Отговори
# 645
  • Пловдив
Desi-g,аз съм при Др.Даскалов.Наистина има супер апаратура.Обяснява всичко много подробно.Изключителен професионалист е.Обикновено записва часове за седмица напред.

Нашият пол се видя,но нали ние не искаме да го знаем....
Виждам ,че всички се интересувате предимно от пола,а аз като че ли се концентрирам на отделните размери и грамажи   Grinning Grinning
На прегледа бебо мърдаше и опитваше да си лапне пръста ,но не успя и изглеждаше все е дно си гали лицето  Simple Smile
И на мен взе да ми натежава вече корема.Май-неприятно е в легнало положение,а тепърва ще растем.... Rolling Eyes

# 646
  • София
Ей, Кадроваче, моите съболезнования!  #Puppy dog
Готините колеги са огромна рядкост и човек наистина ги помни цял живот!
Дано почива в мир!
Вио, в книжката ми на д-р Спок препоръчват горещо по-голямото детенце да се отдели от родителите преди раждането и довеждането в дома на бебето! Защото иначе по-голямото се чувства изместено от "натрапника" и се създават сериозни предпоставки за по-мъчителни преживявания на голямото дете, грешни мисли и лоши нагласи към бебето. Също дори се препоръчва, когато изписват майката от родилния дом с бебето, голямото дете да е на разходка с някоя баба/дядо за 2 -3 часа. Докато майката нагласи себе си и бебето и после като баткото/каката се прибере вкъщи да има време за нея/него и да го погушка и представи на бебенцето Simple Smile На мен ми звучат логично тези неща. В тази книжка доста голямо внимание се обръща на по-голямото детенце, което сигурно намалява стреса му от идването на братчето/сестричето.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 12:04 от Вилхелм Тел

# 647
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Вио, в книжката ми на д-р Спок препоръчват горещо по-голямото детенце да се отдели от родителите преди раждането и довеждането в дома на бебето! Защото иначе по-голямото се чувства изместено от "натрапника" и се създават сериозни предпоставки за по-мъчителни преживявания на голямото дете, грешни мисли и лоши нагласи към бебето. Също дори се препоръчва, когато изписват майката от родилния дом с бебето, голямото дете да е на разходка с някоя баба/дядо за 2 -3 часа. Докато майката нагласи себе си и бебето и после като баткото/каката се прибере вкъщи да има време за нея/него и да го погушка и представи на бебенцето Simple Smile На мен ми звучат логично тези неща. В тази книжка доста голямо внимание се обръща на по-голямото детенце, което сигурно намалява стреса му от идването на братчето/сестричето.

Коя е тази книжка? Аз също гледам Борко да го изместя в неговата стая преди появата на бебето, а после като свикне с градината не мисля, че ще е такъв проблем - все пак той ще е по цял ден на градина и няма да се чувства пренебрегнат, а като се прибере ще гледам на него повече внимание да обръщам, а ще викам някоя баба да гледа бебка вкъщи, за да отидем с него някъде навън, да правим нещата, които на него му харесват.
Аз силно се надявам да няма ревност, за сега Борко казва "в коремчето на мама е моето бебе, като се роди аз ще го гледам, ще му сменям памперса и ще му давам биберон"  Party  даже на няколко пъти ме подканя да ходим да купуваме биберони за бебето и гледаме заедно с него колички  Party 

# 648
Много е важен момента с вниманието.Една съседка синът й беше на 6 като стана батко.Преди това много ентусиазирано говореше за бебето и,че ще става батко.Ночестно да кажа тя видимо си ги делеше децата след като се появи бебето.Детето се затвори,започна да говори лоши неща от рода на-ще скоча през терасата,защо се появи това и т.н.Аз говорих с моя син по тоя въпрос.Че по цял ден ще е на училище, но когато си дойде ще се опитвам да не го пренебрегвам,че ще му помагаме с каквото можем ако има нужда за училище, въпреки че може не винаги да успявам тъй като бебка ще има изцяло нужда от мен,защото тя не може да се справя както той,но въпреки ,че е на 7 е дете.Силно се надявам да е кротко бебе, за да имам повече време и за баткото.Всичко ще направя ,за да не се чувства ощетен от към показване на обич.
Той иначе много се вълнува.Одеве си сложи ръката на корема и ме гали и й говори- бате,бате ...и тя го рита и той се радва  Hug Направо ми се напълни сърцето  Crazy

# 649
Оооу да тази книжка на Д-р. Спок е страшна!  Heart Eyes Не знам дали има ново преиздаване, но мама ни е изгледала и мен и брат ми от нея! Ако може да се намери от някъде е истинско бижу!

ТДИ, то за това споделих, че почти сме с еднакви болежки, болят ни коремите, но симптомите, от които ни болят са различни.  Hug

Кадроваче, сори за колегата, на мен пък наскоро ми починаха едни съученици и шока беше ужасен. Та знам как се чувстваш.  Hug

Бях на пазар и малко по-късно ще публикувам във ФБ и тук, от къде и какво и за колко напазарувах за бебока ми.

ДА ВИ СЕ ОПЛАЧА #2gunfire #2gunfire #2gunfire Качвам се в трамвай 22 и никой не ми става (това за момента не ми е проблем все още), НО се освобождава едно място и тръгвам напред да седна, в този момент една дърта мумия, ми препречва пътя, явно се готви да слиза, а в това време трамвая ни вози като чували с картофи, в този момент залитам и настъпвам въпросната мумия БЕЗ ДА ИСКАМ, в този момент, тъкмо да се обърна да й се извиня, тя със силна злоба ме удря с лакът в областта на гръбнака. Значи, като й скочих и й ревнах, направо я направих на две стотинки, майка ми беше с мен и тя като вижда какво става естествено и тя се намеси, та накрая от словесната битка, тая мумия ни вика най-нагло, "Е щом си бременна нека ти е простено", задето съм я настъпила, а тъкмо щях да й се извиня на тая пача, да ама аз не й простих, че ме е изръгала в гърба направих я на 2 стотинки. Бясна съм!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire Как може да ме блъска, дори и да не бях бременна пак щях да я направя сама да си говори. Междо другото още ме боли мястото, където тази пача гнусна ме удари, даже е зачервено!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 650
  • София
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.bookpoint.bg/files … QEwAw&dur=708
Струва 30 лв, аз съм страшно доволна от нея. Точно тази имам: "Грижи за бебето и детето", ново издание е, има съвременен съавтор, за хомосексуалните двойки четох тези дни - по-разчупено им е мнението от моето, та имах какво да науча.

# 651
  • UK
Кадроваче
и моите съболезнования приеми за колегата си   bouquet Hug
Вилхелм Тел значи ще я потърсим тази книжчица и я почваме Hug

Chatte Noire #Crazy ееее направо ме разби с тази реакция в трамвая ooooh! толкова ли пък чак изпростяха тези хора #2gunfire

Да ви питам излязоха ми и др резултати, ама някои ме притесняват /тези в червено/ Извинявам се, че ги поствам тук и ви занимавам Rolling Eyes Embarassed но ако някой знае нека се изкаже моля
   bouquet

СУЕ (РУЕ)   102   mm/h   до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)
ПКК (Cool    *   Профил   Виж по-долу
WBC (левкоцити)   12.1   x10^9/L   4.0 - 11.0
RBC (еритроцити - бр.)   3.87   x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hgb (хемоглобин)   110   g/L   М(140 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит)   0.339   L/L   0.35 - 0.55
MCV (ср. обем на еритроцита)   87.7   fL   82.0 - 98.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )   28.3   pg   28.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   323   g/ L   330 - 350
Plt (трoмбоцити)   374   x10^9/L   140 - 440
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Глюкоза   5.54   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Тези в червено, май са доста извън нормите особено това РУЕ/СУЕ което така и неразбрах, какво показва newsm78

# 652
Мерси момичета, вече съм по-добре, говорих и с една друга колежка, уж не е искала да научавам, че нали съм бременна, но точно гадно си научих от нейна снимка във фейса. Такъв е животът .
Аз пък имам на д-р Спок за бременността, което е, но откакто сме в ремонт всички книги са в кашони и да искам не мога да я дочета в момента.
кокона20, не съм от най-разбиращите, аз затова не си поисках резултатите и направо ще ги дадат на лекаря, не исках да седя и да ги гладам един месец и да се чудя това добре ли е, зле ли е  Simple Smile
А за твоите Суе -то и на мен ми беше завишено, мисля, че е нормално през бременността, твоето обаче е доста,
хемоглобинът ти е нисък, сигурно ще ти изпишат нещо да пиеш
левкоцитите са малко повишени и при мен са така, също казаха, че е нормално
другите неща са ти долу-горе в норма, но имай предвид, че не съм никакъв специалист  Hug

# 653
Не знам как се качват снимки директно от компа тук във форума, зная как от мрежата да кача линк, но не и от харда.
Но да Ви кажа адреса на едната бебешка борса: "Първа бебешка борса Даяна и Ники", www.dianainicky.com, diana_niky@yahoo.com, това се намира като слезете с тролей 1 на моста Чавдар (пътувайки по посока жк. Левски), слезете по стълбичките и тръгнете по ул. Ильо Войвода, втората пряка се пада  ул. Кочо Честименски има една бяла къща с нови алуминиеви доглами там е фабриката с борсата. Няма големи табели, но няма и как да се сбърка сградата. Работното им време е всеки ден от 8 до 19 часа, намира се в София и тел. за  връзка: 02 945 40 20;

Другият магазин за дрехи втора ръка, където има и изгодни бебешки дрешки се намира на бул. Мадрид, ориентировъчно слизате с трамвая на гара Подуяне минавате подлеза и приблизителният адрес е бул. Мадрирд 58 (там има художествена галерия), но малко по-надолу се пада и магазина за дрехите.

Подробна информация съм описала в бебешкият албум на Черното коте във ФБ, там има бая снимков материал.

# 654
  • София
Само да кажа, че знам със сигурност че е нормално да се увеличи СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите) по време на бременността, но до какви стойности е нормално - не знам.

# 655
Коте, сега се сетих, че забравих да се възмутя за тая, на която си налетяла в автобуса, не знам как да я нарека, но човек не е със сигурност по-скоро овца  #2gunfire #2gunfire #2gunfire направо са за бой, че и повече. Мен така една в магазина ме ръгна в корема преди време, не ме видяла, че съм бременна, още малко ще ме утрепят, а после ще ме видят, а корема ми хич не е малък.

# 656
Леле, Кадроваче, аз ако бях на тебе направо щях да й зашия един як шамар, ако само ме беше ръгнала в корема!!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Тия мумии ще ни отрепят!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Уж били внимателни към брменнте, а бе май не всички, а ме виждат, че съм с корем и никой не ми става, егати изродите!
То пък тази сутрин ходих два пъти по голяма нужда и корема ми съвсем спадна. Laughing Ама нарочно се правят на кьорави тия зомбита, слънчасали от слънцето.

Благодаря на Вилхем Тел за инфото относно книжката ще я потърся и ще си я купя обезателно Simple Smile

# 657
Кадроваче
и моите съболезнования приеми за колегата си   bouquet Hug
Вилхелм Тел значи ще я потърсим тази книжчица и я почваме Hug

Chatte Noire #Crazy ееее направо ме разби с тази реакция в трамвая ooooh! толкова ли пък чак изпростяха тези хора #2gunfire

Да ви питам излязоха ми и др резултати, ама някои ме притесняват /тези в червено/ Извинявам се, че ги поствам тук и ви занимавам Rolling Eyes Embarassed но ако някой знае нека се изкаже моля
   bouquet

Не се притеснявай, нормално е. Ето линк да си по-сигурна http://www.medicine.bg/izsledvaniya/skorost-na-utayavane-na-erit … erentni-stoynosti

СУЕ (РУЕ)   102   mm/h   до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)
ПКК (Cool    *   Профил   Виж по-долу
WBC (левкоцити)   12.1   x10^9/L   4.0 - 11.0
RBC (еритроцити - бр.)   3.87   x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hgb (хемоглобин)   110   g/L   М(140 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит)   0.339   L/L   0.35 - 0.55
MCV (ср. обем на еритроцита)   87.7   fL   82.0 - 98.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )   28.3   pg   28.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   323   g/ L   330 - 350
Plt (трoмбоцити)   374   x10^9/L   140 - 440
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Глюкоза   5.54   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Тези в червено, май са доста извън нормите особено това РУЕ/СУЕ което така и неразбрах, какво показва newsm78

Ето линк да се успокоиш, нормално е при бременни.
http://www.medicine.bg/izsledvaniya/skorost-na-utayavane-na-erit … erentni-stoynosti

# 658
  • София
Вижте, 100% има и други хубави книжки! Аз тази си я купих случайно, но тя е за бременността и за детето, т.е. няма супер много информация за самата бременност, а по-скоро е комбинирана за всичко най-важно до 2 годишната възраст на дедето. Има и отношенията в семейството и нашите тревоги като родители, на мен това ми е много полезно  Wink
Що се отнася до хората - пише да се подготвим само за нас детето да е нещо специално и че далече не всички хора ще се държат внимателно и мило и ще ни влизат в положение. Аз така в един месарски магазин щях да припадна докато един мазньо си поръчваше 14 пържоли да му нарежат и пр. и пр. а аз бях за едно мляко. И вижда че ми е лошо и пак не пита да ме пусне да платя млякото и да си тръгна. Добре че момчето след него като се усмихна и като каза: Минете, че аз съм за пържоли! И аз си казах, че има и нормални хора на тази земя. Та, Коте, попаднала си на идиотка. Това е положението - тези са повече от свестните за съжаление.

# 659
  • UK
Ох, момичета благодаря ви  bouquet ако знаете как ме наплашиха в старата ми отчетна, текнаха ми сълзите...6 години ги чакам тези слънчица Rolling Eyes
Дисни Ами то аз съм с Базед /ниското ТСХ го потвърждава/ и от табличката, която си ми дала си го пише :hug
: високи ст-сти :Възпаление на щитовидната жлеза (базедова болест).
Благодаря ти много  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт