КРУИЗИ /тема 2/

• 78 798
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
според мен е голяма грешка липсата на буферна нощувка на тръгване
Въпреки че по разписание кацате рано и на пръв поглед имате много време все пак не трябва да се забравя че летите зимата и е направо неразумно в стремежа да спестите сто - двеста евро от една нощувка да рискувате при елементарно закъснение от няколко часа , заради мъгла например , да си изпуснете круиза.Нощувката е напълно оправдана и защото Генуа е прекрасен град и въпреки че прекарахме два дни , ни дойде малко.Направо е кощунство давайки толкова пари минавайки през Генуа да не я разгледате.

# 331
Моми4ета да ви попитам за Барселона и Малага... Който е бил там да сподели, моля... Ако не ползваме екскурзия от кораба, по 40-50 евро са на 4овек, как може да ги разгледаме сами?
Има ли например от пристани6тето сититур, който може да ползваме за по-лесно и бързо разглеждане на града? За Барселона 4етох, 4е имало линия на сититур до пристани6тето, но как стои въпроса с Малага? Много ми е непознато и неясно за Малага... Или може би е по-добре за там да вземем от екскурзиите от кораба?
Има ли от вас спирали в този град? Какво трябва да се види там, голям град ли е и има ли сититур линии?
Ние 6те бъдем на круиз там през ноември, за какво време да се подготвим, може би дъжд и студ или не??? newsm78

# 332
За Барселона-щом сте четирима-вземете такси от порта до Palaza Carbon-най-близката спирка на червената линия на автобусите Хоп-он,хоп-оф,съвсем близо е и площада със статуята на Колумб.Според мен шатъла от кораба е по-скъп,а за пеш не е малко разстоянието.Ако не сте посещавали града,мисля че така доста неща ще видите.За разглеждане е нужно повечко време.Може да смените автобуса със синята линия -за по обширна обиколка.Приятно плаване. Peace

# 333
  • sofia
В Малага ходим две поредни лета, но не с кораб. Има хоп-он-офф до пристанището. Не си заслужава друго според мен.
Единствено, Марбея си струва. На 60-70км е.

# 334
  • Sofia
Върнахме се в събота!
Адски съм доволна от всичко, ще пиша по-късно подробности, ако някой се интересува.

Благодарение на вас, момичета и момче!, бях толкова информирана, че можех да си открия собствено туристическо бюро на кораба!  Hug

# 335
  • Варна
Върнахме се в събота!
Адски съм доволна от всичко, ще пиша по-късно подробности, ако някой се интересува.

Благодарение на вас, момичета и момче!, бях толкова информирана, че можех да си открия собствено туристическо бюро на кораба!  Hug

Пиши пиши
винаги ще се намери кой да чете !!!

# 336
Tari аз съм на линия и чакам да прочета каквото ще споделиш , интересно ми е ! Simple Smile

# 337
  • sofia

Преди седмица бяхме на 5-дневен круиз до Норвегия.С ,,Аида сол" от   ХАМБУРГдо  Берген и  Айнфьорд.Цената е много добра. Фиордите са красиви,много романтично,като пощенска картичка.Езикът на кораба е немски.Много добро и луксозно пътуване за кратко време.На ,,Аида'' сме за втори път, просто ,,желязно" немско качество.

# 338
  • София
здравейте,ние се завърнахме от нашия круиз със Сплендида, като цяло ни хареса и понеже тази тема много ми помогна ще споделя впечатленията си. Придвижването - със самолет до Милано, след което с влак към Генуа. Там имахме една нощувка, вечерта малко време за разглеждане и на следващия ден се качихме на кораба още в 11 часа. Самия кораб е голям и доста хубав, макар че аз бях гледала толкова клипчета на кораба, че имах чувството, че вече съм била там. Бяхме във вътрешна каюта, която беше достатъчно широка, обаче, външната според мен е по-добре и следващите пъти няма да запазвам във вътрешна. Хубава е, но се губи усещането за ден и нощ. Събуждаме се сутринта, то тъмно все едно е два часа през нощта, а то станало 10. Другия момент беше, че не знаехме какво е времето -излизаме по потници и чехли, то навън някаква буря, че се връщахме да се преобличаме. После видяхме, че има канали на телевизора с камери на кораба и може да се види времето, но както и да е, според мен варианта с вътрешна каюта е удобен, но по-добре с балкон. Каютата я чистеха по три пъти на ден, не мога да се оплача. Има две смени за вечеря , ние бяхме втора от 21:30, което беше идеално за нас, защото не сме от хората, които вечерят рано. По някаква причина бяхме само двамата на масата, което беше повече от идеално. Понеже много се обсъждаше облеклото да кажа само, че всичко беше далеч под очакванията ми. Хората се обличаха официално само на гала вечерите, през другите дни беше кой както намери за добре, имаше и официални, но имаше дори с тениски. Гала вечерите - нищо кой знае какво, една обикновена рокля е повече от достатъчна, така че не се притеснявайте. Ресторантът е по-скоро среден клас, обслужването по мое мнение беше зле, макар да се стараеха, но пък готвеха ужасно вкусно. Преди вечеря ходехме на театър - представленията бяха уникални, на мен лично много ми харесаха и не пропуснахмеи вечер. През деня се хранехме в бюфета, но мисля, че който иска има часове и за ресторанта. БЮфета е достатъчно голям има избор от храна, а и ми хареса , че от там има гледка към морето. За градовете, бяхме в Марсилия, Барселона, Валенсия,Тунис и Рим. За Марсилия - взехме шатъл от кораба, там пеша не става, центърът е далеко, така че ако нямате екскурзия шатълът е идеален. Самият град не ми хареса изобщо -много, ама много мръсен. За Барселона -тръгнахме пеша и честно казано минава се пътя, но не беше малко, така че може и автобус. Там разгледахме Ла рамбла ходихме до саграда Фамилия и до парк Гюел, всичко това с метрото после се върнахме до пристанището, където имаше един мол, ходихме и в него и то времето свърши. За Валенсия също ползвахме шатъл от кораба- там се разхождахме свободно, нямахме предварително набелязани места, но градът е прекрасен и видяхме уникални места. Там ми хареса ужасно много. За Тунис взехме екскурзия. Там не ми хареса изобщо, първо ни закараха на някакъв пазар, където навсякъде ни дърпаха да купуваме разни неща, а местните са такива мошенници, направо думи нямам. ходихме до Картаген, но нямаше много време за разглеждане. Екскурзоводът беше чудесен и разказа много интересни неща, но като цяло впечатлението ми за Тунис е много лошо. Да не говоря, че на пазара една котка се изпика върху сувенирите, които бяха оставени на земята. Последния ден- Чивитавекия и Рим. Има автобуси от кораба до началото на пристанището, които са безплатни и ползвахме тях.След това си взехме влак до Рим и после с метрото. Разгледахме, по точно минахме покрай колизеума, отстрани до него в близост форума и монумента на Виктор Емануел, после отидохме до пантеона, фонтана ди треви, след това до ватикана и свети петър, и след това обратно до чивитавекия. Но Рим е град , който не може да се разгледа за дни, какво остава за няколко часа. Не ми допадна това тичане и юркане, не усетих удоволствие от тази екскурзия. Града е невероятен, но цялото това юркане ми дойде в повече. А и в крайна сметка съм решила, че ще се ходи пак и то за няколко дни, просто за един ден не става. Слизането от кораба е сравнително бързо, До седем се освобождава каютата, в девет и половина бяхме навън. Отново хванахме влак до Милано, където имахме нощувка и вчера се прибрахме.Това е, стана малко дълго и досадно, но се постарах да бъда максимално изчерпателна

# 339

Преди седмица бяхме на 5-дневен круиз до Норвегия.С ,,Аида сол" от   ХАМБУРГ до  Берген и  Айнфьорд.Цената е много добра. Фиордите са красиви,много романтично,като пощенска картичка.Езикът на кораба е немски.Много добро и луксозно пътуване за кратко време.На ,,Аида'' сме за втори път, просто ,,желязно" немско качество.

dalii, за същия круиз писах и аз по-нагоре, а сега се върнахме след седмица по балтийските столици с Аида мар. Имахме страхотен късмет с времето, беше слънчево навсякъде. Имахме прекрасни залези и впечатляваща дъга, ярка от край до край и все едно кораба минаваше под нея. Досега 4 пъти сме били с Аида, но не съм се качвала на друг кораб и нямам база за сравнение. Предния път се запознахме със семейство, на тях на Коста им беше харесало повече Simple Smile Аз хич не се оплаквам, благодарна съм, че имам възможност да посетя тези места,  а и на харизан кон зъбите не се гледат. Намирам обслужването, организацията за безкомпромисни, достатъчно забавления за възрастни и деца,  корабите са големи и нови с големи пространства, включително външни, т.нар. театър за кичозен  Blush, храната добра, но не нещо по което да се въздиша.

# 340
Да споделя и аз за круиза ни със Сплендида. Аз съм от недоволните. Пълна цигания, без извинение. На този кораб българите бяхме най- цивилизованата нация. Обслужването на повечето места - добро, но в ресторанта под всякаква критика. Подробности мога да пиша, ако ви интересуват.
Градовете ги разглеждахме в повечето случаи сами. Само за Тунис взехме екскурзия.
Всички хора са различни, явно и възприятията ни се различават. И аз се чудех преди на отрицателните мнения на общия фон от очаровани хора. Но това е положението! Круиза ми беше мечта - е не е нашата чаша чай. MSC няма да ползвам повече, това е сигурно. Peace

# 341
insane, колко време имахте за Рим? Явно не е достатъ4но за този голям град и вси4ко е на бързо... И ние май сме така... Незнам дали не е по-добре за Рим да вземем от организираните от кораба екскурзии... newsm78 Малко са скъпи, но може би са по-добре организирани, с техен автобус и не се измаря6 така, както ако си пе6а... Моля споделете и дайте съвет... А и времето те притиска и все си под напрежение дали 6те стигне6 на време на кораба... все пак се сменят влак и метро или автобус... Ние имаме само 6-7 4аса за Рим... Това достатъ4но ли е да се оправим сами с влака и обратно до кораба??? Rolling Eyes

# 342
  • София
За Рим имахме не повече от 5 часа. Но ние толкова бързахме, че накрая приключихме дори час по-рано. Може да разгледате екскурзиите, аз не съм вземала, защото имам намерение да го посетя поне за няколко дни. С влаковете е лесно - час някъде е пътя, но не забравяйте да си валидирате билета, ние не бяхме и казаха, че може да ни глобят, макар да не го направиха.

# 343
Може би ще съм полезна за Рим. За мен това беше най-притеснителното място откъм време, когато го планирах. Ходили сме и познаваме града, но искахме да покажем най-важното на дъщеря ми. По предварителни данни кораба трябваше да пристигне в 9. Но винаги вечер оставят дейли програма и се оказа, че пристигаме по-рано и слязохме веднага, щом отвориха - в 8,45ч. С влака слязохме на Сан Пиетро- разгледахме за 1/2час  и от там успяхме да обиколим всичко, без да влизаме. Имахме 1ч обяд и 1ч кафе. На връщане се качихме на Термини в 17,15ч. Имайте предвид, че влаковете тръгват от 27 и 28 коловоз, които са далеч. Гледайте едни табла, на които има хартиен постер- разписание- там пише. Ние доста се полутахме. Пристигнахме в 18,30ч в Чивитавекия. Качихме се на шатъл буса на пристанището иии шофьора тръгна в 18,55 от там #2gunfire При това го направи демонстративно. Вътре имаше 15-20човека. Вече бяха затворили кораба почти- Трябваше да сме в 19ч. на  борда. На всичко отгоре ни остави възможно най-далеч. Имайте го предвид и хванете по-ранен влак или настоявайте буса да тръгне, ако не идват други хора.
И за да не ви досаждам, само да споделя, че най-добрия начин за придвижване от портовете до града и обратно са такситата. Ние бяхме групичка от 6-ма и на повечето места даже имаше такси за всички ни.

# 344
Ние също се завърнахме днес от Сплендида. Повече от доволни сме, въпреки че имаше някои пропуски. Но пък бяхме платили вътрешна каюта, а получихме такава с балкон. Освен това бяхме настанение на маса само двамата. Това компенсира другите пропуски като обслужване и качество на храната Simple Smile
Екскурзии от кораба, шатъли и т.н. не сме ползвали, защото са прекалено надути цените. За пример за Марсилия по мой спомен искаха 16 евро, а пристанището предлага безплатен транспорт Rolling Eyes
Иначе във всички градове видяхме нещата на 90%, въпреки че си поспивахме до около 9 и напускахме кораба след 10ч. Само Тунис пропуснахме заради времето, а и нещо не ни се обикаляше. Времето стига, за да се добие добра представа от всеки град, трябва само предварителни планове и маршрути.
Със сигурност бих отишла пак на круиз, всички градове, които посетихме ми харесаха много.

Общи условия

Активация на акаунт