ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 671
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Обаче има едно нещо, към което имам забележка и това е цялостната й гл. точка към тренировките. Според нея винаги естетическия резултат ще бъде добър при всяко момиче щом постоянно увеличава натоварванията и че е мит, че може да стане буца. Това е само донякъде вярно, защото има жени, които много лесно качват мускул и то под тлътините, още преди да отслабнат, което може много да травмира женската психика - да се стремят към отслабване с интензивни тренировки и правилна диета, а да не сигнат до мечатаната елегнатна визия. Не всички жени искат да бъдат мускулести.

Има жени, които лесно качват мускул не само, ако имат тлъстини и без да пият добавки. Такива жени после, ако напълнеят изглеждат по-едри. Ще се самоцитирам

Това е една статия от 2006 година за Sexy Female Training by Chad Waterbury , в която е описан The Britney Spears Syndrome , т.е.
ако изградите твърде много коремните мускули, но нямате достатъчно ниска телесна мазнина, вие ще изглеждате по-дебели, макар и да тренирате.

Със силовите тренировки не трябва да се прекалява, както и с всяко друго нещо. Трябва да се мисли преди това. Сега, ако някоя девойка или дама иска да изглежда по-мъжествена или по някакъв друг начин, си е нейна работа. Съвети от рода на 'не се страхувайте от тежестите', трябва добре да се премислят.  Peace

# 541
Мисля, че натрупването на мускули е по-лесно и при жени с повече тестостерон - това е хормонален дисбаланс, не е нормално. Но съм сигурна също, че наистина мускулестите не си остават само с тренировки, месо и яйца, а наблягат и на протеиновите шейкове, и на други добавки.

За храненето при децата - тези дни една шведка, чийто блог следя, писа за нейните две момчета (малкото е на 3-4 годинки, голямото е на 5-6, не знам точно). От известно време тя е забранила всякакви сладкиши, бисквити, кифли и т.н. От време на време прави НВ-ВМХ "печива" - палачинки с бадемово или кокосово брашно, крекери от семена, хляб от кокосово брашно. И така е отучила децата да искат бисквити (преди постоянно си искали) - не купува и съответно не им дава такива храни. Но им дава нейните домашни произведения плюс ядки и плодове. И съответно те сами са започнали да си искат и дори в магазина се насочват към ядките. Явно не е невъзможно да се оформят вкусовете на децата, макар че все пак зависи и на каква възраст се случва това, а и от собствения им характер - при по-инатливи деца сигурно ще бъде по-трудно.

# 542
Мисля, че натрупването на мускули е по-лесно и при жени с повече тестостерон - това е хормонален дисбаланс, не е нормално. Но съм сигурна също, че наистина мускулестите не си остават само с тренировки, месо и яйца, а наблягат и на протеиновите шейкове, и на други добавки.

А аз не мисля така.  Peace

# 543
Мили момичета , темата е това което ми носи спокойствие и разтоварване Simple Smile
Аги, хубава статия...И моите наблюдения за тренировките макар и напоследък позанемарени са сходни .
На мен ми помага кардиото , не пропусках ден , сега пропускам седмици ... Така и не намерих къде да тренирам силово , и от време на време се занимавам с гири в къщи .
Чоки, броенето на калории е занимание ( не самотно:)) без особен смисъл в дългосрочен план...даже бих казала че дългосрочно може да нанесе поражения на метаболизма . Тялото е много умно , то си пази калориите и сведеш ли ги до минимума започва да извлича неподозирани калории от храните , т.е КПД-то му се качва , а разходът става особено пестелив . Само от тоддържането на телесната Т' могат да се запзят доста калории . Има доста хитрини , които метаболизмът ни изправя срещу нас .

И аз смятам, че калориите са доста хлъзгава работа.  Например, този инструктор смята, че калорийната рестрикция е най-важна, но според мен хората са различни. Джесика Алба и Зои Салдана са фини и слаби жени по природа, никога не са били дебели, вероятно идват от слаби семейства, където е имало култура на хранене и никога не е имало преяждане дори по празници. Били са слаби като деца, но енергични и здрави. За какво им е да ядат повече, няма смисъл. А и теоретично предвид височината и килограмите им (около 50кг при ръст 170см), те нямат нужда от много калории. На мене лично таква финост и слабост не ми вършат работа. Никога няма да бъда такава и не искам. Според мен една жена трябва да има по-яки извивки, да е по-пищна така да се каже. Ако е мускул, да е по-очертан, а не като някакъв червей. Но всеки има право да търси определена визия, която му допада най-много. Аз например никога, ако ще да си одера кожата, няма да бъда фина и слаба и 52кг, защото за мене това е поднормено тегло. Толкова само ми е мускулната маса. Просто идеята на статията беше треньорите да уважават избора на клиентите си и да им помагат в постигането на търсен резултат, отколкото да им обясняват, че гл. им точка е едва ли не грешна.

За кардиото и аз съм като тебе: когато правих голямото отслабване, нямах никаква физическа култура, никакъв опит и страшно лесно се измарях дори от ходене. Бях 87кг тогава. Е, представи си, тогава тръгнах на фитнес като направих ударни тренировки 15 дни подред без почивка убийствено за мене кардио по 60мин, като редувах крос, велото и степера и гледах на всеки уред ккалориите да минат 500-1000. Излизаше, че на тренировка едва ли не изгарях по 1000-2000 ккал, което не беше вярно де и го знаех, но ми действаше като мотивация. Така всеки ден отслабвах с по 500-1000гр в зависимост от деня. Просто беше убийствено за мене темпо, но резултатът беше страхотен. Особено първите 2 седмици. След това темпото се забави, но все пак успях за 2,5 месеца да сваля 10-12 килограма. Де да можеше и сега така. Може би трябва да направя една ударна серия за 14 дни ежедневни тренировки да видим. 

# 544

А аз не мисля така.  Peace

Според мен трупащите просто си имат такъв ген, по-податливи са. Не може да се отрича, че има такива жени. Е, при мене случая е, че имам доста подкожни мазнини и силовите ми помагат да отслабвам. Освен това съм физически слаба и понякога едвам си нося пазарските чанти.

Но наистина има такива жени, които супер лесно растат, а мускул трудно се маха, освен ако се подложиш на буквално на глад, за да не се храни мускула и тогава ще спадне. Имам една приятелка, която е с надномено тегло доста, но така или иначе й личи структурата - отдолу е с дебел кокал и много мускули. Просто е яка. Тя например няма смисъл да прави силови даже изобщо, защото по принцип е силна. Има нужда само от диета и кардио, ХИИТ и др. подобни с леки тежести или без.  

Гали-ге, ти какво тренираш? Какви впечатления имаш?

Шоки, не всички жени, които пият протеинови шейкове трупат мускул. И аз съм пила и качих мазнини, а не мускули.  Joy hahaha Освен това протеиновите шейкове са подсладени. Не знам с какво обаче, защото не го пише на състава, а аминокиселините нямат такъв вкус...

И аз смятам, че тренировките трябва да се правят индивидуално и според нуждите. Силата и кондицията са необходими на всеки, но като се мине определена граница и при някои хора визията се разваля. Разбира се, ако визията не ги интересува, няма проблем. Но ако ги интересува...  #2gunfire

Сега се сетих и за Марк Сисън и неговите препоръки за тренировки по 5-6 пъти седмично нискоинтензивно (кардио) движение и 2-3 пъти тежести и ХИИТ. Така че това се доближава до идеите на Брет Контрерас.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 15:04 от AGLIKKA

# 545
Някой по-назад бе пуснал дневник в Спайдър спорт,който и аз редовно следя /mis_val,ако не се лъжа бе ти   bouquet/ Дамата бе споменала за пиенето на костен бульон,че и светнали коса,кожа,всичко.
 Ще започна и аз,само да намеря рецепта за приготвянето му.Голяма съм копирачка Laughing
Сподели я моля те рецептата ако я намериш, заинтригува ме това с кожата и косата Simple Smile

Аз много се радвам на една мацка от bb-team, за това което е успяла да направи с тялото си.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 16:56 от Lemy

# 546
  • В Балкана
Lemy, ще пуснеш ли дневника на девойката!?

Аз зимата редовно си правех супичка от свински крака.  Crazy
Сварявам добре почистените крака, после накъсвам месото, кожата, хрущялите и си брава супичка в бульона, в който са врели. Е, наливам и още вода, защото е малко.. И е една хубава, мазничка .. после става и желирана. Вкусотия!  Flutter

# 547
Аз много се радвам на една мацка от bb-team, за това което е успяла да направи с тялото си:

Оф, ужас, а за мен това е пародия на жена.Съжалявам.    Simple Smile

Това

изглежда сто пъти по-добре.Пак си личат тренировките, но разликата в мускулите е от небето до земята.

И всъщност, защо са й на една жена мускули на културист?    newsm78

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 18:19 от Анонимен

# 548
Katarin, снимки на красиви и добре изглеждащи жени може да си пускаме до утре. За мен е направила най-доброто със това тяло, с което е разполагала.
И аз не харесвам прекалено мускулести жени, но като видях снимките си казах - уау, каква трансформация, браво на момичето.  Simple Smile

Rain*, ето едно интервю с нея:

http://www.bb-team.org/articles/4052_interviu-s-veronika-nalbatska-veronique

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 16:18 от Lemy

# 549
  • Пловдив
Мда, всеки може да има какъвто си иска естетически идеал, въплътен в конкретна добре изглеждаща жена. Обаче генът си е ген и по-добре човек да се стреми към нещо реалистично, т.е. да постигне възможно най-добрия резултат при неговата физическа предразположеност и дадености.
Със сигурност жената, на която Lemy е пуснала снимка, няма как да стане като тази от снимката на Катрин. Също и аз не бих могла, понеже имам едри бедрени мускули (предполагам, 13-те години народни танци в детството ми са си казали думата, но не им се сърдя въпреки всичко  Heart Eyes).
А и според мен по-добре целта, която се поставя, да е по-обща като "изчистване на мазнини и целулит" например. Така човек вижда резултата, остава доволен и продължава напред. По-малките и конкретни цели биха могли лесно да обезсърчат. Например какъв би бил смисълът да прекарам живота си в терзания и блъскане с тренировки да постигна бедрата на момичето от снимката на Катрин, след като знам, че не мога. Предпочитам да се чувствам щастлива с моите си бедра. Гордо ме носят всеки ден сред живота, носили са тялото ми, когато съм била бременна, какво повече да искам от тях. Благодарна съм им, обичам си ги и затова ги раздвижвам редовно - за да са силни и здрави  Mr. Green
Да не говорим, че смятам за абсурдно човек да се подлага на нечовешки тренировки, за да постигне главоломни резултати, а после да намрази и тренировките, и себе си, ако се отпусне и не може да продължи по същия начин и да запази постигнатото....
Аз тренирам почти всеки ден, по 5 дни седмично, от 1 година. Чувствам се добре, понеже станах по-силна, по-гъвкава, балансът ми се подобри, целулитът ми намаля много (за което голям принос има и храненето), гърбът ми се поизправи (имам гръбначно изкривяване), коремът ми се поприбра (имам разделение на коремните мускули и 2 секциота), не ме боли кръстът като преди.. изобщо чувствам се чудесно с това, което съм постигнала, и както веднъж споделих, започвам с нетърпение деня си, защото знам, че ме очаква радостта от движението. За това време нито веднъж не съм претренирала или не съм се почуствала изтерзана. Има момичета, които за същото време са постигнали много по-добри резултати (визуално), но аз не мога като тях (да тренирам 2-разово на ден, всяка тренировка да ми е по 50-60 мин). Едно, че нямам време, второ че някак не ми идва отвътре. Търся естественост във всичко, което правя. Ами не ми се струва естествено човек да блъска кардио всеки ден по 2-3 часа например... #Crazy Щом като не може така цял живот, значи, не е естествено. А и да, може и да може, но ставите се увреждат...А и четох, че честите и продължителни кардио тренировки всъщност не са полезни за сърцето, както се тръби...

# 550
Аааа, тя е спортистка....     Laughing   Ясно.
Така вече разбирам манията  й по културизма и добавките.    
А и доказва ширещото се мнение, че такива мускули без добавки-йок.    Simple Smile
Но това не променя факта, че видът й изобщо не е женствен и красив.
Жена с нейната фигура, която не е спортистка, би могла да отслабне и да оформи тяло, без да изглежда като биче.

# 551
  • В Балкана
Lemy   bouquet

Стори ми се позната, та за това. Девойката пише и в бг-мамма.
Ама, как пък и аз вързах аватара й с публикуваните снимки.  Laughing
И нека не забравяме, че на снимките показва мускул и прогрес.
В спокойно състояние ще е друго.

Статията ми беше интересна! И евала на мацката - на 13 г. е тежала 94 кг. - мазнини, не мускул.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 16:45 от Rain*

# 552
Lemy   bouquet

Стори ми се позната, та за това. Девойката пише и в бг-мамма.
Ама, как пък и аз вързах аватара й със публикуваните снимки.  Laughing
И нека не забравяме, че на снимките показва мускул и прогрес.
В спокойно състояние ще е друго.
Статията ми беше интересна! И евала на мацката - на 13 г. е тежала 94 кг. - мазнини, не мускул.

И аз това викам, евала. Дано не се разсърди, че съм пуснала нейни снимки Thinking

# 553
  • SA
Аз мисля, че всеки трябва да се стреми кьм визия, която отговаря на собствените му представи за красота и хармония, разбира се имайки предвид и генетичните си заложби и най-важното- стига това да не вреди на здравето му. Все пак за мен е важно аз самата като се погледна в огледалото да харесвам това, което виждам.
Това момиче от линка на Lemy си е щангистка ( това 200 кг не са шега работа  Shocked). На мен никак не ми допадат подобни женски фигури, особено за по-ниски на рьст жени. Но пьк тя точно така се харесва, което е чудесно, защото се е доближила до идеалите си за красота и се чувства добре в кожата си.
За кардиото - преди време, когато живеех в подножието на планина, ако не всеки ден, то през ден сьм си правила такова по 2-3 часа и то с огромно удоволствие. В други периоди пьк сьм плувала всеки ден по час-два. Иначе ако вьртиш като хамстер някое колело в зала, естествено, че ще е отегчително.  Simple Smile
Аги, интересна е тази статия и ще я изчета по-подробно.

# 554
  • В Балкана
Аааа, тя е спортистка....     Laughing   Ясно.
Така вече разбирам манията  й по културизма и добавките.    
А и доказва ширещото се мнение, че такива мускули без добавки-йок.    Simple Smile
Но това не променя факта, че видът й изобщо не е женствен и красив.
Жена с нейната фигура, която не е спортистка, би могла да отслабне и да оформи тяло, без да изглежда като биче.

А замисляш ли се, че всъщност може и да  грешиш!  Peace Не си запозната с историята й, проблемите, пътя през, който е минала, минава и т.н.
Открила е страстта в живота си и й се отдава. Харесва й това, което прави и го прави. Това е най-важното - да се чувства добре с живота си! И е много хубаво - при всички хора, при които се получава.

Общи условия

Активация на акаунт