ВМ-НВХ (НВ-ВМХ), част 61

• 45 695
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Катарин, не си права.  Peace
Имах познат, който имаше страхотни мускули, и то направени без каквито и да е добавки, при това даже беше вегетарианец. Искам да кажа, истината не във всички истории е една и съща. И по-често зад красивото тяло стои упорит труд. Да се казва, че еди-кой си е постигнал всичко само с добавки, ми се струва някак ...

Цитат
Открила е страстта в живота си и й се отдава. Харесва й това, което прави и го прави. Това е най-важното - да се чувства добре с живота си! И е много хубаво - при всички хора, при които се получава.
Абсолютно съгласна! bouquet
Най-важното е човек да се чувства добре със себе си и с това, което прави. Към това и за това трябва да се работи - и с храната, и с тренировките, и с постъпките, и с мислите, и с всичко...

# 556
Гали-ге, ти какво тренираш? Какви впечатления имаш?
Аги, израстнала съм на плажа и във водата. Нещо а’ла ‘Синята лагуна’. Тренирала съм какво ли не, съобразено с моя ръст. Сега съм, да кажем, метър и осемдесет. Нямам желание да изглеждам напомпана и мускулеста, въпреки че много лесно мога да го постигна. С много проучване употребявам някой медикамент, добавка, в краен случай.
Имала съм периоди на емоционално хранене, но съм ги преодоляла. Преди, всяка сутрин правех крос, дори и бременна. Сега наблягам вкъщи на упражнения, тип асани. Велоергометърът го подарих, защото освен да ми изпъкнат грозно прасците друго не постигах с него. Имам си гирички, но не прекалявам с тях. Ако тръгнем да се катерим някъде, със сигурност ще издържа най-много, най-вече от инат. Laughing

# 557
  • София

*Миленски*, на какво казваш застой?

Ами стоя си на едни и същи кила... Без промяна. Sad

# 558
 Rolling Eyes Чак сега успях да наваксам последните 5-6 страници.
Да ви питам, само на мен ли ми се струва, че на  снимката по бански белегът на момичето е от другата страна  newsm78  http://www.marksdailyapple.com/where-are-they-now-3/#axzz2apL0mnA2

# 559
  • SA
A_stra, само на една от снимките белегьт изглежда от другата страна, но това е защото е снимано отражението в огледало.  Simple Smile
*Миленски* , а намаляват ли ти обиколки и не ти ли стават по-широчки дрехите?

# 560
Гали-ге, ти какво тренираш? Какви впечатления имаш?
Аги, израстнала съм на плажа и във водата. Нещо а’ла ‘Синята лагуна’. Тренирала съм какво ли не, съобразено с моя ръст. Сега съм, да кажем, метър и осемдесет. Нямам желание да изглеждам напомпана и мускулеста, въпреки че много лесно мога да го постигна. С много проучване употребявам някой медикамент, добавка, в краен случай.
Имала съм периоди на емоционално хранене, но съм ги преодоляла. Преди, всяка сутрин правех крос, дори и бременна. Сега наблягам вкъщи на упражнения, тип асани. Велоергометърът го подарих, защото освен да ми изпъкнат грозно прасците друго не постигах с него. Имам си гирички, но не прекалявам с тях. Ако тръгнем да се катерим някъде, със сигурност ще издържа най-много, най-вече от инат. Laughing

А можеш ли да плуваш? Аз не мога, а така ме блазни да се уча, но много ме е страх, а и не знам дали край мене има някой да ми помогне. То няма и къде да с плува де.

И аз мисля, че е важно една жена да се чувства добре в кожата си. Точно затова ми харесва блога на Инес, защото се опитва да покаже др. гледна точка към женствеността. Не само високие токчета и дантеленото бельо те правят женствена, а това, че имаш мускули не означава, че си по-малко жена. Това са много лоши предразсъдъци, особено в България е мног отежко положението. Всички едва ли не трябва да бъдем еднакви - кльощави фолкпевици с огромен бюст, изкуствена коса и 0 мозък. Сори, обаче това за мене не е женственост. Нека всеки прави това, което му допада и му идва отвътре. АЗ се стремя към близка до алетичната визия, други към по-кльощава, трети към много мускули, четвърти им е все тая. В кайна сметка няма значение. Освен това мъжете харесват уверени и атлетични жени. Факт. Не случайно на всички им текат лигите по разни тенисистки, атлетки, бегачки и т.н. и т.н.

Просто едно красиво, добре оформено тяло винаги е привлекателно. Пък и ако искате да знаете дори на щангстките сигурно повече им връзват мъжете, отколкото на разни анорексични госпоици. Просто има огромна разлика между това, което се афишира уж като красиво и това, което наистина е харесвано.   

Има бае една истина и тя е, че трябва да се храним и тренираме според целите си. Иначе няма как да ги постигнем.

Във връзка със статията за Вероник - ами и аз бях близо 90кг в гимназията. Не можех да се движа изобщо и ми костваше огромни усилия да се превъзпитам и да започна да правя нещо. И въпреки че сега съм с наднормено тегло външния ми вид няма НИЩО общо с онова време и се чувствам много добре в кожата си. Т.е. човек ако се чувства уморен, слаб и безсилен, ако не може да се движи, кел файда от слабата му фигура!!! Нали сега виждам майка ми как се свърши - стават й дрехи размерк ХС, ама не е здрава нали и изобщо не я топли, че може да облече дрехи на 12-годишно дете.  #2gunfire

# 561
Пак ще се намеся: наистина е доста спорен въпросът за женствеността по принцип и дори при спортиските има много момичета, които се срамуват от външния си вид и това, че имат развити мускули, че не носят токчеа и грим. И всичко това, защото гаднярите от модната индустрия ромиват мозъците ни кое е красиво и кое не. Отн ми години, за да осъзная, че няма смисъл да бъда кльощава манекенка, защото първо няма как да стане и второ няма никакво значение. Всеки е красив сам по себе си.  Hug

# 562
Аги, плувам, дори не помня как съм се научила. Аз не се срамувам от тялото си. Нося си високи обувки и не се притеснявам.

# 563
  • Пловдив
Малко ОФФ: вижте каква сладкарница имало (по повод темата за стевията, понеже се коментира периодично...http://stevialux.eu/icecakes.php) Сякаш пък само захарта е вредна в тортите... Crazy
А онзи ден пък влизам в един месарски магазин. Вкусна кайма продават там и макар че знам, че е с добавки, купувам понякога. Гледам нова кайма с етикет: НАТУРАЛНА. Съмнително ми стана и реших да попитам каква е разликата между каймата смес и натуралната, обяснено ми беше, че в каймата смес имало свинско и телешко месо (което се подразбира), а натуралната кайма била само от свинско...Кое й е натуралното, така и не си обясних.  newsm78 Понеже след това директно питах дали и в натуралната има добавки и отговорът беше утвърдителен. Обаче как може да се заблуди човек...
Аги, аз се научих да плувам добре едва през последните 2 години, особено тази.
Скрит текст:
На 34 години съм, започнах бавно, с помощта на моя чудесен мъж  Heart Eyes, на 24 г да преодолявам страха от водата (на 2 пъти щях да се удавя като малка, единият път на курса по плуване в 3 клас, тогава никой не разбра, но аз голям уплах преживях. Познайте кой беше единственият, който отказа даже да влезе в басейна за финалния изпит. Mr. Green).  10 години ми отне да се науча всъщност да плувам, понеже не съм имала добри условия (нямаше удобен басейн, после имаше, но забременях, деца (нямаше кой да ги гледа, за да ходим да се уча) и т.н.). Пак двамата с мъжа ми научихме голямата миналото лято да плува (използвахме всички педагогически подходи, оказах се добър теоретик). Та и това някак ми беше стимул. Казах си, че е срамота детето да го научим, а аз да не мога...И това, мисля, беше финалният тласък.
Все още не мога да се престраша да плувам, ако водата е дълбока повече от1,40-1,50. Направо инстинктивно пускам крака да допра дъното и като не мога, изпадам в паника. Но кой знае, може и в това да успея...Иначе сега на морето плувах всеки ден по 2 часа (сутрин и следобед). Правих си дължини до средата на басейна и обратно, даже се научих да завивам плувайки и да правя 6 дължини, без да спирам. Тук вече се пръскам от гордост със себе си...Може да изглежда смешно, но за мен това е наистина голяяямо постижение.
Всъщност разказвам всичко това не за да се фукам (добре де, може малко, но основно пред себе си  Joy), а за да те насърча и да ти дам надежда, че никога не е късно....Wink))
ГАЛИ_ГЕ, направо си те представих в синята лагуна...чудесно ще да е било...

# 564
И аз много обичам да плувам  Heart Eyes
Гледам - за женственост сте се разговорили  Flutter  До към 27-мата си година бях 45 кг (1,60 съм), но едва след като станах 52 се почувствах някак... по-женствена  Mr. Green Е, сега гоня 60-те де, още по-хубава съм  Joy , но най-добре се чувствам 50-53.
Майка ми казва, че една жена е хубава, когато като я видиш ти се иска да си отхапеш от нея, а не да я нахраниш  Mr. Green

# 565
  • София
Хаха, Фата  Grinning Да, диапазона на женствеността е различен за различните жени, мъже, поколения ...
Хареса ми израза на майка ти, който ми напомня за една моя леля, която е в Гърция и с македонски акцент, когато описва някоя красива за нея жена, казва: ”Убава, арна, цървена ... со три гуши”.  Laughing

Иначе Фата
Скрит текст:
И аз до към 28-29 г. поддържах 45-47 кг. и съм 1,60.  Hug

# 566
A_stra, снимката с черния бански е направена от нея самата пред огледало, то си се вижда - тогава лявото става дясно и обратното Wink А когато те снима друг човек, лявото си е ляво и дясното си е дясно.

Виждам, че сте писали много за женските тела. Абсолютно най-важното е да се харесваме и приемаме и съответно да се стремим да изглеждаме така, както най-много бихме се харесали Peace И разбира се, че всяко тяло си има дадености, които не могат да се преодолеят. Аз не знам как се получи така, може би от кростренажора, може би после от клековете, но и моите бедрени мускули са общо взето добре оформени и дори миналата година баща ми каза, че краката ми били като на футболист Laughing Всъщност цял живот са ми били закръглени отпред, което аз винаги съм смятала, че е от мазнините (винаги съм имала едри бедра), но напоследък, откакто доста намалих обиколките, но закръглеността отпред си остана, си е ясно, че това са мускули Wink Не че не се вижда и целулитът, но мускулите си личат ясно. И определено много си харесвам така краката и си се гордея с тях Sunglasses На ръцете също ми се показаха мускули (макар и под мазнинките) - с тях също се гордея, защото знам, че са от лицеви опори и от упражнения с гири. И изобщо, сега се харесвам повече, макар че не съм достигнала точно идеала си, но не знам и дали бих могла и как, а и не съм склонна да се съсипя от тренировки, които от един момент нататък няма да мога да поддържам Wink И за кардиото е ставало въпрос - това е типът движение, който винаги ще предпочета - харесва ми, в природата ми е и толкова.

А жените с повече мускули, особено когато става въпрос за прекрачване на определена граница, наистина съм убедена, че не става само с тренировки и протеини (от месо или на прах), а си трябват и други препарати, част от които са забранени. Освен това трябва и определен тайминг на приемането им (скоро след тренировка), сигурно трябват и строги разчети за количество протеин и подобни еквилибристики. Освен това имайте предвид, че жените, които на снимки демонстрират много изпъкнали и едри мускули, са се подготвяли специално за фотосесията (или състезанието), което включва и дехидратация, и специален режим последните дни, а после, в нормално състояние, след като са минали снимките или състезанието и се върнат към нормалния си график, вече не изглеждат по същия начин Wink И определено мисля, че си трябва и повечко тестостерон за такава визия - той може да идва от хормонален дисбаланс, може да идва и от добавки. Но някак ми се струва трудно жена с нормални хормони и разчитаща само на нормално хранене, без добавки, да може да оформи много големи мускули само с тренировки с тежести. Да, ще оформи по-едри мускули от повечето, но няма да са прекомерни. Не знам дали се изразявам ясно. Но зависи и от представите на хората, които я гледат - по моите представи прекомерно е едно, по представите на друг човек може да е друго Peace Важното е да сме доволни от визията си, а не какво мислят другите Peace А дори още по-важно е да се радваме на добро здраве.

Да допълня още нещо важно за външността: костната структура. Аз имам едри кости, наследила съм ги от майка ми. (Между другото, тя е и с едри кости, и с остеопороза, така че не може да се каже, че едрите кости предпазват, а фините предразполагат.) Освен това структурата ми е средно положение между крушовидна и пясъчен часовник. По мерки в момента съм точно пясъчен часовник (т.е. обиколки в сантиметри), но видимо над кръста съм почти изпосталяла, т.е. изглеждам значително по-слаба, отколкото от кръста надолу. Това може да е и въпрос на структура, и на хормони, а и на вид физическа активност. Но мисълта ми е, че далеч не всички могат да изглеждат фини, крехки и нежни - за това си трябва и фина костна структура. Аз не мога Peace Но костната структура определено е част от впечатлението от визията.

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 09:28 от Cioccolata

# 567
  • София
И аз мисля, че е важно една жена да се чувства добре в кожата си. Точно затова ми харесва блога на Инес, защото се опитва да покаже др. гледна точка към женствеността. Не само високие токчета и дантеленото бельо те правят женствена, а това, че имаш мускули не означава, че си по-малко жена.

Съжалявам, но Инес никак не ми е женствена. Действително има красива фигура, но не бих употребила женствена за нея.

Аз също съм от типа, който трупа лесно мускули, затова избягвам фитнеса като дявол - тамян. За щастие плуването ми се отдаде лесно, затова последните няколко години това беше единствения спорт, който  практикувах. С практиката установих, че бързият кроул е стила, който оформя мускулите най-красиво, стяга и удължава силуета - това, от което имам нужда, с моите ала-фолк-певачка форми Simple Smile

Между другото последната седмица прекарах в компанията на тригодишна и надеждата, че децата необременени от социума могат да избират правилно храната си се изпари като дим. Девойката яде само бисквити, корнфлейкс и сладолед и нищо друго, нищичко.

# 568
Cioccolata ,
замисли ме . За връзката между тестостеронови нива при жените и остеопорозата . Ставало е дума вече във форума . Всяка от нас си произвежда и тестостерон което си е съвсем нормално , В крайна сметка това си е анаболен хормон и за жените . По време на менопауза , когто намалява естрогенното ниво тестостеронът става релативно по - висок...може и някой косъм по брадите да завъдим Simple Smile)) Може би в релативното съотношение на естроген и тестостерон се крие и различната форма и склонност на телата ни да трупат мускули .
Моето тяло има излишък от естрогени ( с всички "екстри"...тънка талия , дебело дупе и бедра , голям бюст  и склонност към кръвоизливи и хиперплазия на маточната лигавица..), но ми се чини че и тестостеронът ми си го бива Simple Smile Лесно трупам мускули , което ми напомня че сега през отпуската няма да е зле да подновя фитнеса си .
Потвърждение на мислите на Чоки за абнормени нива тестостерон ...това е андрогенната алопеция при жени . И все пак нещата не са толкова прости...Релативните съотношения играят главна роля ...И като сложиш и цикличните и възрастови промени на хормоналните нива кашата става пълна .
И аз (макар сега да съм на върха на дебелините си ) да си кажа мнението за оная снимка на Катрин . Това маце има много мазнини...твърде много . Формите са примамливи за мъжко око но нищо повече . Момичето не е дебело и вероятно боди - индексът ще е в норма , но процентът й мазнини си го бива .
Бих дала за пример моята инструкторка по фитнес ...Тялото й е много стегнато и мускулесто...жилаво е точната дума . Но когато се облече елегантно е просто женствено

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 09:56 от tonyduve

# 569
 Hug на всички.
Важно е да сме здрави, да се харесваме, да се чувстваме добре в телата си.

Общи условия

Активация на акаунт