6 годишните на предучилищна

• 34 580
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Никол ходи на плуване в училището в което учи -144. Ох ,днес ми е най- проблемния ден за взимане от училище. Почват в 8,30 и са до 11.
На всичкото отгоре са ни спирали тока през нощта и хлебопекарната се е изключила. Нямам хляб и се чудя какви закуски да им измисля.

# 586
  • Sofia
Ех, Вела, вече си ги измислила, но за всеки случай ти предлагам мързеливките. Simple Smile

Скрит текст:
Мързеливки
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. настъргано сирене или кашкавал
2 1/2 ч.ч. брашно

Продуктите се разбъркват с вилица в посочената последователност. Късат се малки топки, които се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята фурна около 25-30 мин.
Ако към тестото се прибавят и две яйца, се пече като кекс.

За към час са готови за хапване. Simple Smile

Ето и една тема, която може да ви  е полезна - Кутията за закуска

# 587
  • София (Възраждане)
Морена, в дадения от теб линк относно кутията с храна си писала,че слагаш домашно мюсли. Би ли обяснила какво точно представлява?  bouquet

# 588
  • София
За плуването - в Бокар колежката ми ходеше и каза, че е много хубав басейнът.
Ние досега имахме плуване в градината. Отделно дъщеря ми ходеше на бебешко плуване, така че се е научила, включително да се гмурка, обаче от стилове няма представа. Проверявах в техникума "Хенри Форд", понеже е на минути от нас. Затворен е до 1.11 за основен ремонт. Приятелка беше доволна. Засега изчаквам да го пуснат и ще видим как е. Не ми се иска да се разхождаме далеч и за плуването.
Скай, за градинското рисуване много зависи от учителите. Алекс ходеше на приложни и правеха уникални неща. Определено напредна с русуването в ДГ.
И да се похваля за пианото - щерка ми е омагьосана. Иска само да свири Heart Eyes Вкъщи (при баба си, т.е.) свири 2-3 пъти по 30-40 мин./ ден абсолютно по свое желание. Отделно ходи извън музикалното още един път при учителка. Тази седмица беше за пръв път. Много е харесала учителката и не е искала да си ходи hahaha И ми заяви, че сменя балета за още един път пиано Shocked. Смятам, че един път стига  Simple Smile Отделно солфеж също има.
Та с тия желания май балетът ще отпадне. Надявам се да харесаме басейна, за да има все пак някакво движение и спорт. Събота и неделя има опция за тенис пак до нас. Обещала е да пробва.

# 589
  • Sofia
Mooimeiske, разбира се...
Скрит текст:
просто не купувам готово мюсли, а си го мискирам сама, с каквото ми харесва. Ако нямам печено, просто ползвам овесени ядки, 3-4... вида сушени плодове и някакви ядки (сурови орехи, лешници или бадеми).
Ползвам две рецепти и както писах, слагам съставки каквито ми допадат.
1. http://www.24kitchen.bg/recipe/domashno-myusli-granola
2. http://www.edna.bg/vkusno/zakuska/domashno-miusli-4629396

Simantro, браво за ентусиазма на Алекс.

# 590
Morena, благодаря за линковете за рисуването! Hug

Момичета, благодаря ви и за насоките за басейн! Hug И Бокар, и Силвър Сити са ни удобни, така че ще ги пробваме, докато проработи Берлин. Иначе басейнът на Берлин напълно ни удовлетворяваше и наистина не мирише на хлор. Peace

Sky*, а би ли казала къде на открито плува твоят син?

Simantro, как смогвате с толкова занимания? Моето момче се прибира страшно изморено след забавачка и следобед спи с часове. А вечер времето и бездруго не стига за домашните дейности пък какво остава за занимания.

# 591
Sky-чето е във Варна, няма да ти свърши работа, но все пак Никс тренира на Приморски.
Мила страшна е Алекс. Е те това се казва да си намериш пътеката. Иначе не очквам чудеса от градинските ни занимания, еле пък в нашата градина, но мисля да го пробвам, ако прояви желание -  бързо ще се съглася.

# 592
  • Варна
Браво на вашите спортистчета и на талантливата млада дама  bouquet
При нас плуването като спорт отпада засега именно заради водата и заболяването на Маша - несъвместими са за съжаление  Confused. Иначе с тренировките продължава упорито и тя, и вчера даже разбрах защо е така всеотдайна! Искала да й станат такива дълги краката като на каките в залата Joy Все още не е наясно с гените милинката Heart Eyes
За рисуване и музика няма данни мойто дете и не й предлагам такива извънкласни занимания. Надявам се след година-две да мога да я пусна в театрална школа. За сега пасувам, защото ми е много тежко с водене и взимане от където и да е... Искрено се възхищавам на родители, които успяват да заведат децата на толкова много развиващи уменията занимания. Това е най-добрата инвестиция в тях, съзнавам го, но все не мога да се организирам...

# 593
 И аз  не знам как успявате. Браво на всички за допълнителните занимания.
Преди всички ми повтаряха, че натоварването е голямо за децата с предучилищна по цял ден и език, но някак не можех да си представя. Сега разбирам какво са имали предвид. Докато поиграе малко след училище, да се наяде и дошло време за лягане. Четем половин час и заспива.

# 594
Лично аз не намирам никаква разлика. В детската градина е същото, даже там често децата се взимат доста по-късно. Материалът е един и същи, учи се и в градината и в училище за предучилищните групи еднакво. И ако в градината "лежим на кълка", че работи до 19:00 и си доработваме спокойно, то в училище не е така, та се налага по-ранно прибиране, което пък пести на детето онази умора-да си от тъмно до тъмно някъде.

# 595
Как успяваме с всичките занимания , ами лишили сме се от една заплата и мама е като такси. Извозва наляво и надясно.
Днес сложих в една кутийка орехи, в друга морковчета. На връщане от стола е изпуснала кутийките / явно не са били затворени хубаво/ и всичко е разсипала.  Tired

Днес госпожата я похвали ,че е започнала много хубаво да рисува. Направо бях изненадана. Според мен не рисува хубаво. Но на госпожата и вярвам, понеже нейния съпруг е художник  , и тя има поглед върху нещата. Та госпожата се чудеше каква ще става : певица или художничка. Mr. Green
По повод на същото мое питане още миналата година Никол ми отговори, че ще става художничка и щяла да има галерия. Аз питам: а как ще си финансираш наема, материалите за картините. А тя беше категорична : нали пеела хубаво и всички я харесвали щяла да прави концерти, хората да и плащат и с парите от пеенето да си финансира галерията. Joy

С две думи детето си има вече планове. Laughing

# 596
  • София
Искала да й станат такива дълги краката като на каките в залата Joy Все още не е наясно с гените милинката Heart Eyes

А тя беше категорична : нали пеела хубаво и всички я харесвали щяла да прави концерти, хората да и плащат и с парите от пеенето да си финансира галерията. Joy

Joy Ох, как им ги раждат главите такива бисери? Аз понякога записвам какво ръси Алекс - нещо като дневник, макар че последните 1-2 години съм позанемарила начинанието.

За заниманията - много трудно. Добре, че е майка ми! Аз съм на работа до 17,30 + 1 час до вкъщи Sad То даже не е до вкъщи, ами до майка ми да взема детето, после пазаруване на дребни неща, вечеря... Таткото пазарува по-сериозните и готвя по нощите за другия ден.
Алекс е до обяд на училище, като два дни сършва около 13,30 заради редовните часове по пиано. Има два пъти балет - пак майка ми я води, аз ги посрещам оттам. И още два пъти музика. За да вмъкна плуване и да ходи на пиано, както иска, балетът почти сигурно изпада от програмата. Засега не знам в колко часа  и кои дни ще е плуването.
Иначе след училище обядва в стола и играе в Борисовата градина или в Заимов. После поспива. После пиано и допълнителни занимания. Вечерите са ми изцяло за нея - играем, четем...
Следобдният сън си върнахме, понеже се изморява и й се доспива в 8,30. На практика нямаше кога да я видя. Затова решихме да спи при майка ми, пък да ляга 9,30-10ч, както беше, като ходеше на ДГ.
Събота е английският. Тенис - ако има сили и желание. Зимата е събота и неделя, а когато се стопли - през седмицата. Засега е под въпрос. Поне два пъти в месеца - на концерт или театър... Уикенда - задължително среща с близките деца, Витоша, парк или само игра.
Време за чистене не остава Joy Правя го или неделя вечер, разбирайте от 20ч докъм 1 през нощта, или пропускам с надеждата да не е много забележимо и със самозаблудата, че утре... Crazy
И съм на ръба на преумората. Засега се опитвам да свикна и напасваме програмата. Страх ме е майка ми да не се преумори обаче. Мислех да наемаме човек, но имам проблем с това да се доверя на непознат Embarassed А и още калкулирам разходите Laughing Има разни планове баща й да поеме част от воденето, обаче му е такава работата, че дори да е решил, може в последен момент да не успее.
Dive, около 4-5 месеца ходихме на театрална школа миналата година. Харесваше й, макар че идваше доста, понеже градината беше по цял ден. Сама се отказа.
Морена, мерси за рецептите. Надявам се да успея да пробвам нещо. Макар че засега с плод или зеленчук е идеално.

# 597
  • Sofia
За странични занимания и ние не смогваме, само тези, които предлагат в у-щето ни устройват, за сега.

Симантро, и аз за сега съм на плод или зеленчук предимно, или леки закуски. А и, ако не вземат да направят целодневно обучение в истинският му смисъл в у-щето ни и догодина, че и по натам ще си караме така, без обяд в кутията. Simple Smile

Малко снимки от мен.Simple Smile

Скрит текст:
Ето го наш Клечо до един гигант.

И пред къщичката на седемте джуджета.

Това са двете ни момичета.

Тук пише домашно Гушканчо мамин. Simple Smile

# 598
  • Sofia
Лично аз не намирам никаква разлика. В детската градина е същото, даже там често децата се взимат доста по-късно. Материалът е един и същи, учи се и в градината и в училище за предучилищните групи еднакво. И ако в градината "лежим на кълка", че работи до 19:00 и си доработваме спокойно, то в училище не е така, та се налага по-ранно прибиране, което пък пести на детето онази умора-да си от тъмно до тъмно някъде.

Много зависи от училището  Peace
За градина дъщеря ми ставаше в 8:30 , сега става в 7:00 . Прибираше се до към 17 ч. , сега се прибира след 18 ч. , в училище не се спи на обяд /това не е критерий в нейния случай, защото и в градината не спеше, но за някои деца има значение/ , имаха доста повече време за игра , в училище имат повече часове .
Всички тези неща са нормални , пред вид факта, че децата растат, но не може да не се отчете и по - голямото натоварване.

# 599
  • София
Морена, много са хубави младите дами Simple Smile И си приличат, като че ли? Да са ти живи и здрави! И винаги да са повод за радост и гордост! Къде е това дърво?
Натоварването сега е по-голямо наистина. Извън градината на занимания за да се стигне, си е път. Затова гледам сега да е близко поне плуването. Пианото е близо, солфежът - горе-долу. Балетът е далеч. Когато беше само той, добре, но сега няма как.
А трябва да има време за домашни, които сега поне нямаме, за игра навън, за срещи с деца или просто за мързелуване.
С детето си имаме уговорка в събота тя да ми е слугинче hahaha - да помага в готвене, чистене (да ми дърпа прахосмукачката  Mr. Green - друго, както писах, рядко правя денем), да си оправя стаята и да ми изпълнява желанията, т.е. аз измислям занимания. Обикновено е куклен театър или друга игра на английски, някакви неща за рязане/ лепене, вкл. се учихме да връзва връзки.
В неделя аз съм слугинче - яде в леглото, гледа малко ТВ  и играем настолни игри или сме навън където каже.
Баща си не навива да й е слуга, обаче го бие на "карате" и бОри-бОри, излизат с колело или ролери, което за мен е ужас, или пък са на кино, което за мен е загуба на време Embarassed
Та такова е разпределението засега. Всичко се върти около нея  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт