списващи в мамата ли? :thinking

# 846
  • София
Е, как, това и по тИлИвизора  го казват - нещо като дъ болд ена дъ бютифъл - де що е млад, здрав, красив, успял, все е програмист! Като се заговори за изтичане на мозъци - пак първият пример са пограмистите. Някакво клише се е наложило, нали виждам как реагират обикновените хора, когато някой каже, че синът му е програмист - едни очи като ококорят, и кимат с глава по същия начин, както навремето се говореше за лекарите и адвокатите.

# 847
Аз не съм чула по ТВ такова нещо обаче.
Страшното е, че масово, и тук го прочетох , се спряга-той се занимава с компютри....хахаха, значи е едва ли не Бил Гейтс...ама какво точно значи "занимава се с компютри"........ ooooh!-за това си права.

# 848
  • София
Точно така е, просто не си обръщала внимание.

# 849
  • София
Зависи.  Sunglasses
Зависи чичо ти , например, кой е.
Все още си има служебни назначения, политически, връзкарски. От типа-момчето на И.П. дай да сложим, после има търг за ...... и ние сме вътре. В някои браншове си има "вътрешно разпределяне" на сделки-знае се кой коя сделка взима, техническите задания са написани за определената фирма и т.н. И там има едни некадърни момченца, чичови, които си лапат бонуса, само защото са на чичо, а чичо е връзката за сделката. Отделно, че си има и перо "подкуп". При човека-връзка за сделката се връща една определена сума. За някои браншове основен клиент е Държавата и при смяна на правителства се изчаква да се видят "правилните" хора кои са, търсеше се връзката и винаги си имаше по едно назначаване на "чичовото".

Най-после нещо реално и смислено по въпроса!Какво ги задъвкахте тези програмисти....
Българина много обича да гледа в чуждата паница!
Като чета постовете на някои от съфорумките,направо се чудя на мисленето им!Имам чувството,че коментират хора,които не са наясно нито със себе си, нито с обстановката в държавата....или просто си "чешат" езика.

# 850
  • sofia
Е, как, това и по тИлИвизора  го казват - нещо като дъ болд ена дъ бютифъл - де що е млад, здрав, красив, успял, все е програмист! Като се заговори за изтичане на мозъци - пак първият пример са пограмистите. Някакво клише се е наложило, нали виждам как реагират обикновените хора, когато някой каже, че синът му е програмист - едни очи като ококорят, и кимат с глава по същия начин, както навремето се говореше за лекарите и адвокатите.
Понеже аз го дадох като пример.
С колежката работим заедно 12 години. Знам къде е учило детето, на какви уроци е ходило, как е натискан вкъщи (най-вече от баща му). Та въпросното дете с двата бона коледна премия не ми е непознато. Говорили сме си как още от ученик го влече това нещо и родителите му решиха да го "бутнат" в тази посока.
Моя съученичка работи в адвокатска кантора и получава добри пари, но това далеч не означава, че всички адвокати са супер добре платени. Още си спомням какво напористо и целеустремено същество беше навремето. На мен, примерно тези качества ми липсват, съответно, логично е да не ми се получат нещата, както на нея са се получили.

Иначе, дори в този бранш има "шефове на водопади", които са въпросните хора на някой.

# 851
  • София
Не знам, Анди може и да имаш супер мозък и да успееш да станеш програмист.
А може и просто да си плямпаш, че можеш всичко.

Аз лично, отидох на курс в Телерик.
И то не точно по програмиране, а по интернет маркетинг.
Но когато младите си заговореха за програмиране в интернет, ми звучеше като монголски.
Даже всъщност, ако се напъна, мога да науча монголски, защото съм лингвист донякъде, обаче съм наясно, че на тия години няма как да си предизвикам мозъка да влезе в програмирането.
Пък и не бих издържала на темпото и начина на работа.
Както знам, че ако кандидатствам, ще ме вземат в кол-център с езици и мога да взимам там повече пари от тук /сегашната ми работа/.
Но съм работила и това и знам, че вече няма да издържа.

Така че пак стигаме до - за толкова работа - толкова пари.
Въпроса е да стигат.

# 852
  • София
Не съм се засилила да ставам програмист, поне не в момента. Както вече обясних, просто стана въпрос за конкретната професия и за пари, а в темата си говорим основно за професии и пари. Важното е човек да си вярва. Може - не може, кадърен-некадърен - няма значение! Ако си вярва, винаги ще се намерят и други хора, които да му повярват и да му помогнат. Според мен това е един от най-важните уроци, които човек е добре да научи от детството си. А ако не го е научил като дете, да го научи като възрастен.

# 853
бонбонбон , коментираме само и единствено юзерите, списващи в мамата ли? :thinking
По-скоро НЕ коментираме чичовото и лелиното, те са ясни и не си признават как са назначени Simple Smile

# 854
Не съм се засилила да ставам програмист, поне не в момента. Както вече обясних, просто стана въпрос за конкретната професия и за пари, а в темата си говорим основно за професии и пари. Важното е човек да си вярва. Може - не може, кадърен-некадърен - няма значение! Ако си вярва, винаги ще се намерят и други хора, които да му повярват и да му помогнат. Според мен това е един от най-важните уроци, които човек е добре да научи от детството си. А ако не го е научил като дете, да го научи като възрастен.

Много идеалистично ги представяш нещата. А не е здравословно.
Имам наблюдения над няколко вярващи си, ама не им се получава, щото просто не са за бранша. Уволняват ги. Само с вяра не става, особено ако имаш и семейство да храниш. Хайде, единя младеж бе младеж сам, необременен от наличието на семейство.

бонбонбон , разбрах те сега. Peace

Общи условия

Активация на акаунт