Операция на мъдрец! Страх ме е!

• 1 503
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте!

На 21 години съм и имам долен ляв ретиниран мъдрец, който трябва да бъде изваден оперативно. Проблема обаче е, че страшно много ме е страх от всякакви зъболекарски процедури и нямам смелост да отида! По принцип не съм имала проблеми със зъбите - един кариес на 2-3 години, и дори тогава съм ходила на страх... ръцете ми се изпотяват, започвам да треперя, пулса ми се ускорява... cry ужасно е! Зъба расте напълно хоризонтално, но не е изцяло под венеца, почти половината се вижда. Вече ми създава проблеми. Забелязвам, че предните ми зъби са се сгъстили и вече едвам ги почиствам с конец. Знам, че не мога да отлагам още дълго и трябва да го извадя, но имам нужда някой да ми каже какво точно да очаквам. Най-много ме е страх за самата операция - разбрах, че костта се реже за да се освободи зъба и това ме плаши адски много Cry ! Усеща ли се някаква болка по време на това рязане и изобщо по време на цялата операция? Колко време горе долу продължава? Ще съм ви много благодарна ако споделите опит!   

Благодаря ви!

# 1
Всъщност операцията не е нищо особено и по- неприятния момент са първите 2- 3 дни след нея. Тогава е затруднено отварянето на устата и храненето, обикновено има известен дискомфорт в областта на устния ъгъл който е "разпъван" при операцията с цел да се осигури по-добра видимост за опериращият. Като цяло по време на операцията не се усеща болка ... много от хората не знаят че упойките премахват единствено и само чувството за болка, а усещанията за натиск, допир, дърпане, разпъване, вибрации остават. Така при разрязването на венеца и отнемането от костта ( не се реже, а леко повърхностно се изпилява ) пациента усеща манипулацията, но без да го боли.  При такива мъдреци като вашият, които са частично ретинирани може дори в някои случай да се мине без допълнително отнемане от костта, а като продължителност на операцията... отново варира от 20 - 30 минути до 2 - 3 часа в зависимост от това колко е труден зъба.

Общи условия

Активация на акаунт