6 годишните на предучилищна

• 34 632
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Морена ,честито на каката! Всичко най- хубаво и' пожелавам!

Прекрасни рисунки момичета.

Аз още не мога да се похваля с рисунка, понеже всичко е на изложба.  Mr. Green В къщи не се носи.
Надявам се в един момент да видим и ние с баща и' какво е нарисувала.

Никол вече ходи на плуване. Много е щастлива. Първият път малко се е стреснала. Преди плуването беше притеснена какво ще прави с водата която и влиза в носа  и'    и  как ще диша под водата. Трябвало да си носи бутилка с въздух. Joy Посмяхме се с треньорката като и разказвах какви притеснения има детето.
А днес не е искала да излиза от басейна. След по- малко от час сме на пеене. Програмата взе да се запълва. Мислех и на пиано да я запиша ,но ще го оставя за догодина. Плуването, англ. и пеенето са и достатъчни.

# 571
Морена, да ти е жива и здрава девойката!   bouquet

При нас нещата са добре, засега се опазваме от вируси. Записах малкия 3 пъти седмично на плуване, както и на кунг-фу.

# 572
Калина също рисува разни неща, записах я в кръжок по приложни изкуства и рисуване, учителката хареса повечето от нещата, които бяхме подбрали за целта. Simple Smile

Ето рисунката на учителя на дъската.

маса с плодове

# 573
  • Sofia
Благодаря, Вела, Жасмин!  Hug

Като спомена Жасмин "опазване от вируси", ако някой дава някакви бабешки илачи за целта, споделете, моля! Simple Smile  Не съм давала и не ща да давам химии.

Забравям да спомена, че книжките на Ева  Яниковски (много любими у нас  Heart Eyes  и често разгръщани от моя Гушкан Simple Smile ) са с много хубави и лесни като пример за децата рисунки.

Maryse, много хубава рисунка. Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 окт 2013, 19:12 от Morena

# 574
  Моренка , и от мен най-топли пожелания за здраве и щастие  ,за 18-тата годишнина на дъщеричката ти!         Спомням си смътно  един интересен тест с рисунки,за отношението на детето към околните.То рисува своето семейство,после му се дава друг лист и трябва да си представи,че в стаята е влязъл магьосник,който превръща със своята вълшебна пръчка - мама,татко,детето,баба....в нещо /предмет,животно/ . По това се тълкуваше .Напр.мама-"цвете"-тя е добра,мила, тате-" лъв"-той е ,според малчото-силен,строг, и т.н. Grinning 

# 575
Спомням си смътно  един интересен тест с рисунки,за отношението на детето към околните.То рисува своето семейство,после му се дава друг лист и трябва да си представи,че в стаята е влязъл магьосник,който превръща със своята вълшебна пръчка - мама,татко,детето,баба....в нещо /предмет,животно/ . По това се тълкуваше .Напр.мама-"цвете"-тя е добра,мила, тате-" лъв"-той е ,според малчото-силен,строг, и т.н. Grinning 

Ха, супер! Това го бяха правили в нашия ПУК. И моят синковец няма да ви казвам как ни беше изрисувал!  Crazy

# 576
Моренка, честит празник на голямото ти момиче! Да е жива и здрава и с разум и вдъхновение да избира добрите пътища пред себе си!  bouquet

Dive, Mira_p, Morena, чудесни са рисунките и апликациите на децата, както и посланията за обич! Grinning Това за колата наистина е култово! Laughing
Вие записвате ли си подобни реплики? Аз се старая да го правя и когато след време чета  позабравени случки, се развеселявам много.

Roo, много ми хареса идеята за теста с рисунките и смятам да го пробвам скоро. Ще се радвам, ако покажете линк към сайт за тълкуване на рисувателните похвати.

А къде водите децата на плуване? Ние ходихме доскоро в Хотел Берлин в Бояна, но откакто го затвориха за профилактика преди повече от месец, спа центърът им така и не проработи. Sad

# 577
  • Sofia
Ру, Тигър, благодаря и на вас!  Hug

Тигър, ето за  тълкуването.

# 578
  • София (Възраждане)
А къде водите децата на плуване? Ние ходихме доскоро в Хотел Берлин в Бояна, но откакто го затвориха за профилактика преди повече от месец, спа центърът им така и не проработи. Sad

Аз водя моята дъщеря в Силвър Сити.
Тя имаше проблеми с температурата на водата в държавните бази, на 15-тата  минута й ставаше студено и искаше да излиза. На новото място няма проблем.

# 579

За този басейн съм чувала много добри отзиви, че пречистват водата с озон, не със хлор. Иначе, Спарк е страхотен, или поне по снимките, решила съм да го пробваме някой уикенд. А сега се записахме в Силвър сити, най-близко ни е. Добри отзиви чувах и за басейна в Бокар, но не съм ходила.

# 580
  • София (Възраждане)

За този басейн съм чувала много добри отзиви, че пречистват водата с озон, не със хлор.

Из форумите тук се коментираше, че дори и тази технология на пречистване работи с някакво количесто хлор Cry

# 581
Някакво количество пак се ядва, моят син тренира 1 година на Спартак и направо целия вонеше на хлор, като излезеше от басейна; да не говорим колко беше студена водата - на няколко пъти се разболя и се отказахме. Но разбрах, че треньорът ни от там води и на Бокар, та трябва да отида да видя така ли е и кога са му часовете.

# 582
  • София (Възраждане)
Аз определено изпитвам погнуса от обществените басейни, основно заради хлора. Но няма как, преодолях я по отношение на детето, тъй като не измислих по-добър спорт за нея от плуването. Да, след Спартак и Диана мирисът на хлор е ужасен. А какво беше когато аз бях дете, тук там из съблекалните и баните се мяркаха цели буци хлорна вар и пареше ужасно на очите. Поне сега дъщеря ми не се оплаква от последното.

# 583
Морена как се сети за рисунките в тези книги. Чудесна идея! Незаменима както винаги Hug
Нико го местя от открития басейн в закрит. Не за друго, чудесно му се отразява плуване в топла вода на студено. Обаче часът ми е много неудобен и няма какво да правя Владко, докато батко му тренира. Отпадна му айкидото(то и без това не бях намерила подходящо) с обещанието, че ще го запиша като тръгне на училище.
Чудя се и друго ако го пусна на школа по рисуване в градината, дали ще го понаучат да рисува ей така базово поне. Никс обича да рисува, ама само машини - коли, ракети, кораби и т.н. В читалището до нас пък имат една гръмка реклама за надрени деца как им дават шанс да се развиват и бла бла.. ами онези ненадарените кой да ги научи от къде се хваща молива.

# 584
  • Sofia
sky*, нали ми се мотаят редовно пред очите, 'щото Гушкан ги разгръща непрекъснато почти та така... Simple Smile
Радвам се да съм ти полезна и благодаря за милите думи!  Hug

Ето още една книга на авторката, която за съжаление не е преиздадена, но поне може да се чете и да се видят хубаво рисунките, че ги няма сканирани страниците на новите книжки.

клик за четене

Общи условия

Активация на акаунт