КРУИЗИ /тема 2/

• 78 721
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • София
dechy Ясно, разбрах какво ти трябва. MSC пуснаха нова политика, която въобще не ми харесва.
Странни недомлъвки. Може ли да си платиш круиз на който не знаеш къде ще отидеш. Такава е последната промоция, плащаш, а те ти избират кораба и маршрута, да ама не. Особено ако имаш вече няколко круиза с тях, какво да ми се падне пак същия кораб или маршрут ли?
Така и с летищата, първо да съберат пътниците, а после да кажат летището. И не на последно място, тази цена която ми показваш идва по-високо от това да си избереш сам полета и круиза.
1300 евро без такси, този круиз може да се намери около 400 евро без промоция и полета който ти дадох идва под 1000 ...е? Така, че не им се хващай на въдицата.
Миналата година имаше круиз в Червено море, идеален, 7 дни с включен полет между 300-400 евро от Европа, е това вече е промоция.

# 61
  • София
Bled, аз пък се загледах в трансатлантическите круизи на Costa и ми се видяха много изгодни, но са само еднопосочни. Този, който ми хареса е за 17 дни, а цената не е много по-висока от 7-дневните круизи на Карибите. Все пак си има 6 дни в океана, без спиране. Реално за мен това е загубено време. Въпросът е да се намери и изгоден еднопосочен обратен полет. Круизът, който си избрах завършва в Гуаделупа. За жалост Condor не летят до там. Предполагам, че само с Air France става. За цените идея си нямам.
Аз се вълнувам най-вече от посещаваните пристанища и екскурзиите на място. Все ми е едно какъв ще е кораба и какви развлечения има на него.
Но има време докато стигнем до организация. С голямото дете бих тръгнала до другия край на света. Вече сме го правили 2 пъти с него, но малкият е много кекав и има още да расте докато се навия да го взема на такова пътешествие. А за круизите определено е много изгодно да си с деца.

# 62
  • София
dechy Има много такива круизи в една посока, които аз не ти препоръчвам, защото връщането със самолет ще струва повече от колкото връщането с кораба.
Колкото за дните прекарани на кораба, аз мечтая за тях, истинска почивка. И точно за това сега сме взели круиз да не слизаме много, защото всички места са посетени.
А децата на кораба се чувстват прекрасно, но все пак зависи и от кораба.........

# 63
Аз тази вечер се позагледах в допълнителните екскурзии на място - по-специално за Епик и Западното Средиземноморие - видяха ми се доста скъпи. Около 100 - 200 долара на човек в зависимост от продължителността и евентуално обяд. Не съм гледала на MSC - просто исках някаква бърза калкулация за цени и съм лекичко разколебана - всъщност екскурзиите правят цената висока. Може би е по-добре да се избере круиз по гръцките острови+ - с по-малко екскурзии и повече време на борда - а и така ще се усети повечко удоволствието от самия круиз, иначе си отива на екскурзия с много тичане по забележителности Laughing

# 64
  • София
jfjallen Видя ли нашият нов круиз малко по-назад, точно с тази цел ?

# 65
jfjallen Видя ли нашият нов круиз малко по-назад, точно с тази цел ?

Да, видях го набързо и затова по-горе писах, че това май е за предпочитане, а и наистина, иска ми се да бъде почивка на кораба. Ще го разгледам по-подробно и като компания, и самия маршрут и тъй като планирам за догодина - ще чакам отзиви Laughing

# 66
  • София
jfjallen Екскурзиите, ако ги ползваш излизат повече от цената на круиза. Това е и целта на всички компании, допълнителен доход, става въпрос за хиляди пасажери.
Но ако бюджета не го позволява можеш спокойно да си ги спестиш, слизайки самостоятелно на всеки порт. Да, няма да видиш това което предлага организираното посещение, но това е.
Има и друго, ако вземеш точно насочена екскурзия към съответна забележителност, а не обиколна, ще видиш само нея, а в другия вариант може би повече.
По-добре е да се попита вече ходили на съответното място, коя екскурзия си струва, и въобще дали да се взима.

# 67
Bled, разгледах по-подробно вашия круиз, даже го изкоментирах и с мъжа ми, независимо, че няма да бъде през тази година, но тъй като понякога изникват бързи промоции, хубаво е човек да е подготвен, че нещо му харесва като дати и дестинация. Такъв круиз май е точно каквото бихме искали - малко мързел и плаж на борда, защото има места, където сме били, и малко екскурзии по островите. Ние имаме "туристическа" култура и опит, така че с малко четене из нета и форуми, мога да направя пълна програма. Явно европейските градове ще ги оставим за самостоятелни пътувания - с повечко време за нещата и местата, които са ни интересни. При вариант като вашия круиз проблем ще имаме само с кученце, че ще трябва да го оставим за 20 дни, но.... след като 10 дни не му се отразяват зле, ще преживее и 20 без нас. Вие с кола ли ще ходите до Атина?

# 68
  • София
jfjallen Почти винаги в Европа пътуваме с колата, особено за круизи е много по-удобно с повече багаж. Смятам го няколко пъти, излиза по-евтино от самолет. Така ще бъде и за Пирея.
Този круиз се дели и на две части, ако се притесняваш за кученцето.

# 69
jfjallen Почти винаги в Европа пътуваме с колата, особено за круизи е много по-удобно с повече багаж. Смятам го няколко пъти, излиза по-евтино от самолет. Така ще бъде и за Пирея.
Този круиз се дели и на две части, ако се притесняваш за кученцето.

А, сега разбирам защо се тръгва от Пирея, ходи се до Турция, пак се връща в Пирея и след това са островите - нещо подобно май беше. Всъщност ние се интересуваме повече от гръцките острови, но от друга страна, 14-дневния ще ни даде повече време за релакс, че обикновено ходим за по 7 дни - е, повтаряме през няколко месеца, ама друго си е да си знаеш, че имаш пред себе си 14 лейзи дни.
А защо казваш, че ходите с много багаж (изключвам децата), ние сме 2-ма възрастни, но като за евентуален първи круиз ще трябва да посъбера повечко информация.

# 70
  • София
jfjallen
Цитат
А защо казваш, че ходите с много багаж
jfjallen
Ние почти винаги сме си с много багаж. Пътуваме бавно, спираме често и на много места. За круиза, все пак са 14 дни, в тях има поне 6 гала вечери, трябват официални дрехи, познавам кораба и компанията и знам за какво става въпрос в случая. Преди и след круиза също ще използваме да починем някъде и багажа се трупа. Когато тръгваме на круиз, не бъркаме всекидневния багаж с този за кораба и не отваряме куфарите, те са само за борда.

# 71
jfjallen
Цитат
А защо казваш, че ходите с много багаж
jfjallen
Ние почти винаги сме си с много багаж. Пътуваме бавно, спираме често и на много места. За круиза, все пак са 14 дни, в тях има поне 6 гала вечери, трябват официални дрехи, познавам кораба и компанията и знам за какво става въпрос в случая. Преди и след круиза също ще използваме да починем някъде и багажа се трупа. Когато тръгваме на круиз, не бъркаме всекидневния багаж с този за кораба и не отваряме куфарите, те са само за борда.

Да, разбирам, още повече, че снощи четох за стайлинга на кораба и днес като разказвах-убеждавах мъжа ми, на него това много му хареса, много обича смарт облеклото, даже ми разправяше, че преди години е бил на такъв с неговите родители, как те са се преобличали за вечеря, папионки, бижута и т.н. Но, става въпрос за друга държава Sunglasses

Освен това, разгледах и едноседмичните варианти, за които ми писа, но мисля, че ако ще го правим, ще бъде този за 14 дни. Мисля да се абонирам за техния нюз-летер, за да мога да научавам своевременно за техни промоции, защото не всичко излиза тук на нашия пазар. Много ми се иска да бъдем в каюта с балкон (тези пусти цигари), но като видях каква е нормалната цена за тях.... Както и да е - сега ще започна да разглеждам допълнителните екскурзии, както и самите острови и да събирам информация. А по-късно пак ще питам за каюти, облекла, напитки, т.е. цени на кораба, за да съм подготвена психически и финансово за допълнителните разходи Laughing

# 72
  • София
jfjallen Има много хора на които не се харесва много това преобличане, а харесват повече freestyle. Радвам се, че вие сте като нас, иначе кога друг път да се почувстваш така, страхотно е.
А от снимки с капитани имаме цяла колекция, на луксозен фон, не пропускаме тези срещи. Така, че багажа е необходим.

# 73
  • Sofia
Виждам, че си говорите за круиз из гръцките оострови и мисля да се присламча /ако може/ .
Дво/много/умя се какво точно да планирам за следващото лято - едната опция е круиз, другата да наемем яхта.
Искам круиз в периода от средата на август 2014 до преди 15 септември. Изискванията ми са Санторини да влиза в програмата, да е с връщане на същия порт и да е по - кратък от 10 дни .Като маршрут ми допада този , но кораба е Коста Класика и 3* ме притесняват.
Fri    Aug    15    Crete (Heraklion), Greece       Midnight
Sat    Aug    16    Mykonos, Greece    10:00am    11:00pm
Sun    Aug    17    Santorini, Greece    8:00am    5:00pm
Mon    Aug    18    Izmir, Turkey    9:00am    6:00pm
Tue    Aug    19    Samos, Greece    9:00am    10:00pm
Wed    Aug    20    Kos, Greece    8:00am    10:00pm
Thu    Aug    21    Rhodes, Greece    6:00am    9:00pm
Fri    Aug    22    Crete (Heraklion), Greece    9:00am    

Относно дрехите - ние определено сме от тази група, която се чувства некомфортно в официални дрехи , не само на круиз, а по принцип в живота. За щастие и работата ни е такава, че не изисква ежедневно формално облекло.

# 74
  • София
Shantal До Санторини има много круизи, ние скоро отново ще минем от там. Крит не е най- удачния вариант, но най-близкия. При положение, че лукса не ви блазни спокойно може да се качите на корабите на Louis Cruise, тази година има страхотни промоции с включен пакет напитки.
И минават не само Санторини.........

Общи условия

Активация на акаунт