Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 90 953
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Някой да е наясно какъв може да е теста/тестовете за копирайтър? В понеделник съм на интервю и пише само ,че ще има малък практически тест и се притеснявам, защото много искам да се представя добре. Помагайте, моля!

Аз съм работила като копирайтър. Интервюто всъщност беше писане на статия по зададена тема и параметри-брой думи, начин на оформяне. Предполагам, че това ще ти е "тестването". Ще имаш около 45 мин.

# 571
Миналата седмица ходих на интервю. Ако бях одобрена, щяха да ми се обадят до края на тази седмица. Никой не звънна /не се учудвам/, обявата днес е пусната пак.  Tired

Когато пускам сивита /на моменти имам усещането че пускам тото, усещанията са ми подобни - я те изтеглят, я не/ отмятам да ми показва само фирми, търсещи директно персонал. Излезе ми тази обява    http://www.jobs.bg/f1937318  Поисках да разгледам и другите, пуснати от тази фирма. Защитната програма на компютъра се включи и показа, че страницата е зловредна и не може да я отвори.  Crazy

На тази обява  http://www.jobs.bg/f1935351  в какво точно се състои работата?

Тук http://www.jobs.bg/f1936361 въпросите са почти 50, а този за децата присъства много ясно.  Tired Въобще въпросите са много и интересни.

# 572
Тук http://www.jobs.bg/f1936361 въпросите са почти 50, а този за децата присъства много ясно.  Tired Въобще въпросите са много и интересни.

Какво заплащане се очаква за такова работно време? Питам от любопитство и да си сверя часовника.

# 573
@ Естел Бързоход - пише, че АРТЪР АДАМС България са посредници.

# 574

На тази обява  http://www.jobs.bg/f1935351  в какво точно се състои работата?

Тук http://www.jobs.bg/f1936361 въпросите са почти 50, а този за децата присъства много ясно.  Tired Въобще въпросите са много и интересни.

За първата по-скоро мисля, че има правописна грешка и са имали в предвид Пицар, а не Рицар.

Естел, какви са тези обяви на които все попадаш?  Laughing
Имам чуството, че не са писани от нормални хора  ooooh!

Както и преди сме коментирали, колкото по-кокошкарска е фирмата, толкова повече подробности и глупости изискват.

# 575
В една фирма ми предлагат и Health Insurance LLC. Какво представлява?

# 576
Егати и въпросника!
То не беше опит в: ремонтиране на електроника и електотехника, то не беше продаване на такива уреди, то не бяха радио - управляеми модели, то не беше компютърна грамотност, чужди езици, работа със счетоводни документи, складови програми, работа в събота и по празници и накрая за завършек работа в МВР и Министерство на отбраната !!!
И всичкото това за един ... приемчик ....
Нямам думи, честно!

кикимото - това е така наречената здравна застраховка, която е нещо като допълнително здравно осигуряване. В доста големи фирми го има. Покрива разходи за медикаменти, стоматологични разходи, достъп до специалисти, изследване и лечение без направление. Това е в общи линии. Вече зависи фирмата точно какви условия е договорила.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 20:46 от _Runaway_

# 577
Е,сигурно дават голяма заплата......или търсят наистина много търпелив човек/съмнявам се,че ще са много хората,които ще попълнят въпросника/........
За рицар бих се цанила.......,ама не ми е наблизо/може и за принцеса,ако излезе обява,да свиркате.....ей Wink/.

Аз,в понеделник отивам да започвам............в старата фирма.Яд ме е на мен си.....,но ако постоя още малко вкъщи съвсем ще откача.Сега ще се оглеждам за още нещо почасово/защото по графика,който са ми направили ще имам доста свободни дни накуп/.И,да Ви питам,колко време важи медицинското за работа,защото ми е интересно-свидетелството за скъдимост ми важало още,а медицинско ми искат ново/и двете съм им ги дала през април/?

# 578
Здравейте   bouquet От много отдавна се учудвам на обявите, изискванията, след това интервютата и прочие в българските фирми. Сега има къде да го обсъждам  Twisted Evil
На мен най-пресният ми пример е от едно училище в Пловдив. Брех, викам си - млада съм, завършила съм СУ, имам педагогически стаж, кой пък иска да стане учител в днешно време, освен като мен някой луд  Mr. Green и някаква обнадеждена такава  Mr. Green а то какво се оказва - местата, които публикуват в РИО - регионален инспекторат по образованието - всъщност отдавна вече са заети от на някой си шурея..просто са длъжни да публикуват, че има места  Tired еми много ми е тъпо честно казано, при положение, че искам да го работя това - и така да ми съсипват надеждите  Mr. Green
Все се надявам, че ще успея без връзки /понеже нямам/, ама дали  Whistling Whistling
Естел, не мога да повярвам, че това са истински разговори  ooooh! ужас направо  Crossing Arms
Масово забелязвам по обявите - ОТЛИЧНА компютърна грамотност, поне ДВА западни езика, така няколко години опит, ако може и накрая заплата 300 лв. Чудничко

А, и колежка имало! Ако имаш нужда от информация за положението по училищата в Пловдив, свиркай! Мисля, че все още ми е актуално мнението.

# 579
Люба:
НАРЕДБА № 3
от 28.02.1987 г.за задължителните предварителни и периодични медицински прегледи на работниците
Чл. 1. Задължителните предварителни медицински прегледи се извършват с цел да се даде преценка за годността на лицата с оглед на здравословното им състояние да изпълняват определена професия (длъжност, производствена дейност), за която кандидатствуват, вписана в картата за предварителен медицински преглед.
Чл. 2. (1) На задължителен предварителен медицински преглед подлежат:
1. лицата, които постъпват на работа за първи път;
2. лицата, които преминават на друга работа в същото или в друго предприятие, която е свързана с вредни фактори и с риск от професионални увреждания;
3. лицата, прекратили трудовите си правоотношения за повече от три месеца.

Не знам каква ще ти е новата длъжност, затова ти поствам извадка от Наредбата. Може заради новата длъжност да ти го искат, защото в медицинското се отбелязва на каква длъжност ще бъдеш назначена.

Иначе валидността на медицинското знам, че е 6 месеца, но то не само за издава поименно, но и за определена длъжност.

# 580
Е,сигурно дават голяма заплата......или търсят наистина много търпелив човек/съмнявам се,че ще са много хората,които ще попълнят въпросника/........
За рицар бих се цанила.......,ама не ми е наблизо/може и за принцеса,ако излезе обява,да свиркате.....ей Wink/.

Аз,в понеделник отивам да започвам............в старата фирма.Яд ме е на мен си.....,но ако постоя още малко вкъщи съвсем ще откача.Сега ще се оглеждам за още нещо почасово/защото по графика,който са ми направили ще имам доста свободни дни накуп/.И,да Ви питам,колко време важи медицинското за работа,защото ми е интересно-свидетелството за скъдимост ми важало още,а медицинско ми искат ново/и двете съм им ги дала през април/?

Медицинското за работа, мисля един месец беше валидно. В крайна сметка пробутай старото, може да мине.

А това за приемчика- това е кофти позиция и наистина трябва да имаш много здрави нерви, защото трябва да търпиш яростта на клиентите, които идват да си носят развалената техника. Ако пък недай си Боже, не е била отремонтирана както трябва или по друга причина пак се развали, обикновено клиентът се връща още по-ядосан и си го изкарва на приемчика  Tired
А що се отнася до изискванията за счетоводни документи, до някъде трябва да има представа, защото работи и с фактури и гаранционни карти и обикновено и издава такива след ремонта.
Всичко друго от рода на "каква музика слушате" и "какви деца имате", ме кара доста да се съмнявам, че атмосферата във фирмата е точно такава, каквато са се опитали да я опишат. Свестните шефове не си правят труда да изписват въпросници по 50 въпроса  ooooh!

# 581
  • София
unadaptable , благодаря!
Миналата седмица ходих на интервю. Ако бях одобрена, щяха да ми се обадят до края на тази седмица. Никой не звънна /не се учудвам/, обявата днес е пусната пак.  Tired
На последните две интервюта, на които бях, като тръгвах изрично помолих за обратна връзка и последния път, дори си го записаха на сиви-то ми и... нищо!

# 582
Сега през летния, че дори и в началото на есенния сезон, има изобилие от сезонна работа - например в сферата на туризма, селското стопанство, земеделието и пр. Даже се случва да е доста добре платена, разбира се, за сметка на това, че е тежка. Не казвам, че всеки трябва да работи на всяка цена (има хора, на които в чисто финансов план не се нуждаят чак толкова от работа), но мисля, че щом човек е стигнал до там, че да търси пари "на заем" от непознати потребители в бг-мамма, е по-добре да снижи малко очакванията си. Още повече, ако няма реална представа за възможностите си, е по-добре да разшири обхвата на търсенето на работа, като включи и позиции, неизискващи големи умения.

# 583
Благодаря за отговорите за медицинското!   bouquet ..Ще се вади ново, явно..Тъкмо да им припомня какви са ми хроничните заболявания, че да не се чудят ако пак нещо се обади/че нали причината да напусна беше,че съм взимала болнични....и не само,де/.
За обратната връзка- не ми се е случвало досега да ми се обадят......освен, ако не са ме одобрили...Другото, е само в сферата на фантазиите у нас. Сестра ми, ми е разказвала, че след явяване на интервю /в Англия живее, беше кандидатсвала за мениджър на социален дом/, въпреки че са се спрели на друг кандидат, на всички участвали в конкурса били изпратени персонални /не типови/ писма с обосновка на решението, както и с насоки над какво да поработят, ако искат да кандидатстват отново.....

# 584
  • Вече в моята си приказка...
Това с въпросника ме втрещи - за първи път виждам такова чудо. Според мен от фирмата са искали да се отличат от останалите обяви, да бъдат индивидуалисти /те май това очакват и от кандидатите си/ Или този, който е пуснал обявата е перко...
Обратна връзка и аз не получавам, още по-рядко пък някой ми се обяснява защо е решил да не избере мен!

Общи условия

Активация на акаунт