КРУИЗИ /тема 2/

• 78 762
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
La Ramblas e "най- туристическата" главна улица. Има спирка на Бус туристик при паметника на Колумб, тя е най-близо до порта. За мен най-бързо е да вземете такси. Ние с 4бр. багаж, който се таксува мисля по 1евро/брой, платихме около 12евро от порта до пл. Каталуния. При круизите е важна не само цената, но и бързото и приятно придвижване. Така, че може би такситата са най-оптималния вариант. Аз съм доволна от тази опция.

# 466
lunna pateka , Blue bus или синия автобус, който се хваща от круизния терминал (цена 3.5 евро двупосочно) има една спирка в центъра на Барселона и това е монумента на Колумб до пристанището. От там започва и Ла Рамбла (перпендикулярно на пристанищната улица ).

# 467
Благодаря за отговорите,  разбирам 4е с Blue bus мога да отида до Ла Рамбла, но няма как да хвана от там автобус на сититура...
Явно трябва да ползваме шатъла или такси до пл. Каталуния....
Някой да има по-подробна карта на Барселона където да видя порта и главните забележителности? Rolling Eyes

# 468
Видях на една карта и ми стана по-ясно, пл. Каталуния е на края на този булевард Ла Рамбла, там на Каталуния има спирка на сититура. Може би не е дале4 ако се върви пеш между двете спирки... newsm78

# 469
  • София
Ако не вали, спокойно се минава пеш в рамките на един ден, с похапването в страхотните им ресторантчета и отбиването по забележителности включително.

На пл. Каталуния да не се стреснеш от изобилието от гей двойки (повечето пънкари), прилича малко на територията около Кметството в Париж.

# 470
lunna pateka, пътят от монумента на Колумб до площад Каталуния ти е 20-25 мин (можеш да провериш в Гугъл мапс и пешеходно време). Ако ви се разхожда можете да повървите.

Ако обаче много бързате е по-добре да си хванете такси направо от порта до площад Каталуния - няма да ви излезе повече от 15 евро (От порта до монумента на Колумб искаха 10 е).

# 471
lunna pateka, написах ти в предишния си пост, че има спирка на Бус туристик при паметника на Колумб. Naughty
Забележителностите можеш да видиш точно на сайта на буса.
http://www.barcelonabusturistic.cat/en/rutes/-/rutes/vermella/mapa

# 472
цлете, благодаря за уто4нението!!!   bouquet
Аз не разбрах, 4е там има спирка и на сититура... Оооо това е 4удесно, слизам от Blue bus от пристанището при паметника на Колумб  и хващам 4ервената линия на сититура.... Много е удобно... Hug
Мерси моми4ета, дано се ориентирам на място и да не губим време, то и без това е много малко... Rolling Eyes

# 473
Намерих едно предложение за едноневна разхода в Барселона в един руски сайт с маршрути, карти, разчет на време с изключително полезна информация
http://tehnotour.ru/info/Spain/barcelonaspain.pdf
Аз ще бъда на круиз със Сплендида от 30. 11 до 07.12 2013 г. Ако някой друг е на този круиз можем да си помагаме с инфо и организция на екскурзиите.

# 474
# 475
На 27.10. приключи круиза ми с MSC Preziosa, но все още кредитната карта, с която платих е блокирана, нормално ли е това?

# 476
  • Sofia
На 27.10. приключи круиза ми с MSC Preziosa, но все още кредитната карта, с която платих е блокирана, нормално ли е това?

Блокирана или още не са ти възстановили сумата, блокирана в началото?
Малко са бавни, не се притеснявай, на мен ми върнаха парите след седмица някъде.

# 477
  • Бургас
и при нас имаше поне седмица закъснение при кредитната карта

# 478
A къде ползвате кредитната карта? Зная само в на4алото при ка4ване ти вземат номера и служи вместо депозит пари в брой? Нали така? И ако не6то се купува на борда се взема от кредитната карта? Оба4е ние имаме all inclusive, какво се пла6та с тази кредитна карта? За бордовите екскурзии искат пари в брой, нали?
И не разбирам защо е блокирана след като напуснете кораба???
Tari Tasartir, какви пари ти възстановяват, по-скоро те ти вземат от кредитната карта???
Не разбирам...

# 479
vendra, благодаря за ценния линк!   bouquet
Невероятно полезен документ! Ако знаех за него преди круиза бих си спестила дни четене и пресмятане. Ще се възползвам и в бъдеще от него. Руснаците нямат равни на себе си.

lunna pateka , всички покупки на кораба (за MSC говоря, за другите предполагам е същото)- екскурзии, безмитни магазини, допълнителни напитки в ресторанта, снимки и т.н всички се заплаща чрез бордната ти карта, която от своя страна е обезпечена или от кредитна карта или от пари в брой, които си депозирала.

Общи условия

Активация на акаунт