КРУИЗИ /тема 2/

• 78 929
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета,влизам при вас в въпросче.Гледам един круиз от Истанбул на Celebrity......
Препоръчвам с две ръце - за мен една от най-добрите компании, маршрутът е много добър, Истанбул е нискобюджетна точка за начало на круиз, а и цените са повече от невероятни за Селебрити.
Пътували сме 2 пъти с Констелейшън - страхотно е, а и топлото му басейнче е екстра за хладното време.

# 391
yav4e_mrav4e   bouquet
Благодаря за бързата реакция!С риск да бъда нахална,би ли ми казала дали стила е повече луксозен или нещо средно,като фри стайл.А с напитките как стоят нещата.Предварително ли да си закупим пакетите за напитки или може и на място,вие как практиуквахте?

# 392
  • София
lunna pateka Плавали сме с Costa Fascinosa , Costa Pacifica, Costa Fortuna.

По принцип е достатъчно да пътуваш с един кораб на дадена компания за добиеш някаква представа от нея. Въпреки, че нивото като цяло пада, поради непрекъснатото намаляване на цените.
Costa държи сравнително добро ниво, още повече, че трябва да върне клиентите си след последните неудачи.  Не може да се сравнява с най-добрите в бранша, но и там цените са съвсем други. Така, че няма място за притеснение, очаква ви едно приятно плаване, пожелавам го от сърце.

ВИЖ ТУК
Това успях да открия за теб от нашите снимки на Costa...

Aurori Не се и съмнявай колко хубаво нещо е круиза, а просто тръгвайте. Компанията, която си избрала няма да те разочарова въобще. Пътували сме с тях и имаме прекрасни впечатления.
Колкото до лукса и дрес кода, това е ваш избор, можеш да не ползваш официални вечери и места където се изисква това, писали сме по тези въпроси. Но това ще ви лиши в голяма част от великолепното изкарване на кораба. И в дадени случай може да се чувствате неудобно в такива моменти.
Пакети с напитки може да закупите предварително или точно преди качването, което ще ви даде отстъпка от цената.
Питайки за напитките, това означава, че ще посещавате основния ресторант, ако закупите пакет вино. Там е трудно да не се спазва дрес кода, особено във вечерите formal.
ВИЖ ТОВА
Скрит текст:
Вие ще се нуждаете от три типа облекло на вашия Celebrity круиз: ежедневно облекло на борда на корабите или дневно, консервативно облекло, както и вечерни.
Daywear включва широки или обикновено панталони, блузи или ризи, плетени пуловери или ризи. Да носят чифт гуменки или спортни обувки с гумена подметка за спорт на палубите и върху банските за по-хладните зони на кораба.
Port облекло за жени състои от непретенциозни рокли, поли и блузи или панталони, а за мъжете ежедневни панталони или елегантни къси панталони и поло ризи тип. Удобните обувки са задължителни.
Също така, не забравяйте да въвеждат допълнителни бански костюми, както и крем против изгаряне, сенници и други видове защита на слънце.

Cruise Дължина   Елегантно непретенциозно   Формал-официално
4 Night   3   1
5 нощувки   4   1
6 Night   5   1
7 нощувки   5   2
8 нощувки   6   2
9 Night   7   2
10 Night   8   2
11 Night   9   2
12 нощувки   9   3
13 Night   10   3
14 Night   11   3
15 нощувки   12   3
16 Night   12   4
"Smart  & Above" облекло включва:
Дами: Поли или панталони (без дупки, кръпки, разкъсвания) със пуловер или блуза. Господа: Панталони (без дупки, кръпки, разкъсвания) със спортни ризи или пуловери. Ризи с ръкави.
"Официално" облекло включва:
Дами: Рокля за коктейл, наметало или шик костюм с панталон. Господа: Смокинг, костюм или смокинг с панталони.
Дрескодът в специализирани ресторанти Знаменитост, включително Blu, е "Smart  & Above" за всяка вечер от круиза, независимо от код вечерна рокля в основния ресторант.
Имайте предвид, че тениски, бански костюми, халати, боси крака, потници, бейзболни шапки и облекло за басейна не са разрешени в основния ресторант, ресторанти или специалност по всяко време. Шорти и джапанки не са позволени във вечерните часове. Подходящото облекло ще бъдат наложени на всички ресторанти. Освен това, от вас се иска да следва "Smart Случайни & Above" рокля код в Celebrity Theater за всички вечерни представления.
Ежедневната програма доставяна по каютите и налична при бюро за връзки, ще ви напътства по отношение на правилния начин на обличане. Прилага се по всяко време на борда на Celebrity .

В  момента за един от нашите последни круизи от Пирея с Holland America Line има много изгодна оферта, която за седем дена е 260 евро на човек, такси включени, дата 12-10.
А офертата за 29-09/ lastminute/ е 220 евро, но няма време.

Homeric Quest
ден   пристанище   пристига   отплава
1   Piraeus (Athens), Greece    -   16:30
2   At Sea    -   -
3   Kerkira, Corfu, Greece    08:00   16:30
4   Katakolon, Greece    08:00   16:00
5   Thira (Santorini), Greece TR    10:00   18:00
6   Kusadasi (Ephesus), Turkey    07:00   18:30
7   Rhodes, Greece    08:00   15:00
8   Piraeus (Athens), Greece    08:00   
Мога да ви дам всякакви подробности за маршрута.

# 393
Момичета,повече от страхотни сте! Hug
Да,наистина назад прочетох доста за облеклото и за дрес кода.Мъката ми е,че съм качила някое друго килце и трябва да обновявам специално гардероба за тази цел,а и не искам да пропускам нищо от кораба.
Маршрута,който съм харесала е гръцки острови.Гледам по програма кораба стои цял ден на пристанище,отива рано сутринта и тръгва вечерта.Това означава ли,че трябва от рано да тръгнем по екскурзии или който когато си иска?Знам,че сигурно някои неща ги повтаряте за не знам кой път и се извинявам за това,опитвам се да чета назад доколкото мога.

# 394
  • София
Aurori Няма проблем за повторенията...
Малко по-нагоре се вижда примерно пристигане и тръгване на кораба, и то по някои от островите, които са ти цел. По принцип кораба пристига рано/има и изключения/, ако имате екскурзии те тръгват в рамките от 8.00 до 9.00 на различните групи.
Ако искаш кажи за кои острови става въпрос, а ние ще ти кажем има ли нужда от екскурзия. Ако ползвате екскурзии всеки ден, първо ще се уморите и второ ще струват повече от круиза.
И не забравяй, програмата си е правите вие, така както ви харесва...

# 395
Bled, благодаря за инфото, много хубави снимки... Не мога да намеря някой, който да е ходил с Costa Deliziosa на круиз.... То техните кораби са много подобни и като размер и като обстановка, предполагам и като обслужване и програма на кораба... Нашия круиз не е никак евтин, дали защото е 12 дни или защото го резервирахме многоооо рано.... Сега разбрах, че колкото по-късно, толкова по-евтино... Взехме кабина с прозорец, без балкон, на нисък етаж, но се води по-висока категория Прима ли как беше, не помня точно и това е заради положението й и че има допълнително малко диванче. Положението  и е по-така, защото не била зад спасителните лодки, които ти скривали видимостта и прозорците на някои били от матово стъкло и няма видимост към океана. Но просто само такива бяха останали от евтините... Всичко евтино беше резервирано..
Само да попитам нещо. Разбрах за някакъв бакшиш които не е включен в цената и накрая ти го вземат. От кредитната ли карта или се плаща в брой и колко е този бакшиш? Ние по принцип си взехме all inclusive за напитките, това включва ли ти всичко за пиене в ресторантите, баровете и дискотеките и ако не, къде не важи и за какво?

# 396
  • София
... Не мога да намеря някой, който да е ходил с Costa Deliziosa на круиз....
Ето, намери - аз съм пътувала с Деличиоза - много хубав е кораба. Не прилича много на останалите Кости, а аз съм пътувала с още 4-ри от тях.
Чудя се защо сте избрали зимата...

# 397
  • София
lunna pateka Бакшиша ще ви бъде взет от картата в края на круиза, последния ден ще получите сметката, където ще го видите. Варира от около 7 до 10 евро на ден, на човек.
All inclusive включва всички напитки на кораба, по всяко време. Не е включен само мини бара в каютата, поне така беше, но го проверете. Всичките тези неща не са ли ви обяснени от там където сте закупили круиза ? В последно време има някои изменения, затова за тези подробности трябва да ви дадат информация.

# 398
Bled ,това е програмата на круиза.Аз много искам екскурзии на всички гръцки острови,турските екскурзии мога да ги пропусна.Много ли са скъпи екскурзиите ако са закупени на място?
Istanbul, Turkey
At Sea
Ephesus (Kusadasi)
Bodrum, Turkey
Rhodes, Greece
Marmaris, Turkey
Santorini, Greece
Athens (Piraeus)
Mykonos, Greece
Chania (Souda),Crete, Greece
At Sea
Istanbul, Turkey

Благодаря ти,че даваш такова ценно инфо!

# 399
  • София
Aurori Прекрасен круиз, минали сме всички тези места с или без круиз. На много от спирките нямаш нужда от екскурзия/излишни пари/. Мисля, че имаш нужда от екскурзия точно в Турция, ако разбира се вече не си видяла това, което имам предвид. Да, те са скъпи, нормална такава/не говоря за най-скъпите/ ще ви струва около 150$ за двама. Като умножим цената по местата, ще се получи още един круиз и повече. Ще проверя времето с което разполагате, мисля че кораба ви е Celebrity Constellation и ако желаеш ще ти кажа къде може да си спестите парите за екскурзия…Можеш да прочетеш и написаното по надолу, може да ти е от полза…

Сменихме круиза с фериботи и се отдадохме на минералните води в Гърция. Ако ви интересува може да прочетете тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.0
Противоречиви мнения по въпросите в последно време, сега прочетох малко назад.
Първо, всички тук сте прави. Защото, ние хората сме различни и всеки сам преценява, как най-добре да изкара времето си по време на круиза. Без да давам напътствия, аз ще кажа лично за себе си.
Преди години, когато правехме първите си круизи, а те вече са десетки, си беше едно сериозно тичане по портове, градове и забележителности. Бързо разбрахме, че това не трябва да е така, защото това все пак е круиз, а не луда екскурзия. Колкото и да се правят усилия да се разгледа всичко по време на круиза, това трудно се получава. А най-лошото е, че правейки го по този начин се губи удоволствието от самия кораб.
Не е възможно да скачаш сутрин рано, да обикаляш с часове до късния след обяд, да се върнеш пребит от умора и после да си пълноценен. Изпуснал си всичко, което предлага програмата на кораба през деня, имаш ли сили да си облечеш хубавите дрехи, да отидеш на прекрасните вечери в ресторанта, след това да изгледаш шоуто-заспивайки в театъра. Да не говорим, че танците започват след това, е как да стане.
Затова всеки сам си преценява силите и възможностите, а не после да си кажем, този круиз ми взе здравето.
Ето и моята програма…
Ставане рано, посрещане изгрева и пристигането на поредното пристанище, на палубата със снимки. След това малко джогинг и поне 30 минути във фитнеса. Ако сутрин има по програма аеробика, още по-добре.
Лека закуска и кафе.
Следва или слизане или оставане на кораба. Ако слезем, разходка максимум 2-3 часа, включително почивка в приятно кафене около брега или другаде. Малко пазар на сувенири или разглеждане на нещо заслужаващо внимание, но в близост до кораба.
До 13ч. вече сме на кораба, обяд и малко почивка. Около 14-15 часа тръгваме към басейна или някоя заслужаваща си посещение програма от кораба.
След 17,30 часа почивка и подготовка за вечерта. Без особена умора следва вечеря, след това програмата в театъра и после отдаване на музика и танци до късно.
Същото се случваше и на последния круиз, от 14 дена не сме ползвали нито една екскурзия, 4 дни не сме слизали от кораба, 10 плажа-само един лош ден/и това през септември/, чувствахме се прекрасно, слязохме отпочинали, а не скапани.
А смея да твърдя, че видяхме много, 10 пристанища, 6 острова и още много.
Противно на мнението, че дадени места не могат да се разгледат с круиз, ще кажа, че във зависимост от някои условия може…Тук въобще не става въпрос за големите градове, ние поне, не ги посещаваме от круиз.

Поради питания относно съответни пристанища да напомним, че в тази тема има информация за следните портове:
Барселона
Валенсия
Неапол
Генуа
Венеция
Дубровник
Керкира, Корфу
Katakolon, Олимпия
Казабланка
Чивитавекия
Палермо

Имам огромно желание да опиша всички пристанища в които сме спирали, но те са много и ще трябва повече време, а то ми липсва. Постепенно се надявам и това да стане.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 23:18 от Bled

# 400
  • Варна
Bled ,това е програмата на круиза.Аз много искам екскурзии на всички гръцки острови,турските екскурзии мога да ги пропусна.Много ли са скъпи екскурзиите ако са закупени на място?

Не се разбира как купени на място , от кораба ли?Съвсем естествено е цените на различните екскурзии да са едни и същи - те са обявени още с излизането на съответния круиз в каталога на корабособственика и няма никакво значение дали са купени 6 месеца по рано или вечерта преди пристигане в съответния порт.По Круизните портове обикновено има туристически бюра които могат също да ви организират нещо , а и също чакат таксита които ви предлагат най различни варианти за обиколки и гид.Обикновено тези варианти са на по ниска цена.
Има хора които нямат никакви познания по езици и опит или желание да се движат с обществен транспорт и да обикалят самостоятелно с пътеводител в ръка и им е съвсем уютно да ги мъкнат насам натам като куфар , погледни наляво-погледни надясно и да им обясняват  откъде изгрява слънцето.
Освен всичко повечето Круизните портове са в центъра на градовете и за нормална няколкочасова разходка из гезмето не ви е нужно нищо освен здрави крака и желание.

# 401
  • София
peterky2002
Цитат
Съвсем естествено е цените на различните екскурзии да са едни и същи...

Очаквах да те чуя вече от Гърция, желая приятно изкарване и слънчево време доколкото може.
Предполагам, че цитата горе е грешка, липсва едно не.
Цените на екскурзиите са твърде различни и варират в разлика в десетки, дори стотици. Също така еднакви такива, често променят цената си по различни съображения. Има разлика в сезон, компания и др. Често се правят промоции в последния момент на кораба за 2 или 3 екскурзии в пакет и т.н. Точно заради това повечето компании не обявяват на сайтовете си цени, а трябва да ги поискаш преди отпътуването или да ги избираш най-добре на кораба. Тогава са актуални. Други ги изписват от-до. До 50, до 100 и над 100 евро или $.
В момента имам на разположение точни актуални цени за гръцки острови и Турция, въпреки че не ги използвам. Което не значи, че няма да претърпят промяна скоро или някои да отпаднат.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 11:10 от Bled

# 402
  • Sofia
При нас (MSC Orchestra) имаше разлика с по няколко евро от обявените в сайта цени и тези на кораба (в повече - на кораба). Но порядъкът е същия.

# 403
Страхотно Блед, инфото си заслужава за всички, които тепърва предприемат това чудесно изживяване - почивка круиз!
За тези, които не знаят коя круизна компания да изберат, резултата от международните круизни награди за 2013 г. е вече известен. http://круизи.bg/?p=634

# 404
Елени,линкът не се отваря newsm78

Общи условия

Активация на акаунт