На 21 години съм и имам долен ляв ретиниран мъдрец, който трябва да бъде изваден оперативно. Проблема обаче е, че страшно много ме е страх от всякакви зъболекарски процедури и нямам смелост да отида! По принцип не съм имала проблеми със зъбите - един кариес на 2-3 години, и дори тогава съм ходила на страх... ръцете ми се изпотяват, започвам да треперя, пулса ми се ускорява...
ужасно е! Зъба расте напълно хоризонтално, но не е изцяло под венеца, почти половината се вижда. Вече ми създава проблеми. Забелязвам, че предните ми зъби са се сгъстили и вече едвам ги почиствам с конец. Знам, че не мога да отлагам още дълго и трябва да го извадя, но имам нужда някой да ми каже какво точно да очаквам. Най-много ме е страх за самата операция - разбрах, че костта се реже за да се освободи зъба и това ме плаши адски много
! Усеща ли се някаква болка по време на това рязане и изобщо по време на цялата операция? Колко време горе долу продължава? Ще съм ви много благодарна ако споделите опит! Благодаря ви!