6 годишните на предучилищна

• 34 557
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
На моята й писва да повтаря или пише ченгелчета, както и всякакви букви, които трябва да се напишат по цял ред.     Пrосто не й е интересно. Ние почти цяло лято не сме се занимавали, но миналата учебна година гледах да я занимавам почти всеки ден.  Иначе като пише печатно, буквите са доста големички, някои малко сбити.

# 316
При нас казаха ,че печатно няма да пишат. Ще пишат ченгели и елементи, и в края на година ще изписват ръкописно всички букви.
Днес моето съкровище е щастливо ,че са и закачили рисунката на изложбата. Joy
Пак е пяла две песни. С две думи живота е песен при нас. Laughing Дано така продължи и занапред.

# 317
  • Sofia
А при нас за сега съвсем лежерно го дават, от което съм доволна разбира се.
Вчера във "времето за игра" между двете занимания, някои момиченца си носели кукли, та Андреа снощи си приготви понита за игра и нямаше трърпение да иде пак на у-ще.  Днес е много шастлива, прави планове какво да носи утре.  Иначе са имали едно занимание - довършили нещо от вчера в книжката "мисли и играй" и после в "моториката" писали. Много и' харесва, тя обича задачки. След това играли с играчките си, после ги качили момичетата в залата за танци - имало "много огледала, топки и обръчи иначе стаята била празна" ... и момчетата ги нямало - много и' е чудно къде са изчезнали в това време. Mr. Green  Играли там и им връчили по едно листче (брошура за художествената гимнастика), Андреа не е впечатлена. Една от треньорките е Елизабет Колева. 
После ги взела госпожата и излезнали навън.
Говорих с госпожата за вчерашния случай, та става ясно, че на въпросното момиченце не му е за сефте, позната работа.  Та да видим...
В стола раздали праскови днес и тя я изяла.
Днес няма нищо загубено (вчеря бяха мокрите кърпички). Simple Smile

Не са казвали какво точно ще правят по програмата, но аз бих се дразнила ако:
Цитат
печатно няма да пишат. Ще пишат ченгели и елементи, и в края на година ще изписват ръкописно всички букви.
Нали чета и при 1волаците, та, ако идат знаещи да пишат ръкописните букви, как може в 1ви клас да ги връщат на чертички и точки?!  Shocked

Иначе казано за мен е нормално в края на ПГ да попишат малко чертички, точки, ченгели, бастуни, камшичета и т.н. В 1ви клас да го повторят малко и после да пишат ръкописните букви.

# 318
Мен не ме притеснява, че ще се научат да пишат ръкописни букви. Като се сетя какво учене падна с брат и' в първи клас, направо ми се иска да знае да чете и пише.

# 319
  • София
Това с несъобразените програми е голяма глупост. На нас на РС ни казаха, че ще учат ръъкописни букви. Според мен само ще докарат лош почерк толкова рано. Иначе при нас, като стана дума, масово пишат Laughing Първия ден са си писали имената на табелки, за да ги запомни учителката. Детето каза, че само 2-3 деца не можели.
Morena, много благодаря за рецептите Simple Smile Определено има неща, които харесах.
За допълнителните занимания - предложиха ни само балет, при това не в непосредствена близост. Щели да ги водят. Дъщеря ми така и така ходи другаде. Ще си продължи. Ще я запиша на плуване (ходеше в ДГ). Има нужда, защото плува и се гмурка доста, но липсва техника Laughing Бих искала и тенис. Има много близо до нас - там е и басейнът. Искам да се движи, че в тия класни стаи... Ако й хареса, може да спре с балета, да не стане прекалено, а и не е удобно воденето и това си е.
Английският остава - в събота. Има огромен напредък, харесва й, защото системата е само и единствено игра и песни, с много играчки  Laughing
При положение, че ходи с желание, не виждам с какво ще се затормози. Зорът е за нас Tired Нивото е добро на всичките й занимания - доста различно от ДГ, а и така или иначе вече е до обяд. Време има.
Изследвания не искат. Само здравна карта.
Нашата РД най-после мина. Очарована съм от новата учителка. Не помня писах ли, че на 17.09 сутринта ни я представиха. Млада, но с такова отношение към децата, към проблемите, с подход към всяко, с внимание към особеностите. Проблемът с палавото дете е овладян само за 2 дни, в общи линии. Не мога да спра да я хваля, пу-пу. И по физическо щяла да ги учи на игрите от едно време - ластик, народна топка... И каза, че не ги оставя дори в междучасието. Вчера играли с балони в стаята.
Щерката вече казва, че е хубаво Flutter

# 320
Иначе при нас, като стана дума, масово пишат Laughing Първия ден са си писали имената на табелки, за да ги запомни учителката. Детето каза, че само 2-3 деца не можели.

Писането на собственото име няма общо с писането по принцип.
Моята може да си пише името от две години. Миналата година го пишеше със замах, сякаш е родена можеща да пише. Но името. Ако и кажа, напиши ми телефон, маса, легло, лампа или друга дума под диктовка-не може да пише. На тази възраст почти няма дете, което да не знае буквите на мама, баба, тате, леля и да си напише собственото име.

# 321
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Simantro, радвам се, че съм ти била полезна!  Simple Smile
Много добре звучи описането на вашата госпожа, браво!

Относно писането... моята с печатни букви пише сама, с грешки разбира се, но пише. Каквото и хрумне, списъци си прави някакви или пише бележки на някого. Скоро заминаваха браточедите и' и тя беше им направила картичка с едно прощално словоизлияние... как заминавали и колко щели да и' липсват, но ще се чуват и виждат по скайпа. Както вече съм писала... спокойно определя  първата буква на дума, спелува много добре.
И с математиката е на такова ниво, че изобщо не държа да мръдне по нагоре в ПГ. С което не искам да кажа, че е прави чудеса, но по мои виждания - няма какво повече да се желае.

При нас има доста предолжения (изброила съм ги по напред) за занимания, спряла съм се на спортни танци и баскетбол, ще видим.

# 322
Здравейте и от мен!

Не пиша много, но редовно чета. Моят син е предучилищна в училище. Казва, че много му харесва, сутрин тръгва с желание, следобед вкъщи е щастлив и разказва какво са правили. Госпожата, обаче, е казала на баща му, че всички деца още са стресирани, не смеят да си играят през времето за игра, само седят на столчетата. Той днес за пръв път е посетил тоалетната и знае името само на едно детенце, с което бяха заедно в детската градина, но не бяха големи приятели. Явно наистина има известен стрес, дано бързо да го преодолее.

С материала не е особено напред. Не може да чете, долу-горе смята, но не му е много лесно, фината моторика също е проблем. Обича аз да му чета книжки и да разказа истории и приказки ( редовно получаваше "отлично" в градината заради някой разказ) и дотам. Надявам се, че госпожата и като цяло училищната обстановка ще го мотивират да се старае повече.

# 323
Днес щерката нещо беше отчаяна като отидох да я прибера, никак нямаше настроение.
Добре, че отидох по-рано.
Иначе ги заварих отново на двора и то с едно момиченце, което тя не хареса в началото (а и то също не искаше да се запознае с нея, въпреки че майка му го окуражаваше първия ден), дори били ходили заедно до тоалетна каза после учителя.
Доста ги е занимавал днес с учебниците им и децата са се поизморили.
Тя мрънкаше през цялото време до нас, че и се спи и само влязохме и отиде да легне. Още не е свикнала на ранния режим на ставане, а след обед пък не иска да ляга.
Като си почине 2дни се надявам в понеделник отново да отиде с желание.

# 324
  • София
Моята щерка остана в градината за ПГ. Учителките казаха, че няма да ги учат да четат и пишат, само печатни букви, ченгели, срички и звуков анализ. Ще имат уж часове по 30 минути със звънец  Crazy
Изнервих се, че ще ги карат да "спят" следобяд, което не е много подходящо според мен и останалите родители, но явно тези два часа рахат не искат да ги губят...

# 325
  • sf
Уф, и на мен ми е черно това спане следобяд  Rolling Eyes ама абсурд да се лишат от спокойствието си  Joy

# 326
Аз пък от един месец не мога да я сложа да спи на обяд. И толко нервна става, капризна.... Преди няколко дни успях да я навия  и си поспа много хубаво 2 часа.После си легна в 10 и веднага заспа.
След една седмица като тръгне на плуване и английски и ще си ляга  и' на обяд. Wink
ама абсурд да се лишат от спокойствието си  Joy

О ,голямо блаженство е това. Mr. Green

# 327
Моята щерка не спи на обяд откакто мина 3 години. Това беше и една от причините да я вземам на обяд от градината. Просто стоеше и гледаше тавана два часа. Според мен трябва да има избор за толкова големи деца.

# 328
Моята щерка не спи на обяд откакто мина 3 години. Това беше и една от причините да я вземам на обяд от градината. Просто стоеше и гледаше тавана два часа. Според мен трябва да има избор за толкова големи деца.\
И при нас е така, затова и се отказахме от ДГ. А и там не искаше да яде повечето готвени неща, не й харесвали.
Иначе при нас резултатът от пет дни училище е, че е болна. Само сополки засега, но я поя с чайчета и хомеопатия, дано й мине до понеделник. Явно е понастинала в това капризно време, дано не е вирус, макар че вчера са били с няколко деца по-малко от понеделника.
При нас още не е започнала програмата за плод/ закуска в училище и си носим за следобед нещо.
Допълнителни занимания засега тръгна на балет, обмислям къде да продължи таекуондото, което много й беше харесало от ДГ и от октомври рисуване. За английски още се колебая дали да я запиша и на курс, в училище ще имат по два пъти седмично, видя ми се много симпатична учителката, с амбиции, открити уроци щяла да прави, пък ще видим. Лошото е, че нищо от училищните допълнителни занимания не може да ползваме заради това ,че е следобедна смяна и се водим по читалища, школи и прочие

# 329
И при нас същата работа с настинката.
Вчера сигурно през 5мин. е ходила до тоалетна, но тя и в училище не се спира, а там си е студено все пак и като нищо и е изстинало дупето.
След обед имаше и леко температура, но през нощта пък не е вдигала и днес е ок.

До сега не съм давала никакви имуностимуланти и др. подобни, защото не е ходила в детско заведение, но сега ми се струва ще се наложи.
Тези, които имат опит, могат ли да ми препоръчат нещо?

Общи условия

Активация на акаунт