ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 745
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
Рени, ако четеш в американски форуми - не, не пиша там, но чета Simple Smile

Танче, благодаря за идеята за кремчето, много добре ми се е получило! Hug Извадих го по-рано от хладилника (към 2 часа стоя отвън), за да се поотвърне шоколадът, че предполагам, че иначе щеше да бъде много твърд. Но съм много доволна Simple Smile Не го наричам карамел, защото не съм карамелизирала захар - малкото сладост идва от разтопения тъмен шоколад на дъното.

Една статийка на тема как да определим колко въглехидрати са ни необходими (по Марк Сисън): http://authoritynutrition.com/how-many-carbs-per-day-to-lose-weight/
1. 100 - 150 грама/ден: ако човек тренира повече (вдигане на тежести и спринтове) и няма наднормено тегло. Това означава много зеленчуци, умерено плодове плюс малко количество картофи/ориз/овес
2. 50 - 100 грама/ден: ако човек иска да отслабне без усилие, но все още да си позволява повечето видове въглехидрати в достатъчни количества. Означава много зеленчуци, ограничено количество плодове и минимално количество картофи/ориз/овес.
3. 20 - 50 грама/ден: предполага кетоза и е подходящ диапазон за диабетици, хора със силно увреден метаболизъм или просто хора, които не могат да отслабнат с повече въглехидрати. Означава много зеленчуци и малко количество горски плодове (не друг плод).

Трябва да се експериментира, разбира се, за да се достигне до идеалния вариант. Ето какво е обобщението: Just eat some protein, healthy fats and veggies at every meal. Throw in some nuts, seeds and full-fat dairy products for good measure. Choose unprocessed foods. It doesn’t get much simpler than that! - Просто яжте някакво количество протеин, здравословни мазнини и зеленчуци на всяко хранене. Добавете малко ядки, семена и пълномаслени продукти. Избирайте непреработени храни. Съвсем просто е!

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 13:44 от Cioccolata

# 16
  • София
Благодаря за темата!   bouquet

Аз точно така се храня! От 25.06. не съм хапвала нищо тестено, сладко, плодове, не съм пила и бира, която много обичам. Само 2 пъти си позволих по 50 гр. узо, но не мисля, че е фатално. Вчера например не вечерях, защото не бях гладна. Когато ям по-мазни неща, огладньвам значително по-рядко.

# 17
  • В центъра на мръсотията
Благодаря за страхотно оформената и информативна тема!   bouquet

# 18
  защото преди години с 30. фактор на плажа почти се опържих, въпреки че стоях по-малко време. Т.е. това дали ще изгориш не се определя дали носиш слънцезащита, а какво е общото състояние на организма. А и лятото обичам да имам малко тен, иначе повечето килограми ми личат още повече като съм без.
Всъщност факторът не предпазва от изгаряне. Той единствено удължава времето, в което не се почернява, т.е. ако нормално човек почернява за 10 минути да речем, то намазан с фактор 15 ще означава, че ще почернее за 15х10 минути, с 30-ти фактор за 30х10 минути и т.н.

# 19
 newsm51 lovekiss и аз благодаря за темата!

Red tree и аз отвреме на време прасвам по едно узо с таратор, но толкова ми е сладко че ще повърна чак честно. Имам чувството че не беше толкова сладко на времето newsm78.

За Джобс и аз зачетох, но не можах да я изкарам до края статията, че се отегчих. Не знаех че е бил вегетарианец. Поредното доказателство за прекомерната (зло)употреба на зарзават. Дето ви бях писала преди че аз в по-голямата част от живота си не ядях месо (просто защото го мразех, не че съм пазила диети или заради модата) и в един момент се оказах с полип на дебелото черво, обратно на каквото се тръби навсякъде, че месото е виновно (за което дискутирахме тогава, как фактите са съмнителни). Е как се питам и до ден днешен след като не съм вкусвала месо 30 и кусур години се "полипих"  Mr. Green? Сега не че нямам търпение да остарея, но нямам търпение да си направя колоноскопия след 5 години, да разбера след ядене на толкова месо и мазно дали ще имам същия проблем. Определено да сме живи и здрави всички тук ще ви докладвам резултати от най-честния експеримент  Laughing.

Ули това за фактора не го знаех. Много интересно  bouquet. Макар че и аз винаги съм се чудила как така почернх намазана  Embarassed.

# 20
Благодаря за отговорите!

Аз лично намерих лекар, който е за нашия начин на хранене и съм безкрайно доволна! Е, не мога да скрия факта, че бях много учудена за това, че тя препоръчва точно този начин на хранене, но отхвърля и предупреждава за Дюкан, както и за другите високо-протеинови диети.  Grinning
Ендокринолог ли е този лекар? В нашето семейство сме с проблем със Щитовидната жлеза и отделно с проблеми със СПКЯ и прием на Сиофор и инофолик които не подействаха и сега съм в издирване на добър гинеколог- ендокринолог. Иначе след много четене сега сме кой на безглутенова и безмлечна  храна, кой само на безглутенова...
И съм много изненадана от тялото си, преди ако не изядех по една вафла сутрин и следобед отделно от храненето, ми ставаше лошо, а сега ми няма нищо.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 16:15 от Lemy

# 21
Да ви следя - много сте интересни и информирани!

# 22
# 23
  • SA
Цитат
правилно ли разбрах от статията за Стив Джобс, че с фастенето се е опитвал да постигне еуфорията, която постигал с ЛСД и друга дрога на младини

W'A'S'P'  Simple Smile , жалко че не е имало кой да му каже, че по-добре да си изпафка по някоя марихуана от време на време, отколкото да се храни толкова недоимьчно. Щеше да си е още жив и здрав вероятно!
Ули, тези фактори предпазват от изгаряне. Иначе точно това означават цифрите - показват колко пьти се удьлжава времето за престой на сльнце, докато се получи изгаряне. Преди имаше и кремове с фактор 100, но преди 5-6 години официално дерматолозите взеха решение да се забрани изписването вьрху опаковките на по-висок фактор от 50, за да не се сьздава фалшива представа у хората, че намазани с тези фактори изобщо не могат да изгорят на сльнце.

# 24
Lemy, ако с вафлите си си повишавала захарта при хипогликемия, е разбираемо защо сега нямаш нужда от тях. При НВ-ВМХ хипогликемиите обикновено спират, защото кръвната захар не играе. Всъщност причина за хипогликемията е рязко скочила захар (от бърз въглехидрат) и после спаднала до ниво, по-ниско от първоначалното. А с НВ-ВМХ изключваш храните, които биха причинили такъв скок.

В линковете на първа страница включих и главите от книгата на д-р Бърнстайн за диабета, които могат да се четат онлайн.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 18:51 от Cioccolata

# 25
  • София
 vici75, и на мен ми е много сладко, аз го пия с три ледчета и така по-бива. Simple Smile А преди никога не ми е сладняло толкова. Също и прясното мляко ми е супер сладко и ми мирише на ванилия.

# 26
Да не ви изтърва  Hug

# 27
  • Linz
Cioccolata пак ми пусна мухата за безглутеновото хранене. А може ли да се яде хляб от лимец? Той ставал за цьолиакия.
А овесени ядки? На някои места пише, че подуват корема, на други ги препоръчват при подуване. Защото аз точно това искам да избегна. Като се подуя ставам като бременна, като ми спадне корема съм като манекенка, а обикновенно е нещо средно. За това и се навивам на безглутенова диета, да видя да не е това причината, искам си плоския корем!
С тоя диабет е голямо объркване, всеки си пише каквото иска. Ще прегледам и д-р Бърнстайн.
И благодаря на Cioccolata за всички съвети!

# 28
  • SA
Рени, овесьт спада кьм глутеновите храни, така че ако ще минаваш на безглутеново хранене, овесените ядки не са подходящи. Лимецьт - уж неговия глутен се понасял добре от хората с глутенова непоносимост, но нямам никакьв опит с него лично. Merelenda мисля беше писала, че ползва такьв хляб.

# 29
  • Бургас
момичета  Hug
аз като заговорихте за рак на кожата и меланоми,пак се притесних.Все изпадам в разни паники,дано да са неоснователни,от няколко дни имам промени в една бенка  Rolling Eyes  не знам какво да правя,да ходя ли на дерматалог или не

Общи условия

Активация на акаунт