ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 665
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Сигурно съм инатлив идиот, но и аз все още не мога да приема, че добавките могат да бъдат задължителни. Особено след като напоследък почти целодневно се мотаем в градината на вилата по потничета и след количеството зеленчуци, които изяждам.

Но така или иначе тия дни имам път към Цибалаб нищо не ми пречи да си направя и изследвания за витамин Д.
Това ли е изследването, което трябва да се направи "Витамин D total (25-OH Витамин D)"?

# 121
Аз като бременна пих 3 вида таблетки за желязо без особен ефект. Тогава още не знаех за АФА-та - при детенце на приятелка хемоглобина влезе в граници само за месец. А и сляпо вярвах на лекарите...  Thinking
Assos, ще ми е интересно да споделиш резултатите тук  Peace

# 122
Да, за съжаление има много случаи когато изписват желязо с лека ръка без да са пуснали изследване за таласемия например, при която желязото е високо. И хем ти е високо желязото, хем пиеш още  ooooh!

# 123
  • София
Херцен, на мен пратките ми пристигат обикновено за 12-14 дни, но се е случвало и по 22-23 дена да ги чакам.

И на мен за толкова ми идват обикновено, а закъсняващите - и те за по 20 - 25 дни. Но такива са рядкост.

Светлана, мисля че пита, колко време държи ситост кафето с кокосово масло - на мен лично поне 3-4-5 часа. Зависи и колко масло сложа де, аз обикновено добре си слагам  Mr. Green
като заогладнявам - още едно такова кафенце ... и така мога да си карам и цял ден, чак до вечерята. Както правя обикновено всъщност.

# 124
Светлана, мисля че пита, колко време държи ситост кафето с кокосово масло - на мен лично поне 3-4-5 часа. Зависи и колко масло сложа де, аз обикновено добре си слагам  Mr. Green
като заогладнявам - още едно такова кафенце ... и така мога да си карам и цял ден, чак до вечерята. Както правя обикновено всъщност.
Точно това имах предвид Вив  Wink Да знам горе-долу, за да не огладнявам зверски поне до обяд  Mr. Green
Днес ми пристигнаха две бурканчета от Зоя.бг., и ще слагам сутрин в кафето.
Вивиан, по колко слагаш в кафето? Четох, че е добре само по една супена лъжица на ден да се приема  Rolling Eyes

# 125
Аз последно си поръчах три бурканчета от Зоя - ами едното вече е към края си. Аз слагам смело пълна кафена лъжичка....

Много бързо нещо ми свършва и незнам къде ще му излезе края...

# 126
  • Бургас
Да, за съжаление има много случаи когато изписват желязо с лека ръка без да са пуснали изследване за таласемия например, при която желязото е високо. И хем ти е високо желязото, хем пиеш още  ooooh!

Да, на мен през цялата бременност ми изписваха ударни дози желязо. И след като хемоглобинът се покачи съвсем слабо, на своя глава, преди да направя изследване за таласемия, реших да изследвам желязо, ЖСК и Б12. Желязото беше в горната граница, даже я подминаваше, а Б12 се оказа почти 2 пъти под нормата... Ако не го бях направила щяха да продължават да ме тъпчат с желязо без успех. Тогава вече отидох на хематолог и ми биха инжекции с Б12 1 седмица, казаха ми, че цял живот, всяка година трябва да си слагам по 4 инжекции. 
Извинявам се за отклонението, просто и мен много ме е яд, че изписват какво ли не, с лека ръка и без изследвания.

Да ви питам иначе по темата - откакто почти изключих зърнените храни и сладкото /с малки изключения/ много ми се обостри гастритът. Дали има връзка или просто е съвпадение  newsm78 И още нещо - като ям само месо на някое хранене, огладнявам зверски много скоро след това ... сякаш без въглехидрати не мога да се заситя... временно ли е това явление или?

# 127
като ям само месо на някое хранене, огладнявам зверски много скоро след това ... сякаш без въглехидрати не мога да се заситя... временно ли е това явление или?

Аз огладнявам след сухо месо, пилешко или друго филе. Затова и ги избягвам.

# 128
Вивиан, по колко слагаш в кафето? Четох, че е добре само по една супена лъжица на ден да се приема  Rolling Eyes

слагам по една чаена кокосово и 10 гр краве
и после с пасатора или с това, Assos го показва веднъж
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=14059

не съм Вивиан, ама да си кажа  Flutter

# 129
Задължително ли трябва да се бърка с пасатор или друга джиджавка кафето с кокосово масло? Иначе не се ли разтваря?

# 130
  • SA
Ако не се разбьрка с пасатор, кокосовото масло само се разтопява и изплува на повьрхността на кафето. На мен поне не ми допада така.  Embarassed

# 131
То голяма хамалогия това кафе - пасатора да вадя и мия за една чаша  Laughing
По-добре да не пропивам.

# 132
Благодаря момичета   bouquet

# 133
Моят пасатор е съвсем лесен за сглобяване и разглобяване (то сигурно всичките са), така че си го вадя и си разбивам с него.

Асос, да, това е изследването.

# 134
 Joy
и на мен ми писна да сглобявам,разглобявам и мия елуреди
по бързата система:с лъжица в устата и после кафето
по-приятно от разтопеното масло на повърхността

Общи условия

Активация на акаунт