ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 700
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
И още нещо - като ям само месо на някое хранене, огладнявам зверски много скоро след това ... сякаш без въглехидрати не мога да се заситя... временно ли е това явление или?

При мен беше временно, но и избягвам да хапвам месо без зеленчуци. Пилешкото примерно си е доста нискокалорично, че и нискомазнинно.

# 136
този път с картинка

с пасатор става по-пухкаво
ама с това е по-удобно и безшумно сутрин Simple Smile

# 137
  • Бургас
И още нещо - като ям само месо на някое хранене, огладнявам зверски много скоро след това ... сякаш без въглехидрати не мога да се заситя... временно ли е това явление или?

При мен беше временно, но и избягвам да хапвам месо без зеленчуци. Пилешкото примерно си е доста нискокалорично, че и нискомазнинно.

аз обикновено имам проблем,ако не съм добавила масло,мас или някаква мазнина

# 138
  • Бургас
Да, благодаря ви, явно грешката ми е, че тези дни ям предимно пилешко без зеленчуци и без добавена мазнина.

# 139
  • София
къде ли съм гледала, че ми е убягнала информацията за дневния лимит на кокосовото масло ...
1с.л ...  Rolling Eyes за цял ден ли? Ужас ...
Ми аз от месеци вече ям поне по 4-6 с.л минимум ...

какво ли съм си причинила  Rolling Eyes нямам идея

# 140
Защо да има дневен лимит 1 с.л. за кокосово масло? Няма нищо подобно. Shocked Някои получават разстройство от кокосово масло - може би те да трябва да го ограничават. Но иначе няма никакви причини да се ограничава.

# 141
Ако не се разбьрка с пасатор, кокосовото масло само се разтопява и изплува на повьрхността на кафето. На мен поне не ми допада така.  Embarassed
А на мен точно така ми харесва, после няма нужда да си слагам балсам на устните, направо 2в1 Mr. Green

Мон, пробиотици пиеш ли? Откакто ги открих, забравих за коремните проблеми. А преди това  плодове, варива и зеленчуци не можех да хапна.

# 142
  • София
Шоки, успокоих се, няма да мръ  Mr. Green
1 с.л е твърде малко за моя вкус (за кафето). Слагам поне по 3-4.

Понякога и аз бъркам с миксерчето за фрапе, иначе си правя комбинирания вариант кафе/балсам за устни  Wink

# 143
  • SA
Хора, вие какво количество кокосово масло изяждате наведньж? Аз ако изям повече от 1 с.л. , започвам да усещам страшно безапетитие , даже леко гадене. На два пьти пьк се случи да изям наведньж по-голямо количество ( кьм 3-4 ч.л.) и особено втория пьт направо щях да почина - след няколко часа се сьбудих ( защото беше през нощта) с ужасно гадене ,позиви за поврьщане и разстройство - както при хранително отравяне. На другия ден си бях сьвсем добре. Та сега доста внимавам с количествата и ги разпределям през целия ден.  Embarassed

# 144
Аз кокосовото масло само в кафето консумирам. 1 с.л. дневно. Пробвах да готвя с него и не, че ми е неприятно, но предпочитам да готвя с масло. Да го ям чисто пък съвсем не мога пак за разлика от краве маслото Simple Smile

# 145
Аз наведнъж май не изяждам повече от 1 с.л. кокосово масло, и то не е директно изяждане, а в кафето или пък когато си пържа яйца със зеленчуци, т.е. в тигана, а аз после ям готовото ястие. Но имам предвид, че няма причини да се слага праг за деня, ако човек няма проблеми с кокосовото масло. А и кокосовото може да замества кравето масло, не непременно да го допълва. Зависи.

Аз за себе си съм установила, че ако ми се хапва нещо дребно между храненията, няма смисъл да е масло, а по-добре ядки, сирене, лъжица тахан, защо не и шоколад, ако има вкъщи. Просто масло, независимо какво, не ми върши работа, но например евентуално може кашкавал с масло. Няколко маслини също са добър вариант за такова междинно хапване, но обикновено всъщност това не е истински глад, а е например около цикъл или овулация и като хапна малко, усещам, че не съм гладна наистина.

# 146
  • SA
С кокосовото масло основно пьржа яйца, или си приготвям палачинки от яйца и кокосови стьрготини. Други неща не сьм готвила с него. Но от време на време се случва да го хапвам само така. Масло сьщо мога да ям без нищо друго, но от него никога не ми е ставало зле.

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 20:14 от kameloth

# 147
Краве масло и аз мога без нищо друго, но мога и много да се увлека Laughing Затова този вариант го избягвам. А кокосовото - и за задушаване на зеленчуци, напр. зеле, чушки, и за яйца, а дори и кайма пържих в смес от кокосово и мас Laughing За експеримента беше, накрая обаче кокосовото се беше изгубило в цялата работа, не се усещаше изобщо, защото сложих и сума подправки, а и доста вода се получи и нещото вря дълго време. Embarassed

# 148
......................Да ви питам иначе по темата - откакто почти изключих зърнените храни и сладкото /с малки изключения/ много ми се обостри гастритът. Дали има връзка или просто е съвпадение  newsm78 И още нещо - като ям само месо на някое хранене, огладнявам зверски много скоро след това ... сякаш без въглехидрати не мога да се заситя... временно ли е това явление или?

Мон според мен е съвпадение. Понеже и аз съм такава гастритена и преди известно време даже го бяхме коментирали и се бях похвалила, че от как съм на нашия режим гастрита ми изчезна  bowuu( е то аз го и лекувах де), но ако знаех за нашето хранене по-рано нямаше да се подлагам на лекарства. Нищо не ми дразни повече, момента на престъргване и прегладняване не съществува повече и аз така си обеснявам липсата на болка. Ти само месо ли ядеш, къде са зеленчуците, мазното..? Аз ако чувствам че не съм се нахранила (което е много рядко с тези наще мазнотии) довършвам с малко тахан или ядки, или заквасена сметана с някой ягода, малина . Не вярвам да е от липса на въглехидрати глада ти, по вероятно е да  ти е била малка порцията или не достатъчно мазна мръвката. По скоро е точно обратното - такъв зверски глад се наблюдава при въглехидратното хранене. При нас дори и да огладнееш няма го тоя глад до полуда (поне при мен е така).

Иначе и аз повече от лъжица кокосово масло не мога да поема с кафето. Ако съм пила кафе в 7 сутринта, нямам огладняване поне до 3-4 след обяд. А аз не искам да карам на едно кафе цял ден. Държа си на трикратното ядене. Маслото ми е удобно преди плаж, че ще ме държи сита и няма да съм изтумбачена като от храна Embarassed. Също и ако предстои разходка за цял ден пак хапвам масло да не ми се налага да нося храна или да купувам боклуци от вън. Върши иделана работа. Обаче много ми се разваля пусто. Хваща ми мухъл отгоре за втори път вече. Като го държа в хладилника не мога да го поцепя, като е навън мухлясва. И понеже не съм сигурна в такъв случай хубаво ли е или не и спрях да купувам. Тахана ми върши същата работа.

# 149
Обаче много ми се разваля пусто. Хваща ми мухъл отгоре за втори път вече. Като го държа в хладилника не мога да го поцепя, като е навън мухлясва. И понеже не съм сигурна в такъв случай хубаво ли е или не и спрях да купувам. Тахана ми върши същата работа.
И аз някой път преди излизане се чудя какво да взема в мен ако пригладнея много, преди си взимах вафли, ще пробвам с маслото.
За колко време ти хваща мухъл маслото като го държиш извън хладилник?

Общи условия

Активация на акаунт