Плетем, плетем на плажа, че дупето загар да хваща! - 90

• 83 602
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • Лутаща се

Освен това дали правилно съм разгадала, че плетката е ластична: 2 лицеви, 2 опакови?

На мен по-скоро ми прилича на 1 лицева, 1 опака

Не е.
Но като се позамислих може би е "полуанглийски ластик"

# 541
  • София

Не е.
Но като се позамислих може би е "полуанглийски ластик"
[/quote]

И аз така я виждам, че е полуанглийски ластик.

# 542
Здравейте!

Някой може ли да ми помогне за ето тази блуза:

Предницата се ориентирам как да я направя. Но гърба?  newsm78

Освен това дали правилно съм разгадала, че плетката е ластична: 2 лицеви, 2 опакови?

Извинявам се че се намесвам (от англ. ластик не разбирам) но в основата и на раменете е две лицели и две опакови, а в преплетените ленти е 1 лицева 1 опакова. Идеята е може би лентите които минават отдолу да са по-тесни

# 543
Не ме питайте защо и как, но май ще трябва да плета това

Разгледай Ализето лана голд. Имат подобна разцветка. Дебела си е като нишка. Миналата година си плетох снуд и каскет http://bigpufanascreations.blogspot.com/2012/12/33.html

Ваче, перфектно кучИ! Много перфектно! Влюбих се!  Heart Eyes

Гала, много сладък комплекта. Колко 100 грамки изхаби?  Hug

# 544
Пуф, благодаря за идеята Simple Smile
Аз искам да "избягам" от акрила, все ми се струва, той е виновен за пилинга.
Е имам още време да се почудя... Направих ревизия на запасите, не е като да няма сива прежда, ама не е точния "shade of grey"  Joy
Не знам как е при вас, но съм забелязала, че обикновено плета по 2 неща едновременно и обмислям третото ooooh!

# 545
Не ме питайте защо и как, но май ще трябва да плета това

Разгледай Ализето лана голд. Имат подобна разцветка. Дебела си е като нишка. Миналата година си плетох снуд и каскет http://bigpufanascreations.blogspot.com/2012/12/33.html

Ваче, перфектно кучИ! Много перфектно! Влюбих се!  Heart Eyes

Гала, много сладък комплекта. Колко 100 грамки изхаби?  Hug
Здравей,  big pufana Simple Smile
Много бързах да го подаря и забравих да го изгтегля Simple Smile
Утре ще имам информацията.

# 546
*Gala*, много е хубав комплекта!
 Vache, кучето е чудно!  Hug  Е такова нещо няма да мога да плета, поне за сега , мисля че е много връткаво и няма да имам нерви.

Аз да покажа едни шалове, от лилавия съм изплела 6 за подаръци два от който ще ги носят Французойки, а кафявия си е мой. Миналата година ги показвах , ама сега са върху мен
http://www.album.bg/the_light/images/31000500/
http://www.album.bg/the_light/images/31000499/

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 21:48 от maugli

# 547
Ваче, страхотен този разтегателен кучо! Hug  А и другите ти неща са толкова фини, сякаш не пипнати с ръце! Възхищения! Heart Eyes

Гала, красив комплект! Следя ти темата, показвай, моля те, повече изплетени неща от преждите ти! Peace

Маугли, и двете интерпретации на шала са много красиви!  bouquet Да се фръцкат франсЕтата!  Аз май не съм те поздравила за жилетката! Наистина заслужваш адмирации!  Hug Дано младежът я оцени и си я носи с удоволствието, с което ти си му я направила! Blush

Преди няколко страници ви писах за латвийската Дундага. Готово ми е първото изпълнение от нея. Това е тънкият вариант, 550м/100гр.
Размерите на шала са 55/135 см, обръч №4 (мисля си, че би могло и на 5 да се направи), около 150 грама.

Само за сравнение, вижте как изглежда преждата.

Първо е изпрана на гранче, след това изплетена пак, според указанията на осинките – с хладка вода, препарат за вълна и вместо омекотител – балсам за коса. Стана нещо изключително меко, пухкаво, и много топло!

# 548
Снежинка, уникална красота, прекрасно е..и както винаги супер професионално изработено...  bouquet Преждата е наистина мнооого хубава...

# 549
преждата просто е грейнала след изплитането, а и самият шал, така класически като модел, изглежда перфектно! а защо се пере преди изплитането?

в последните страници показвате много хубави неща - калинка-малинка, аз и болерото ти харесах освен туниката.
Ваче, много свежо куче Simple Smile
маугли, аз нещо имам проблем с отварянето на албумите ти, но ти май и във ФБ показваш, та там ще те дебна.

# 550
Шалът на Снежинка е уникален, както всичко, което ни показва! Поздравления!
Ако някъде има схема на плетката, може ли да я посочите?

# 551
 Сне*инка , уникат!  bouquet  Аз все повече се убеждавам че преждата прави плетивото!

За жилетката,вчера я изпратих , в сряда ще я получат и съм затаила дъх да видим дали и на живо ще се хареса.

Тити, да пуснала съм ги и в фейса

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 11:42 от maugli

# 552
Благодаря ви!  Hug

а защо се пере преди изплитането?
Така изчезва специфичния мирис на вълна и боя. Освен това осинките споделят, че като се плете непрана, често ръцете се оцветяват. След прането вълната "бухва", преждата става по-обемна, и така по-вярно може да се определи необходимата дебелина на куката.

Ако някъде има схема на плетката, може ли да я посочите?

mnogo_vkusna*, заповядай: . Аз добавям още два реда лицева плетка.

# 553
  • София
Благодаря, момичета за комплиментите! Аз не пускам много неща, ама ви следя изкъсо и само събирам информация във Фейвъритс Simple Smile))

# 554
Привет!
Ще може ли малко помощ от вас.
Харесала съм това пончо http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=3850&lang=en
Някой да е правил подобно, да ми помогне със схемата.
Уж разбирам английски, но от това нито дума даже. Пробвах с преводач - още повече се обърках Confused

Скрит текст:
Пончото се плете отгоре надолу като се започва с качулката. Набират се 37-39-41 (45-47) бримки. Плете се оризова плетка с три жартиерни бримки в двата края. На 19-21-23 (25-27) cm от началото се изплита 1 ред лицеви бримки като в същото време се свиват равномерно 3-3-3 (7-7) бримки (не се правят свивки в жартиерната плетка в двата края) = 34-36-38 (38-40) бримки.
Слагат се 4 маркера:
–   първи след 4 бр.
–   втори – след 13-14-15 (15-16) бр.
–   трети – след 21-22-23 (23-24) бр.
–   четвърти – след 30-32-34 (34-36) бр.

Сега вече се мери оттук. Плете се 1 ред лицеви бримки от опаковата страна.
След това се продължава с лицеви плетка и три жартиерни бримки в двата края. В същото време в първия ред от лицевата страна се наддават 1 бримка след маркер 1, 1 бримка преди маркер 2, 1 бримка след маркер 3, 1 бримка преди маркер 4 = 4 наддавки. Повтаря се наддаването през ред още 15-17-18 (20-21) пъти = 98-108-114 (122-128) бримки. В същото време на 6-7-8 (9-10) cm, се продължава с лицева плетка в кръг. След като са направени всички наддавки се плете 1 ред лицеви бримки и след това 4-4-5 (5-6) см оризова плетка. 1 ред лицеви бримки и се завършва.

Зашива се качулката.
Връзките се плетат на една кука и се нанизват.
Благодаря за пояснението, но нищо не ми е ясно  Confused

Общи условия

Активация на акаунт