ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 728
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, я да ви питам относно сарапептазата ... какво ви е мнението?
Дали не е поредното "чудо" ?
Особено съм заинтригувана от това, че със сдъвкването на две хапчета лекуваме възпалено гърло ... И изобщо чудодейните й свойства ме озадачават чак.

Примерно тази:
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Serrapeptase-90-Veggie-Caps/4467
Леле, това чудо даже не съм го чувала  Rolling Eyes

# 61
  • София
Ами това са въпросните храносмилателни ензими, които така се рекламират по телевизията. Но понеже попаднах на тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452318.0
и се зачетох, ...
ми то направо пиеш ензими и живееш 5 живота ...
Някак си ми се струва невероятно.

# 62
Ами, Вивиан, четеш, вярваш или не вярваш, пиеш или не пиеш.

# 63
  • София
Искаше ми се да прочета мнението на момичетата тук, защото го ценя високо.
Ще изчета и други материали, разбира се, но темата ми е непозната и ме заинтригува.

# 64
Прочетох само уводния пост на темата, цитирана от Вивиан.
Това, което аз "знам" за ензимите (в кавички, защото не знам доколко това е знание)....
Човек донякъде си ги синтезира сам.Но има определен запас, който с годините се изчерпва.
Ензимите в храната се унищожават при готвене.Колкото по-дълго и на по-висока температура, толкова по-разрушаващо.
Храносмилателни ензими човек може да си набавя от суровата храна.
Затова моят стремеж е поне 60 % и нагоре храната ми да е сурова.
Т.е, ако го представя като чиния с порция храна, то 2/3 да е сурова храна.
Засега, слава Богу, нямам стомашни проблеми, значи принципът ми действа.    Simple Smile

# 65
Краси, в онази тема, ензимите не се използват като храносмилателни. Чела съм ги тези теми и отговорих така, както мисля.

# 66
  • София
Да, наистина не са храносмилателни, аз съм сбъркала, извинете  Embarassed
Протеолитични са, каквото и ад значи това.
Продължавам да чета въпросната тема ...

Гали, примерно ти вярваш ли? Кажи мнението си, ще ми е интересно.

# 67
Използвала съм омакс, помогнаха ми. Може и да съм си внушила, обаче.

# 68
Вкъщи ползваме точно храносмилателни ензими - като част от една програма за пречистване на организма с пробиотици.
Иначе Katarin X. е права, добре е да се яде прясна сурова храна точно с тази цел - примерно малко салата преди основното(пържолка). Иначе в извънредни случаи като събирания на родата на агне, рождени дни и други предразполагащи към смесване на различни храни и преяждане мероприятия  Mr. Green пийвам по една капсулка преди хранене. Определено има ефект  Peace

# 69
Вив, просто ги изчети тези теми. Има интересни мнения. Имах болки около синусите, под очите. Но аз имам операция там. След много четене реших да опитам с тези ензими и болката изчезна. Но не мога да твърдя, че точно те са ми помогнали.

# 70
Цял уикенд се чудя защо замлъкнахте, а тя каква била работата!  Laughing
Шоки,   bouquet !
Вив, аз ползвам ензими при необходимост и относно серапептазата мога да кажа много хубави неща!  Peace Особено при УНГ проблеми с установен и неустановен характер действа много добре. Но трябва да се дозира високо, с ниски дози ефект няма.  Wink За възпалено гърло се прави гаргара, но аз не съм го пробвала. Лекувам си го с чай от салвия и за 1-2 дни минава. Относно другите два ензима - бромелаин и натокиназа - нямам особено мнение за разни болести. Бромелаинът подпомага храносмилането, с което проблеми нямам, а при натокиназата ефект не съм видяла, та за това не съм ги купувала повече. Но серапептаза винаги имам в къщи, защото ми помага и при мигрена, което ми спестява пиенето на 2-3 хапа за глава. Peace  Попрочети темата за ензимите на Пинко и виж дали ти се пият или не, т.е. дали при теб има смисъл да пробваш такова лечение.  Wink Аз купувам ето това:
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Serrapeptase-120-Capsules/40568
или това
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … Veggie-Caps/23747
Важно е да пише "enteric coated"!

Ендокринолог ли е този лекар? В нашето семейство сме с проблем със Щитовидната жлеза и отделно с проблеми със СПКЯ и прием на Сиофор и инофолик които не подействаха и сега съм в издирване на добър гинеколог- ендокринолог. Иначе след много четене сега сме кой на безглутенова и безмлечна  храна, кой само на безглутенова...
Да, ендокринолог, не е аг-ендокринолог, но според мен е в час и за репродуктивни проблеми.  Peace Ако те интересува, мога да ти дам координати на лс. Wink

# 71
Вив, това не е от храносмилателните ензими, а е от т.н. протеолитични. Има тема някъде из форума за протеолитичните ензими - серапептаза, натокиназа и още един, който сега съм забравила Embarassed С майка ми ги пихме няколко месеца преди 2 години, но аз така и не забелязах разлика (аз ги започнах заради ставни проблеми, тя също). Според нея подобрението, което имаше тогава, е било заради ензимите. Според мен е било по-скоро заради промяната в храненето и приема на вит. Д. Не се знае. Не мога да те посъветвам дали да ги пиеш. Ако искаш, пробвай, но прочети първо и темите за тях (автор е Pink Panther).

# 72
  • SA
Вив, чела сьм темата на Пинко за протеолитичните ензими и това, което се описва в нея ми звучи логично. Не сьм ги пробвала обаче и нямам лични впечатления. Но ако имам проблем, който се твьрди, че се повлиява от тях, сьс сигурност бих опитала.
Изобщо всички теми на PinkPanther ми допадат , жалко, че са го баннали!

# 73
  • София
Благодаря ви момичета  Hug
Това ми беше важно, да чуя вашето становище. Продължавам да чета въпросната тема (кой знае колко време ще ми отнеме, огромна е ...  Crazy)

# 74
Jana Ina, прати ми моля координатите.

И аз съм чела темата, за какво са го баннали Пинко, знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт