КРУИЗИ /тема 2/

• 78 751
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Блед, страхотни снимки и мили думи! Поздравления!

Честита Коледа на теб и всички останали в тази тема! Пожелавам ви здраве и много, много нови възможности за любимата ни тема - круизите. Успешно плаване през идващата година! Close-mas:

# 541
  • Sofia
Bled, направо се размечтах с тези кораби  Simple Smile Дай Боже някой ден да мога да се кача на тях.

Честита Коледа и от мен Close-mas: Много здраве, щастие, любов и пътешествия  Hug

# 542
  • Варна
Момичета, така ви се радвам и в захлас чета разказите ви. Имам едни сигурно глупав въпрос, но ...
Аз не мога да се кача на почти нищо, което се клати във вода. И на водно колело ми става лошо. Много ми се иска един ден да се кача на круиз, но не съм сигурна, че мога да издържа. Кажете ми за тая морска болест и как се усеща водата на тези големи кораби? Как мога да се преборя с това или не мога?

Много добре действа ''Кокулина '' на хора които не страдат от морска болест , вероятно като плацебо.
А иначе при сериозни опасения си купете ''Димен Хидранат''.
Стотици хиляди работят по корабите , още повече ПЛАЩАТ доста пари за да плават и се забавляват с тях.Нали не си представяте , че го правят насила или си причиняват неприятни чувства незнайно защо.Не са сравними усещанията на голям круизен кораб и лодка ,водно колело.Всеки голям круизен кораб има не една , а няколко активни и пасивни противо клатещи системи и на практика почти цялото време изглежда неподвижен въпреки че се движи доста бързо.На практика , колкото и невероятно да изглежда ,всеки голям круизен кораб е много по малко клатещ от всички възможни транспортни средства по суша , въздух и вода и дори от колело или каруца.Повярвайте на човек работил 30тина години на кораб и притежаващ 4 лодки Simple Smile.

# 543
Търсачката на форума е ужасна, така че моля да ме извините, ако питам вече обсъждани неща.
Разглеждаме круиз, който тръгва от Истанбул и се чудя за подходящи начини за пътуване до там. Само веднъж съм била на круиз, тогава пристигнахме с наета кола на пристанището и шофьора директно ни остави до входа към кораба, директно взеха багажа от колата и нямахме никакви грижи. Но като гледахме пристанището (Генуа) и мислехме, че сами с кола никога нямаше да се ориентираме къде да отидем Embarassed Та се чудя как стои въпроса с ориентацията на пристанището в Истанбул. И изобщо как е подходящо да пътуваме.

И още един въпрос. Знаете ли може ли да се качим на голям круизен кораб от Бургас и какви са маршрутите? Зная, че тази година са акостирали големи кораби, но не зная колко големи и не мога да намеря информация.

Търсим нещо с малко пътуване до пристанището, защото ще водим малката. Ще бъде на около 2 г.

# 544
  • Варна
И изобщо как е подходящо да пътуваме.
И още един въпрос. Знаете ли може ли да се качим на голям круизен кораб от Бургас и какви са маршрутите? Зная, че тази година са акостирали големи кораби, но не зная колко големи и не мога да намеря информация.

Търсим нещо с малко пътуване до пристанището, защото ще водим малката. Ще бъде на около 2 г.

''Големите,, кораби спиращи във Варна и Бургас са от типа РЕНЕСАНС с до около 800 пътници.За наистина големите кораби с 3-4-5 000 пътници най - близкото до вас пристанище е Истанбул като пътуването до там с кола е съвсем реално и лесно , а и автобуса е къде 30тина лева и около 8 часа а от Бургас и по малко.Все пак има и GPSи ,таблети и телефони с ГугълМап , Мишлин и  GPSи.

# 545
  • София
ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ......

lunna pateka, Cherr-y, max17   bouquet Благодаря ви момичета, пожелавам от цялото си сърце вие и всички останали да се качите не само на тези кораби, но и на много други.
Съвсем Коледно щом ви харесва ще кажа още няколко добри думи за тези прекрасни българи на двата най-големи кораба в света.
Получихме вече 7 писма на пощата от тях с най-добрите пожелания за празниците. Да не помислите, че са служебни, не, съвсем лични, резултат от всичко това, което написах и тяхната огромна доброта и почит към българското. Много ми се иска да обявя техните имена, да напиша къде ли не за тях, но нямам това право.
По същия начин искам да благодаря и на 2 момичета от тази тема, на още 2 от Гръцката/на техните семейства/ с които се срещнахме тази година далеч от родината и изкарахме невероятни дни, вие сте прекрасни, благодаря че ви има   bouquet
И съвсем случайно попаднахме в една и съща компания по Коледа с още едно момиче и семейството му от гръцката тема. Отново невероятно изкарване.
По същите причини не обявявам и техните имена, ако те искат нека го направят.
Най-голямата ни облага с която винаги се връщаме от пътешествия и почивки са създадените приятелства. Неизменна част от моето ежедневие е, да отговарям непрекъснато на идващи писма от различни краища на света. Какво удоволствие да уговаряме нови незабравими срещи. Благодарение и на този форум, приятелствата и тук се увеличават непрекъснато…..
Също така искам, ако през тази година по някакъв начин съм обидила или засегнала някой, го моля за извинение/независимо в коя тема/. Коледа е, нека бъдем добри и не само сега, а за винаги.
Да изтрием в нас злобата, надменността и да си помагаме кой както може. Нека бъдем като тези млади БЪЛГАРИ/заслужават големите букви/ направили нашето пребиваване на Allure of the Seas и Oasis of the Seas НЕЗАБРАВИМО.

Арлина В Истанбул не са създадени никакви удобства за пътници пристигащи с коли. Около порта има паркинги съвсем близо, но те работят на общо основание и не обслужват пасажерите с отстъпка, както е навсякъде другаде. Още повече, никъде не съм прочела официално, че правилото чуждите коли да пребивават на митнически паркинг, когато напускаш Турция е отменено. Въпреки, че един път е оставихме така, но втори път остана в паркинга на хотела, от което имаме лоши спомени, но това е друга тема.
Споменаваш Генуа, там няма никакъв проблем с паркирането, дори ти взимат колата след като свалиш багажа и после ти е връщат като се върнеш.
Препоръчвам ти като едно от близките пристанища за качване, Пирея. Огромен закрит паркинг до самите кораби, намалени цени за пасажери, в близост удобни за нощувка хотели и т.н. До Пирея има и друг удобен транспорт от България. Ако решиш съм насреща, и тази година се качвахме от там.
Колкото за качване от България, ще трябва да почакаме. Но и това ще стане през 2015 година от Новата Морска гара в Бургас. Там вече спират кораби от порядъка около 2000 човека, но само спирка. Сефтето направи Celebrity Constellation/2170 пасажери/, а следващата година вече има заявки за 6 кораба, но отново без качване. Но през 2015г. да се надяваме да има и качване.
Идването на по-големи кораби до нашите пристанища се ограничава от минаването по Босфора, по точно от височината на мостовете.
До сега голяма част от корабите спираха в Несебър на рейд, това е по евтино за тях, но прави качването невъзможно.

ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ......

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 18:11 от Bled

# 546
  • София
Еха, Bled,страхотен разказ и мен ме зариби с тези кораби. От круизните компании направо трябва да ти плащат:) от това за българите, които сте срещнали също ми стана мило и тъжно, но то размислите ми са си за друга тема.

# 547
  • София
sadlady   bouquet Благодаря...Ще се радвам ако се качиш на тези великани, струва си.
Поради големият интерес към най-големите кораби, се предоставя една възможност да се качите и в близки води.
Още повече, че може да се използва да се върнете или отидете до САЩ по един уникален и незабравим начин. Имайте предвид, че круизите Transatlantic, излизат значително по евтино от другите.
На 01-09-2014 Oasis of the Seas  ще потегли към Европа от Fort Lauderdale, Florida; Malaga, Spain; Barcelona, Spain…..
Връщането ще стане на 15-10-2014 от Southampton, England; Vigo, Spain; Fort Lauderdale, Florida…..
Между това време корабът ще направи само три круиза в Европа:
13-09-2014 Barcelona, Spain; Civitavecchia (Rome), Italy; Naples (Capri), Italy; Barcelona, Spain
18-09-2014 Barcelona, Spain; Civitavecchia (Rome), Italy; Naples (Capri), Italy; Barcelona, Spain
23-09-2014 Barcelona, Spain; Malaga, Spain; Vigo, Spain; Rotterdam, Netherlands
2015 година се очаква същото да направи и ALLURE OF THE SEAS, не ги изпускайте.

НА ВСИЧКИ ПОЖЕЛАВАМ ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ВЕЧЕР, УСПЕШНА НОВА ГОДИНА, БЕЗБРОЙ КРУИЗИ И ПОЧЕВКИ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ.....

# 548
  • при моите любими
sadlady   bouquet Благодаря...Ще се радвам ако се качиш на тези великани, струва си.
Поради големият интерес към най-големите кораби, се предоставя една възможност да се качите и в близки води.
Още повече, че може да се използва да се върнете или отидете до САЩ по един уникален и незабравим начин. Имайте предвид, че круизите Transatlantic, излизат значително по евтино от другите.
На 01-09-2014 Oasis of the Seas  ще потегли към Европа от Fort Lauderdale, Florida; Malaga, Spain; Barcelona, Spain…..
Връщането ще стане на 15-10-2014 от Southampton, England; Vigo, Spain; Fort Lauderdale, Florida…..
Между това време корабът ще направи само три круиза в Европа:
13-09-2014 Barcelona, Spain; Civitavecchia (Rome), Italy; Naples (Capri), Italy; Barcelona, Spain
18-09-2014 Barcelona, Spain; Civitavecchia (Rome), Italy; Naples (Capri), Italy; Barcelona, Spain
23-09-2014 Barcelona, Spain; Malaga, Spain; Vigo, Spain; Rotterdam, Netherlands
2015 година се очаква същото да направи и ALLURE OF THE SEAS, не ги изпускайте.

НА ВСИЧКИ ПОЖЕЛАВАМ ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ВЕЧЕР, УСПЕШНА НОВА ГОДИНА, БЕЗБРОЙ КРУИЗИ И ПОЧЕВКИ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ.....

А къде могат да се видят цените и как да се направи резервация за тях, за крузите в Европа? Имам интерес да опитам Simple Smile Намерих, излиза ми 10,236$ едва ли ще се възползвам, но е страхотно. Някой ден Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 13:21 от cydonia

# 549
  • София
cydonia За теб, има и още много други места, но това са официалните, не винаги най-ниски.....
Каква е тази фантастична цена, не си и помисляй....
Голяма част от местата вече са заети....
Зареди в менюто само Oasis of the Seas, 09-2014 и Европа, за да не се показват другите, успех.....

http://www.royalcaribbean.com/findacruise/search/vacationSearchR … 3D1%26exp%3Dfalse

# 550
  • sofia
Момичета, всеки Януари ли пускат ' 2ма на цената на 1' ?
Мъжът ми ми даде бойна задача за март да намеря круиз за Канарски о-ви.
Тръгване от Генуа, за да минем през Милано.
Свиркайте ако видите нещо!

# 551
  • София
lyuba84 Тези оферти излизат между януари и март, предимно за MSC.
В момента има много добра оферта на MSC Armonia с включен полет от Берлин за Лас Палмас + круиза.
Ако искаш от Генуа, трябва да изчакаш добра оферта за тези круизи....
http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Departures/Cruise-Details … &ship_code=FA
Включително Мадейра, страхотен е......Бяхме миналата година....
Има определено време да го видиш, ако не, избери от менюто MSC-Fantasia, Генуа, март, MEDITERRANEAN, УСПЕХ.

Време е да подготвим прекрасната вечер.......До следващата година.....

Снимка от последния ни круиз, преди дни..........

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 14:35 от Bled

# 552
  • sofia
Блед, както винаги полезна!
Какво ще ме посъветваш. По-висок етаж и вътрешна каюта или по-нисък и външна.
Весело посрещане на празниците.
Канарски о-ви през март топло ли е?

# 553
Весело посрещане на Новата 2014!
И пътувайте за удоволствие!
Лично предпочитам външна с балкон,пред каквато и да е вътрешна Peace

# 554
  • София
На Канарските о-ви температурата е константна през цялата година, като през зимните месеци е малко по-хладно - около 20-25С. Така че там винаги е подходящо  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт