ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 729
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Наде, а дали не ти се събират много белтъчини и недостатъчно мазнини? newsm78 Вярно, че нито ребрата, нито пържолите или яйцата са лишени от мазнини, но все пак може би. Затова е добре да въведеш няколко дневни менюта и да видиш съотношенията. Но също имай предвид, че свалянето на килограмите става по индивидуални схеми и зависи от много неща, така че един месец без промяна не е нищо необичайно Peace

А днес Пол Йобек (който физически малко напомня на Милко Laughing - ето го сниман в тази статия: http://www.gat.no/nyheter/vil-tilbake-til-steinalderkost-1.7982777) пише за публикация от 1953 г. на Албърт Пенингтън, в която съвсем буквално си пише, че по всичко личи, че за отслабване при затлъстяване решаващо се оказва ограничаването на въглехидратите, а механизмът е мобилизация на складираните мазнини. И това се случва при неограничен калориен прием, т.е. без целенасочено, съзнателно ограничаване на калориите, а просто хранене до ситост. Ето я статията: http://ajcn.nutrition.org/content/1/5/343.full.pdf+html Още 1953 г. е било установено това, но после е пренебрегнато, когато мазнините са обявени за вредни ooooh!

Кам, за момиченцето и аз си помислих същото - че мозъкът е в състояние да продължи да се развива, когато започне да се снабдява с достатъчно енергия от кетони, щом не може от глюкоза. Всъщност точно същото казва и онази неонатоложка, към чиято лекция за кокосовото масло при Алцхаймер бях дала линк в предишната тема: че при Алцхаймер де факто настъпва инсулинова резистентност в мозъка - дори тя показваше снимки, май от скенер, как области в мозъка не усвояват глюкозата, така че затова те буквално гладуват и това би обяснило защо постепенно отпадат функции, които се контролират от тези области. Иначе човекът няма диабет, но има ИР точно на мозъка. Затова има и основание Алцхаймер да се назовава диабет трети тип. И когато започне да приема средноверижни триглицериди, било като добавка (същото МСТ масло), или просто по няколко лъжици кокосово масло на ден, тогава е възможно да настъпи голямо подобрение в състоянието, както се е случило с нейния съпруг. Случаят му е много интригуващ. Идеята е, че мозъкът започва отново да се храни пълноценно, т.е. чрез кетоните се заобикаля проблемът с ИР и вече мозъкът получава необходимата енергия, за да функционира и така е възможно да се получи поне известно възстановяване и на изгубените функции. Ето я отново цялата лекция: http://www.youtube.com/watch?v=feyydeMFWy4

Естествено, кетогенно хранене би било най-добрият вариант и при Алцхаймер, но ако човек не иска да си променя храненето, поне тези големи дози средноверижни мастни киселини явно могат също да свършат работа.

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 11:35 от Cioccolata

# 46
Тоз Пол Йобек досущ като наш Милко...едно към едно направо... Laughing

# 47
А ето как готвят за Тур дьо Франс: http://velonews.competitor.com/2013/07/news/fueling-the-tour-qa- … nnah-grant_295465
Today’s a rest day, so we do a low-carb lunch for them. They’re not going so far, they just want to keep their legs going, so we don’t want to fill them up too much. And we don’t want to go too hard on the carbs so they don’t gain weight.

Then we have a philosophy of using lots of vegetables, proteins, and cold-pressed fats, and then we use a lot of gluten-free alternatives. So we try to encourage the riders to try other things than just pasta and bread. I do gluten-free breads as well.

It’s all to minimize all the little things that can stop you from performing 100 percent, that promote injuries, stomach problems, all those things. So that’s a big difference (from cooking in a restaurant), because I have to follow all those rules. I can’t just cook whatever I think is amazing. It has to be within those guidelines.

# 48
Ами хапвам масло и кокосово мляко, че е най-лесно Wink + не повече от 100гр фреш от портокал, който си разреждам на оранжада и мляко в кафето.
Не мога да разбера хранителната стойност на кокосовото мляко - купувам го Лидл и то не е течно, а като някаква гъста каша, предполагам че е доста мазно, но нямам точни данни. Иначе е много вкусно де  Laughing

Резултата е 2 дена - 2кг, ама те са от тия лесните за сваляне "водни" кг, реално чак сега достигнах нивото на от преди да се подуя и задържа.
Да изкарам деня, че не съм сигурна дали ще издържа 4 дена, ако откарам и утре.

Иначе примерно дневно меню:
сутрин: кафе с мляко (да кажем 70мл, не го  меря)
обяд: 2 пържоли вратни (или 1 ребро от дългите, или 3 кюфтета) + салата 2 домата, 1/2 краставица, бучка сирене (60-70гр макс)
вечеря: 3 яйца с малко масло, филе и кашкавал/ или пак пържола, а понякога и нищо.

Общо взето това ми е менюто почти всеки ден - на обяд месо със салата, вечер само месо или яйца. Както споменах чаша вино понякога.

# 49
  • София
Тоз Пол Йобек досущ като наш Милко...едно към едно направо... Laughing

Малей, наистина  Shocked

все хубавци изповядват нашия режим забелязвам  Heart Eyes

Наде, вижда ми се много протеина, нека и другите кажат.
Иначе за фаста - мисля, че без фреша ще е по-добре. По-добре за тези калории хапни 1 яйце вечер.

Асос, тия опалянки много добре изглеждат ... чак се замислям да ги пробвам!

# 50
Асос, как точно ги правиш, че стават толкова съвършени твоите опалянки? Embarassed

# 51
Ох, аз го закъсах.....не мога да ям яйца, та ми е много трудно с менюто...
Сутрин - кафе с кокосово масло, ама на другите две яденета съм в голяма чуденка;

Не става само месо със салата - първо ми се струва,че така протеина идва вповече, и второ -финансово нещо не ми изнася...

В тази връзка, Наде..аз изобщо не съм от компетентните тук, но и на мен ми се вижда доста месото-в смисъл протеините....Чак две вратни пържоли на едно ядене newsm78..баят си е..

Аз непрекъснато се чудя и аз дали не са ми много протеините, страх ме е да не залитна и да не правя Дюкян от незнание, защото хич не смятам и не меря...просто не мога, или не ми се занимава..трудно ми се струва с две думи и затова не го правя...И ме е страх да не се прецакам нещо с това месо...да си мисля че правя НВ ВМ, пък то да не е така..

И друго -нещо ме гони голям глад, но не емоционален, а физиологичен...Сега хапнах на работата кашкавал с масло, краставица една цяла и маслини десетина...та да видим....

# 52
  • София
да си мисля че правя НВ ВМ, пък то да не е така..

Този въпрос ме мъчи и мен. Но все си похапвам по лъжичка - две масълце, в кафето - кососово масло и се успокоявам, че съм високомазнинна.

Кашкавалът с масло си е добра идея.

# 53
Ами, може да се набляга повече на сиренето в салатите, предполагам, а и наистина на маслини - така ще се повишат мазнините, а белтъчините ще бъдат по-малко. Други варианти са кокосови кексчета, сметана, ядки, но все пак зависи да не натежат прекалено много, т.е. да не спрат отслабването. Аз бих заложила на първо място на сиренето.

# 54
  • София
Вивиан, пробвай. Много са вкусни, а и са по-бързи от палачинките, например, защото само се пекат Simple Smile

Шоки, ами както е в рецептата  Embarassed
Скрит текст:
- Три белтъка с малко сол на твърда пяна
- Три жълтъка с 1/2 филаделфия разбъркани до крем
- Смесват се внимателно и по три лъжици в купчинка върху хартия за печене. Пекат се за 15 минути на 150 градуса. Това е

# 55
Ами, уж същото, ама моите са все едни сплескани Laughing Благодаря! Hug

# 56
И аз имам същите притеснения-да не залитам към повече белтъчини.... Затова ям масло,че не винаги наблягам на свинското.
Дюкан  не е ли само с пилешко месо ? Тоест,по -постните меса. Сирене май не се яде там? newsm78

Днес ще ям огромен омлет от  5 яйца,с масло и зеленчуци,сурово семе,маслини,сирене в салатата от домати и краставици. При още глад-хапвам масло. Май се водя мазнинна,но също ,като  teta75 не обичам сметките,изчисленията

Пол Йобек Laughingнаистина е двойник на Милко. Даже идентични резки имат покрай устните.

# 57
А дали ще се получат опалянките без да разделям белтъци от жълтъци? че ме мързи  Mr. Green

# 58
А дали ще се получат опалянките без да разделям белтъци от жълтъци? че ме мързи  Mr. Green
така стават пухкави Simple Smile иначе ще е като омлет на фурна Simple Smile но ако ти харесва, няма какво да се занимаваш с отделяне и разбиване.

# 59
  • София
Момичета, я да ви питам относно сарапептазата ... какво ви е мнението?
Дали не е поредното "чудо" ?
Особено съм заинтригувана от това, че със сдъвкването на две хапчета лекуваме възпалено гърло ... И изобщо чудодейните й свойства ме озадачават чак.

Примерно тази:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Serrapeptase-90-Veggie-Caps/4467

И изобщо тези ензими ...

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 14:22 от Вивиан

Общи условия

Активация на акаунт