КРУИЗИ /тема 2/

• 78 796
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте !
Има ли кой да сподели впечатления от Балтийско море и Норвежки фиорди ?

През 2011 бяхме на круиз Норвежките фиорди с маршрут Копенхаген-Олден-Берген-Кристиансанд-Осло (риплейснат със Стокхолм, заради атентата)-Кил-Копенхаген

Като цяло съм с прекрасни впечатления от видяното в първите четири стопа (с екскурзии), прекрасна природа (Олден и Берген), уникална туристическа дестинация (Кристиансанд и частично Стокхолм), определено има какво да се види!!. Живот и здраве, другата година съм решила да отида по на север до Тромсьо и Норд Фиорд.

През 2012 бяхме на круиз до Балтийските столици с маршрут Копенхаген-Кил-Стокхолм-Талин-Сан Петербург-Копенхаген
От всичко най-много ми хареса, че хванахме края на белите нощи  Sunglasses
В Талин, пристанището е на пешеходно разстояние от порта и спокойно може да се разгледа стария център, много приятно място, между другото.
За Санкт Петербург, както вече уточнихме има визи, разбира се, много красиво място, дворци и прочее, но е абсурд да се обхване в един ден.

Както вече съм споделяла в темата, за мен най-подходящото време за посещение и за двете дестинации е юли месец, като средните Т са 22-24 градуса и е много приятно, ако не случите на студ и дъжд (като нас през 2011 от тук Т33 в Копенхаген Т13, студ и дъжд, а ние с летни дрехи). За следващата година вече си бяхме научили урока  Joy

Това е на кратко от мен. Ако имате въпроси, моля  Hug

Идвам с ново питане. Сега забелязах, че Марсилия ни се пада в неделя, а бях чела, че там е голямо мъртвило в неделя и нищо не работи Confused Дайте съвет какво да правим? Да останем на кораба, все пак да си гледаме града или ??

Миналата година един от стоповете ни от Средиземноморския круиз беше в Марсилия. Както вече споделих, за мен това е едно от най-мръсните пристанища. Извозването ставаше с шатъли. Единственото, което ми хареса е един магазин за сладки изкушения, близо до пазара и до яхтеното пристанище. Според мен става, за да си купиш сувенири, като лавандула и ръчни сапуни  Laughing
Ние бяхме събота, но към 14ч. всичко поприключи, така че, предполагам в неделя откровено нищо няма да може да се види.

Между другото, вие да не пътувате със Сплендида? Ако да, от Барселона ли се качвате?

# 316
  • София
tanilll Не съм получила съобщение, явно пощата е била пълна, за което съжалявам. Дано да прочетеш това, важно е…за паркирането в Пирея/отнася се и за всички тръгващи на круиз от Пирея/.
Нещата около паркирането малко са се променили. Горния-открит паркинг е само за автобуси. Ако хотела ви е близо до порта, предполагам, че кораба ще спре на Е11. Отидете до паркинга, на който входа е точно преди завоя идвайки от центъра на Пирея. Ще видите два подземни входа с бариери, влезте от там или малко по напред от изхода където е касата/става въпрос пеша/. Трябва да вземете един договор/за съжаление е на гръцки/, да го попълните, след което цената ще ви е 50 евро за 7-те дни/за круизни пасажери/, ако не го направите цената е по 20 евро на ден. Ако не отидете пеша, може да го направите в деня на тръгване/7-09/. Влизате в паркинга с колата, взимате талона от автомата, спирате някъде и отивате до касата да попълните договора. Може да направите и следното, с багажа отивате до терминала, там се завъртате и сваляте багажа, след което единият остава там, а другият отива да остави колата и да попълни договора. След което отива до терминала пеша през автобусния паркинг, близо е.
Ще се радвам ако прочетеш това, още повече ако се видим… Аз не знам дали повече ще влизам тук, ще ходим до остров Salamina, точно срещу Пирея с фери от Perama.

The same myself Не съм била в Марсилия в неделя, но мисля, че Базилика де Нотр Дам трябва да работи. Също така абатството Abbaye Saint Victor и дори крепостта на Монте Кристо,Замъкът Ако/трябва да се види графика на лодките/. Всичко може да се види и отвън и без това много време няма. А нека си е спокойно, понякога е по-добре. Ако всичко беше затворено, къде щеше да ходят на екскурзии от кораба, а те са толкова много.
Момичета, момчета на всички прекрасни слънчеви дни и незабравими емоции. Прекъсваме връзката за 15 дни, до скоро…

# 317
Ние се качваме на 10-ти на Сплендида от Валенсия. Ще се радвам, ако се видим с някои от вас  Simple Smile

# 318
  • София
The same myself Желая ти едно прекрасно плаване, виж горе за Марсилия, може да си вземете и екскурзия, ако има нещо изгодно...

# 319
Cherr-y  с кои круизни компании осъществихте круизите до Норвежки фиорди и Балтийски столици ?

# 320
The same myself Желая ти едно прекрасно плаване, виж горе за Марсилия, може да си вземете и екскурзия, ако има нещо изгодно...
Благодаря, на вас също   bouquet

# 321

Момичета, момчета на всички прекрасни слънчеви дни и незабравими емоции. Прекъсваме връзката за 15 дни, до скоро…

Bled, попътен вятър и много положителни емоции!  Hug

Cherr-y  с кои круизни компании осъществихте круизите до Норвежки фиорди и Балтийски столици ?

И двата с MSC и нямам забележки. Сега и другата година пак ще съм с тях!

Ние се качваме на 10-ти на Сплендида от Валенсия. Ще се радвам, ако се видим с някои от вас  Simple Smile

Ние също сме с този кораб и маршрут, но се качваме от Барселона.   Grinning

Само във Валенсия и Генуа не сме били и вероятно там ще слезем, а и мисля да отскочим до Рим на шопинг  Wink Останалото е отделено за почивка  Sunglasses

# 322
Cherr-y, Ние никъде не сме били, така че ще слизаме навсякъде.
За Барселона още нямаме начертан план и ми е малко на премисъл, но ще го измислим.
Тази нощ летим за Валенсия  sohappy

# 323
Cherr-y, Ние никъде не сме били, така че ще слизаме навсякъде.
За Барселона още нямаме начертан план и ми е малко на премисъл, но ще го измислим.
Тази нощ летим за Валенсия  sohappy

Ауу, супер! Party Радвам се за вас, предполагам, че вече нямате търпение.   Laughing

btw, Порта на Барселона е в града и на близо разстояние от центъра, до там, ако не се лъжа минаваше и една от линиите на хоп-он, хоп-оф, която прави връзка с линията, която покрива центъра. Ако нищо не измислите и това е вариант  Wink

Стискам палци всичко да е наред и вие, и ние да имаме едно спокойно и релаксиращо плаване! Peace

# 324
Ето нещо интересно, а дали е истина не знам...
http://profit.bg/news/Naj-dobrite-kruizni-korabi-v-sveta/nid-112 … icid-_page-1.html

# 325
Сигурна съм, че ще има хора с къси панталони, джапанки, потници и т.н., но не ми се иска и ние да сме от тях. Като цяло ние не се обличаме елегантно, а ходим с кецове и джинси, но поне на вечерите ще избегнем това. Аз съм си приготвила 3 рокли, 1 панталон и 1 дълга пола. Мъжът ми ще носи 1 смокинг, няколко чифта чино панталони и ризи.
Обаче друго се сетих да ви питам. От самото начало ние си имаме номера на каютата на електронния билет. Обаче аз реших да направя уеб чек ин, защото уж Контитранс ни бяха направили, ама данните не бяха пълни. Влизам в сайта и започвам да попълвам и виждам, че каютата ни е друга. Платили сме за вътрешна, според инфото в сайта сме с изглед към океана. Случвало ли се е подобно нещо?

ама ти сериозно ли?та това са все едно ол инклузив резорт на средно ниво достъпни за всички ,от италия за 500 евро че и по-малко се продават едноседмични круизи на мsc,едва ли елита присъства на борда, по-скоро многобройни и шумни наполитански семейства а те можеш да си сигурна не се обличат в смокинг  (мsc е собственост на неаполитанска фамилия)

аз гледам предложения за април-май догодина,западното средиземноморе и си харесах маршрут генуа,малага,лисабон,казабланка и барселона - 9 дни 600 евро на човек в каюта с балкон,бих казала че си е лоу кост ваканция и няма нужда от кой знае какъв изискан гардероб  Laughing

ето един добър сайт за круизи ,на италиански е, но се разбира предполагам за всички
http://www.crocierissime.it/aspx/Index.aspx

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 18:50 от азиа_asia

# 326
Здравейте! На 23 септември с мъжа ми заминаваме на круиз с Holland America Line по маршрут:
http://contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=1694&lang=1

2Venice, Italy
3Dubrovnik, Croatia
4Kotor, Montenegro
5Kerkira, Corfu, Greece
6   At Sea
7Naples, Italy
8Civitavecchia (Rome), Italy
9Livorno (Florence/Pisa), Italy
10Monte Carlo, Monaco
11Marseille (Provence), France
12Barcelona, Spain ON
13Barcelona, Spain

Някой от Вас пътувал ли е с тази компания и по този маршрут? Ще се радвам, ако споделите Вашите мнения и впечатления.

# 327
Аз не съм пътувала, но създателката на темата, и даваща най-подробна информация за круизите в момента пътува със същата линия, така че не би трябвало да се притеснявате. А маршрута ви е много интересен и богат с места за посещения. Така че - попътен вятър и прекрасни моменти  Sunglasses

# 328
Здравейте  Simple Smile! От 30. 11 -07.12.13 г. ще пътувам с приятелка на кораб MSC Splendida 5*  по маршрут с пристанища Генуа, Марсилия, Барселона, Тунис (Ла Гуле), остров Сицилия (Палермо), Рим (Чивитавекия), Генуа.
 Вече имаме резервация за полети на WIZZ AIR до и от Милано- Бергамо. Поехме риска да тръгнем на 30.11, но на връщане ще летим на 09. 12. 13. г. Така се получиха 2 нощувки и обмисляме следните варианти:
1. Една нощувка в Милано и една в Бергамо , за да сме по-близо до  летището.
2, Две нощувки в Милано, но не можах да намеря информация дали имаме вариант различен от такси да стигнем до летището около 6.00.
  Помагайте със съвети и предложения за хотели. Искаме да минем по-тънко до 50 Е за стая.
Очаквам с нетърпение някой да ми отговори Simple Smile

# 329
  • София
Vendra, старият град на Бергамо е доста интересен за разглеждане, така че спокойно си резервирайте нощувка там. Предполагам, че и хотелите там са по-евтини.

Общи условия

Активация на акаунт