МАЙски бебета - тема 2

• 31 596
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
ЕлЕм,и ние имахме известно време такъв проблем.Намали си яденето ,едвам изяждаше 120 мл като го разделяше на 2 или 3 пъти.Сега вече започна да се храни както трябва-150 мл или 180 през 3-4 часа и нямаме нощно хранене.Може нещо зъбките да го дразнят и затова да е намалил храната.Ако се притесняваш и продължи питай педиатъра си.
Мон,Гошко е с алергия към белтъка на кравето мляко и пие хипоалергенно мляко само.При едни изследвания му бяха покачени показателите за алергии и най-вероятно затова лекарката иска да изчакаме(и аз също) и да почнем с плодови пюрета.Така или иначе до началото на ноември ще се видим поне 2 пъти и ще ги говорим тези неща.Този път просто ми подхвърли ако искам да си направя някое пюренце с наличните плодове сега.
Всички болни-и малки,и големи- да оздравяват бързо.  Hug

# 706
Мон, да давах ентерол,даже дама ралични педиатри ни кааха да и годавам, така че би трябвало да няма проблем.Дегн също-но той за гаденето нали и повръщането.Дано ти се размине бързо и да подмине Сиана и таткото.Как е малкият сладур, по-добре ли е?

ЕлЕм и Ния понякога е така, сега дае не иска да яде следобедното хранене изощо,а бяха минали 3 и половина часа от предното и изкара до 9 бе да яде.Баща и даже каза,че му се вижда отслабнала.

Силвиа,дано се оправи каката и да се размине на вас с Макси

Аз имам едно питане- днес забелязах,че на дупето на Ния има нещо като обрив, не точно обрив ами седи като изцапано не е по дупето а по часта ,където се свива към ануса.Не на дали го обясних изобщо като трябва, не мисля,че я боли и не е подсечено, като кожа,която ще се бели така изглежда
е жълто-оранжево.Да имате идеи някакви какво може да е  ooooh! newsm78

Дидолиния, как сте вие?

Белле, скоро не си писала

За Жос вече почвам да се притеснявам от сумати време не е писала

# 707
  • Бургас
Sta_di , ясно, ама пак проучи, може да има друг вариант за деца с АБКМ. Peace

Нанинче, баткото пак ходи да ака сума пъти, ММ и той се разболя ... Сияна пък отказа да яде след 18ч ... лудницата е пълна  Confused

Силве, бързо да се оправя вашата кака, че е голям ад с болно дете и бебе...  Hug

# 708
Мон, аз да се повторя, ама защо не пробваш баткото със смекта да му затегне малко коремчето.Тоя ентерол май не е точно за затягане .За Ния ми го дадоха вместо био гая и мога да ти каа,че 5 дни го пи и акото си и беше по редичко, нищо не затяга.Дано по-бързо се оправяте,че при вас е лудница

# 709
  • Бургас
Нанинка, купих Хидрасек, преди го е пил в комбинация с Гентамицина и се оправиха нещата ама за около 5-6 дни  Mr. Green Дано сега е за по-бързо  Praynig Mr. Green

Благодаря ти  Hug

# 710
Моля.моля. съжалявам само,че не мога да помогна с нещо  повече Hug Hug Hug Hug

# 711
  • София
Mon,  Силве дано бързо всички болни да се оправят . Мон , а баткото от училището ли го пипна този вирус ? Ти как се оправяш сега, ако и Тм е болен дано има кой да се грижи за Сияна. , че е много неприятно да ти е лошо и да си изтощен и да няма кой да те отмени Praynig дано на Сияна и Макс им няма нищо.
  Аз съм почти добре , имам само лека хрема. В понеделник трябва да ходим на ваксинация и се притеснявам да не ни отложи пак , че искам вече да се приключва с тези ваксини

Ел-Ем Симона изяжда м/у 800 и 870 мл дневно, с едно нощно хранене м/у  4.30 и 6.30 .От няколко дни обаче се дърпа и върти непрекъснато главата и трудно си изяжда всичко

От 3 часа , все се каня да пиша и все ми изниква нещо , а исках да питам  newsm78 за нещо

# 712
Момичета, вие които храните само с АМ, по колко грама общо на ден се събира да изяде бебчо?
Щот ние упорито намаляме грамажа и се притеснявам..

Различно яде, но средно да кажем към 750 мл. някога повече, някога по-малко, но до скоро беше на етап в който не искаше да яде. Ядеше по-малко количество, а на повече часове, но вече се нормализираха нещата. Отдавам го на зъбките, така че не се тревожи и при вас най-вероятно е от това  Peace

# 713
  • насън...
мон, на мен пък ми е драго, че ти е драго... Hug Hug Hug малко късно се включвам, но ето какво вземахме ние, нали скоро го карахме двете с каката този гаден вирус...първия ден вземахме рекомфорт 3х1 и био баланс, после ентерол и биобаланса, който си е 10 дневен курс...всичко това са полезни бактерии, а аз вземах и мезим форте, че при мен беше и по-сериозно заради колита...всички лекари препоръчват (и изписват) ентерол пред смекта....за повръщането -хидрасек или рехидрин против обезводняване и вомитус хил или гастрокинд... и чай от шипка пихме и диета, разбира се, ти си знаеш...течности доста трябва да се пият но на малки глътки по-начесто...да не се наливате наведнъж...храната също малко по-умерено първите дни...
аз също звънях на 112..там един доста търпелив и любезен младеж ми каза да затворя, а той ще говори с дежурните в нашия град и след това ще ми се обади...бях му казала, че съм с мнг малко бебе и съм кърмачка и той помисли, че ще дойдат до вкъщи..така или иначе не си направиха труда да дойдат... Crazy отидохме до дежурния кабинет, после прегледи и чудо...мен ме пратиха в спешното да ме види хирург... Shocked не разбрах що, по-скоро заради някви по-особени болки, които съм имала в стомаха...там ме сложиха да чакам в някаква стая с други такива като мен....после дойде шефката на инфекциозна и започна да се прави на велика и всячески се опитваше да ме накара да постъпя...аз обаче не искам и да чуя, че имам ужасни спомени от там като бременна с каката как ме вкараха за нищо и ме тъпкаха с антибиотици, сигурно да си осребрят парите по пътеката...още съм бясна и сигурно цял живот ще съм...та както и да е де, никой не си прави труда да те изслушва и да те чува какво казваш...все бързат...накрая се подписах, че не искам хоспитализация и си тръгнах...през това време мъжът ми и дето ме чакат отвън, а аз вътре под ключ... ooooh! Sick странна ни е наистина здравната система...та стискай зъби и дано бързо да се оправите и да се размине на сияна... Hug Heart Eyes

# 714
Добро утро мами.Как сте?
ЕлЕм ние сме на АМ,на ден ни се събират 6 хранения по140гр,като през нощта не яде.
Нашия батко ходи 3 дни на градинка и на четвъртия се разболя,та сега и малчо е сополив.Дано поне само с това да се размине,почиствам му носа постоянно ама е голяма мъка.Чак почвам да се плаша,та зимата още не е дошла.
Мон при вас как е ситуацията,надявам се вече да сте по-добре.
Аз днес пратих баткото при свеки,та малко рахат.Ми то с едно дете било направо рай. hahaha
Тия дни не смея и да го изкарвам навън че с тея сополки да не стане нещо по-сериозно,та си седим в къщи.

# 715
  • Бургас
Мон , а баткото от училището ли го пипна този вирус ? Ти как се оправяш сега, ако и Тм е болен дано има кой да се грижи за Сияна. , че е много неприятно да ти е лошо и да си изтощен и да няма кой да те отмени

Oт у-ще - да  Tired Тръпки ме побиват цяла учебна година какво ме чака... #Shocked
ММ също се разболя, той /като повечето мъже/ е по-кекав и от мен и съвсем нищо не може да прави като му е зле...
От всички само Сияна е добре за сега, всички други се изпонатръшкахме... Едната лекарка, с която говорих ми обясни, че сега като и аз съм се разболяла, в кърмата се отделят антитела, които я пазят... уж. Дано  Praynig

Лошото е, че от целия ужас, неспане, неядене и т.н. ми намаля драстично кърмата ...
Но ще се опитам да я възстановя пак...

И не, няма кой да ми помага  Tired

Да се оправяш и ти. Hug Не е ли опасно докато ти си с хрема да я ваксинирате?  Rolling Eyes

Amen , балгодаря за споделеното   bouquet Hug, бебето тогава го пропусна вирусът, така ли?

kamban4o , да се оправяте и вие  Hug

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 13:52 от Мон...

# 716
  • София

И не, няма кой да ми помага  Tired

Ох милата , искрено ти съчувствам и се надявам бързо да премине.
Аз тези дни съм я изолирала малката, спя в другата стая, ходя с маска , нали и ММ беше в отпуска днес за последно и имах отмяна. направо даже се разглезих тези 2 седмици. Друго е като има помощ , особено тя  както само на ръце иска или да й се обръща непрекъснато внимание.
Камбанчо , бързо оздравяване и на вас, Силве вие как сте

# 717
kanye каката смъкна Т още същата вечер, останаха сополките и малко накашляне, продължава с капки за нос, чайчета, хапчета за смучене. Не искам да я водя на лекар, че със сигурност ще й тряснат АБ защото сме с бебе. Все е пак е по-голяма и вече ги изкарва болестите на крака и не идва при Макс и се надявам да се оправи.
Споменаваш, че вие искате много на ръце. Все ще ви питам и другите така ли се успокоявате, защото ние да. Дори и да не го носятрябва да го гушкам, хич не ще да лежи, освен само сутрин, тогава е много щастлив и спокоен. Но към края на деня е ад. Вчера като се почна от 18 до 20 часа му изнасях представление, носихме се, подхвърляхме се, правихме гимнастика и т.н. И ми казват, че съм го свикнала на ръчички. Та се чудя има ли бебета, които да не ги държат като реват?  И ако има е как аджаба си ги успокояват мамите. Щот хем като реве трябва да го погушкаш, хем после аааааа вие сте го свикнали на ръце....... Хваща ме яд щото като ми циври в количката все ще се намери някой да ми обясни как сама съм си виновна.
Лек ден от мен, дано да е хубаво времето за разходки.
Болните да оздравяват

# 718
Абе , Силвия, и ние бая си се носим , дето преди да се роди еда ли не се кълнях ,че няма да  епостоянно на ръце.Ама като се инерви вечер много след 7 и до 9 сме с таблета пускам песнички, любима и е жълтоклюно патенц, чуе ли я и замръзва нправо.Ама и правим номера, баща и и танува, аз и давам да ми скубе косата, това страшно много  разсмива и така.
Обае вече трети ден си пропуска едното ядене към 7 не знам защо.ЩЕ въня да го питам педито с тия пюрета какво да правим, че ги яде ама със зор.А не е кдо да не и харесва,давма и понякога следобед от това , което е яла на обяд и си отваря устичката подава езиче,ближе ,мляска.Дали не и е много едно бурканче малко newsm78

# 719
  • София
Ами ние с носенето сме си още от първия месец, още от родилно имам чувството че беше най-ревливото бебе. И аз като Нанинка мислех много неще преди раждането, ноооо майчинството много променя.
  от краткия ми опит стигнах до извода, че бебетата са 2 типа, по-ревливи, които непрекъснато търсят контакт майката, и по-спокойни които се заиграват сами, сами си заспиват. и няма такова нещо като ти си го научила, бебето само те води как да гледаш.
  имам една приятелка с бебче месец по-голямо от нас. малката е много спокойно бебе, спи по цяла нощ , занимава се сама. 2 пъти й се беше будила през нощта наскоро и тя я оставила сама да си реве в количката в кухнята , за да не се научела да се буди и да се гушка  Shocked Shocked. За мен това не е редно, детето щом е нахранено , пременено , наспано и пак плаче, си иска ласката на майката.  Според мен  заради такива майки после има социопати и психопати

Общи условия

Активация на акаунт