6 годишните на предучилищна

• 34 593
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Здравейте момичета.Моля за помощ да ме ориентирате къде в нета мога да намеря приказата за баба Яга?Имаме си домашно за утре да я прочетем и да я разказваме.В домашната колекция не я намерих,а бях убедена,че я имаме,в книжарницата къде ти книжарката вдигна безучастно рамене,а в нета я намирам само екранизирана.
Благодаря предварително  bouquet

П.П Намерих я едно старо издание С Руски Вълшебни Приказки знаех си че не може да съм го затрила,но ако все пак ако има някъде в нета сайт за подобна литература ще се радвам да споделите.

Какво е това домашно от днес за утре, още повече пък такова.Ами ако няма човек такава литература какво прави.

Може би трябвяше да поясня домашното е към цялата група.Синът ми е пред училишна в градина.Днес групата е била палава и не е изслушала дето,което е трябвало да им я разкаже та за това.Резултата приказка за домашно,която трябва да им я прочетем,а утре те да разказват.
 За щастие я открих не зная какъв ще е да е крайния резултат предполагам не фатален,но преди да попитам найстина я потърсих както обясних,а се оказа трудна за намиране и потърсих помощ от вас.

Morena Благодаря Heart Eyes  bouquet

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 23:22 от desuri

# 466
  • Sofia
desuri, точно Баба Яга не знам дали има, но ето приказки за четене:
http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=16&LangID=1
http://prikazki.com/?k=6&sk=145
http://deteto.evo.bg/storyindex.html
http://prikazki.start.bg/

Много ви благодаря за коментарите относно щерката!  Hug
Сигурна съм, че всичките ни дечица са прекрасни, само дето все аз се случва да изтипосам моята (този път с Джереми рибаря от едноименната приказка). Simple Smile

katri, тортата е правена от съфорумка - Буболина  - най-най-добрата според мен! Simple Smile

Симантро, и на мен ми е любима Фридолин и я планувам от известно време, но още не сме стигнали до нея.  Май след Маншон и компания, ще следва "Гимнастика за опашката"/ Григорий Остер (много, ама много любима моя книжка и автор) - силно ви я препоръчвам. Неотдавна я препорочитах и пак ми беше много забавна. Grinning   Също като като "Крокодила Гена" и "Тримата от Сметаново" на Едуард Успенски.  Grinning  
Ох, много мога да продължавам... ама нали ми е любима книжната тема. Laughing
Набелязах втората играя, която показа, благодаря! Simple Smile

# 467
Morena  от къде си я намерила " Тримата от Сметаново" на Едуард Успенски.  Търсих в нета ,но не намерих нищо. Никол страшно хареса Чичо Фьодор. Четох и го пролетта и сега иска пак, но съм дала книжката на приятелка.

# 468
  • Sofia
Вела, в старото издание.  Щерката и филмчето е гледала.

# 469
Много благодаря за информацията относно книжките по които работят децата ви в ПГ.  bouquet

# 470
И аз харесах Румикуб и тук я намерих по-изгодна http://www.eontoys.com/SearchResults?rummikub

# 471
А моето хлапе не обича приказки. Не изгаря от щастие, когато и се чете. Така беше и голямата-не обичаше да и чета, но пък четеше сама тя. Голямата сега няма много време за книжки, но ПГ, 1 и 2 клас бяха нейното време. Малката не обича и това е. Thinking Играе и се и това е. Харесва ситуационните игри от типа-тя е Учителката/Треньорката, другите са децата. Laughing Така научавам доста реплики и какво се е случвало през деня. Laughing

# 472
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Моренка, това твоята кукла ли е с тортата?! Прекрасница! Heart Eyes А аз помислих, че си искала да покажеш героя от приказката и си намерила такава снимка в нета - голяма съм шматка Embarassed
При нас имаше домашно вчера - една страничка с вълнички. Еми, какво да кажа - не съм доволна Sad Много развълнувано море се получи. И все уговорки - ама не стига ли, умори ми се ръката, заболя ме окото Shocked Мръъън. Не си беше написала домашното до вечерта, защото се обадих на обяд да й кажа, че тренировката се отлага и тя загубила ентусиазъм и така се натъжила, че поискала да легне да спи... Не знам какво ще го правим тоз мързел нашия. Баща й казва: 'Не й се карай, аз съм бил същия' ooooh! И от това тръпки ме побиват.
Вие как се справяте с домашните?

# 473
От положение на минала през това един път ви казвам-изисквате прекалено много.
Това не е мързел.
Съвсем нормално е вълничките да са им развълнувани, ченгелчетата накривени и ръката да се уморява сега. Имат две седмици училище, какво точно очаквате от децата? Повечето тук до вчера са били даже или на градина само с игри, или у дома, макар и с някакъв режим и занимания с майката. Съвсем различно е на чин, с учителка и с домашно. Не притискайте децата от сега. Първите им години са сравнително спокойни, и ако са с добър учител-забележителни. После системата им отнема този ентусиазъм и желание.
Не на последно място-при нас домашни няма в такъв вид. Аман от домашни. От ПГ с домашни, а в 4 клас ела ги виж-вечер до 10-11 се пише. ПО-грамотни от това не стават, стават по-отчуждени от ученето.
Аз не бих се радвала, ако в ПГ на детето ми дават всеки ден домашно. То е там цял ден и е на 6. Там си пишат, каквото имат да пишат. Съвсем различно е, да и дадат да напише един ред нещо през ваканциите, съвсем различно е домашни като при сестра и.
Когато моето дете има нещичко да напише, макар и криво-не и се карам, само и показвам къде е кривото и как трябва да е. И аз не пиша красиво като в 1 клас. Ето, пак с голямата пример ще дам. И тя е тръгнала така в ПГ с четрички и точки, в 1 клас-ръкописно-имаха и краснопис, във втори клас следяха за краснописа, но от трети нататък диктовките стават бързи и краснопис и точното изписване не се следи. От тази година голямата вече изписва някои букви не ръкописно, а пак печатно. Например "т", много от частите на ръкописните букви, които са с извити ченгелчета, не са с извити. Получава се нещо като в английския-между ръкописно и печатно.

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 09:38 от Jizzlobber

# 474
  • Sofia
Soleil*, благодаря за по-изгодния вариант на Румикуб.

... ситуационните игри от типа-тя е Учителката/Треньорката, другите са децата. Laughing Така научавам доста реплики и какво се е случвало през деня. Laughing
Аха и аз така начуавам някои неща, и моята редовно разиграва сценки.  Laughing

Dive, благодаря!  Hug  Нали казвах, че сме фенове на приказките на Б. Потър, та това ми беше идеята - да покажа със снимката. Имаме няколко героя, осен Джереми рибаря, разбира се и зайчето Питър, Джемайма патравата патица и Господин Лисица - двамата от приказката "Джемайма патравата патица"  Ето я щерката с Лисицата (снимката е линк за по-голяма), която храни, та да не напада патицата.  Laughing

Вашето домашно много ми се струва, не го тормози детето, някак на части го пишете, пък ако можеш и да коментираш големината му с госпожата...
Ние само първия уикенд имахме почти две стараници, във всяка тетрадка по 1стр и не бяха едно и също, а различни елементи по 3 реда всеки.
После имахаме следващите 3 дни от седмицата (по 6 реда и пак различни елементи) и тогава коментирах с госпожата, че смятам, че е рано за бастунчетата (по книжките ги има , но в края на годината), а по програмата на МОН - няма писане на ръкописни букви в ПГ. Та след това не сме имали повече домашно - съвпадение или не. От което аз съм доволна.  Grinning
Но разбира се има родители, които искали повече да се товарят децата им, както каза в разговора г-жата, та угодия няма.  Като искат, да си ги товарят в къщи я, в у-ще да се върви по програма пък.  Crossing Arms

Щерката пак остана спокойно и за мое спокойствие.  Да видим ще ги взима ли логопедът днес за занимания.

Jizz, абсолютно съгласна с последния ти пост.   202uu

# 475
За това говорим. По програма Нямат ръкописни елементи сега, имат чааак накрая за подготовка за 1 клас. И в 1 клас не започват от ден първи с буква "А". Амбициите на другите родители мен не ме касаят. И аз имам амбиции за моите деца, но се грижа сама за това.

# 476
Домашни при нас няма. Госпожата беше категорична ,че няма да имат.Единствено ако детето много е отсъствало и после не е успяло да напише в училище, тогава ще дава за вкъщи.
Нправо се учудвам на тези 3 реда, 6 реда. Сина в трети клас пише по 3 реда сгрешена дума по БЕЛ или новите думи по АЕ. За ПДГ това е много.

# 477
  • Варна
Абе девойки, никого не съм насилвала, нито съм искала чудеса, нито съм се карала. Просто ми стана неприятно, че не се старае, сигурна съм, че може и по-добре да се справи, но си я мързеше. А точно снощи слязох до комшийката, чийто син е в 1 клас в нашето училище. Тя ми показа неговото домашно. Честно, изправи ми се косата като го видях. Такива завъртулки и сложни ченгели и то по 5 реда от всеки вид (бяха поне 5 вида). И това само по БЕЛ, по математика отделно домашно ooooh!.
Но както вече казах, не ми е толкова важен крайния резултат, колкото да видя че се старае да даде най-добрто от себе си. Това е важно винаги, не само за училището. Поне аз така мисля...

# 478
При нас също няма домашни, работят си всеки ден по книжките, учителя също им разказва разни неща и така.
Тази година ще взимат буквите, но печатно. Калина отдавна ги е научила всички, но още има склонност някои от тях да ги пише огледално.
Също, когато пише, често изпуска гласните. Казвайки думата си я казва правилно, но когато тръгне да я пише и не я наблюдавам, леко ги пропуска. )

# 479
  • София
Ние домашни също нямаме. Един път донесе книжка, че трябвало да научат стихотворение наизуст. Обаче почти изцяло се бяха справили в клас преди това.
На РС казаха, че щели да пишат ръкописно. Явно ми е минало край ушите и като осъзнах вкъщи какво съм чула, коментирах, че приятелка на детето сега в 1кл. пише ченгелчета - да не се повтарят нещата. Та ме увериха, че само елементи щели да са.
Алекс пише ръкописно почти без грешка и вече по-рядко огледално. За ръкописно й е рано обаче.
За търпението и старанието - щерката има по 1-2 реда домашни по солфеж. Пишат елементи на сол ключ и елипси за нотите. В началото не сметнах за необходимо да поправям и да уча на старание Embarassed Обаче майка ми ме подкани, че имало грозни и поправяни неща Mr. Green Та купихме и тетрадка за вкъщи, че домашното да е перфектно. Но са наистина много лесни неща, които учат на старание и се правят буквално за няколко минути. Нищо сложно.
За Румикуб - показах примерен линк. Нашият е от Комсед (от намаления). Малкият за пътуване имаме (според мен достатъчен). Беше около 12лв. преди две седмици. Големият също беше на по-ниска цена. Кутията е голяма доста, обаче. Вече няма къде да съхраняваме, а и си носихме играта на една почивка.

Общи условия

Активация на акаунт