ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 641
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Шоки, yulinga  bouquet Много благодаря, пращам веднага, дано човекът се реши на тази стъпка!  Hug Поне ще се разрови и замисли.

# 631
  • София
Но така или иначе тия дни имам път към Цибалаб нищо не ми пречи да си направя и изследвания за витамин Д.

Ето и обещаните резултати:
Код:
Test (profile) name	     Витамин D total (25-OH Витамин D)
Result                     66.62 nmol/l (26.65 ng/ml)
Reference values             50 - 120  (20 - 48)

Според лабораторните референтни стойности съм в норма. Според тази статия (http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/testing-for-vitamin-d/) съм под долната граница. Но все още не съм убедена, че е нужен допълнителен прием.

От останалите резултати другото, което ме притеснява (но го отдавам на бременността) са
- леко завишената глюкоза: 4.62 mmol/l (реф: 3.8 - 6.1)
- ниския хемоглобин: 124 g/L (реф: 120 - 160)
Може би все пак мъничко трябва да вдигна месото, което напоследък избягвам заради жегите. Всичко останало иначе ми е перфектно Simple Smile

# 632
Е, съвсем си ти е наред хемоглобина, имайки предвид, че бебето сега се "запасява" от твоето желязо  Peace  Добре е да го изследваш и в последните месеци.

# 633
Асос, изобщо не ти е нисък хемоглобина.

# 634
ВЕРИ и УАСП, честити рожденници малко на патерица! Да са ви живи и здрави.

Вери, при нас по аптеките може ли да се намери този магнезиев малат или трябва да се поръчва ?
Аз имам да доизпивам един с калции, и след това искам да взема чист.
Забелязвам че имам крампи около и преди цикъл най вече, после нищо.  newsm78

Аз си продължавам с моето почти еднократно хранене, демек лек обяд, например салатка с 100тина грама риба, тон или сардина и по-мазна вечеря. Малко уикенда се поизложих, но иначе се чувствам добре и не съм гладна. И в този ред на мисли, започнах сутрин да ям чия/а, не знам как е по-правилно. Какво ще кажете, пише че е богат източник на омега 3 и на магнезий. Слагам две чаени лъжички, малко вода, то става едно лигаво желирано. Пия го заради стомаха и червата, не ме надува, нито пък задържам вода от него, както от разни други варива. Интересно ми изглежда като вкус също.

# 635
  • SA
Assos , ти пьк как го измисли това за завишената глюкоза? Че тя ти е в центьра на нормата.  Simple Smile Всичко си ти е в норми, ако питаш мен. За вит.Д - както се вижда от тази статия, има различни схващания за нормалните му стойности. Нали сега е лято, напичай се повече на сльнце, вместо да приемаш добавки.

# 636
http://www.bb-team.org/articles/913_pokachvane-na-teglo-s-nisko- … inna-dieta-nvd-vm
намерих тази статия. покачват кг с диетата?
а какви са вашите резултати досега, че малко се изплаших?
някакъв сайт с рецепти?

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 15:55 от Milk_Butter

# 637
Milk_Butter, спокойно, тази статия е написана само за хората, които целят покачване на теглото, за да се види, че с този начин на хранене е възможно и това, макар и да става по-трудно Peace По начало това се води начин на хранене, който нормализира теглото. Има хора, които тренират много сериозно с тежести и по този начин, но все пак с повече въглехидрати (от картофи, ориз, банани), качват тегло. И тяхното хранене е сравнително нисковъглехидратно, но не толкова, колкото за сваляне на килограми. А и за качване са дори силно препоръчителни млечните Peace Плодове също, предполагам. Но ако се спазва стандартното НВ-ВМХ, което набляга на несъдържащи скорбяла зеленчуци като основен източник на въглехидратите, тогава се отслабва.

Assos, ти си преценяваш за вит. Д Peace Аз на твое място бих направила всичко възможно да го повиша, особено след като си бременна в момента и става въпрос и за здравето на детето ти. Не е невъзможно да стане и само с повече излагане на слънце. Но ти спомена, че си доста на открито по потник, а ето, че на практика имаш дефицит. Значи само от слънце не става. (Защо не става? Може би заради мръсния въздух, може би защото не си чисто гола по минимум 15-20 минути на слънце всеки ден по обед, може просто да отнема повече време - кой знае, но явно до момента само слънцето не е било достатъчно.) Но ти си реши, аз подчертавам какво бих направила аз.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 16:14 от Cioccolata

# 638
Да споделя, че най-после опитах кафе с кокосово масло! Не се престраших да сложа повече от чаена лъжичка и не съм го бъркала с пасатор - наистина беше мазничко отгоре, но не ми пречеше. Много ми хареса даже  Grinning
Изпих сума ти вода с него и като че ли ми подейства доста отводняващо. Най-после ми се смъкна корема, който често се издува напоследък. Ще взема пак да пропия кафе...

# 639
  • Пловдив
Да споделя, че най-после опитах кафе с кокосово масло! Не се престраших да сложа повече от чаена лъжичка и не съм го бъркала с пасатор - наистина беше мазничко отгоре, но не ми пречеше. Много ми хареса даже  Grinning
Изпих сума ти вода с него и като че ли ми подейства доста отводняващо. Най-после ми се смъкна корема, който често се издува напоследък. Ще взема пак да пропия кафе...

Това вместо захар в кафето ли?Стана ми интересно Rolling Eyes
Търся някакви рецепти с кокосово масло,но откривам само със стърготини?Идеи...

# 640
  • Пловдив
Асос, важно е, че си в референтните граници на съответната лаборатория. Не съм специалист, но веднъж имах дълъг разговор с една завеждаща лаборатория. Тя ми обясни, че не бива да се сравняват резултатите от дадено изследване с какви да е референтни стойности, а именно с тези, които са предписани в лабораторията. Те се определяли от производителя на реактивите и били за всеки реактив различни и специфични. Не знам дали го обясних добре (Кам ако се сети от това куцо обяснение за какво говоря, може да е включи   Heart Eyes) и точно, но идеята е тази.  Mr. Green Неслучайно различните лаборатории имат различни референтни стойности...
Така че, ако според показателните на лабораторията са си в норма, значи са в норма. На твое място аз лично бих послушала най-вече интуицията си.  Peace
Мистик, кокосовото масло в кафето е вкусно, приятно, на някои им действа добре на стомаха, а и прави кафето доста засищащо...Освен това е много полезно по ред причини.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 17:24 от yulinga

# 641
Не вместо захар - то не е сладко Simple Smile , но е по засищащо така.
Иначе по-назад в темата имаше едни режимни "опалянки", които не съм пробвала още. А кокосово масло слагам в някои рецепти за сладкиши вместо краве, също мажа палачинки, правя пуканки с него...

# 642
Аз с такъв кеф си хапвам мръвки със салата, че за сладко не се и сещам. Онзи ден правих чииз кейк, само пробвах половин лъжица и толкова сладко ми стана, че не повторих.  Grinning
Ето една рецепта за гръцка мусака, която ме грабна и мисля утре да я правя, без картофите естествено.

http://colourmagicp.blogspot.com/2010/01/blog-post_10.html

# 643
Ассос, подкрепям мнението на Шоки, че ти е много нисък витамин Д. Особено при бременност трябва да се реагира - мнение на моето ендо! Peace Най-добре е да е над 40 ng/ml. Wink

Момичета, открих нещо много вкусно!  Laughing Споделям го с вас - http://www.helikon.bg/gifts/418/%D0%A8%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D … D1%80_174018.html . Цената му също е прекрасна, но пък вкусът му е божествен, няма нищо общо с Линдт 99%! И не е с нормална захар, а със захар, извлечена от цветовете на кокосовото дърво.  Peace Леле, колко био съм станала! Mr. Green

# 644
Jana Ina, пробвала съм го този шоколад, наистина е много хубав (в едно биомагазинче близо близо до Френския център съм го намирала, защото например в Пикадили го няма, а и на много места, където има по-сладките шоколади от тази марка, не зареждат точно този).

Общи условия

Активация на акаунт