ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 741
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Аз масло не мога да ям. Преди като ядях млечни ми се е случвало да си намажа парче кашкавал с малко масло, но иначе ми е много мазно. И в кафето не мога да го пия! Ползвам го за готвене. Но пък открих кокосов чипс, който съдържа 610ккал, 6гр белтъчини, 6,4 гр въглехидрати и 63,3гр мазнини на 100гр. (92% мазнини и по 4% въглени+белтъци). Та напоследък това ми е закуската, защото в тая жега ми писна от яйцата.  Wink Мислех си, че чипса е удобен и да се вземе примерно на плажа... Peace

# 166
  • София
Моето дете има и алергия, освен атопичния дерматит - в тази връзка не слушам кожен лекар, що се касае за алргии. Никога кожен няма да каже, че сухата кожа е от алергия предизвикана... Peace

А и аз го мацвам тук таме, където се чеше, и то  когато се притесетя....доста добре омазнява и попива, за разлика от зехтина, който съм пробвала като беше бебе - еми мажех, и то пак изпръхнало като шкурка оставаше....

И мен мажа с кокосовото - хем страхотно ми ухае кожата после Heart Eyes

И да не е само спам - вчера ходих да си намеля кайма, и понеже дребното ми се стори доста сухо, казах на момичето да ми сложих и свински гуши ли беше, бузи ли-сега не помня точно, и мацето се оцъкли  Shockedи ме погледна съжалително.. Whistling
Пита ме - ама то много мазно, да не ви изчезне каймата да се стопи, пък аз й викам-точно такова ми трябва, мазно... Mr. Green

Ох, това ми се оформя като любим момент  Mr. Green
Като кажа, че ям маслото с лъжица - как ме гледат, направо убиец  Laughing Какво ли си мислят ... представям си .... Joy
А за мазния фаст приятелката ми просто се потресе  hahaha

# 167
Katarin X., сега видях, че си от Пловдив... Heart Eyes

Привет, привет!    Hug   И ти ли?

То как няма да получиш тен.....току що се връщам от пазара, а тук вече така напича....И пак трябва да излизам.    Laughing
Из града ходя с потничета с тънки презрамки, та съм се изпекла "на потник", като строителите...    Joy

# 168
На кое казвате въглени? newsm78
А мен днес кокосовото масло не ми помогна, тръгна да ми става лошо и трябваше да изям една филия с лютеница, че не бях в нас и нямаше друго. Груба грешка ли е това, колко въглехидрати може да се изядат в екстрени ситуации?

# 169
въглени - въглехидрати.....

Не се притеснявай за филията - нали е инцидентно, а не практика...случва се да кривнем понякога...

# 170
Благодаря много на всички за информацията за витамин Д.

За кокосовото масло - аз си поръчах последно една огромна опаковка (май 5 кила беше), тъй като бурканите много бързо ни свършват Simple Smile Не го държа в хладилник и не се е развалило, пресипвам в буркани и ползваме от там. Пием го в сутрешното прясно мляко с какао, понякога и с кафе. За готвене на скоро го ползвах за първи път - пържих кокосови палачинки (яйце + кокос). Много вкусни и засищащи, макар че най-много ми се усладиха с кленов сироп Simple Smile

# 171
Здравейте. Записвам се в темата. Ще почна да си пиша менюто, че нещо съвсем не съм в процентите които трябва. Sad
Закуска: 2 яйца с масло
Обяд: русенско варено + кашкавал + домат
За вечеря нищо не съм измислила.

Знаете ли къде мога да погледна колко въглехидрати трябва да приемам на ден? Т.е. до колко грама със сигурност ще успея да изразходя.

P.S.: Само да кажа, че един калкулатор ми сметна 250гр на ден. Та си търся нещо по-обективно.

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 15:20 от hot tea

# 172
Здравей, hot tea, добре дошла!

За менюто ти нищо не мога да кажа, защото не знам русенското варено какво съдържа. Това е консерва, нали? На опаковката би трябвало да пише какво съдържа и по колко.

Относно въглехидратите следвам съвета на Марк Сисън:

Над 300 г - опасна зона, типичната нездравословна диета
150-300 г. - постепенно напълняване
100-150 г. - поддържане
50-100 г. - постепенно отслабване
под 50 г. - бързо горене на мазнини, кетоза

линк

Зависи каква е целта ти и здравословното ти състояние. Моята цел е и да отслабна и съм ограничила въглените.

# 173
негативна, благодаря за линка.  Hug  Преди няколко години спазвах ВМХ и успешно се лиших от 14кг за 4 месеца. До миналата есен ги задържах без особени усилия, но поради стечение на обстоятелствата за няколко месеца си ги върнах. Sad От месец пак съм се захвала сериозно, правя и управнения, но до сега няма никакъв резултат. Това е и причината да почна стриктно да си следя какво ям в проценти.
Вареното е в консерва, да. 24% мазнини 15 белтъчини 1% въглехидрати, така че е става за мързеливо хапване. Simple Smile

# 174
Lemy, не се притеснявай за такива непредвидени ситуации. Може би ти е нестабилна кръвната захар все още, но с времето ще се нормализира. По принцип в такъв случай, ако изобщо има възможност за това, може да се хапва сирене, сметана, ядки, защо не кисело или прясно мляко, ако има под ръка, т.е. ако наблизо има магазин, може да се измисли нещо. Тъмен шоколад също би бил добър вариант, ако ти пада кръвното.

hot tea, добре дошла! Негативна ти е написала за грамажите, а вече от твоето тяло и нужди зависи колко точно грамове ще са подходящи за теб. Ако имаш повече килограми за сваляне, те съветвам да не прехвърляш 50-60 грама въглехидрати за деня. Ако имаш инсулинова резистентност, е още по-препоръчително да не бъдат много въглехидратите. Но зависи от твоя организъм.

За грамовете и процентите е най-добре да ползваш някой сайт.

# 175
Аз не мисля да надвишавам 20гр дневно. Но не бях сигурна под колко грама започваше кетозата. Както написах от днес започвам да се следя стриктно.

# 176
Cioccolata, преди няколко дена изядох 4 парченца шоколад към обяд без да съм яла друго сутринта, и след 2 часа ми стана много лошо, та ходих да хапвам кокосово масло и мръвки. И сега нещо не смея да ям шоколад при екстрени ситуации.  Thinking

# 177
Ами, значи шоколадът не е добро решение Peace Хубаво е, че си си го установила.

hot tea, прагът на кетозата е донякъде индивидуален, вкл. зависи и от физическата активност, но при максимум 20 грама въглехидрати за деня най-вероятно ще бъдеш в кетоза.

# 178
hot tea, прагът на кетозата е донякъде индивидуален, вкл. зависи и от физическата активност, но при максимум 20 грама въглехидрати за деня най-вероятно ще бъдеш в кетоза.

Peace Наистина е много индивидуално.

Вие тук пиете кафе с кокос, а в днешния нюслетър от Марк'с дейли апъл - кафе със жълтъциGrinning Ехехехе, май не се осмелявам да го пробвам, ама и аз не съм кафеджия по принцип. Party

# 179
Кафето с жълтъци го пият много хора на нашия режим в Швеция Wink Т.е. те правят "яйчено мляко" - разбиват кафето с яйце вместо мляко. Но все пак говорим за сурови яйца и аз не смея Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт