В момента чета ... 20

• 53 805
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Все още се изненадвам, че се извъдих такъв простак да се смея на такива работи, ама … българска жилка ли…, какво да се прави… Wink

Според мен, никакви простотии не са тези смешки... Wink Хуморът в книгите на Милен Русков, дори и във "Възвишение"!, има истински английски вкус. Изглежда като писател, който се е "възпитал" в писане в духа на Удхаус и Джеръм Джеръм. А може би просто им е фен. Казвам го, понеже преди няколко дни започнах "Джобна енциклопедия на мистериите" (другата му книга, която не бях чела още) и пак имам това усещане, точно като при предишните две.

Без съмнение - много приятно се чете Милен Русков. Simple Smile

# 196
  • София
Вилли ще ти хареса, убедена съм. Имай впредвид, че не това е точно неговия стил, поне за мен е така.
P.S. да ти е жив и здрав малкия мъж, че и големия

Баш си е неговият стил, просто е “по-мека“ темата  Peace
Препоръчвам ви още, на теб и на Вилли, "Под Купола".

# 197
Вилли ще ти хареса, убедена съм. Имай впредвид, че не това е точно неговия стил, поне за мен е така.
P.S. да ти е жив и здрав малкия мъж, че и големия

Баш си е неговият стил, просто е “по-мека“ темата  Peace
Препоръчвам ви още, на теб и на Вилли, "Под Купола".

да, да, да хвърлила съм й мерак. Първо ще видя дали я има в библиотеката, ако не ще си я купя.
Тук в сайта има тема за сериала. Naughty

# 198
Все още се изненадвам, че се извъдих такъв простак да се смея на такива работи, ама … българска жилка ли…, какво да се прави… Wink

Според мен, никакви простотии не са тези смешки... Wink Хуморът в книгите на Милен Русков, дори и във "Възвишение"!, има истински английски вкус. Изглежда като писател, който се е "възпитал" в писане в духа на Удхаус и Джеръм Джеръм. А може би просто им е фен. Казвам го, понеже преди няколко дни започнах "Джобна енциклопедия на мистериите" (другата му книга, която не бях чела още) и пак имам това усещане, точно като при предишните две.

Без съмнение - много приятно се чете Милен Русков. Simple Smile

Да, аз малко пресилено го казвам за простащината! Wink Ако беше истинска простотия, или нямаше да я чета, или нямаше да си призная, че съм "простак".  Laughing Току-що прочетох един смешен откъс от "Възвишение" на мъжа ми и каза, че печеля "1:0" - в смисъл, че хем е смешно, хем напомня и на леко "зевзешкия" хумор на неговата компания. Simple Smile

Не се реших за другите две книги на Русков. Трябваше да го попитам би ли могъл да ме убеди да ги чета, след като не се интересувам особено от темите в тях. Но първо забравих този въпрос, второ не мисля, че е човек, който ще седне някого да убеждава; хареса ми начина, по който обяснява, че пише - не с мисълта за читателя по време на писането, само за стойността на самото произведение.
Щях да го питам и кои са любимите му автори, сега като споменаваш тези английските, но направо в захлас слушах каквото и да говори (и каквото и да го питат); освен това мисля, че в рамките на един въпрос беше попитано кои автори харесва, но въпросът беше по-обширен и не стигна до авторите...

Скрит текст:
Още малко:
„Ах, брате! Аз ще ся приподвигна тука да река, че като приближих до своето си месторождение, ако знайш какво сладко и неизразимо удоволствие с никоя мирска доброта несравнимое възприех, като видях отблизо въздуха (оризонта), гдето бях първий път изгреянието на сълничнината светлина видял и въздъхнал първия жизнодавния въздух, на това кажа място, кое природа от сяка страна с бойни хладни планини заградила като с крепки крепости и с изобилни пребистри и студени извори, с цветовни високи могили украсила, с въздух, кой живот диша и здравие, като и мертвите че иска да съживи. Не можеш си представи!“

Нищо, че същевременно се изказва и грубичко за близките си...
"А мен ми ся, брате, сърдце яко разтуптя, защо бяхме ний застанали в подножието на Разбойна, над Долната кория, и цял Котел ся види на длан. Река ли, мога да си ида вкъщи за един час. Оттук виждам и покривът на нашата къща. Що ли правят ония там? Аби правят. Ибах ва! Добре сторих аз, че ся зафанах с Делото.“

Така си е човекът - "колебай ся като махало":
"Турци избиват на сто души един, я има и толкова, я няма. А природа избива сички, рано или късно. И турци, и ерменци, и българи, и евреите биля, при цялата им хитрост. На нея хитрост не й минава. Сички тя избива без никакъв пропуск. И туй е същото нещо, кое и неспирно поражда живот, като оня здравец в  Котел. Същото нещо! Колебай ся като махало – напред-назад, напред-назад. Както ся и человеческата мисъл колебай . Ту това ти ся види, ту обратно – онова. Оплел ся в двуликостта като пате в кълчища."

# 199
  • София
Момичета, записвам се и аз в темата! Бях в отпуска и затова чак на 14 страница.  Grinning  Предимно спортувахме 2 седмици, но прочетох няколко книги също. Марина Юденич - хареса ми, леко плажно четиво, има съспенс, държи интереса, но не е с големи претенции.  Wink Гогол ме очарова! Много е труден в оригинал, страшно богат език има, но усилието си заслужава - той е удоволствие за душата и наслада за ума!  Grinning Мисля да продължавам с него, предстои ми Ревизор.
Междувременно прехвърлих книгите на Гайдурков за храненето, а сега съм си подредила една страхотна Аюрведична книга (но тези не са съвсем в раздела художествени). Wink

Четохте ли новата книга, която е от автора на "Крадецът на книги"? Отзиви? (Особено ще се радвам на отзиви на хора, на които "Крадецът на книги" е харесал много!)

# 200
дано ми хареса  Praynig

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 21:32 от Sparks

# 201
  • София
В момента чета Шантарам и ми оставаха 100 страници до края, когато установих че липсват 20 стр. след това от 815 до 830 някъде, ги има 2 пъти .. после пак има липсващи , абе тотално са объркани последните 100 страници..

Не знам какво да направя, дали да пиша до издателството ли , не знам...

Който иска да си купува Шантарам да внимава !!!

# 202
Поискай да ти я сменят, откъдето си я взела. Peace Аз съм го правила.
Предполагам, че и от издателството може.

# 203
  • София
От издателството със сигурност ще я сменят!

# 204
  • София
Поискай да ти я сменят, откъдето си я взела. Peace Аз съм го правила.
Предполагам, че и от издателството може.

Да ,  обаче е взета от панаира на книгата , а издателство Орегон, на което е книгата,не мога да му намеря нито номера,нито офиса къде е. Та затова писах на издателството,от чийто щанд взех книгата - Алтера, и сега чакам отговор..

# 205
Тъкмо приключих с "Аз преди теб" /Дж.Мойс/. Хубава книжка, приятна за четене. Идеална за лятната почивка. Преди време мислех да си я купувам, колебаех се между нея и ''Да дойдеш на света". Сега се радвам, че успях да я прочета в ел.вариант и че така ще мога да ги имам и двете книги.

Започвам ''22/11/63". Това ще е първата ми среща със Ст.Кинг  Peace

# 206
Прочетох "Повелителка на реките" на филипа Грегъри - исторически роман, но не се старах много да запомням кой какъв точно бил - крал, кралица и прочие. Грабна ме повествованието и това което мисли и прави главната героиня и мисля, че е много хубава история.
"Любов" о т Шафак - започнах я, но нещо не съм може би в момента на такава вълна.

# 207

Без да се усетя прочетох около 1/3 от нея днес следобед. Увлекателна е, интересно описание на създаването на едно общество. Може би се води тийнейджърска, но на мен ми харесва за сега  Peace

# 208
  • на североизток от Рая
 По молба на Нези ще споделя за книгата "Мирис".

В скрития текст се съдържа част от съдържанието.

Скрит текст:
Книгата грабва от първите страници. Разказва за живота на едно осиротяло момиче, което след смъртта на баща си е изпратено да живее при леля си и семейството й , които никога не  е виждало и не познава. Отчуждението на майка й я съсипва. Новият живот предстои да е труден и осеян с препятствия и неприятности.

Лила е индийка, родена в Кения, но заживява в Париж. Домът , в който попада, е мизерен.  Още при стъпването си там  не вижда нищо добро, пълно разочарование от това, което е разказвала майка й. Но тя бързо пораства, създава нови контакти и след скандал с лелята бяга от дома й без документи за самоличност. В големия град съществува благодарение на приятелството си с `влиятелни` жени, а оттам се запознава и с мъже. Историите са представени по много екзотичен начин. Особено когато Лила готви. В това е силата й. Такива описания на подправки и аромати, че се усещат от страниците. И целият свят на Лила е населен с аромати, дори себе си тя възприема чрез телесния си мирис. Но не харесва своя аромат, а иска да се освободи от него. Със същата отчетлива сетивност тя възприема музиката /има приятел музикант/, допира с другите хора, особено контакта с мъже.
В анотацията прочетох, че сравняват книгата с "Парфюмът" на Зюскинд. Тук казвам категорично - не! Идеите на книгите ги усещам като напълно различни.

# 209
Благодаря ти,Нели! Hug
Обикновено даваш оценки на книгите,които си прочела . На тази колко ще дадеш?

Общи условия

Активация на акаунт