КРУИЗИ /тема 2/

• 78 762
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Друг въпрос е относно организираните екскурзии, как смятате, че е по-добре да се възползваме от тях или сами да си направим маратон до забележителности по избор?
Благодаря предварително   bouquet

При качването на всеки пътник се прави лична магнитна карта , който освен като идентификатор при качване и слизане на порт служи и като разплащателно средство в барове , казина , магазини и всякакви допълнителни развлечения.Ако добре се оправяте в чужбина като език , ориентация , ползване обществен транспорт тогава за вас екскурзийте ще са бреме което на всичкото отгоре плащате двойно.

# 181
  • София
Момичета не се притеснявайте да питате, дори да е писано вече, нещата непрекъснато се изменят.
На въпроса на The same myself. Храненето може да се резервира по-няколко начина. Предварително избираш смяната, дори масата в някои компании. В последно време има опция Open Seatting на някои кораби, което позволя хранене в различно време. Говорим за основните ресторанти/където ние се храним/, не за бюфета, там е ясно.
Резервацията може да се направи и на кораба, както и да се смени при възможност, ако не ти харесва масата или компанията.
Ще продължим и за другите въпроси по-късно.......

# 182
  • Бургас
децата получават ли такава магнитна карта или само възрастните

# 183
Bled , с риск да досадя, но нали можем да се храним в някоя от вечерите и на бюфета, ако не ни се ходи в основния ресторант. Или ако огладнее някой към 23ч. има ли от къде да чопне някоя хапка?
И още едно въпросче. Онлайн чекинга кога се прави? 24 преди качване? Вчера се пробвах да попълня данни в сайта на MSC и има полета с адрес и т.н + някакъв ZIP код, който не зная какъв е. Може би е рано, има още 2 седмици.
 От агенцията, когато се обаждах по друг повод ми казаха, че те са направили онлайн чекинга, което някак не ми се вярва. Били попълнили паспортните данни  newsm78

# 184
  • София
asya02 Всички пасажери, независимо от възрастта получават Бордни карти заради идентификация/нали с нея влизат и излизат от кораба/. Разликата е, че децата не могат с нея да си пазаруват или да си плащат каквото и да било на повечето кораби. Но могат примерно да си отварят вратата на каютата, ако не е загубят.

цлете Извинявай, сега видях въпроса. Въобще не е досадно и спокойно питай каквото и да е било. Ще ти отговоря малко по-късно, че работя.....

# 185
  • София
цлете Пак казвам питайте смело, по-добре отивайки на круиза да сте максимално информирани.
Не само че може, но и е възможно въобще да не влезете в основния ресторант, въпрос на желание.
Ресторанта е да се отърсиш от ежедневието, да си облечеш както рядко го правиш през годината, да те обслужват няколко човека, да усетиш лукса, храната е на втори план. Дори да не се нахраниш поръчвайки си някакво гурме за опитване, веднага след това можеш да се качиш на бюфета и да продължиш. Ресторанта е за удоволствие, а бюфета за ядене и пак ядене, да не казвам тъпчене. Малко са корабите, които поддържат храна в късните часове, дори Рум сървиза има такса в тези часове.
Онлайн чекинга е възможно да се направи от агенцията, ако си пожелала това. За тази цел всички данни трябва да са готови и пристигнали, в противен случай няма да стане. Този чекинг не е само за паспортни данни, а трябва билет и прочие. Ако са го направили наистина, трябва да ти го изпратят онлайн, разпечатваш и готово, печелиш време при качването......

# 186
  • София
Във връзка с многото питания за Караибски круиз, ето една възможност, включително полет от Рим, с резервация от България....

http://infocruises.bg/ShowPage.aspx?id=11419

Датата 28-12 го прави много ценен, за Нова Година. По това време са едни от най-скъпите круизи.

# 187
  • София
DeiziL Относно парите, които ще похарчим ще кажа, много относително е това.
Може да се похарчи твърде малко, а може и повече, зависи от бюджета.
Намирайки евтин круиз/ще говорим за 7 дни/, ние в първият момент си казваме "това е нашият круиз". Но не е точно така, цени около 200-300 евро на човек са зарибяващи в по-голямата си част.
Тук ги няма пр. такси и задължителните бакшиши, тоест веднага става двойно. Не говорим за разходите до там, пътуване, хотели и др.
Аз съм приела следната формула, цената на круиза/с прибавени двата разхода по-горе/ по две, това е минимум.....
Но да се върнем на кораба, депозита, защо ви е да носите и да давате пари в брой, като най-лесния и удобен начин е да регистрирате просто една кредитна карта/дори ако нямате, в днешно време банките молят да ви дадат такава, дори с малък лимит, трябва само малка гаранция/.
Другите разходи, ако искаш ги правиш, ако искаш не. Аеробика, фитнес, плаж, джакузита, театър, за храната знаем, са безплатни. Това дори е достатъчно за едно приятно изкарване.
Алкохол и други напитки/изключвам наливна вода, чай и кофти кафе/ се заплащат. Ако се купят предварително пакети за тях при качването се спестяват около 20-30 %.
Екскурзии много голямо перо, ако се използват.
Ще говорим за тях по-късно.............

# 188
Като стана дума за екскурзии... някой посещавал ли е вулканите Етна (Таормина) или Везувий (до Неапол). Кой от двата повече си заслужава или всъщност заслужава ли си изобщо да се прави екскурзия до някой от тях  newsm78

# 189
  • Варна
децата получават ли такава магнитна карта или само възрастните

ami kak да го броят, не е ли човек , нали пътува с паспорт , да не е куче , макар че и те имат паспорт:)Simple SmileSimple Smile

# 190
  • София
Veselina K Били сме и на двата вулкана, разбира се, че си заслужава. Ще ти разкажа, при малко време.......

# 191
Супер, мерси, Bled, аз предварително да си кажа каква ми е дилемата. В Неапол май предпочитам да се разходим в града, а като че ли няма да остане време и за двете. От тази гледна точка май ми се иска да вземем Етна. Това, което ме смущава обаче е, че четох за Етна, че там, до където стига корабната екскурзия - Silvestri craters - не представлявали нищо забележително, никаква лава или нещо така да кажеш УАУ, а било просто колкото да се каже, че си бил на вулкана. Незнам всъщност на Везувий дали има нещо по-впечатляващо, но поне, доколкото разбрах, стигаш до самия връх, а вече ако ударим късмет да зърнем и някаква лава, супер. Та така де...

# 192
Ако мога да се вметна за Неапол, бих казала, че е един от най-мръсните градове за разходка, които съм посещавала в Европа (предварително уточнявам, че това е мое впечатление с което никой не ангажирам)! Адски съжалих, че не си взехме екскурзия, но..., всяко зло за добро, открихме пицарията от филма "Яж, моли се и обичай" и опитахме най-вкусните пици, може би в цяла Италия  Laughing - маргарита и маринара с поне по над 100 год.история (ориентир - снимките на стените)  Wink

# 193
  • София
Veselina K Въпроса ти е точно на място, така или иначе говорихме за екскурзии.
Ето един пример, какво да изберем. Ако питаш мен, твърдо в един и същ круиз два вулкана не ти трябват. Отиването до Етна е предизвикателство защото тя много честа избухва. Качването до горе е красиво само по себе си. Стигайки наистина сте в подножието на вулкана и въобще няма време да се качите до кратерите. Но долу в ниското също има един малък кратер от който добиваш представа за какво става въпрос. Ако порта ви е Месина, нямате кой знае какъв друг избор наоколо. Ако е Катания е друг въпрос, там има какво да се види.
Неапол, дилемата е доста по-голяма.
Виж нашите снимки....
Пристанището

е  едно от най-удобните за самостоятелно слизане, още от кораба и вече си в града.
Много близо до крепостта Кастел Нуово, която е точно срещу порта спират автобусите на TUR City Sightseeing с които можете спокойно да разгледате голяма част от града.

Виждаш бялата сграда, това е порта, отсреща е крепостта, вижда се и автобуса. Снимката съм направила от кораб.

Ако не искате автобуси може да си направите сами програмата за разходка, но ще трябва да се ограничите във времето, мога да препоръчам местата, ако решите. Определено има какво да се види и то много.
Но проблема не е само в Неапол, какво по-напред Капри, Помпей, Везувий, Салерно,Sorrento и т.н.
Питаш за вулкана, да стигайки с автобуса до горе, по пътека се стига до кратера и вече си почти в него. Но виждайки от там Помпей си казваш защо не отидох и там, а си струва.
Ако се сетиш и за Капри пак лошо, но с едно отиване не става.  
Ние сме били три пъти, мислим че сме видели всичко, но едва ли е така, ако се разровя.
Ако има нещо съм насреща........

# 194
Благодаря и на двете ви за помощта.
Cherr-y, това за мръсотията съм го чувала и от други познати, явно не е само твое мнение.
Bled, както винаги изчерпателна и максимално полезна Simple Smile
Вариантът за посещение и на двата вулкана изобщо го изключвам от схемата, няма смисъл. Правилно, че портът е Месина и от тази гледна точка ми се струва, че е по-добре да оползотворим времето си там в посещение на вулкан, отколкото нещо друго.
Проучила съм местата, достойни за посещение и на двата порта и в Месина работата е доста по-оскъдна. Всъщност съм решила да избегна доколкото е възможно голямото препускане по време на круиза... та в Неапол - близката Piazza Plebiscito и скупчените около нея базилика San Francesco di Paola, галерия Umberto I, Palazzo Reale, Chiesa San Ferdinando, Teatro San Carlo, Fontana del Nettuno и Castel Nuovo... смятам, че ще задоволят туристическата ми любознателност без да ми идва в повече мръсотията на града Simple Smile
От друга страна - в Месина, ако не решиш да пътуваш приемерно до Таормина (което не желая), основното май е един Bell Tower на Piazza del Duomo, който трябва да се види.
Та... от казаното до тук, според вас, правилно ли разсъждавам, че е по-добре да избера Етна? И все пак, изключвайки всичко останало, Bled, ако кажеш, че Везувий е по-впечатляващ, от гледна точка на това, че се стига до върха, а не само подножието, както на Етна, май ще си променя мнението и ще предпочета него. Не съм виждала вулкан на живо и не мога да преценя кое си заслужава там newsm78

Общи условия

Активация на акаунт