КРУИЗИ /тема 2/

• 78 876
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • гр.София
Bled ,много ти благодаря , а и на другите Simple Smile
Исках също така да попитам , дали няма да ни е много дискомфортно в каютата като ще сме четирима?!

# 436
  • София
cleare, karizma2004   bouquet
Продължаваме с пристанищата...

Cruise port Mykonos
http://www.mykonostour.com/mykonos_general_information/mykonosnewport.html

Тук е доста по-различно от Санторини, може да се каже че има пристанище за круизни кораби, макар и малко. Разраства се и е съвсем ново, още се строи.

Започвам с най-важното, не взимайте трансфери и екскурзии от корабите, напълно излишно ще си дадете парите. Корабите спират на около километър от центъра.

До там може да стигнете с автобус от порта за 1,6 евро/плюс малко пеша/ и с воден транспорт за 2 евро. Може и пеша, но не си струва, цената е ниска. По вода е по-добре, защото ще слезете точно на центъра на градчето.

Вижда се на снимката ми от центъра, в далечината къде е спрял кораба.
Ако вземете трансфер от кораба ще ви струва доста повече и пак ще трябва да ходите пеша. Не се лъжете да взимате такси, а и те са рядкост.

Ако не сте на круиз, а на почивка, обадете се в хотела, в повечето случай ще ви вземат от порта.

От мястото където спира лодката/малкото старо пристанище/, може да си вземете малък круиз и да обиколите наоколо и съседните острови/ Rineia, Delos/. Цената е доста по-ниска отколкото на кораба, под 20 евро за деня.

Миконос е също от местата за които не ви трябва много време. Ако нямате намерение да идвате тук на почивка и круиза ще ви стигне да добиете представа за това красиво кътче от света.

Обиколете градчето, красивите малки улици, магазините и приятните кафенета. Снимайте се на малката Венеция и вятърните мелници и продължете към следващия остров.

Малката Венеция...

# 437
  • София
Шарки, спряхте ли се на нещо за НГ?
Да, NCL, Ню Йорк - Порт Канаверъл - Бахамите и обратно. миналата година за Нова година бяхме пак с тях, Западните Кариби. На Нова година беше голяма веселба, отделно детския клуб е супер, е, какво повече му трябва на човек. А и малко култура в NY няколкото дни преди отплаване - мислим за някоя постановка на Бродуей (аз в БГ театъра съм го отсвирила, много ми преиграват актьорите).

# 438
  • Варна
Прекрасно Bled , много полезни включвания и красиви снимки.

# 439
  • гр.София
Със сигурност е повдиган въпроса, но просто има много страници и не мога да изчета всичко, та за това да попитам Simple Smile Харесахме си круиз за 18.05.2014г. от Генуа.Иска ни се да пътуваме с личния си автомобил, но има ли къде да я оставим докато сме на пътешествието?

# 440
  • София
peterky2002   bouquet Добре дошъл........
karizma2004 Да писали сме по въпроса, няма значение, не го търси.
Сигурно това е круиза ви:
 http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Departures/Cruise-Details … &ship_code=SP  
Прекрасно…Ето, Кораба ви, паркиран в Генуа....

Снимката е от хотела, малко преди да се качим......

Пътували сме няколко пъти от Генуа и то само с кола. Има достатъчно места за паркиране в близост до терминалите. Желателно е предварително да направите резервация. С колата отивате до кораба, сваляте багажа, след което в повечето случай взимат колата и те е паркират. Като слезете от кораба, тя ще ви чака на плаца. Трябва да носите пари в брой да платите, цената е от порядъка 10-11 евро на ден.
Агенцията, която ви предлага круиза, трябва да ви помогне за резервацията.
Попътен вятър и приятни мигове……..

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 00:47 от Bled

# 441
  • гр.София
Благодаря ти Bled   bouquet

# 442
Моми4ета, как се казва лекарството за морска болест което препоръ4вахте?  Сега не мога да открия името му... ooooh!

# 443
  • София
Моми4ета, как се казва лекарството за морска болест което препоръ4вахте?  Сега не мога да открия името му... ooooh!
От Щатите купихме Dramamine, не приспива като Деган-а, а спира повръщането.

# 444
Но дали го има в аптеките в БГ????? Друго ми се струва името?  И е доколкото си спомням хомеопати4но? Ако не бъркам не6то?!!!!

# 445
  • Бургас
Но дали го има в аптеките в БГ????? Друго ми се струва името?  И е доколкото си спомням хомеопати4но? Ако не бъркам не6то?!!!!
  КОКУЛИН  е хомеопатичното лекарство

# 446
Bled,страхотни снимки !Благодарим,че с тези красиви снимки и ние се докосваме до тези невероятни места ,които сте посетили!

# 447
Момичета,дайте идея за круиз през декември за дестинация,където ще е топло и ще става за плаж,но искам да отбележа,че нямаме визи за Щатите.Двоумя се между Дубай и Канарски острови,макар,че сме били и по двете дестинации.Но,ако някой е видял някаква изгодна оферта в някой сайт-моля да пише.Много ни се ходи някъде на топличко,но все пак да е и нещо изгодно.Аз разглеждам оферти в испанските сайтове.Благодаря ви предварително!Чета темата с интерес,и когато някой споделя впечатления ми е много интересно и вълнуващо.

# 448
Относно "Кокулин"-а искам да споделя,че сме го използвали на круиз.Имаше вълнение в Атлантика и го пиехме  всички-и детето-на 6г.Много добре ни действаше.Препоръчвам го.

# 449
  • Варна
Относно "Кокулин"-а искам да споделя,че сме го използвали на круиз.Имаше вълнение в Атлантика и го пиехме  всички-и детето-на 6г.Много добре ни действаше.Препоръчвам го.

Много добре действа ''Кокулина '' на хора които не страдат от морска болест.
А иначе при сериозни опасения си купете ''Димен Хидранат''

Общи условия

Активация на акаунт