ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 657
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте.
 Записвам се с два реда, за да следя темата по-лесно. Аз спазвам друга диета, поради здравословни причини (СВД- специфична въглехидратна диета), която се припокрива с тази. Те май-повечето нашумели диети напоследък се припокриват, де.
  Вашата позволява повечко от млечните продукти, че и шоколад споменавате ви гледам, блазе ви.  Grinning
Ще следя все пак, заради рецепти.

Попитах в темата, която си пуснах, да попитам и тук за опалянките, тези които са изпробвали рецептата, слагате ли псилиум хуск и смятате ли, че ще ми се пoлучат, ако вместо крема сирене, използвам DCCC (dry curd cottage cheese, нещо като нашата извара)?

# 646
ТинаХрис, не съм слагала никога хуск, но за изварата мисля, че ще стане Peace

# 647
Още днес ще пробвам значи и ще доложа. Каквото и да е подобие на хляб, дайте го насам, че вече месец и половина само са изминали откакто съм на диетата и си умирам за нещо по-така... хлебец, филийка (за захарта и абстиненцията изобщо няма да отварям дума, че направо започвам да рева)...  Laughing Laughing

# 648
Опалянките не са точно като хляб, макар че стават за сандвичи Peace Ако сложиш например ленено семе, ще станат по-хлебоподобни, но не знам дали е уместно това по твоя хранителен режим.

А иначе може да пробваш да си направиш кокоски (ако понасяш кокос):

40 грама кокосови стърготини
30-ина грама масло
1 яйце
(ванилия или канела, или може би какао)
От това количество стават 2 кексчета във форма за мъфини.

А също има и друга рецепта с кокос:

3 с.л. кокосови стърготини
към 50 грама крема сирене (това е моята модификация, но може да бъде извара и малко кисело мляко)
1 яйце
малко бакпулвер (последно сложих 1/3 ч.л.)
(ванилия или друг аромат)
Също стават 2 кексчета.

# 649
А иначе може да пробваш да си направиш кокоски (ако понасяш кокос):
40 грама кокосови стърготини
30-ина грама масло
1 яйце
(ванилия или канела, или може би какао)
От това количество стават 2 кексчета във форма за мъфини.
А също има и друга рецепта с кокос:
3 с.л. кокосови стърготини
към 50 грама крема сирене (това е моята модификация, но може да бъде извара и малко кисело мляко)
1 яйце
малко бакпулвер (последно сложих 1/3 ч.л.)
(ванилия или друг аромат)
Също стават 2 кексчета.
Извинете,че се намесвам и аз, но ми станаха интересни тези кокоски.Аз имам към 500 гр. кокосови стърготини и се чудя какво да ги правя. Към първата рецепта: в микровълновата ли се правят?

# 650
Може в микровълновата, но аз никога не съм ги правила в МВ, а само в обикновена фурна - за 15-20 минути.

# 651
Може в микровълновата, но аз никога не съм ги правила в МВ, а само в обикновена фурна - за 15-20 минути.
а те режимни ли са?

# 652
докато ми кажеш, и аз ги сложих в МФ, за минута-две станаха на нищо - на вкус като изгорени. Sad

# 653
Съжалявам, че не са се получили Sad За сметка на това ето нещо, което със сигурност е правено в МВ: http://www.lowcarbdietsandrecipes.blogspot.co.uk/2012/01/strawbe … -sponge-cake.html Целият блог е с рецепти.

Да, режимни са, но все пак не за ежедневна консумация Peace

# 654
ето един

бадемов хляб
2,5 чаени чаши бадемово брашно
3 яйца
0,5 лъжичка сода +няколко капки оцет
пече се на 150 градуса по Целзий,около 45-55 минути

признавам,не съм го правила,но си пазя рецептата за ако ми се прияде хляб Laughing

# 655
  • SA
yulinga , така е, има разлика в изследванията, които се правят в различните лаборатории и затова всяка си дава и референтните граници. Добре си го обяснила.
brilqntina, виж рецептата за кокоските, която сьм написала в темата с рецепти. Стават чудесни в микровьлнова фурна. Даже сьм ги и снимала.
tania6Hug, кьде изчезна, бе, жена?

# 656
много работа ooooh!
а вие колко сте писали
дали отпуска да взема да ви изчета Thinking
кам Hugмного си права за алкохола
следвам примера ти Peace
млечните не са ми проблем,ако не купувам сметана
намерих 100 процентов  шоколад и още не съм го опитала Shocked
това не съм аз,не ми се яде

# 657
  • SA
Ех, как ли не се опитвах аз да го сьчетая някак този алкохол с режима, ама така и не се получи. Сега сьм го свела единствено до 200 мл червено вино на ден и то от време на време, а и в такива дни не си позволявам никакви други отклонения. Млечни стриктно не ям вече 2 месеца. И нещата трьгнаха в правилната посока.  Simple Smile

# 658
аха,правилно съм разбрала
и аз съм така,но от 2 седмици,в които имам 2 пъти по 1 чаша шампанско( голям повод Grinning) и 2 пъти по една чаша (винена Joy) червено вино
предстои близо месец без поводи
а резултата е видим и за двете седмици

# 659
  • София
Честити да са децата на Осичката и Вери! Много здрави и щастливи!
Кафето с кокосово масло ми е любимо! Слагам и малко канела върху каймака и е разкошно!

Благодаря на всички за споделената информация!

Общи условия

Активация на акаунт