Кое е най - вкусното ястие на света?

• 14 979
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
Трудно е само едно да се каже! Едно от най-любимите ми е имамбаялдъ!

# 31
  • Бургас
Кьопоолу /ама мама да ми го направи или аз сама в краен случай/.
Пица.

# 32
  • София
1. Домашна топла питка  smile3508
2. Суши

# 33
  • София
Селска баница
Пълнени чушки
Пилешки сърчица с масло

# 34
Мисля, че става въпрос по-скоро за по-изтънчени ястия от тези, които консумираме всеки ден, за такива, които са приготвени с изключителен усет за комбиниране на вкусовете. И когато опиташ само хапка от подобно ястие, разбираш, че това е усещане на пълна наслада, за което ще си спомняш винаги. Опитвала съм подобни ястия в елитни френски ресторанти, както и в съвсем обикновени испански ресторантчета. За съжаление не мога да кажа рецепти, но ето някои от тях:
нещо като яхния с опашки от бик, патешко печено на бавен огън в собствен сос, печено телешко от сукапче в сос. Не съм любител на месото, но толкова нежно и вкусно месо рядко може да се намери по местните кръчми.

# 35
Мисля, че става въпрос по-скоро за по-изтънчени ястия от тези, които консумираме всеки ден, за такива, които са приготвени с изключителен усет за комбиниране на вкусовете. И когато опиташ само хапка от подобно ястие, разбираш, че това е усещане на пълна наслада, за което ще си спомняш винаги. Опитвала съм подобни ястия в елитни френски ресторанти, както и в съвсем обикновени испански ресторантчета. За съжаление не мога да кажа рецепти, но ето някои от тях:
нещо като яхния с опашки от бик, патешко печено на бавен огън в собствен сос, печено телешко от сукапче в сос. Не съм любител на месото, но толкова нежно и вкусно месо рядко може да се намери по местните кръчми.
Не на всеки такива завъртяни манджи са му вкусни Simple Smile .. още повече любими Simple Smile
Понакога наистина даже комат топъл хляб с чубрица не може да се сравни с най-завъртяната манджа  Crazy

# 36
  • София
   Аз лично колкото и да е завъртяна манджа,не ми ли изглежда и ухае вкусно, не бих опитала,дори и да има къде.Обичам простички неща.А и не всеки може да обиколи света и да опита всичко. Чух от човек, женен за корейка, че не тя харесва например пиле с ориз, а уж те на всяко ядене ориз ядат. Паеята/паеля например толкова я превъзнасят, но аз пилешко с морски неща не бих опитала.

# 37
Оооооо, момичета, не ме разбирайте погрешно! Обожавам топло хлябче със сиренце и домат, боб и овчарска салата... Помислих си, че авторката на темата сондира мнения за храна, която не можем да ядем всеки ден, но в същото време трябва да се изтъкнат нейните достойнства.

Препоръчвам и да прочете книгата: "Френски уроци" на Питър Мейл: http://bibliotekata.wordpress.com/2013/04/03/frenski_uroci/

Френската кухня се слави с изтънчена и вкусна храна, която не е чак толкова завъртяна.

# 38
  • София

Кое е нещото, което готвите и консумирате с удоволствие всеки път?

Аз така го разбрах, нещата, които споделих мога да ги ям /или поне питката/ всеки ден, и всеки път ще се опивам от аромата й.

# 39
1. Пържени картофки с чесън и евентуално копър
2. Лозови сърмички с кайма
3. Шкембе чорбица с чесънче и оцет
Мляс, мляс, мля-я-я-я-с!   chef  chef  chef

# 40
Тика масала  Flutter

# 41

Като става дума за индийска кухня - любимото ми е масала доса! Мммммм, само се чудя дали ще успея да си го приготвя сама вкъщи   chef

# 42
Пълнени чушки и сърми с лозов и  зелев лист.
newsm10 Ама не постни! (И пиперките да са червени) Grinning

И аз така, плюс пилешка супа от домашна кокошка

# 43
   Приготвено от Мама .  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Каквото и да е !  Simple Smile

# 44
newsm10
На децата - пица , спагети и пържени картофи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт