КРУИЗИ /тема 2/

• 78 738
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Veselina Благодаря за хубавите думи.
Много си права, че круиза не трябва да се превръща в маратон, губи се удоволствието от кораба.  Да, трябва да се видят много неща, но да се надяваме, че ще имате и следващ път.
Ще продължа с отговора си в темата за Италия по-късно, да се възползват и тези които не ходят на круизи.

# 196
  • София
Цитат
Мхммм мноого ти благодаря, Bled... съгласявам се на 100% и тези дни мисля да букна екскурзията до Етна.

Veselina K Пак се прехвърляме тук....Ако позволиш още един съвет.
Недей да резервираш екскурзиите предварително, остави това за кораба. Там ще имаш достатъчно време за това, само трябва да видиш ако на следващия ден след качването, взимате екскурзия да го направиш веднага. Ден за ден не може, сутрин се тръгва рано.
Защо? Компаниите често пускат промоция. Ако резервираш две или три екскурзии, избрани в специални брошури за различни дни, се дават различни проценти отстъпка. И може от три, едната да ти излезе безплатна.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 22:39 от Bled

# 197
Извинявам се, че нахлувам офф топик в последната дискусия Simple Smile, но.....

Бих искала да попитам за нееднократно дъвканата тема Генуа, но в друг аспект.Близо до порта има ли стоп на хоп он, хоп офф? Колко далече от круизиият терминал е старото пристанище с аквариума? Ако опцията с хоп он, хоп офф не е вариант, виждали ли сте да има шатъли до центъра?

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 08:25 от Cherr-y

# 198
За Геноа-корабите спират близо до старото пританище,където се намира аквариума.Според мен на пешеходно разстояние.Да има спирка на автобусите наблизо.Бих препоръчала,щом сте се насочили за обиколна разходка и мини влакчето ,което също спира наблизо.Въпрос на лична преценка ое да изберете.

# 199
Цитат
Мхммм мноого ти благодаря, Bled... съгласявам се на 100% и тези дни мисля да букна екскурзията до Етна.

Veselina K Пак се прехвърляме тук....Ако позволиш още един съвет.
Недей да резервираш екскурзиите предварително, остави това за кораба. Там ще имаш достатъчно време за това, само трябва да видиш ако на следващия ден след качването, взимате екскурзия да го направиш веднага. Ден за ден не може, сутрин се тръгва рано.
Защо? Компаниите често пускат промоция. Ако резервираш две или три екскурзии, избрани в специални брошури за различни дни, се дават различни проценти отстъпка. И може от три, едната да ти излезе безплатна.

Благодаря отново   bouquet
Всъщност работата е там, че аз лично със сигурност няма да купувам никакви други екскурзии от кораба, всичко друго съм го измислила по друг начин. Ще разкажа после за останалите ми творения. В такъв случай препоръчваш ли отново да изчаквам с букването? На сайта на MSC някъде четох (май и от агенцията твърдяха), че предварително било една идея по-евтино. Ние другата седмиц заминаваме, но ще резервирам и винени пакети и така...
Кутията ти е пълна  Wink

# 200
  • София
Veselina Зависи какво имаш предвид. Пакетите също е по-удобно и нагледно да ги вземеш преди качването, има достатъчно време.

# 201
Oколосветски круиз 91 дни за под 1900 евро.  
Каюта с балкон около 2200 евро . Начало 04.01.2014 от Саутхямптън (Aнглия)

Southampton, Ponta Delgada, St. John's/Antigua, Oranjestad/Aruba, Panama Canal, San Juan del Sur, San Francisco, Honolulu, Pago Pago Harbor, Crossing the International Dateline, Nuku'alofa, Auckland, Bay of Islands, Sydney, Brisbane, Whitsunday Island, Manila, Shanghai, Xiamen, Hong Kong S.A.R., Halong Bay, Chan May, Phu My, Laem Chabang, Singapore, Port Kelang, Langkawi Island, Colombo, Mauritius, Reunion, Port Elizabeth, Cape Town

http://cs.cruisebase.com/cs/forms/CruiseResultsPage.aspx?skin=38 … id=633&len=10|999&CMP=uk-awin-47868&awc=2729_1376894813_fa9bd2f9e62228b086ff4ae16a29dfb2&CMP=uk-awin-135115&awc=2729_1376907262_94b8ac7fff106e0d1505d12e4c4699d4

# 202
  • София
mallkata Това ми се струва невъзможно, сайта който даваш не зарежда цена. Може би си видяла за по-къс период. Този круиз на Aurora/POcruises/ се предлага в много варианти от 35 до 109 дни. Цената му примерно за 72 дена е около 7000 евро за вътрешна кабина...

http://www.pocruises.com/find-and-book/Cruise-search-results/?re … 1XjS6YlB1JE1brg==

# 203
Просто се усетиха и фикснаха грешката .  Няколко часа зареждаше цените и се стигаше до последната стъпка с плащането. Не знам сега как ще процедират с направените резервации Simple Smile

# 204
Аз пак да питам за облеклото. Знам, че е дъвкано много пъти, но не мога да реша понеже мненията са противоречиви. Мислите, че на гала вечерята е нужен смокинг? Мъжът ми има такъв, но предпочитам да не го носим, защото ще имаме не 1 полет, съчетаваме дестинации и не ни се мъкне. Мислехме само за панталон и риза. Приемливо е?

# 205
Предполагам, че зависи от самата риза, но едва ли чааак единствено смокинг. Според мен и да не е смокинг, едно прилично сако би свършило добра работа.
Аз съм фенка на роклите, обаче сега се замислих дали дават ютии под наем, че в куфарите... ще се наложи. Не искам да ги давам да ми ги гладят, мога и сама, но дали има опция
Bled, кутията ти   Wink

# 206
  • Бургас
и аз се замислих за гладенето.... ние тръгваме утре вечер, благодаря на всички, които помагат тук с разяснения за такива като нас, които за първи път ще пътуваме с круиз, определено се чувствам по-ориентирана след всичко прочетено

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 21:57 от asya02

# 207
Пожелавам да си изкарате незабравиииимооо, asya02
Много си права за благодарностите... агенциите трябва да дават по лякой лев на така отзивчивите бг мами, то и да не е решил да ходи някъде, само като чете човек за преживяванията на корабите и т.н. не може да устои и се мята на сайтовете за резервации  Laughing Трябва да се даде идея на круизните компании за инвестиция в реклама посредством бг-мами  Joy

# 208
  • София
Момичета затруднявам се да отговарям, въпросите са страшно много, но вие си питайте, аз правя всичко възможно да го правя. Лошото е, че вече и аз стягам багажа, скоро тръгваме, поне за месец...
The same myself Бяхте на MSC Splendida нали? Кораба е хубав/плавали сме с него/...

Пак ще кажа, вече се допуска и по свободно облекло при храненето вечер. Приемете го така неофициално, полуофициално и официално. Когато няма гала може и по риза/не всички компании, говорим за MSC/.На специалните вечери трябва да сте официални, като за мъжете е необходимо и сако, по възможност в тъмен цвят. Но пак казвам не е задължително да ходите, но изпускате...
Ето една снимка на която се вижда как са облечени хората за вечеря, преди смяната си...

Открила съм снимките ни специално от Splendida...

Veselina Гладенето, много са малко корабите на които може сами да си изгладите дрехите, но има и такива. Специални малки помещения с ютия. В повечето случай се слагат в пликче, надписват се и се оставят на пиколото, той ги взима и ги връща изгладени, срещу заплащане.
Какво правим ние, официалните дрехи стоят в калъфите и така са през цялото време на пътуването. Точно преди да тръгнем към чекирането се сгъват внимателно и се слагат в куфара за не повече от час, след това на закачалката/не са мръднали/. Това е обаче предимство когато пътуването е с кола.
Виж как е по-добре да си избираш пакетите, след като ги виждаш...

Екскурзиите също...

Това е за първата, после спокойно вътре, взимаш си бланка за каютата и избираш.
Извинявай, чистя, но тя се пълни много бързо......

asya02 Пожелавам едно прекрасно плаване...

# 209
"Море, мека есенна сладост, окъпана в светлина острови, прозрачно було от ситен дъждец, което покриваше безсмъртната голота на Гърция."Блазе на този, мислех си аз, който преди да умре е плувал по Егея" ......- Казандзакис "Алексис Зорабас"

Специален поздрав за Блед и всички настоящи и бъдещи мореплаватели.

И ние при вас. След  колебание къде да прекараме отпуската - дали Йонийски острови или Споради, или и аз вече не знам къде , та има няма за около десетина минути взехме решение -круиз. Резервирахме, платихме и очакваме с нетърпение  07.09.
Това ще ни е първи круиз.
Информацията, която получавам в темата е безценна. Благодаря!!!
Ще пътуваме с автомобил до Атина. Тепърва започвам организацията за пътуване, нощувки, паркинг.
Засега не смятам да резервирам предварително екскурзии, пакети и др. Ще решаваме на място.
Ами, това е засега. До скоро.

Общи условия

Активация на акаунт