Кралски работи и клюки - 4

• 26 584
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Аз все се чудя, ако Хари беше първородният, какъв ли крал щеше да е  Laughing Традициите нямаше да са това, което са били  Grinning

Ако беше той, щяха да задминат Холандия по някои параграфи  Joy

Впрочем, те още снощи по CNN, казаха, че това бебе ще има да почака едни хубави 70 години преди да се възкачи на трона, понеже по бащина линия му били много дълголетни. Една журналистка дори предвиди поне още 5 години за Елизабет Simple Smile

На мен ми стана супер тъпо, снощи когато вестниците във фейсбук публикуваха статиите за раждането - ами то като почна да се лее една злобаааа, една помия на гърба на малкото създание...Просто недоумявам какви хора живеят тука...Един даже се беше изказал "Съжалявам за раждането на следващия убиец на милиони хора"  smile3556

# 616
  • София
Аз все се чудя, ако Хари беше първородният, какъв ли крал щеше да е  Laughing Традициите нямаше да са това, което са били  Grinning

....

Ама пък щеше да е купон  Laughing Много го харесвам. Хич не му пука, живее си живота на бързи обороти   Simple Smile

# 617
как така са се прежалили да пуснат Кейт да отиде първо в домът на техните преди да отиде в двореца Simple Smile

# 618
  • София
как така са се прежалили да пуснат Кейт да отиде първо в домът на техните преди да отиде в двореца Simple Smile

???

# 619
  • Варна

....

Ама пък щеше да е купон  Laughing Много го харесвам. Хич не му пука, живее си живота на бързи обороти   Simple Smile

Ама то ако питаш мен, така е наааай-яко. Знаеш с голяма сигурност (живот и здраве), че няма да дойде твоя ред да ставаш крал и си развяваш майната на макс Grinning Хем имаш всичко, хем нямаш отговорностите на бате... Simple Smile

# 620
  • София
Всъщност бяхме обсъждали преди, че Камила е принцеса са Уелс, тъй като е съпруга на Чарлс, но заради свързването на тази титла с Даяна, са решили тя да ползва титлата херцогиня на Корнуол, която е част от титлите.

ПП Сега прочетох, че фризьорът на Кейт бил пристигнал в крилото Линдо...

# 621
  • София
....
Ама то ако питаш мен, така е наааай-яко. Знаеш с голяма сигурност (живот и здраве), че няма да дойде твоя ред да ставаш крал и си развяваш майната на макс Grinning Хем имаш всичко, хем нямаш отговорностите на бате... Simple Smile

Той явно по характер си е такъв- купонджия  Laughing

# 622
Мисля, че Чарлз заслужава да получи короната някой ден. Редно е след като има рожденно право, да си го получи. Цял живот е робувал на традициите, на протокола, на майка си, която му е била по-скоро кралица, отколкото майка.
Не съм съгласна, че Елизабет има нещо против Уилям и Хари, те са и любимци.Има много снимки, на които си личат хубавите отношения.
А и мисля, че с тях е някак по-топла. Повече баба, отколкото кралица. Ако си спомняте онази известна снимка, където Уилям е строен със войниците и баба му минава пред строя. Как той едва се сдържа да не избухне в смях. Това е реакция само между внук и баба, които се обичат, които са свикнали да се шегуват, да си споделят.
Елизабет е кралица и е правила всичко в името на монархията и репутацията на семейството. Задължила е (а и не само тя, това са многовековни традиции) Чарлз да се ожени за Даяна. Одобрила е Даяна, харесала е скромността и, невинността, произходът.  Със сигурност е укорявала Чарлз за поведението му, сигурно е пращала агенти на Камила. Говорима е и с Даяна да си мълчи, да чака нещата да се оправят, да остане с Чарлз.
После Даяна разказва разни неща, естествено не е доволна заради репутацията на семейството.
Даяна е страхотна, аз много я харесвам още от малка. Точно заради емоционалността и, нежната душа, обичта и към децата и, поставянето на любовта над традиции и озисквания.
Не мисля, че само смъртта и е дала ореол. Първите години с Чарлз, снимките, погледите, нежността и към децата, цялата и хуманитарна работа...всичко това я е направил символът, който е до днес.
Което не значи, че Камила и Чарлз са лоши хора. При тях има също много любов, болка, страдание. Чарлз се е опитал, но не е успял.
По-скоро си мисля, че неговите отношения със синовете му съдържат напрежение. Вероятно са ги преглътнали, живеят си нормално, но няма как децата да не обвиняват леко баща си, а пък той да не смее да се отпусне, защото очаква избухване от тяхна страна.
Според мен виновни няма. Дори кралицата не е напълно виновна  защото е родена, израснала и възпитана така. Вършила си е работата.
Въпросът е, да се поучат от грешките си. Да влязат малко в крак с времето, защото освен кралски особи са и хора и заслужават щастие.
Нещастието се натрупва, ограничението също, подтиснатите емоции...и в един момент всичко избухва в ужасна посока.

# 623
ако Хари беше първороден, нямаше да е толкова свеж Simple Smile

# 624
Всъщност бяхме обсъждали преди, че Камила е принцеса са Уелс, тъй като е съпруга на Чарлс, но заради свързването на тази титла с Даяна, са решили тя да ползва титлата херцогиня на Корнуол, която е част от титлите.

Би трябвало да е принцеса на Уелс като съпруга на Чарлз, но не са й дали титлата заради асоциациите с Даяна, както казваш. Няма и да бъде кралица, а само консорт, както сега Филип. Ето:

Instead of taking the title "Princess of Wales", she is styled through her husband's secondary titles as "Duchess of Cornwall" and, in Scotland, "Duchess of Rothesay". If the Prince of Wales ascends the throne, rather than be styled as a queen consort, Camilla is expected to adopt the title "Princess Consort", which is similar to the style of Prince Albert. (Източник Wikipedia).

# 625
Ако не сте гледали "Кралицата", гледайте го. Там са показани семейните отношения в известна степен. Мисля, че е достоверен филма. Действието се развива по времето на смъртта и погребението на Даяна.

# 626
  • София

Би трябвало да е принцеса на Уелс като съпруга на Чарлз, но не са й дали титлата заради асоциациите с Даяна, както казваш. Няма и да бъде кралица, а само консорт, както сега Филип. Ето:

Instead of taking the title "Princess of Wales", she is styled through her husband's secondary titles as "Duchess of Cornwall" and, in Scotland, "Duchess of Rothesay". If the Prince of Wales ascends the throne, rather than be styled as a queen consort, Camilla is expected to adopt the title "Princess Consort", which is similar to the style of Prince Albert. (Източник Wikipedia).

С малкото уточнение, че ако е кралица, тя пак ще е консорт. Сега ще е принцеса- консорт. Другото е управляващ крал или кралица и е титла само на наследилия престола монарх.

# 627
С малкото уточнение, че ако е кралица, тя пак ще е консорт. Сега ще е принцеса- консорт. Другото е управляващ крал или кралица и е титла само на наследилия престола монарх.

Да, точно така.  Peace Исках да подчертая, че няма да е Queen Camilla, а само Princess Camilla. Кралицата-майка Елизабет, майката на Елизабет II, е била консорт, т.е. съпруга на действащия монарх, но с титлата "кралица". Очаква се това да не се случи с Камила.

Обаче изместихме темата. Кога се очаква да видим новия наследник на короната?

# 628
  • София
Интересното е, че пък принц Филип дори не е консорт. Някъде бях чела че е очаквал да бъде крал, но кралицата друго е решила...желЕзно бабе!

Не сме я изместили - тя не е само за бебето Simple Smile

ПП Консорт бил, ама не му била такава титлата..ходи ги разбери...

ППП Вчера се е родила и евентуална снаха (знам че много се наточихте Simple Smile) - дъщеричка за Пенелопе Крус и Хавиер Бардем.

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 12:51 от Lana

# 629
Не сме изместили темата, точно по темата "Кралски работи и клюки сме си"  Laughing То не е само бебето.

Мисля, че нещо за 2 часа четох.

Общи условия

Активация на акаунт