КРУИЗИ /тема 2/

• 78 803
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
asya02 На вас и на отиване и на връщане ви се получава един и същ проблем, багажа. Това, което написах е по принцип и най-често е така, за качване и слизане. Само не мога да гадая как е във вашият случай. Не знам от къде си резервирала круиза, но някой не си е свършил работата както трябва. На теб трябва да са ти дадени подробни инструкции за всичко.
На нас такъв проблем не ни е познат, защото винаги пътуваме с кола, затова няколко пъти казах, че това е най-удобния вариант, поне за Европа. Багажа ни е седял в багажника с дни, а ние се разхождаме, докато дойде време за качване.

# 91
  • Бургас
благодаря за инфото, резервирала съм криуза през една туристическа агенция в нашия град, уж получих инструкции, но тогава   още не бях  проверила как стои въпросът с транспорта от и до Истанбул, но доколкото си спомням ми беше казано, че багажът можел да се чекира по-рано на терминала за криузи, а следобед да се качим, затова исках да разбера от някой пътувал дали наистина е така, и изобщо друго си е да получиш от първа ръка информация от някой, който е минал по същия път... другото ми питане е  колко време преди тръгване да направим  този online check-in, а също нали не  всички по тези кораби ходят вечер с официално облекло, защото аз  ще пътувам с детето и  смятаме съвсем ежедневни дрешки да си носим

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 18:36 от asya02

# 92
Специално за online check-in ,лично съм го направила когато ми изпратиха билета-понеже там е записан номера на резервацията ,с която става чекирането.Практически около два месеца преди датата на отплаване.Няколко поста по-горе е описано-оттам се водих,за което благодаря. Hug
Относно вечерното облекло,моля и някой друг да се включи.За себе си от друг опит-без джапанки,само дълги панталони,без бански,прилично облекло.

# 93
  • София
asya02 Online check-in ще го направиш ако вече са дошли документите за пътуването. Подробно съм го написала на 2-ра страница на темата.
Пустото облекло често присъства в темата. В последно време традицията се нарушава и на корабите на някои компании можеш да видиш облечени по всякакъв начин. Въпроса е как се чувстваш. Дивина е луксозен кораб, но компанията позволява freestyle с цел повече пасажери. Ако вие няма да ходите да се храните в ресторантите, където си имате собствени места, а използвате само блок масите на горния дек, може да сте облечени както пожелаете.
Ние спазваме официалният дрес код, където трябва и си носим всякакви дрехи. Просто е страшно неподходящо да седнеш в ресторанта или в театъра до хора облечени официално с чаша шампанско в ръка, а ти да си неглиже. Обслужват те хора с папионки, а ти да си по потник или джапанки ?
Но все пак щом е позволено, въпрос на избор.
Моят съвет е да си вземете поне една официална дреха за да можете да почувствате атмосферата на луксозните ресторанти и официалните вечери, да не говорим ако искате снимка с капитана.

# 94
Здравейте,момичета!
Първо искам да поздравя "Bled" за ценните  съвети и предложения,които ни дава в нашата любима тема-круизи.Поздравления и за всеки,който споделя своите впечатления и емоции в тази прекрасна тема,която чета с огромен интерес.
Прегледах много интересно предложение за круиз-трансатлантик с опция за връщане с круиз вместо със самолет,публикувано от "Bled" с "OPCruise".Имам няколко въпроса относно тоя круиз.Дали може да се намери по-изгодна цена за такъв тип круиз и ориентировъчно каква цена например мога да приема,че е супер изгодна?Не сме пътували с тази компания,дали,който е пътувал с тях може да даде малко по-подробно инфо? И дали през тези 6 дни,за които се прекосява океана винаги има вълнение.Задавам този въпрос,защото пътувахме с "Divina" в Атлантика и направо имах чувството,че ще се преобърне.Ходили сме на няколко круиза досега,но за пръв път ни се случи такова вълнение и то беше само,като беше кораба  в Атлантика.Та затова питам,ако някой е пътувал по-често  по тази дестинация към Карибите с трансатлантик как е в открито море?Благодаря предварително за отговорите!Желая на всички много бъдещи пътешествия и много весели,щастливи и романтични моменти в открито море!

# 95
  • София
Здравейте!
Имам въпросче, към тези пътували със Селебрити.
През кой сайт си букнахте круиза и приема ли плащания от BG кк?...
Винаги сме буквали Селебрити през vivavoyage.co.uk - никъде другаде цената не е била по-ниска, а съм проверявала навсякъде. Плащането също е без проблем с КК от Бг.

asya02, бъди сигурна, че ще можеш да си оставиш багажа на круизния терминал още в 9 сутринта. Качвали сме се от Истанбул, след нощно автобусно пътуване от София. На връщане има вариант да слезеш 1-ва(багажа може и сама да си го свалиш и да преминеш с първите групи), но съществува риск кораба да не акустира на време. Потърси опция за пътуване около обяд - не може да няма, толкова много фирми пътуват от там.

# 96
  • София
yav4e_mrav4e  Viva Voyage е чудесен сайт, имам регистрация и го ползвам много често. Но в интерес на истината винаги намирам по-ниска цена отколкото в него.
Дори сега при резервацията ни на последния круиз през септември, той ми даде цена 378GBP/ 435 евро/, а аз резервирах на 338 евро при равни условия. Случвало се да дава и по-ниски цени, но рядко.

miamy   bouquet  Вълнението е относително нещо, или го има или го няма. Въпрос на време и късмет, ползвайте хапчета за всеки случай.
За круиза, който питаш, много рядко се пуска подобен маршрут. Този който показах, няма да го има с по-ниска цена, почти е пълен.
Каква да е нормалната цена, зависи от дните и компанията. Но приеми го по-следният начин:
ниска цена е под 50-60 евро на ден на човек
средна е около 80
висока е над 100

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 08:41 от Bled

# 97
  • Бургас
asya02   Ако вие няма да ходите да се храните в ресторантите, където си имате собствени места, а използвате само блок масите на горния дек, може да сте облечени както пожелаете.

разбира се нямах превид да се изтърсим на вечеря с джапанки и потници, а например аз  с някаква не особено официална рокля и токчета, а детето с дълъг панталон/дънки и ризка, просто вечерни официални тоалети нямаме и не смятам да се набутвам да купувам, ако може да минем и без тях, ще пробваме една вечер така, а ако не си вписваме в обстановката, ще ходим само на блок масите

# 98
  • Бургас
asya02, бъди сигурна, че ще можеш да си оставиш багажа на круизния терминал още в 9 сутринта. Качвали сме се от Истанбул, след нощно автобусно пътуване от София. На връщане има вариант да слезеш 1-ва(багажа може и сама да си го свалиш и да преминеш с първите групи), но съществува риск кораба да не акустира на време. Потърси опция за пътуване около обяд - не може да няма, толкова много фирми пътуват от там.
няма голям избор на автобуси, ние сме от Бургас, проверих всички фирми, само 3 автобуса - в 9, 19.30 и 20 часа минават през Бургас, така че вече взех билет за 19.30 чак, ще оставим багажа на автогарата и ще се разходим до вечерта из Истанбул,  щом казваш, че може при тръгване да чекираме багажа сутринта, ще го оставим и ще се разходим до двореца Долмабахче, който е наблизо,докато стана време за качваме, ако нещо се обърка и не вземат багажа, просто ще висим там в някое кафе или ресторант или пейка няколко часа с куфарите.... присетнява ме само малко това, че ще със сама със сина ми- на 11г., нода се надяваме, че няма даима проблеми

# 99
Здравейте!
Имам въпросче, към тези пътували със Селебрити.
През кой сайт си букнахте круиза и приема ли плащания от BG кк?...
Винаги сме буквали Селебрити през vivavoyage.co.uk - никъде другаде цената не е била по-ниска, а съм проверявала навсякъде. Плащането също е без проблем с КК от Бг.

Супер. Мерси!  Hug

Знам, че си фен на тази компания  Simple Smile, за това и ще те попитам, дрес кода обичайният ли е? Има ли и бюфет? С кои кораби от тях си пътувала?

И още нещо да попитам, от Рим до Чивитавекия с какво пътувате обичайно? Знам, че пътят е около 1 и 1/2-2 ч., но ще ми бъде полезно да споделите от личен опит!   bouquet

# 100
  • София
За облеклото - аз лично гледах в youtube клипове от вечерите, точно за да видя как са облечени хората, защото и аз не обичам прекалено официалното облекло, но това което видях (поне в Сплендида) е, че не всички бяха облечени кой знае колко официално, имаше със съвсем обикновени рокли, които дори са ежедневни.

# 101
няма голям избор на автобуси, ние сме от Бургас, проверих всички фирми, само 3 автобуса - в 9, 19.30 и 20 часа минават през Бургас, така че вече взех билет за 19.30 чак, ще оставим багажа на автогарата и ще се разходим до вечерта из Истанбул,  щом казваш, че може при тръгване да чекираме багажа сутринта, ще го оставим и ще се разходим до двореца Долмабахче, който е наблизо,докато стана време за качваме, ако нещо се обърка и не вземат багажа, просто ще висим там в някое кафе или ресторант или пейка няколко часа с куфарите.... присетнява ме само малко това, че ще със сама със сина ми- на 11г., нода се надяваме, че няма даима проблеми

Нямаш никаква грижа ,относно това ,че сте двамата HugОбичайно пътувам с дете ,сама.В Истанбул сме седяли,чакали на най-различни места-никой няма да ви притесни.Даже ако има нужда от нещо-например относно преместване на багажа,все ще се намери някой услужлив човек да помогне без да се натрапва Grinning

# 102
  • Sofia
Bled , пътували ли сте с Louis?  Някои от маршрутите им ми допадат много, но корабите ми се струват мнооого далече лукса , а все пак отивам на почивка.
До сега сме пътували само с Коста и MSC , та нямам кой знае каква база за сравнение, но все пак ...
Друго, което би ми било ценно като информация и съвет, дъщеря иска да я заведем на Дисни круиз /гледам този : http://www.vacationstogo.com/fastdeal.cfm?deal=10977 / и ще помоля ако някой е ходил да сподели впечатления.

# 103
  • София
Аз също имам няколко въпроса - как да разбера от кой порт тръгва кораба, къде да погледна екскурзиите и пакетитеот напитки за кораба, съответно цените им, и също така винаги ли се взема шатъл от кораба? За МСЦ става въпрос, благодаря

# 104
От тук:
http://www.msccruises.com/gl_en/Homepage.aspx?select=Bulgaria

Дестинации-от менюто са маршрутите,от там се вижда от къде тръгва и до къде.
От екскурзии -посочваш круиза и се показват за него бреговите екскурзии,които се предлагат от компанията.

Общи условия

Активация на акаунт