Да спрем вивисекцията (ненужните експерименти с животни)

• 11 272
  • 244
  •   1
Отговори
Вивисекцията е операция, проведена с експериментални цели върху жив организъм (с централна нервна система), за да бъде видяно функционирането му на живо. Тук влизат тестовете с животни при производството на козметиката, битови продукти, лекарства и други. Жертвите на тези извращения са маймуни, кучета, котки, зайци, мишки и тн. Подобни експерименти са недопустими и срамни за съвременното ни общество!

Инициирана е подписка за повдигане на темата касаеща експериментите с животни в европейския парламент. Целта е да се прекратят експериментите с животни на територията на ЕС и да се използват съществуващите съвременни методи за доказването безопасността на продуктите БЕЗ участието на животни. За да се осъществи подобна дискусия в европейския парламент са нужни 1 милион подписа от граждани на ЕС.

За повече информация:
http://arsofia.com/bg/38069/mozhem-da-sprem-vivisektsiyata-v-evropa/

Включете се в подписката и я споделете с приятели:
http://www.stopvivisection.eu/bg

Можете да следите развитието на инициативата тук:
http://www.stopvivisection.eu/bg/content/signatures

Нужни са 1 милион подписа. До момента са събрани почти половината (479 249). Остават малко над 3 месеца (до 01.11.13), за да се съберат и останалата половина от подписите. Включете се и разпространете инициативата.

# 1
 newsm10 - за темата !

# 2
Вивисекцията е операция, проведена с експериментални цели върху жив организъм (с централна нервна система), за да бъде видяно функционирането му на живо. Тук влизат тестовете с животни при производството на козметиката, битови продукти, лекарства и други. Жертвите на тези извращения са маймуни, кучета, котки, зайци, мишки и тн. Подобни експерименти са недопустими и срамни за съвременното ни общество!

Инициирана е подписка за повдигане на темата касаеща експериментите с животни в европейския парламент. Целта е да се прекратят експериментите с животни на територията на ЕС и да се използват съществуващите съвременни методи за доказването безопасността на продуктите БЕЗ участието на животни. За да се осъществи подобна дискусия в европейския парламент са нужни 1 милион подписа от граждани на ЕС.

За повече информация:
http://arsofia.com/bg/38069/mozhem-da-sprem-vivisektsiyata-v-evropa/

Включете се в подписката и я споделете с приятели:
http://www.stopvivisection.eu/bg

Можете да следите развитието на инициативата тук:
http://www.stopvivisection.eu/bg/content/signatures

Нужни са 1 милион подписа. До момента са събрани почти половината (479 249). Остават малко над 3 месеца (до 01.11.13), за да се съберат и останалата половина от подписите. Включете се и разпространете инициативата.

Последно за вивисекция или изобщо за експерименти говорим? Подписвайте, фармацевтичните компании ще ви подкрепят! Те само това чакат, за да започнат да експериментират директно върху хора.

# 3
Защо винаги когато става дума за животни се противопоставят с хората ?  Tired

# 4
  • София

За да се оправдаят жестокостите към животни. В основата си, жестокостта към хора и животни е една и съща.

# 5
  • Galaxy 13197853088
И една подписка за спиране на развъждането на животни за храна.
Безкрайно нечовешко е да се убиват нещастните зайци, овце, крави, пилета, патици, риби и т.н. за да се хранят хората. Да не говорим за яденето на хайвер и други деца, редно е да се приравни на детеубийство ... дам ...

# 6
Без да съм съвсем наясно с темата, дали може да ми обясни някой каква е алтернативата ако се забранят опитите върху животни?

# 7
  • на брега на морето
Те само това чакат, за да започнат да експериментират директно върху хора.

Експериментира се и още как!

п.п. подписала съм подписката отдавна

# 8
Без да съм съвсем наясно с темата, дали може да ми обясни някой каква е алтернативата ако се забранят опитите върху животни?

Ами няма много алтернативи. Компютърни модели могат да се ползват и клетъчни култури, но те не представялват интактен организъм и не винаги са достатъчни. Колкото и да подписвате дълго още ще има опити с животни.

# 9
  • n/a
Ще бъда много благодарна, ако някой даде
връзка към подписка с точно противополож-
ни искания. Нея ще подпиша. Тази - не. Ня-
как човешкият живот ми е по-скъп от този
на лабораторните мишки и зайци.

# 10
Интересно ми е как си представяте, че се стига до поява на едно лекарство в лекарствената мрежа? Подкрепяте да се експериментира върху хора ли? Нейде из Африка примерно, защото няма кой да чуе, ако хиляди умрат, ослепеят или се парализират? Или ей така, самотен гений измисля лекарство за рак в кухнята си и го изпробва върху себе си, след което отива при Гала в "На кафе"?

# 11

Защото няма друга алтернатива, освен хората. Посочи ми алтернатива при разработването на лекарства, с удоволствие ще подпиша петицията.

# 12
негативна, хората масово не са запознати с опитите върху животни. Не знам защо, но сред обществото битува идеята, че учените за удоволствие убиват и мъчат горките пухкави зайченца и маймунки при наличието на други алтернативи. Не знам кой и с каква цел разпространява подобни измислици,  но не е вярно със сигурност. Бих гласувала ако имаше петиция за намаляването на броя на опитите или за по-строг контрол върху провеждащите, но в никакъв случай за напълното премахване.

# 13
Daenerys`` Peace От чиста злоба ги измъчват животинките, разбира се. Peace

Не знам, фантазе ми идва тази петиция... Много телевизия гледат хората, там като начаткаш нещо в компа и ти вади всички резултати за секунди, хакваш ФБР през телефона си за 1 минута, откриваш лекарството за пандемията в последния момент...

# 14
  • София

Защото няма друга алтернатива, освен хората. Посочи ми алтернатива при разработването на лекарства, с удоволствие ще подпиша петицията.

Човешката анатомия и физиология идентична ли е с животинската? Точно тестовете на лекарства върху животни крият голям риск за хората и изобщо не може да се разчита на тях. И лекарства винаги се тестват върху хора - доброволци или опитни зайчета от развиващите се страни или страни като България.

Общи условия

Активация на акаунт