6 годишните на предучилищна

• 34 525
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И при нас е така, малко да позахладнее и децата изчезват от площадката, зимата обикновено са сами.
Моите момчета още не са тръгнали на предучилищна, чакаме да им мине РД в петък. Зъби нямат сменени, но на Крис му се клати леко едно и сме в очакване на феята  Simple Smile Ще трябва да се заредя с дребни подаръци.

# 361
Зъби нямат сменени, но на Крис му се клати леко едно и сме в очакване на феята  Simple Smile Ще трябва да се заредя с дребни подаръци.

Вашата фея какво ви носи? Че нашата се изчерпа като идеи.  Mr. Green

И как отговаряте на въпроса какво прави със събраните зъби?  Crazy

# 362
  • София
Още нищо не носи  Laughing Но и аз съм в чуденка, че и по две. Засега единствено ми хрумва да купя от малките колички няколко броя, те много играят с тях и книжки за оцветяване. Приемам идеи  Simple Smile

# 363
Нашата вече носи книжки; носеше пари в началото за по-лесно, но след преположението, че тя продава зъбите за пари, спря да го прави.

# 364
У нас няма фея за всеки зъб. Имаше за първото зъбче само.

# 365
И при нас феята се яви само за първото зъбче. Има две сменени, като и двата пъти първо избиваше постоянният зъб и ходехме на зъболекар да вади млечния.

Нашата предучилищна е до обяд. Засега ги извеждат към 11, а към 11.30 си ги вземаме. Няколко деца ходят после на частна занималня и моят син иска да ходи с тях. Ще го заведа някой път да види какво е.

При нас няма петгодишни, моето момче е родено в края на годината и е от най-малките.

# 366
Здравейте,
хайде и аз да се запиша в темата. Много съм доволна от изборът, който направих за моето дете да го преместя от детска градина на предучилищна в училище. Бях изпълнена с много притеснения и колебания, относно изборът на училище вместо детската.  Сега виждам, че детето се чувства много по-спокойно и самоуверено в училищната среда. Определено, му е по-интересно, има нови приятели. Учителките са много спокойни и приветливи. Няма тази прекалена дисциплина, от детската, която за някои деца е Ок, но други може да подтисне.
Зъбчета още не сме вадили. Занималня имаме в училище, но е платена.
Успешна учебна година на всички малки ученици.

# 367
Клуб 2% е много хубава. Нико я хареса, майка му два пъти повече.
Аз искам да запитам. Вчера се замислих, че много сякаш сме наблегнали на тази математика в къщи. Една учителка беше споделила - карайте ги да разказват. Приказки или по кртинки.. в тази връзка не намирам нищо подходящо, особено за разказ по картинки. Дали има книжки в тази насока?
По въпроса за фнната моторики и ченгелчетата. Никс не обича, май като повечето деца. За сега само лабринтите са в тази посока и играта с легото. Присещаме са за оригами от време на време, но не е като да сме много редовни.

# 368
Момичета моля за съвет. Днес моето момиче като се прибра ми се оплака от детето което седи до нея. Детето е бутнало пастелите на земята и те са се счупили.Дъщеря ми твърди ,че ги е бутнало нарочно. От цялата група само тя носи пастели , другите деца като са искали ,тя е давала. Сега се чудя какво да правя.Нарочно купих скъпи пастели в метална опаковка за да не се чупят. Никол разказа ,че и' дава моливи ,фулмастри при положение че момичето има.
Винаги съм ги поощрявала да си дават от нещата и да не са стиснати, но май вече трябва да прстана с тази практика.

# 369
Просто поговори с детето. Нищо фатално не е станало, предстоят им доста сблъсъци. Да не си дава вещите на въпросното дете за сега, но и да каже защо-защото то не уважава това, че споделят с него..Малки са още, едностранчиво представят нещата, другото дете може и да не е бутнало нарочно точно, а в очите на твоето дете да изглежда така сега. Нека не се карат за това на този етап, то времето ще покаже това дете дали умишлено чупи.

# 370
Поради тази причина може би учителя при нас каза, че събира всички моливи, боички и др. такива пособия на едно и той ги раздава. За да няма мрънкане, това е мое и др. от сорта.
Може момичето да не ги е бутнало нарочно....а и сега заради едни пастели от първата седмица да се създават проблеми.
Ако само твоето дете носи, нормално е другите да са заинтригувани.

# 371
Относно пастели, боички и т.н.-всички имат по списък при нас. Когато се рисува, се вади това, с което ще рисуват.

# 372
  • sf
Моят смени предните долни два зъба, феята у нас не я познаваме  Joy единия зъб си го пази в кутийка, другия падна навън и не го намери.
След малко отивам на родителска среща в градината, ще разбера по какво и как ще учат.
И той още е само по блуза и суитчер, якета не съм вадила. А срещам даже деца със зимни плетени шапки,  ooooh! ами извинете, ама как ги обличат зимата в такъв случай  ooooh! и как няма да боледуват. Ние я караме през просото, хем той е с детска астма и често прави бронхитни спазми, но свикне ли човек да е навлечен, организма не се бори сам.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 07:18 от donsita

# 373
  • София
Тази снимка ако я видят моите съседки ще припаднат  Simple Smile Днес едната каза, че ако духа така, тази вечер няма да излизат. Детето й е на...10 години

Приветствам идеята феята да идва само при първото паднало зъбче!  Simple Smile Как не съм се сетила Embarassed

# 374
  • Sofia
cypress, добре дошла! Simple Smile

Яхууу, donsita, изби рибата с тази снимка.  smile3501

И Андреа е с тънка блузка с дълъг ръкав и сиутчер с каракул на тялото, без на ръкавите. И зимата е както и сега с дънки и къси чорапки. Чорапогащника е само за пола или рокля.
Нашите всеки ден около 11.00ч. излизат и са навън като я взимам в 12.00ч., само днес бяха във фоайето и съсем резонно - много гаден студен вятър духаше, освен че и облачно беше.

vela, аз ако се изкуша със скъпи материали, само за в къщи ги взимам, за у-ще - средна работа, та да не привлича внимание и да мога спокойно да заменя в случай на авария.
Подкрепям казаното от Jizz, нека само да си има едно наум Никол за въпоросното дете, за сега.
    Иначе и аз уча да споделя нещата си, но не до глупост... абе не е лесно.
Днес като взела да види играчката на едно момче и то и' я издърпало грубо от ръката и' (тук вече е била втрещена), след което и' набило главичка в челото (добре че не е в носа  ooooh!). Тя пак казва - "аз не очаквах, че така ще направи Shocked ". Чак да се зачудиш дали не е по-добре да е свикнала на шамари и главички (до тук това, не знам какво още), та да очаква и да се пази.  Mr. Green Sad   Та пак повторих да пита/уведоми като иска да види нещо на някого, дано сега и' уври.  Този път поне казала на госпожата.

Феята на зъбките (гледала е много сладко филмче по темата, та няма как да я подминем, пък и не искам) съм я обмислила предварително, да не съм неподготвена, но ще има фурор + фея + подарък само при 1во зъбче.

Скай, Андреа от край време  ни "чете" книжките, след като сме ги прочели.  С интонация дори.  Grinning  Та това, ако не е преразказ здраве му кажи. Simple Smile Държи книгата и колкото е запомнила и картинките гледа и така.
Сега ми разказва и престоя си в у-ще.  
Програмата им за деня я разбирам от нейния разказ иначе не я занам и не съм и очаквала да имат програма в ПГ.
Все по-често ми пресмята разни неща без да я питам - вчера казвам - "значи имаш за домашно 3 реда малки и 3 реда големи бастунчета", пък тя рече - "значи общо 6" и други такива. В такива моменти я подхващам и надграждам докато трае интересът и' и това е.
Ето днес пък като четох книга (Маншон, Полуобувка и Мъхестата брада Simple Smile ) за обедния сън (междувпрочем заспива само да помирише възглавницата и спи... ето сега от 14.30ч и още не е станала)  и като свършихме главата, тя прочете заглавието на следващата (възкликнах колко добре го прочете и тя се настърви Simple Smile ), после и на следващата и така няколко и я хванах, че още повече е задобряла с четенето.

Вчера учили стихотворение на Калина Малина, много сладко и го донаучихме в къщи. Днес пък пяли (не знам да има песен, но пък знам, че с мелодия по-лесно се научава/запомня текст) "Аз съм българче" и почти го знае и него ще доизгладим. Simple Smile

Ето го:
Звуци и букви / Калина Малина

Звуци край мене се леят,
идват от извор дълбок,
влизат в речта ни и пеят
като планински поток.

Дали ни двамата братя
азбука - стройно хорце.
Низали буквички – злато
с острото паче перце.

Показах и' пачето перце и едновремешните чинове с мастилници и перата и и' беше много интересно.  Simple Smile

Бреййй какво нещо съм изписала...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт