КРУИЗИ /тема 2/

• 78 897
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
rrp, и аз съм със същите терзания като теб, тези цени на уиз много накланят везните в полза на круиза, аз се чудя пък дали и през зимата корабите са пълни както през лятото, ако няма толкова много народ, още по-добре. Ти през коя компания мислиш евентуално да резервираш? Аз се чудя между Контитранс и infocruises.bg, и за двете имаше добри отзиви тук.

# 421
 cleare, ноември мислим за пътуване. Имам американска виза, а още не съм я ползвала  Mr. Green
http://www.vacationstogo.com  Има добри оферти, да не кажа много добри.....Май ще се спрем на норвежките, че мъжът ми не иска да носи костюми  Mr. Green  , а аз съм си харесала Принцесите....Тия дни ще запазим, че все още има самолетни билети, все пак трябва някакси да нагодим нещата, че да имам малко време и в Маями.

# 422
  • София
Аз съм върл фен на NCL. И от Contitrans съм доволна от обслужването. А на Карибите през зимата е супер (това е пак от опит, двукратен)

# 423
  • Пловдив
Най-накрая се реших - Сплендида, от Чивитавекия, 06.12. Не очаквах и от себе си зимен круиз, но...нямам търпение да дойде вече момента. Връщам се да чета подробности за пристанищата.

# 424
Моми4ета, гледам 4е Costa cruises имат промоции на някои техни круизи до март месец, пътуват двама на цената на един, т.е. втория е гратис... Попаднах на две промоции - средиземно море 12 дни и Дубай пак 12 дни.... Този круиз за Дубай много ми хареса на цената на един, но мисля 4е круиза е само в едната посока, а обратно е със самолет, който не е вклу4ен в цената... Та пак си става скъпи4ко за двама.... #2gunfire
Питах в агенцията кога е най-изгодно да се резервира круиз, по-рано или в последния момент. Казаха, 4е е разли4но, понякога в на4алото е по-евтино, а колкото е по-пълен кораба - ставало по-скъпо... Друг път пък пускали подобни промоции - двама с цената за един само в последния момент... Зависило от компанията и тези промоции може да ги пуснат само на тур-операторите, но не и при онлайн резервиране.... Божа работа.... Thinking

# 425
  • София
Тук съм за малко, колко се радвам, че толкова много хора тръгват на круизи. В момента има изключително ниски цени, които не са за изпускане. Планираме в момента ново пътуване/с круизи/ и нямам много време.
Трябва да сваля старите снимки и не се въздържам да пусна малко от тях.
С това продължава и серията от пристанища.

Cruise port Santorini
Old Port (Skala Pier)
http://www.santoriniport.com/

На практика тук пристанище за круизни кораби няма. Всички лайнери спират на рейд в морето. Това прави още по вълнуващо пребиваването тук. Слизането става с местните тендери, лодки и тур.корабчета, не се използват тези от кораба.

Поради това, че кея, който приема лодките е малък, в морето могат да пребивават на ден до 5 круизни кораба.

Най-вълнуващия въпрос, трябват ли ни тук екскурзии? Моето лично мнение е не. Защо?

Както вече казах екскурзиите са скъпи и безсмислени на подобни места. Дори да не сте посещавали острова преди това, не е нужно. Просто слезте на брега, там имате няколко варианта.

1. Да се качите пеша до главния град Фира, наричан по много начини Тера или Тира, няма значение.
2. Да ползвате една от атракциите, до горе на муле.
3. Да ползвате лифта.
4. Да вземете корабче, с което да отидете до Иа / Οία /, след което по суша до Фира.
5. Взимате си кола под наем и обикаляте острова.

Сега идва въпроса, какво да изберем. Не препоръчвам качването и слизането по „магарешката” пътека пеша. Ако го правите поне си вземете муле.

В противен случай рискувате да ви стъпчат, да се надишате на гнусни миризми, да се подхлъзнете на изпражненията. А и ходенето не е никак малко. Тази атракция е най-неприятното нещо на това красиво място, поне за мен.

Ако се качвате от там, изчакайте опашката и се качете на лифта, цената е 4 евро.

Най-добрият вариант/според мен/ е, долу има агенция, от която веднага си купувате пакет за тур.корабче за 15 евро. С него по вода отивате до Иа, там ви взима от пристана автобус и ви качва до селището. След това имате свободно време колкото искате/но трябва да си оставите време и за Фира/, мястото е прекрасно. На всеки кръгъл час ви чака автобус, който ще ви върне по суша до Фира. Остава да обиколите и тук, след което с лифта да се спуснете до лодките, които ще ви закарат до кораба.
Мога да ви кажа, че една от екскурзиите от корабите включва точно това, осъществява се от същата агенция и струва 80-90 евро ??? А вие ще платите 15 евро + 4 за лифта.
Това, което евентуално ще видите обикаляйки Санторини по друг начин са лунни пейзажи, плажове с черен пясък, зеленината и цветята са изключения-липсват.

Санторини е уникален остров, гледката която се открива още като спрете с кораба ще изпълни душата ви за цял живот.
Напълно достатъчен за разглеждане в един ден, ако нямате повече. Почивала съм на него една седмица, не бих повторила, липсва ми зеленото и истински красивите плажове.

Но пак ще кажа, това е място, което при възможност всеки трябва да посети, макар и за един ден.

# 426
  • Пловдив
cleare, много се радвам за теб. Точно това е круиза, който и аз щях да резервирам-всъщност оставаше ми 1%  и накрая се отказах, заради училището на децата.Сметнах, че много ще трябва да отсъстват и везните наклониха за м.04-априлската ваканция. Ще чакам отзиви като се върнеш. Сигурна съм че ще е страхотно, защото градовете са толкова красиви през зимата и то преди Коледа-светлини, базари, много настроение. С какво ще пътувате-с Уиз?

# 427
Ние ве4е платихме круиза, сега 4акаме вау4ерите и после следва онлайн check-in... Не остана... то4но 30 дни и тръгваме.... живот и здраве.... Посъбрах информация за екскурзиите и градовете, сега умувам за багажа и какво да вземаме и какво не.... Летим със самолет и сме ограни4ени до 20кг + ръ4ен багаж... Помагайте какво да вземем на всяка цена и кое не се ползва толкова.... Аз все вземам пове4е багаж и остава неизползван понякога... Mr. Green Но фотоапарат, камера, официални тоалети за капитанската ве4ер - задължително... bowuu
Хап4ета за морска болест, бански, удобни обувки за екскурзиите и т.н. Охххх какво друго важно...  newsm78

# 428
  • Пловдив
С Уиз ще пътуваме, да. Всичко вече е резервирано, само да сме живи и здрави. Аз взех решение без децата да отидем като за първи път и ако ни хареса, напролет пак, но с тях. Цената беше много изгодна, а и сега отиваме повече на почивка, отколкото да разглеждаме забележителности и може и да не слизаме на всички пристанища. С голямо удоволствие си препрочитам сега темите, вече по-задълбочено. Много полезни неща има, надявам се и ние като се върнем, да съм полезна и аз. Блед, невероятен пост отново  bouquet Успешно и приятно планиране на новия круиз! Петерки, благодаря и на теб за инфото! Страхотни сте всички и ни действате много въодушевяващо! И един въпрос - на Сплендида (или общо на МСЦ) само на закуска ли има вода, чай и кафе извън пакетите с напитки (т.е включени в ол инклузива) или през целия ден? Аз гледах сканирани менюта на баровете и смятам, че цените на напитките са съвсем прилични, и понеже не съм фен на пиенето, мисля да не взимам пакети.

# 429
  • София
вода, чай, кафе има в бюфета постоянно, извън него навсякъде си  плащаш.

# 430
  • гр.София
Имате ли отзиви за Контитранс М? Много добра оферта ми предложиха за Средиземноморски круиз на  13.04.2014 г. със Сплендида.За четирима в една каюта с прозорец 1687 евро.Само да уточня , че сме трима възрастни и една девойка на 17 години.

# 431
Пътувах с тях този септември-нямам забележки.На въпросите,които имах ми отговориха изчерпателно.Бих ги ползвала отново Hug

# 432
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Момичета ,кога пускат МСЦ промоциите 2 пътуват на цената 1 ,за април ,май,някой знае ли?
Решили сме да идем заедно с едни приятели и се чудя кога да правим резервация?
Дали е студено там ,за плаж ,басейн дали е подходящо времето ?

# 433
  • София
Пътувах с тях този септември-нямам забележки.На въпросите,които имах ми отговориха изчерпателно.Бих ги ползвала отново Hug
Потвърждавам горния пост. Дори в момента ги ползваме повторно за Новогодишен круиз.

# 434
  • sofia
Шарки, спряхте ли се на нещо за НГ?

Общи условия

Активация на акаунт