КРУИЗИ /тема 2/

• 78 799
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Плюс това ми казаха, че е забранео внасянето на всякакви електроуреди, вкл. сушоар и ютия.

Забранено е според правилата за пожаробезопасност.
Естествено 3-4 000 пасажери трудно се контролират чак до такива подробности.
Вашия стюард е длъжен като види такова нещо да ви предупреди и прибере , но някой си затварят очите.

# 301
  • София
peterky2002 е прав, ютията е в забранените неща за внасяне. Но както казваме, забранено, но не отменено. Възможно е, особено на някои компании, но не си струва, може да се изложите.
Останаха два дена до качване, утре тръгваме посока Пирея от Евия...

tanilll  Всичко наред ли е? Ще бъдем там на 7-09, както ти казах...

# 302
Аз лично ще нося и преса за коса, и ютия. Не виждам как ще ги открият в куфарите.
Не обичам такива тарикатлъци, но ще ги приложа, защото съм маниак на тема изгладени дрехи, а ще ми дойде малко в повече да ми ги гладят те всеки ден.

# 303
  • София
The same myself Не е въпроса дали ще открият, въпроса е дали ще си затворят очите. Всичкият багаж минава на скенер, като на летищата, вижда се веднага. Зависи какво ще реши този който го вижда. Но няма де те върнат, взимат това, което не може да се внася, като слизаш го връщат, нищо не губиш 50 на 50...

# 304
  • Варна
Не се вманиачвайте толкова в дрескода и етикета.В огромната маса от 3-4-5 000 пасажери сте абсолютно анонимни и назабележими , отърсете се от условностите и се наслаждавайте на красотите на кораба и местата които посещавате.
Simple Smile

# 305
  • Бургас
да, така е, и аз се бях притеснила за дрескода, но даже се учудих, че нивото е доста "народно"...на нашето пътуване видях в ресторанта на вечеря мъже по тениски и къси панталонки, жени с къси полички и потничета, изобщо всякаква шарения...

# 306
Останаха два дена до качване, утре тръгваме посока Пирея от Евия...
Bled приятно плаване с много  незабравими изживявания! Отново огромни благодарности   bouquet
Ние се прибрахме на 3.09, всичко беше прекрасно, местата, времето ... уникално! Много съм доволна и все още продължавам да осмислям и да се наслаждавам на преживяното!
Пожелавам на всички подобно усещане!

# 307
  • Sofia
DeiziL,

По какъв маршрут бяхте?

# 308
Сигурна съм, че ще има хора с къси панталони, джапанки, потници и т.н., но не ми се иска и ние да сме от тях. Като цяло ние не се обличаме елегантно, а ходим с кецове и джинси, но поне на вечерите ще избегнем това. Аз съм си приготвила 3 рокли, 1 панталон и 1 дълга пола. Мъжът ми ще носи 1 смокинг, няколко чифта чино панталони и ризи.

Обаче друго се сетих да ви питам. От самото начало ние си имаме номера на каютата на електронния билет. Обаче аз реших да направя уеб чек ин, защото уж Контитранс ни бяха направили, ама данните не бяха пълни. Влизам в сайта и започвам да попълвам и виждам, че каютата ни е друга. Платили сме за вътрешна, според инфото в сайта сме с изглед към океана. Случвало ли се е подобно нещо?

# 309
DeiziL,По какъв маршрут бяхте?
Круизът “Гърция, Хърватска и Венеция 2013 г.”  в периода 27.08-03.09.2013 г. Той включва седем нощувки – 1 във Венеция, 6 на борда на кораб Ruby Princess, по маршрут Венеция-Италия, Дубровник-Хърватска, Корфу-Гърция, Каталокон-Гърция, Атина-Гърция. Пътуване със самолет София-Венеция през  Рим, трансфер летище-хотел-кораб. Трансфер кораб-летище Атина, Гърция и полет Атина-София, през Рим. Летяхме с Алиталия, горките мн са зле. Още на тръгване първия полет закъсня с повече от 3 часа, понеже над Рим минал смерч и след това цялата организация отиде по дяволите. Изтървахме си връзката за Венеция и се наложи да останем да преспим в Рим. Закараха ни до хотел Мариот, изсипахме се 130 човека, а имаше само 1 рецепционистка... добре, че бяхме от първите и към 3часа успяхме да си легнем. Сутринта летяхме в 9.20 за Венеция, а там ни чакаше следващата изненада. На няколко от нашата група /20 човека/ ни липсваше багажа, добре че кораба тръгваше на другия ден и все пак успяха да го открият и да го доставят до кораба навреме!
Това беше лошото, всичко друго беше на ниво и много ни хареса!
За облеклото всеки ходеше както е свикнал. Ежедневното облекло си беше съвсем нормално спортно или спортно елегантно, тениски, летни роклички, чехли и маратонки. Само вечер може да се пооблечеш малко по-така, като за капитанската вечер е задължително ако отидеш да си елегантно облечен. Общо взето всеки ходи както му харесва, въобще не се притесняваите за дрескода.
Не носех ютия, всичко ми беше изгладено предварително и беше в твърдия куфар.
В каютата имаше само 1 контакт на нашия стандарт, което при 3-4 телефона, фотоапарат и таблет е крайно недостатъчно. Може да си носите от адаптерите за различните стандарти или от малките разклонителчета за контакти.
Пране и гладене имаше срещу заплащане.
Телефони и интернет ползвахме на брега, защото на кораба е много скъпо, а и малко почивка от това не е излишна  Simple Smile

# 310
Здравейте !
Има ли кой да сподели впечатления от Балтийско море и Норвежки фиорди ?

Привет, аз имам някакви впечатления,  по-скоро от Северно и Норвежко море, кратък круиз до Улвик и Берген през август, невероятна красота,  беше светло почти до полунощ. За късмет имахме тераса и не можех да се отлепя от там заради гледките и цветовете. Не сме правили излети с по-малко корабче между фиордите, но предполагам, че е било много интересно.

Фиорда на Осло е много по-скучен и полегат или така ми се стори заради кучия студ през март  Simple Smile На този круиз най-интересната цел за мен беше Копенхаген, но заради силен вятър маршрута се промени и не стигнахме до там  Confused

По Балтийско море тръгваме вдругиден от Варнемюнде, Талин, Санкт Петербург, Хелзинки и Стокхолм. Някой ако има впечатления какво не трябва да се изпуска от горните моля да сподели. За Русия ще трябва да се задоволя с някой от излетите, които предлага кораба, заради визите.

# 311
  • Sofia
Аз имам един адаптер от Англия - ще ми свърши ли работа?

# 312
Идвам с ново питане. Сега забелязах, че Марсилия ни се пада в неделя, а бях чела, че там е голямо мъртвило в неделя и нищо не работи Confused Дайте съвет какво да правим? Да останем на кораба, все пак да си гледаме града или ??

# 313
Bled, изпратих ти лично съобщение преди няколко дни.
При нас всичко е наред. В момента сме на Paralia Panteleimonos и утре по някое време тръгваме към Атина. Ще бъдем  около 12.30 на паркинга и в 13 часа на терминала за заминаване.
Щастливо плаване на всички.
Информацията, която получавам от този форум е незаменима. Благодаря!

# 314
  • Варна
Сигурна съм, че ще има хора с къси панталони, джапанки, потници и т.н., но не ми се иска и ние да сме от тях. Като цяло ние не се обличаме елегантно, а ходим с кецове и джинси, но поне на вечерите ще избегнем това. Аз съм си приготвила 3 рокли, 1 панталон и 1 дълга пола. Мъжът ми ще носи 1 смокинг, няколко чифта чино панталони и ризи.

Обаче друго се сетих да ви питам. От самото начало ние си имаме номера на каютата на електронния билет. Обаче аз реших да направя уеб чек ин, защото уж Контитранс ни бяха направили, ама данните не бяха пълни. Влизам в сайта и започвам да попълвам и виждам, че каютата ни е друга. Платили сме за вътрешна, според инфото в сайта сме с изглед към океана. Случвало ли се е подобно нещо?

Да , случва се Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ако останат непродадени външни прехвърлят БЕЗ ДОПЛАЩАНЕ от вътрешните като жест на добра воля и промоция , та те и без това им са излишни и им идват в повече за дадения рейс.Естествено ако сте с кола можете да си вземете доста дрехи и да се поглезите малко , ако обаче сте със самолет и ограничен багаж можете да минете и с 1 спортно елегантен тоалет който разнообразен с нещо спортно да ви задоволи долу горе.

Общи условия

Активация на акаунт