ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 712
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
Интересни неща разказвате за маслото - и аз също мога да хапна от кокосовот само 1 с.л., защото много засища. Но на мене не ми хаесва в кафе, много ми е тежък вкуса му. Гхи с съчетава по-добре и прави страхотна пяна с пасатора.

Относно вит. Д, сега четох прогнозата за времето за тези дни и УВ индексът в Русе е 8! Идеално време за образуване на вит. Д. Между другото мин. седмица упорито се пекох на балкона по обед и вече имам тен. Питаха ме дали съм ходила на море.  Laughing Не знам човек ако има лек тен, означава ли, че вече е образувал известно кол-во от витамина?  newsm78

Възнамерявам да продължа с печенето. Но все пак в Русе въздухът е чист, много по-чист от софийския. В София също съм пробвала да се пека минали години и дори съм се наблюдавала дали почернявам по ръцете от ежедневното ходене насам-натам по обед. Еми, няма братче! Стоях си бяла през цялото време. В Русе като се връщах и веднага хваща лек тен, макар и недостатъчен.  newsm78 Така че наистина зависи от чистотата на въздуха.

# 151
Не знам колко зависи от чистотата на въздуха, защото Пловдив се води един от анй-замърсените градове, дали не беше и с най-мръсния въздух    newsm78 , а аз вече имам тен от ежедневните разходки до обяд.И то при положение, че трудно хващам тен....    Grinning
Опитах да пия кафето с кокосово масло.Ами....тежко ми е така кафето, направо ми накъртва.
По-вкусно ми е с кокосово мляко или сметана.
Но аз така или иначе повече пия чай вече сутрин, та не е кой знае какъв дерт.

# 152
Кокосово масло не съм купувала никога. Кокосов орех съм яла и кокосови стърготини съм използвала. Краве масло мога да ям с лъжичка.
Аз хващам тен и в София, но аз съм си бледолика.  Laughing

# 153
Моето кокосово масло няма време да се развали...държа го до кафе машината, и първото бурканче  е вече към края си. Незнам, може и моите разфасовки да са малки и затова да няма време да се развали..

Аз го поръчвам от Зоята - стъкленото бурканче от около 200мл ако не бъркам - някой го беше показал малко по назад скоро...

Ако е голяма разфасофката, може би е добра идея да се пресипи в по-малко бурканче примерно, което да се държи навън, а останалото - в хладилника..

Моят пасатор е стоящ, със стойка - държа го на кухненската тераса и нещо не сглабям и разглабям.... а сутрин цепя тишината с неговото бръмчене, особено почивните дни Mr. Green
 То малкия редовно ни вдига в 6-7часа, та сигурно редовно комшиите ме споменават... Whistling

# 154
Аз не се стеснявам да бръмча Laughing Т.е. на мен рядко ми се случва преди 8 ч. сутрин, но дори и да е 7, не ме притеснява, 2 секунди само ми трябват с пасатора. Междувременно вече е включен телевизорът Whistling

За развалянето на кокосовото масло четох, че можело да се получи от замърсяване - ако лъжицата, с която се гребе в него, не е напълно чиста. Откакто го прочетох това, се стремя да я измивам и подсушавам специално всеки път, преди да гребна в бурканчето. А иначе си държа буркана на кухненския плот, точно до печката - тези американските буркани по 480 грама.

# 155
  • Бургас
Явно при мен има дефицит на мазнини  Laughing  ,аз наскоро за пръв път си купих кокосово масло 300-400гр не помня точно,за 3 дни го опустоших  Embarassed  само че студено от хладилника,другия път ще го пробвам течно,така май наистина става тежко и не може да се прекалява.Помня,че преди да си купя кака ме почерпи от нейното една кафена лъжичка и не хапнах до обяд,но тогава не направих много връзка,сега като ви четох си припомних  Hug

# 156
Моето също стои на плота до печката, течно в момента.
Вчера забравих да кажа, че освен с кафето, вечер след като си измия лицето, се мажа с него.

# 157
Аз мажа малчо, че ми е с много суха кожа /Атопичен дерматит/.....

# 158
Да, кокосовото е идеално за тази цел.

# 159
  • Пловдив
Привет и от мен!В миналата тема не успях да се запиша,но ви четях.През това време бях на море на пълен all inclusive и резултата е 2кг.в плюс.Колкото и да си мислех,че този път ще издържа да не ям сладко,пак не издържах.Сменя ли обстановката,има ли сладко и съм до там,а у дома съм дисциплинирана.Още съм зависима и това си е,но с времето дано се променят нещата.

# 160
При щерката нямаше ефект мазането. Скромния ми опит е, че е по-добре да се действа отвътре, добре, че обича мазничко  Peace

# 161
При щерката нямаше ефект мазането. Скромния ми опит е, че е по-добре да се действа отвътре, добре, че обича мазничко  Peace
А, не, аз нямам предвид, че кокосовото ще излекува, а просто е добре да се маже, защото няма да влоши.

# 162
  • SA
И аз напоследьк кафето го предпочитам с кокосова сметана. А с кокосовото масло май само аз сьм прекалявала като гледам Embarassed Сигурно е виновна голямата опаковка от 1 кг, забелязала сьм, че ям повече, когато ям нещо от много голяма опаковка ( напр. сметана, тахан, фьстьчено масло и др.).
Иначе за вит.Д - образуването на тен няма врьзка сьс синтезата на витамина в кожата, но наличието на тен показва , че си се излагал на сльнце достатьчно, за да може и вит.Д да се образува. Друг е вьпросьт, че хората с по-силен тен имат нужда да стоят повече време на сльнце, за да синтезират повече вит.Д, защото кожния пигмент "улавя" част от сльнчевите льчи.
В последно време си хапвам доста тиква.  Simple Smile Миналия уикенд взехме половин тиква ( от едни направо огромни), която сварих, направих на пюре и в една голяма кутия - в хладилника. Ям я като зеленчукова гарнитура кьм месото, но и като бьрз десерт - като й добавя канела, ванилия, различни натрошени ядки. 
Katarin X., сега видях, че си от Пловдив... Heart Eyes

# 163
Повечето дерматолози изрично забраняват да се омазнява атопичната кожа - поне при нас наистина не действаше добре.
Иначе кокосовото масло и аз го държа в хладилника и все забравям да го извадя по-рано преди ползване, та постоянно го чегъртам твърдо  Laughing

# 164
Моето дете има и алергия, освен атопичния дерматит - в тази връзка не слушам кожен лекар, що се касае за алргии. Никога кожен няма да каже, че сухата кожа е от алергия предизвикана... Peace

А и аз го мацвам тук таме, където се чеше, и то  когато се притесетя....доста добре омазнява и попива, за разлика от зехтина, който съм пробвала като беше бебе - еми мажех, и то пак изпръхнало като шкурка оставаше....

И мен мажа с кокосовото - хем страхотно ми ухае кожата после Heart Eyes

И да не е само спам - вчера ходих да си намеля кайма, и понеже дребното ми се стори доста сухо, казах на момичето да ми сложих и свински гуши ли беше, бузи ли-сега не помня точно, и мацето се оцъкли  Shockedи ме погледна съжалително.. Whistling
Пита ме - ама то много мазно, да не ви изчезне каймата да се стопи, пък аз й викам-точно такова ми трябва, мазно... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт