КРУИЗИ /тема 2/

• 78 870
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Аз навремето като плавах си купих от аптеката някакво лекарство за проблеми в самолет, но когато ни хвана вълнение около Испания и пих и ми се размина повръ6тането, а хора, които не искаха да пият лекарства и си стояха доста в тоалетната... ха-ха... Mr. Green
Само сега не си спомням името на това лекарство... Има голям ефект даже само от 1 хап4е... и то и при морска болест ooooh!

# 451
Здравейте приятели, фенове на круизите. Във Facebook създадох група КРУИЗИ и ви каня да се присъедините. Идеята е там да споделяме всичко свързано с наша любов към круизите- спомени, впечатления, изгодни оферти. Групата е съвсем нова и търсиме съмишленици, които да се присъединят към нас.
Ще ни бъде много приятно, ако някои от вас станат членове на групата.
Заповядайте!  Simple Smile

Пускам линк:

https://www.facebook.com/groups/605757772803579/?hc_location=stream

# 452
  • София
Здравейте приятели, фенове на круизите. Във Facebook създадох група КРУИЗИ и ви каня да се присъедините. Идеята е там да споделяме всичко свързано с наша любов към круизите- спомени, впечатления, изгодни оферти. Групата е съвсем нова и търсиме съмишленици, които да се присъединят към нас.
Ще ни бъде много приятно, ако някои от вас станат членове на групата.
Заповядайте!  Simple Smile

Пускам линк:

https://www.facebook.com/groups/605757772803579/?hc_location=stream
Чудесна идеа, София, аз обаче няма да се присъединя, защото не бих искала всичките ми познати от ФБ да гледат къде и кога ходя.

# 453
И от мен един голям + за Контитранс М, изключително отзивчиви, съдействаха ни за всичко при нашия круиз, а имахме нужда от съдействие! И при закъснелия полет на Алиталия и при загубения багаж, по всяко време на деня и нощта!
Един голям плюс и за Принцесите, страхотна компания с отлично отношение към клиентите и към собствения персонал, знам го от контактите със служители. В тази връзка искам да отправя големи благодарности на Петя, която е служител на Руби Принцес! Страхотна мацка, много отзивчива, съдейства на цялата ни група многократно и то с отворено сърце и най-приятелски чувства! Мила много ти благодарим  newsm51!
Един плюс и за Кокулина, на мен също ми помогна и за самолета и за кораба!
Bled много ти благодаря за редовните постове, ти и твоите пътувания са истинско вдъхновение  bouquet

# 454
Здравейте,

И ние решихме да направим един круиз и имам нужда от вашата помощ - съжалявам предварително, ако вече има отговори на моите въпроси, Търсим следния круиз:

1/ Freestyle - ходим официално на работа през седмицата и ни се иска поне пред отпуската да се отпуснем - само Norwegian ли предлагат това или и на другите е лек стила - просто трябва да имаме дълги панталони за вечерите?
2/ Кои кораби ще ни препоръчате?
3/ Периода, които сме си избрали е първата половина на март; искаме да вземем ка.та с балкон - така, че в по топла, но Европейска дестинация - Канарите (от Барселона или Малага) - добър вариант ли са откъм градуси?
4/ Може ли да си платим за цял круиз и да слезем едно пристанище по-рано - ограничени сме с времето - повече от 7 нощи на кораба ни идва в повече откъм отпуска и оставане на децата.

Ако се сещате добър круиз на топло място, но който със самолетите ще ни отнеме около 10 дни - казвайте.
Мерси предварително,
Анито

# 455
  • Варна
1/ Freestyle - ходим официално на работа през седмицата и ни се иска поне пред отпуската да се отпуснем - само Norwegian ли предлагат това или и на другите е лек стила - просто трябва да имаме дълги панталони за вечерите?
2/ Кои кораби ще ни препоръчате?
3/ Периода, които сме си избрали е първата половина на март; искаме да вземем ка.та с балкон - така, че в по топла, но Европейска дестинация - Канарите (от Барселона или Малага) - добър вариант ли са откъм градуси?
4/ Може ли да си платим за цял круиз и да слезем едно пристанище по-рано - ограничени сме с времето - повече от 7 нощи на кораба ни идва в повече откъм отпуска и оставане на децата.

Ако се сещате добър круиз на топло място, но който със самолетите ще ни отнеме около 10 дни - казвайте.

Имате много погрешна представа за круизите!!!
1/Няма круизен кораб в света на който да не можете да си пътувате изцяло по бермуди и анцуг,никой не ви задължава да ходите по каквито и да е капитански , официани и нам си кви вечери за които се изисква официално облекло.На всички кораби има така наречената кафетария или  бюфет във  който можете да се храните дето се казва и по бански или бермуди и няма нужда да ходите в ресторантите където се ходи мааааааалко по официално , но не задължително голи гърбове и диаманти , става и по дънки със пуловер , сако , .............абе нещо малко по облечено от бански и бермуди!!!А и понятието фри стаил е твърде различно само от дрескод.
2/Няма лош круизен кораб-всеки си отговаря на категорията и цената.
3/Цялото  Средиземно море става , особено ако отложите мъъъъъъъъъъничко за края на март и/или април.
4/Това да не е някакъв плаващ затвор , че някой да ви задължава да сте арестувани на кораба.Освен че има и 5 и 6 дневни круизи , свържете се с круизната или продаващата круиза компания-почти винаги можете да платите от дадено до кое да е пристанище по маршрута на кораба.

# 456
  • София
Sharky* Има вероятност да се срещнем.
miamy    bouquet

Поредното пристанище за Вас…….

Monacо

Пристанища Monte Carlo
PORT HERCULES
PORT Fontvieille

http://www.ports-monaco.com/

Да, те са две, но нито едно от тях не можем да наречем круизен порт. Повече от един голям кораб трудно ще видите тук, повечето са на рейд в морето.

Но яхти от различен калибър, в изобилие. Ако не сте на кея, ще ви превозят с тендери, по всяка вероятност до по-малкото Fontvieille.

Голяма част от корабите спират и на порт Villefranche sur Mer, близо до Ница/но за него в друг пост/. Слизането и там е с тендери, на изключително красиво място.
Във всички варианти трябва предварително да сте решили какво ще разглеждате и на къде ще тръгнете. Ако сте в Монте Карло и не ви се дават пари за екскурзия, отивате до града, можете да разгледате доста неща по време на престоя на кораба самостоятелно и да се насладите на това красиво и богато кътче от света.

Ако искате околности или Ница, ще ви трябва екскурзия, която може да е обиколна за Монако и да стигне до Езе и Ница.

Едно от спиранията ни тук съвпадна с Формула 1, разбира се не е пропуснахме, резервираха ни билети от кораба/доста солено/.

На всички тръгващи на плаване, прекрасни мигове.....
Очаквайте включване от много далеч…………

Имам въпроси в пощата за пристанища, които вече съм описала, ето ги:

Барселона
Валенсия
Неапол
Генуа
Венеция
Дубровник
Керкира, Корфу
Катаколон, Олимпия
Казабланка
Чивитавекия, Рим
Палермо, Сицилия
Санторини
Миконос
Monacо

# 457
Bled, много хубави снимки на Монако.... И ние живот и здраве имаме 1 ден за обиколка там...
А между другото гледах маршрута на моя любим пасажер Oases of the seas  в Европа през септември 2014.... Барселона-Рим-Неапол-Барселона.... 5 нощувки..... Много си мечтая да се кача някога на този гигант... Невероятен кораб.... На като че ли предпочитам неговия нормален маршрут от Маями до Карибите... Hug

# 458
И аз Ви поствам една станичка, която е по-скоро блог с полезна информация за всичко свързано с круиза, екскурзиите, дрескода, пранспорта до пристанища и други.
https://www.facebook.com/pages/%D0%A2%D0%9E%D0%9F-%D0%9A%D1%80%D … 8/208762392636445

# 459
Време е да се запиша и аз в темата, защото имам въпрос. От дълго време си мислим за круиз, а сега когато Карибите са ни под носа е крайно време да го направим. Имаме ограничение за времето (отпуската на ММ е използваме за БГ) и пристанище на тръгване (Маями е най-близко, удобно и има директен полет). Та като съберем всички условности, възможностите не са много. До вчера си мислих, че съм открила круиза, докато не видях, че и друга компания има подовен за същите дати. Първо се бях спряла на Carnival/Carnival Glory, а вчера открих MSC/MSC Divina. За Carnival получих директно от тях цени, пакети, условия и т.н. Дадоха ни цена за американци и заедно с бакшишите ще струва по около 900 долара на човек.
Сега въпросът е къде да намеря цените на MSC? На сайтовете, които сте дали в темата, цените са или са американци, или са англичани, или са италианци и т.н. Само в сайта на Контранс - М намерих цена за нас за този круиз, която при еднакъв тип настаняване с Carnival (каюта с балкон) идва 1000 евро на човек без бакшишите и пакетите за пиене. Дали ще успея на намеря по-евтина цена? Напълно наясно съм, че двете компании и двата кораба няма как да бъдат сравнявани, ама пък разликата е почти двойна.  newsm78 Също никъде не намерих цената на пакетите за пиене, за интернет, бакшишите. На сайта им като посочиш страна БГ, излиза цялата информация без цените.

# 460
  • Бургас
Също никъде не намерих цената на пакетите за пиене, за интернет, бакшишите. 
ние бяхме скоро на DIVINA, пакетите за пиене дават около 20 % намаление, далавера са ако сте повече хора ири консумирате повече, и-нетът беше около 19 евро на час, а бакшишите 7 евро на човек на ден, нашият круиз беше по Средиземноморието, не знам дали за Карибите ще са същите цените

# 461
За мен купуването на пакети е абсолютно безсмислено. Ние бяхме купили за вода, за бира и детски. Разликата е нищожна, начисляват си 15% сервиз и после като ги забравиш се връщаш да си вземеш талончетата от каютата, за да не  ти изгорят. Поръчвайте си каквото ви се иска, зарежете пакетите. Аз лично не бих препоръчала MSC.

# 462
Подкрепям мнението на цлете  Peace

И за мен е безмислено да се взимат пакети, защото се принуждаваш да консумираш, дори и да не ти се пие...

Виж, за круизната компания не съм съгласна, въпреки, че при последното ни плаване забелязах някои неща, които не ми харесаха и определено са признак на занижено качество. За това и реших, че следващият път ще пробваме друга компания, вероятно Кунард или Принцес.

# 463
Питах в темата за Барселона, но да питам и тук...

По-нагоре про4етох, 4е автобуса Blue bus от пристани6тето на Барселона спира на Рамплас.
Какво е Рамплас и къде се намира, мога ли от там да хвана автобусите на сититура за Барселона?
Гледах мар6рутите на двете линии на сититура, но не видях Рамплас... Има Placa de Catalunya, дали този Blue bus спира там??? newsm78
Блед сподели за Blue bus, 4е е най-евтиния вариант пристани6те-център на Барселона- 2 евро само....

# 464
Според мен това е главния булевард стигащ до пристанището-Ла Рамбла.

Общи условия

Активация на акаунт