Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 90 995
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Имам чувството, че по-скоро някой бот ги трие.
Например по ключови думи Thinking... и на мен от 2 различни мнения публикувано е едно.

# 436
Имам чувството, че по-скоро някой бот ги трие.
Например по ключови думи Thinking... и на мен от 2 различни мнения публикувано е едно.

Peace

И аз така си мисля, защото има определени думи, при които това се случва.

# 437
Само искам да попитам ако някоя има опит или е участвала в стажантска програма на Алианц -става дума за Стажант в Застрахователен офис , получих и приех покана за интервю за утре но още много го обмислям  newsm78

# 438
Dados, отиди. Една позната работеше като застраховател в Алианц и й харесваше. На мен не би ми харесало - трябва сам да си намираш клиенти, на които предлагаш застраховки (между които има и полезни - напр. застраховка на дебитна/кредитна карта). Като в началото я караха да се обажда на хората от телефонния си указател пред тях и да си урежда среща, на която присъства и мениджърката на офиса. Това малко тъпо, на мен като ми се обади и ми вика кога ще можеш да се видим и аз - хайде вечерта, да ходим на кино  Crazy, а тя - не, хайде през деня и т.н. беше й много сконфузено, само дето аз чак накрая зацепих, че нещо с уговарянето на срещата не е баш както трябва. На по-късен етап се запознах с две нейни колежки, които си бяха много доволни от работата и се бяха "издигнали" в йерархията.
А бяха ли коментирани писма от този тип, получени на имейл:
Скрит текст:
Уважаеми Дами и Господа!

Обръща се към Вас мениджър човешки ресурси на голяма международна компания. Основната ни дейност е внедряване на иновационни технологии в бизнеса. Имаме голямо портфолио от постоянни клиенти, и правим всичко възможно за да намираме нови. Сега планираме да отворим няколко нови офиса в България.
За целта трябва да направим по-подробно проучване на пазара, за което търсим регионални представители. И за това спешно набираме сътрудници на пълна и не пълна заетост. Ние предлагаме начално обучение и заплащане от 1500 евро на месец.
За по-подробна информация, моля, пишете ни на този имейл адрес!

# 439
Само искам да попитам ако някоя има опит или е участвала в стажантска програма на Алианц -става дума за Стажант в Застрахователен офис , получих и приех покана за интервю за утре но още много го обмислям  newsm78

Това е различно от застрахователен агент, за каквито говори Seti Beti. Ако нямаш други предложения, не пропускай. Стаж във фирма като Алианц ще ти е от полза най-малкото за автобиографията.

# 440
момичета хубави неща се случват. Няма да се хваля защото е тъпо, но успех желая на всички, аз намерих моето местенце засега.

и аз - даже се касае за второ работно място, за допълнителен доход. Намерих нишата, следвайки съвети от тук - за разчупено търсене и кандидатстване, креативност, свързана с личните способности и нагласи.
Благодаря на Ред и останалите съфорумци, които дават съвети в тази посока  Grinning

# 441
  • UK
Честито, момичета, успех в новата работа!

# 442
Честито и от мен на всички.

# 443
Ако в договора е написано предизвестие от 1 месец. Мога ли да напусна без предизвестие от месец.

# 444
Отидох на интервюто в Алианц - доволна съм ,дано да се класирам за второ, и изобщо за цялата стажантска програма тъй като е платена , обвързана с резултатите ти. Утре съм на едно интервю близо до Mall of Sofia в контактен център Ексус. Ще се поровя да видя мнения но все пак ако някоя има опит да сподели , ще се радвам както и на подкрепа и стиснати палци силно...

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 19:15 от Анонимен

# 445
Ако в договора е написано предизвестие от 1 месец. Мога ли да напусна без предизвестие от месец.

Само, ако работодателят прецени и се съгласи, може да те освободи веднага. Иначе е в правото си да те държи 1 месец. Можеш да си пуснеш и отпуска, ако имаш такава, но така или иначе ТД няма да бъде прекратен преди изтичането й.

# 446
  • Балчик
Можеш , но ще дължиш на работодателя си обезщетение в размер на една заплата или ако друго е упоменато в договора.  Peace

# 447
Благодаря ви много. Утре ще видим каква ще бъде реакцията.  Rolling Eyes

# 448
  • UK
Янина, какво се случи, че искаш да напуснеш? Дано да е заради възможност за по-добра работа, не заради проблеми.

# 449
Oт Ексус бягайте с триста.

Общи условия

Активация на акаунт