Имаме си нова дарба - до септември ще сме като мама Барба! Тема № 21

• 29 529
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Приветна всички!  bouquet

Днес  пак  в най-голямата жега трябваше да видя баткото на зъболекар. Едвам оживяхме...

Мая 191, при мен също последната менструация е 14.12 и в началото ми казваха, че термина е 20.09,но после го промениха на 21.09 и ще изляза в 45 от 07.08.  Rolling Eyes

sealover,бързичко да се оправяте и да не ви се случват повече подобни неща spoko

Аз не мислех да си купувам сутиен за кърмачки. Всички мои познати се оплакват,че не са доволни. Когато ми казаха,че трябва да отида в болница(преди 2-3 седмици) минах по път в един магазин за бельо, за да си купя нощници. Там продавачката ми показа такива за кърмачки и сутиени. Реших да купя един без да го меря дори и е изключително удобен. Цената му е смешна - 3,50лв. и съм много доволна. Нямам представа на коя фирма е, мисля че е български, но е без банели и т.н.                

# 436
  • До морето :)
Подозирам, че това с термините е нещо от програмата на докторите и нещо от весокосна/не весокосна година. И при моя АГ се водя 1 ден напред (вместо 2.9 при него излиза 3.9), ама това не ми е дерт де, поне болничните по никакъв начин не ме засягат. Иначе правилото наистина е +7 дни, - 3 месеца Simple Smile

# 437
Моя термин е 23.09, последна М 17.12 т.е. +6 дни. Не са ми го местили никога, още в самото начало ми казаха 23.09. По всички калкулатори в нета пак е 23.09  Thinking

# 438
Разминаването в термините, както е казала Лече, идва от софтуера на здравната каса и от м. февруари: дали е 28 или 29 дена. При мен е същия проблем, за който писах снощи. Докторът по формулата ме води с термин 10.09 при което ми изникваше 1 ден дупка между редовните болнични и 45-дневния. Пуснах си отпуска за този 1 ден,за което разигравах цялото счетоводство, което си беше приключило вече месеца и ме водеше болничен. Вчера като тръгна доктора да пуска 45-дневния, софтуерът каза термин 9 септември и сега трябва да си анулирам единия ден отпуск, ама той беше за 26.07 и месецът в счетоводството вече е приключен, което реално значи, че те ще ми платят 1 ден отпуск, но после ще трябва да връщам пари за този 1 ден  Twisted Evil
Така че който ходи на работа, този проблем с датите пряко го касае и дано сте случили на разбрани доктори, а не като мен.

Амели, ти нали щеше в Плевен да раждаш?

да,защо? Освен ако не тръгне бебето в идните дни, докато още съм в София.

По темата за сутиените са кърмене мога само да перефразирам един култов лаф на баба ми: вие кърменето със сутиен ли ще го правите?  Laughing
Преди мнооого години показвах на баба бельото ми и обяснявах : "тези гащи са ми за спорт, тези за мензес, тези за секс.." и тя " Гледай ти! а ние едно време секса го правехме без гащи!"  Joy
И аз едно време кърменето го правех без сутиен. Навън си носех обичайните сутиени, които се разкопчават отпред (между двете чашки). Вкъщи стоях със спортно горнище, яко наблъскано с попивателни кърпи.

# 439
И при мен има такъв момент, че всички програми ми смятат термин 16.9., а при мойта лекарка излиза термин 17.9. Освен в случая на Амели, когато вече сте уведомили работодателите за определена дата и сте пуснали до нея болничен/отпуск, проблем няма никакъв.

Както dessie88 писа, всяка жена има право на общо 135 дни болнични около раждането си, разделени в три болнични, които се припокриват. Ако роди преди термин и й останат още от тези 45 дни, те ще й се приспаднат после. Ако пък роди след термин, следващият болничен ще бъде по-малък с дните на преносването. Вероятно и това е причината да го направят "45-дневен" болничен - за да може да хване максимално ранните раждания (без да са изключения, разбира се), а не например в болничен да се излиза при влизането в девети месец, когато вече официално се счита, че доносеното дете си избира дата да се роди Mr. Green

Сутиен за кърмачки никога не съм ползвала, не смятам и да ползвам. Единственото ми изискване към сутиена е да е памучен и без банели, чашки и каквото там. Предният път ползвах едни, които много лесно се отмятаха настрани, сега ще опитам със спортните бюстиета, които нося в момента, и те се разтягат доста и мисля, че лесно ще се отметнат.
Виж това, което пропускат да споменат са блузи за кърмачки - видях се принудена да си сменя гардероба след раждането, за да имам достатъчно дрехи, които позволяват кърмене - на мен поне не ми беше удбно да вдигам блуза нагоре и търсех варианти с ризи и тип "прегърни ме", които лесно се разтварят. Сега особено както и ще бъде студено (ще стане студено много скоро), този проблем със сигурност пак ще възникне. Peace

Брей, тук май и ще завали.

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 17:41 от Lulu25

# 440
 Hug Благодаря момичета! Идеята ми е да не стане в болницата да кажат, че термина не съвпада и да ме карат да връщам болнични, защото аз като ги изпратя в счетоводството  и после идат в НОИ? Ко праим  newsm78 Все нещо недоизмислено. Най- странното е, че при накой формулата и калкулатора дават една и съща дата. При други 1 ден отклонение  newsm78
 Мими, значи и двете другата сряда на линия при доки Simple Smile Тогава полага ли ни се  безплатно ехо?

# 441
Спокойно, точно това няма как да е измислено, доколкото знам едва десетина процента от бебетата се раждат на термин, с останалите какво правим? Simple Smile

Забравих и за килограмите да кажа - не съм се теглила скоро, последно бях+11-12, но почвам вече да му отпускам края, съзнателно Simple Smile Без да се тъпча или ограничавам, все за 45 дни няма слон да стана, колкото ми се яде -толкова Simple Smile Лошото е, че на мен трябва да ми се забрани да си седя вкъщи. Оня ден сутринта направих едни бухтички на детето, той изяде 3, аз -30 Embarassed Отделно, че само се въртя и се чудя от къде какво да чопля за ядене, а нищо не ми се върши. Когато съм на работа поне е малко по-добре.

# 442
Лошото е, че на мен трябва да ми се забрани да си седя вкъщи. Оня ден сутринта направих едни бухтички на детето, той изяде 3, аз -30 Embarassed Отделно, че само се въртя и се чудя от къде какво да чопля за ядене, а нищо не ми се върши. Когато съм на работа поне е малко по-добре.
Peace Как хубаво го каза!
 Абе имам лошия навик да се опитвам да контролирам и следя нещата, ама уви само се затормозявам.  Mr. Green Не се научих.

# 443
Добре де, то ясно, че не се раждат всички на термин, ама аз едно не мога да си обясня. При положение, че ще гледат термин по ПРМ, а той се пада 27.08 как така от 01.08 ще ми дадат 45 дни, като те са само 27 в случая. Нещо май ме объркаха. Май трябваше последния болничен да не е 30 дни, а там 10 или колкото се пада...

# 444
Тъкмо се връщам от преглед и положението не е много розово. Бях на тонове и всичко ок, вика ми че няма нужда да се виждаме с док, ама аз настоях, че вчера бая си ме боля, а пък и течението ме притесняваше. Гъбите се оказаха завърнали се, а шийката = много омекнала и само 2.6 см останали. Док иска да ме вкарва в болница и ми дава последен шанс до четвъртък да си седя на д-то и дано се стабилизират нещата. Иначе в болница до края на 36-та седмица. Притеснено ми е и съвсем се сдухах...

# 445
Шамс поне са ти обърнали внимание ,сега стискай кълки и релакс  Hug
sealover много изпати малката душичка  Hug
Всички доктори са откачени  Mr. Green
Днес разбрах ,че освен всичко и чаршафи трябва да нося за бебчовци ,а няма да са в един кош е аз как да бутам 2  smile3506 да се клонирам освен  Mr. Green
Да похваля ММ ,залепи фриза в детския кът ,поръби 2 чаршавчета и протекторите на машината ,а сега готви   chef  Heart Eyes

# 446
Перличка, Доколкото оз знам, АГ-то преценява термина и по него ти издава болничния. В НОИ не декларираш дата на ПРМ  Grinning Явно е преценил да го издаде по развитие на бебето, а не по ПРМ, съответно в болничния ти ще пише термин 15.09. Или каквото там се пада.

Шамс, само спокойно, толкова време изкара със скъсена и омекнала шийка, ще успееш!

# 447
ей, туитито, добре че се обади, че те мислех. Как си?

# 448
Здравейте , тука е ад....голяма жега едвам издържам.
Не пиша , но се опитвам да следя всичко.
При мен няма нищо ново...исках да купя последни дреболии на бебо, но ММ все казва ,че септември ще ги вземем.А аз искам да си ги приготвя , че от 10.8 до 24.8 съм на море и искам да знам ,че ако се разбърза бебо всичко ще е готово.
Мен също ме притеснява кърменето...незнам как ще се справиме или изобщо дали ще се справим.

# 449
ей, туитито, добре че се обади, че те мислех. Как си?
Пия си шо шпа и ММ върши всичко  Wink Бях на доктор ,мойта я нямаше , записаха тоновете на бебовци и ... всичко било наред  Rolling Eyes другата седмица пак , аз преглед очаквах а то само видеозон. Акушерката му обърна внимание за обривите по краката (на единия крак са огромни петна) , не били рани  Shocked 
Станахме много рано и бях 2 номер , но цял ден дремя и поспивам за по 15 мин - сухи тренировки от сега  hahaha
Аз да ви кажа ,спрях да го мисля и кърмене и повиване ,като се наложи ще се справя както и всички тук ,каквото и да решим за нашите бебенца то ЩЕ Е НАЙ ДОБРОТО. Вярвам че всяка майка усеща детето си , трудното ще е да убедим бабите (моята майка поне) Mr. Green Тя от сега е убедена че няма да се справя  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт