Отговори
# 15
Благодаря за компетентното мнение по въпроса .

Лили, как определяш чие мнение е компетентно?
Определям по следния начин. Мацката е използвала източници като актуални научни изследвания , който са доказани. Пише по темата , не е тук както някой други защото няма какво да правят освен да ядат яйца и сланина и да пишат глупости. Уважавам мнението на всеки стига да е по темата и по някакъв начин да благоприятства за този форум.  Naughty

Можеш ли да ми ги посочиш, че не ги виждам. Аз обичам да чета за доказани, актуални, научни изследвания.

# 16
Да наистина е хубав аз съм пробвала този на Бълк паудерс има много полезни неща в него . Аз го ползвах за диета и имах чудесни резултати.

# 17
  • София
АЗ от няколко месеца съм спряла месото и постоянно се оглеждам за други източници на протеин.
Купила съм си конопено белено семе. То може би съдържа по малко протеин от конопения протеин, но не ви ли смущава процеса при който е извлечен въпросния протеин?

# 18
АЗ от няколко месеца съм спряла месото и постоянно се оглеждам за други източници на протеин.
Купила съм си конопено белено семе. То може би съдържа по малко протеин от конопения протеин, но не ви ли смущава процеса при който е извлечен въпросния протеин?

А той всъщност как се извлича? Отскоро и аз намалих доста месото и се чудя дали да заменя приема на белтъчини с някоя хранителна добавка.

# 19
  • София

А той всъщност как се извлича? Отскоро и аз намалих доста месото и се чудя дали да заменя приема на белтъчини с някоя хранителна добавка.

Много добре си направил че само си го намалил, опитай постепенно да го спреш не се насилвай. Аз в момента отново ям месо с ясното съзнание, че възможно най-токсичната храна. Не справих психически. Толкова много ми се ядеше, след една година насилствено неядене на месо реших няма смисъл. Надявам се някой ден в по спокоен период от живота ми да успея да справя и с това.

# 20
Здравейте, наскоро търсих повече информация за конопения протеин, който ползвам самата аз.
Ето тук една информация
Цитат
The protein portion of hemp is not a complete protein source, due to being low in Lysine (the rate limiting essential amino acid); it is also relatively low in Leucine, but is relatively high in both L-Tyrosine and Arginine.
http://examine.com/supplements/Hemp+Protein/
Т.е., това че са налични всички аминокиселини, не означава, че всички са в достатъчно добро количество.
Тук пък по-надолу има разбивка по аминокиселини
http://www.goodhempnutrition.com/content/21-nutritional-information-hemp-protein
По принцип, най-добре е да се ползват цели храни, но за отслабване помагат протеинови шейкове/смутита.  Може да се направи смути с протеин, конопено семе и някакъв плод. Също конопения протеин го смесвам с малко количество тахан, така също става.
В магазина за спортни храни ми обясниха, че конопеният протеин е по-естествен и необработен от оризовия и граховия. Но накрая купих био конопен протеин от био магазин по-изгодно.
Хубавото на този протеин е също че съдържа много фибри, както и 10% мазнина, която е с добър процент омега 3.
Месо ям и не смятам, че е вредно, напротив. Но се старая да намирам пасищно месо, агнешко, защото това са по-чувствителни животни, хранят ги по-естествено. Говеждо също ям. Понякога и свинско, де. Зависи как се храни прасето. Намират се и пасищни яйца и пилета. Ям и каквото има по магазините, но избирам по-качествено. Спазвам обаче всички постни дни в годината.
Мисля, че е добра алтернатива на соевия протеин, който е много агресивен поради фитоестрогените и фитините, вреден е за щитовидната жлеза и ендокринната система, наред с други проблеми с него.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 13:47 от hjkl;

# 21
Tanija, аз не мисля да спирам месото, но вече не ям всеки ден, а и аз се ограничих до пилешко, говеждо и някои рибки  Rolling Eyes . Свинско - супер рядко!

hjkl, много подробно мнение - страхотно! И аз се спирам на конопения протеин, заради съдържанието на фитоестрогени в другите разтителни протеини  Grinning . А как ти действа взимането на добавката засега!? Някакъв мускулен напредък!?

# 22
Пешо_ВВ, не го взимам за мускул. По принцип се храня палео - вм нвх - но с много зеленчуци и нв кореноплодни, плодове. За това хранене се счита че води до увеличаване на мускулната маса.
Иначе, със сигурност много ме засища и то за няколко часа. Смятам, че ако се заместят закуската и вечерята със смути или тахан+протеин (в комбинация със зеленчуци, салата, качествена мазнина), човек може да отслабне. Затова и взех този протеин и смятам че помага. Ако ме нападне вълчи глад, прием на този протеин ме оправя. Спира неконтролируемото влечение към сладко и безразборното хранене, поне при мен.

# 23
Извинявам се, че слагам две съобщения едно след друго, но мисля че е важно.
Ако някой смята да вегетарианства сериозно - нека се информира за необходимия дневен прием на вит. Б12, както и да потърси таблици със стойностите му в различните храни. Също така да се информира за последствията от недостига му.
Ако тръгне да взима добавка вит. Б12 - не е добър вариант широкоразпространеният цианокобаламин. Добре е например метилкобаламинът. Има го в iherb. Но оптимално ли е да се взимат добавки? Това природосъобразно и естествено ли е?

# 24
Пешо_ВВ, не го взимам за мускул. По принцип се храня палео - вм нвх - но с много зеленчуци и нв кореноплодни, плодове. За това хранене се счита че води до увеличаване на мускулната маса.
Иначе, със сигурност много ме засища и то за няколко часа. Смятам, че ако се заместят закуската и вечерята със смути или тахан+протеин (в комбинация със зеленчуци, салата, качествена мазнина), човек може да отслабне. Затова и взех този протеин и смятам че помага. Ако ме нападне вълчи глад, прием на този протеин ме оправя. Спира неконтролируемото влечение към сладко и безразборното хранене, поне при мен.

При мен проблема е, че ми откриха подагра началото на годината и откакто намалих драстично месото, много ми заслабнаха бицепсите  Embarassed . И се чудя какви да ги върша, защото повечето храни за мускула са забранени, а не мога да я карам постоянно на млека и яйца .

А ти случайно да си диетолог?  Simple Smile

# 25
Съветвам те да пишеш на камелот от вм-нвх темата - тя е лекар по професия. Може да ти даде някакви съвети. Много е чела за храненето. Би трябвало да е добре запозната и с болестта ти и ще ти даде добри съвети.

# 26
Благодаря    Simple Smile

Темата изглежда страхотна и като имам време ще чета първия пост  Sunglasses

# 27
Здравейте,

мисля и аз да пробвам конопен протеин.При мен проблема е,че имам проблемна(мазна) кожа и затова спрях млякото и млечните продукти(четох,че оказвало влияние).Намалих и месото,но понеже тренирам ми трябват повечко протеини и се замислям за конопения.Как мислите,дали ще пречи на акнеичната кожа ?
Опитвам и да ям храни с нисък гликимичен индекс.(отделно пия и хапчета билкови за пречистване)

Благодаря предварително!

# 28
Аз го ползвах половин година...никакви видими изменения не ми е причинил, нито желани, нито нежелани/на опаковката пише, че няма алергени/  Laughing . Дори не ме и засища, но аз съм мъж свикнал да яде месо и всякакви въглихидрати...

Да споделя един страхотен шейк с този протеин/при мен вси§ко е на око/:

20гр. конопен протеин;
банан;
замразени череши/аз и с вишни го правя, защото родителите ми донесоха много през лятото/;
една супена лъжица смляно ленено семе;
вода, според желението за гъстота на шейка;

Всичко това се блендира и става много вкусно!

Пп: при желание може да се добави и малко червено цвекло...вкусът с него става доста интересен!

Общи условия

Активация на акаунт