МАЙски бебета - тема 2

• 31 756
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
ЕлЕм ние сме пили вигантол само две седмици и педито каза сега на есен пак демек цялото лято не сме пили. Защо твоята е решила, че имате рахит? Странна работа. Дано дори и да е вярно да мине бързо. Кажи какво е станало утре на другия преглед

# 676
И ние сме на Вигантол вече месец и половина по 2 капки на ден. Главичката й има един участък кадето е доста по-мека та затова ни го изписаха. В края на месеца пак ще ходим да я видят, но сигурно ще си продължим с вигантола

# 677
  • насън...
ние пък онзи ден на консултацията я питахме нашта джипка дали да спираме вигантола и тя му пипна фонтанелите и каза да го спираме и каза, че явно цяло лято сме били навън защото се била почти затворила фонтата, а не било добре...и сега пак съм в шах...както се тревожехме за рахит, сега пък да не сме се превитаминирали нещо... Tired
а за обръщането - ние се обърнахме за първи (и последен) път ден преди да навърши 4 месеца...оттогава само мързелува...каката и тя късно взе да се обръща и пропусна пълзенето...
силви, мерси мнг...ще се мъчим макар и закъснели...както някой тук спомена то беше толкова мъничко в началото, че за къде да хванеш че да го забелваш...пък и то трябва да е малко по-настъфърчено, а то на мойто зиморничевото му е все студено и едно такова свито на хармоника милото бубе какво да забелваш братче... Sick Joy..доки каза до годинката трябва изцяло да забелим...така че имаме половин година още надявам се да успеем...а на вас успех с вратлето..дано скоро се оправи.. Praynig
нанинче, браво....ще се оправят нещата...щом веднъж сте почнали...успех и няма да се шашкаш, мнг се шашкаш ти, по-полека давай...макар че аз те разбирам мнг добре..и аз съм такава понякога излишно се паля... Hug

# 678
Tъкмо днес си мислех, че е време вече да се занимая с отварянето на пишката и се чудех от кога се захваща тази работа. Трябва ли първо педиатъра да започне или директно ние в къщи?
Иначе Алекс прекарва деня и нощта основно по корем, явно бая му се е бил схванал гърба от лежане първите 4 месеца.
Аmen вие слагате ваксини явно, на мен ми казаха докато има слуз да забравя. Сега ни изписаха някакъв ензим, по-точно лекарството се казва Kреон, но аз скатавам и давам един нов аналог на Колийф-а. Според гастро-то на детето му липсва ензима лактаза и за това му кърка така корема, има слуз и храносмила лошо. Да, ама като му давам капки с тоя ензим, не се подобрява особено.Ти правиш ли нещо по въпроса или нищо не даваш?
Момичета чудех се ако вакумирам или после замразя сливи или друг плод или зеленчук дали ще мога да го ползвам после за захранване?

# 679
ЕлЕм, най-добре да поттърсиш второ мнение, правилно си решила.Моето педи частното каа,че вигантолът няма как да се предозира, така че не се плаши от осемте капки, ама все пак питай и друг лекар.Всичко ще е наред Hug
На мен пък и дипито и частния кааха да си давам вигантола по 2 капки докато направи година, аз не с епритеснявам от него.
Амен, такакава съм си , шашкам се бая на моменти, ама е добре да знам ,че не съм само аз ooooh!
 Hug

Мон, как сте вие> И Ния дне сцял ден вие само ау,ау и направо ше ми с епрсне главата, и пробва и да ми се налага, лежи и врещи доато не я взема ама не е познала .

Какво става с Жос, отдавна не е писала, беше на море, ама трябва да са се върнали
Белле, вие как сте?
Дидолиния, как са сладурите

# 680
  • Някаде там
Здравейте мами Simple Smile Обръщам се към вас за малко помощ   baby_neutral
Не знам дали някоя от вас си ме спомня писах в темата докато бях бременна. От тогава ви чета само когато мога. Родих син, който следващата седмица става на 4 месеца. Досега сме изцяло на кърма. Вода не пием. Първите два месеца наддаваше по около килограм на месец, третия месец 700гр. Тогава усетих,че кърмата ми започва да намалява и започнах да се храня повече. Тогава започна да ака на 4-5 дни. Вчера като се теглихме само 250 гр. за 18 дни. Което е твърде малко и ще трябва да се дохранваме. Преди около 2 седмици се опитах да му дам АМ Аптамил,но той изобщо не искаше да засуче шишето. Вчера му взех Милумил да пробвам. обаче пак отказва. Изцедих кърма и сложих в шишeто, но пак не иска да засуче. накрая започна да пищи. Шишето иначе е на avent natural. Чудя се дали да пробвам с каучуков накрайник на Нук. Незнам какво да правя. Обмислям варианта да започна да го захранвам с картоф. С каката се кърмихме до 10 месеца и изобщо не е пила АМ.

# 681
ЕлЕм винаги е по-добре да получиш второ мнение. Малко ми се струва странно рахит точно през лятото, но пък знам, че ако бързо наддава  бебето може да има недостиг на вит. Д. Нашето педи ни предписа по 2 капки Вигантол от втория месец и така до годинката.
Нанина и Деси пищи, ръмжи и понякога реве за да я взема, а сега като сме на гости е станала и по-настоятелна. Тук все някой ще се намери да я вземе - леля и, баба и, че дори и дядо и. Като се приберем в неделя не знам как ще се разбираме с нея. ooooh! По принцип много я гушкам и и отделям много внимание, но тя иска на ръце, за да разглежда наоколо.
 Elisandra някъде прочетох, че бебетата наддават интензивно до третия месец, след това се забавя темпа на растеж. Ако искаш  да увеличиш количеството на кърмата може  да предлагаш по-често да суче. В темата за кърмене могат да ти дадат полезни идеи. А за накрайника -  Деси не иска залъгалки, но каучуковата на Нук се задържа в устата и за кратко.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 09:29 от smile smile

# 682
  • Бургас
Привет  Hug

После ще ви чета, че сега пак бързам.

По диагонала видях, че говорите за вигантол - аз давам по 1к вит Д на Джеймисън през ден или всеки ден, зависи колко сме излизали.

Сияна се обръща само от гръб по корем и то много рядко. Седи настрани обикновено и си тъпче и двете ръце едновременно в устата. Mr. Green И по корем не обича  ooooh! Може да си държи главата, но само ако ѝ държа играчки и се правя на маймуна, иначе забучва глава и пак почва да си яде ръцете  Mr. Green

Яденето е една идея по-добре, но още се опъва през деня...

Сигурно пропускам важни неща, после ще наваксам.
Бягам сега да купуваме подвързии, как може дете във втори клас да има един куп помагала и учебни тетрадки към учебниците... ние едно време имахме по 1 учебник и знаехме много, сега имат по 20 учебника и нищо не знаят, само през ден ни събират пари за различно нещо... сори за отклонението, ама много се ядосвам  Twisted Evil И нормално ли е раницата му да тежи 8кг  Crazy ooooh! Аз едва я нося  ooooh!

# 683
Елисандра, най-добре е да се консултираш с педито за шишет, макар че то е мн относително спрмо детето.За кърмата най-добре пиши на ЛЛЛ.

Мон, милинкия батко, то не са учебници не е чудо,аз като гледам съседчето с една огромн раница,  а тя е една мн слаба девойка излиза в 8 и се прибира в 6, занимални работи ooooh!
Смайли, аз също я гушкам ама тя пищи и по улиците и ми е трдно да я нося вече, че ме заболява кръстът.
Да ви споделя как върви захвранването- дне си направих домашно пщре с картофи и малко морков и го сложих в бурканче за да знам колко е изяла.Изаде си го цялото и си дояде от вчерашното имапе няколко лъжички.Малко протестира по едно време  и спрях да и давам, дадох и водичка да пийне и почна да ми се смее,явно е искала да си изплакне устичката и си го дояде.Предложих и мляко ама не пи, явно се е наяла.Утре мисля пак картоф с морков да и дам и в събота нещо друго вече.Дали и е достатъчно малкото бурканче на хипп към 130гр? Частното педи каза да яде 150 ам агледам че навсякъде пише за 4 месеца малкото е достатъчно

# 684
  • у дома
Ами момичета привет отново! Бяхме на второ мнение, казаха ни че наистина има някакви наченки на рахит (по-мекичка фонтанела), отзад сме пооплешивели (което значело от повечето изпотяване) и въз основа на тези неща - 6 капки вигантол да даваме (с което съм по-съгласна). Отделно от това имаме някакъв проблем с двигателната активност - няма добра опора с крачетата, като го пробваме, та ме насочиха към невролог и оттам на физиотерапия някаква (казаха, че бързо ще се подобри).. Еми това е положението. Не се обръщаме още, а вече било трябвало (ми то на нас дупето ни тежи, какво да правим сега)...
Чудя се само едно време как са ги гледали тези бебета без всичката тая химия...
Нанинка май спомена за предозирането - вигантола си е витамин Д и предозирането с него може да доведе до по-сериозни проблеми, отколкото рахита (така поне съм чела).
Ще трябва да почнем и пюренцата, но това съм решила от понеделник.

# 685
ЕлЕм, ми на мен така ми каза педито,защото Ния плюеше вигантола катои го давах с лъжица и с е чудех дали да давам като го изплюе пак.За обръщането =познавам бебче на 7 месеа, което за пръв път с еобърна по корем оня ден и нищо не са им каали педиатрите.Дано всичко е наред при вас и бързо да се оправят нещата Hug Hug Hug Hug Hug Ти само не се притеснявай

# 686
Здравейте,момичета.Днес бяхме на консултация и ваксина.Малкият мъж е вече 7 кг и е дълъг 69 см.Беше неспокоен и му дадох Панадол.Спи от 14 ч.Сега като стане ще видя дали е дигнал Т.
Говорихме и за захранването-ще започваме в началото на ноември с плодово пюре.Сега мисля да взема плодове-круши,ябълки и сливи и да му направя някое и друго бурканче.
За витамин Д -от началото на 2-рия месец давам по 2 капки и педиатърката каза до навършване на 1 год. ще е така.
За забелването-от много отдавна всяка вечер след баня го правя и ни е останало съвсем малко отдолу да се дръпне.

# 687
  • София
Здравейте и от мен,
Ел-Ем дано другия месец да ви кажат , че всичко е наред. Ни нали от около месец не даваме вит. Д и днес целия ден я опипва, но на мен се струва ,че и нашата фонтанела не е затворена и има един участък по-мекичко  newsm78.  Но след като от 2 места са ти казали по повече капки, давай.

Нанинка браво на Ния . А сега какви й даваш, домашни или купени пюрета.Другата седмица ще ми донесът и моркови, ябълки и сливи, крушите са под въпрос.  Да ви попитам , като направя плодово пюре и искам да го консервирам, колко мин. да го варя?

Стади дано няма реакция от ваксините, и малкия е добре.
Мон Сияна как е след ваксинацията , по-спокойна ли е сега? Силве , вие как сте.

Аз май се разболявам , 2 дни съм много отпаднала и носът ми  се запушва. Ходих и на АГ днес ( бях забравила колко е гадно) . За обилния цикъл ми изписа нещо хормонално, но мисля да изчакам пак да ми дойде и да видя как е , и без това се пие по схема само 10 дни в месеца. Вчера и днес ще спя в детската, че нали малката от около месец спи при нас на спалнята и ме е страх да не я заразя, та снощи се наспах  Mr. Green Mr. Green, не си спомня откога не е било така

# 688
  • насън...
ей бързо да се оправяш...и мнг ти е сладка симонката...пу пу...мнг хубава снимка... Peace
нанинче  Peace и забравих да ти благодаря, че сподели за карфур и памперс... Hug взехме последните два пакета...мерси, че сподели и продължавай ако обичаш, че е добре за такива като мен дето не са в час...темата поне в малките часове се старая да я попреглеждам... Laughing
hirondelle, да, ние ваксинираме...да ти кажа мен не ме притеснява особено слузта...да, не мисля че е добре, но според мен докторите малко преекспонират проблема...казвам го от собствен опит...според мен на някои хора, в.ч. бебета, са им по-чувствителни стомасите и оттам иде проблема, но както казах за себе си реших, че няма да се ограничаваме с диети, защото така ощетявам организма пък и по-добре малко слуз отколкото недостиг на полезни неща...т.е. избирам по-малкото зло...аз му давам биогая малко преди ваксини...и да ти кажа имам чувството, че май от нея по-зле става.. newsm78 от два дни пак не давам, .т.е веднага след ваксините я спрях...друго не давам...дори вигантола го спрях и не мисля, че вече ще му давам някога...а защо искаш да вакуумираш, искаш да ги замразяваш сурови ли?  newsm78
Ста_ди, стискам палци да му се размине без проблем на бебо след ваксината... Peace
ЕлЕм, стискам палци бързо и лесно да се оправите...това с рахита е лесно поправимо, а това за опората на крачетата не разбрах, какво точно не може да прави, което трябва да прави?  newsm78

# 689
  • у дома
Благодаря ви, kanye, naninka, за подкрепата. Ще давам каквото е нужно. И аз мисля, че нещата с рахита ще се оправят бързо (плюс това имам едно наум, че май повечко се презастраховат лекарите).

Амен, това което не може да прави добре с крачката е следното: има едно упражнение, което трябваше от миналия месец да правим (според личната) - като хванеш бебо под мишничките (по-добре да е с гръб към теб) и трябва на равна основа да го караш леко да стъпне и да свие коленца и да се изправи (дано го пообясних). Личната каза, че се прави докато се умори. А проблемът при нас е, че не ще да стъпва на повърхността и дори извива едното стъпалце в упоритостта си да не стъпи. Но ще го оправим и това, няма как Simple Smile

От днес започваме 5-кратно хранене, дано е успешно. А смятам от понеделник да почнем захранването...Педитата са съгласни.

Общи условия

Активация на акаунт