В момента чета ... 20

• 53 814
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Не, изобщо не е мелодрама "Нови съседи": ебан на n-тa с горчив привкус и трилър елементи.

# 256
  • Варна
Не, изобщо не е мелодрама "Нови съседи": ебан на n-тa с горчив привкус и трилър елементи.

Nice. Тъкмо такова ми се четеше.

"Ние, живите" е МНОГО автобиографична. Смятам, че всеки, който иска да се запознае с Айн Ранд, трябва да започне именно с нея. Потресаваща творба.

# 257
  • Ямбол
Аз съм оценила "Нови съседи" с 5 звезди и помня, че ми хареса, но сега не мога да си спомня подробности. Във всеки случай не е като нюансовите бози, а си е трилър.

# 258
Посегнах случайно към "Оризовата майка" и я изгълтах за ден. Много ми хареса. Докосна ме, развълнува ме, смачка ме.

# 259
Прочетох "Намисли си число". Хубав трилър, авторът пише много добре, но си признавам, че очаквах нещо по-заплетено.
Спойлер -
Скрит текст:
темата за серийните убийци и някой от родителите, тормозил убиеца като малко дете, ми е много изтъркана. Сумати филми и книги има написани за това.

Последните трилъри, които ми харесаха, бяха на Харлан Коубън.
Някой да препоръча някой интересен трилър?

# 260
Аз вчера довърших "Школа за магии" на Нелсън Демил, силно препоръчвам за любителите на шпионските трилъри  Peace. Вечерта прочетох и "Кратка история на самолета", някои разкази много ме развълнуваха, някои откровенно ме отегчиха, а няколко даже не успяха да ме докоснат. Сега подтикната от приятелка започвам Амели Нотомб, имам две нейни- "Нито Ева, нито Адам" и "Изумление и трепет" и още се чудя коя да бъде  Laughing

# 261
[
Приключих с „Ние, живите” на Айн Ранд и със „Софийско жителство” на Тодор Костадинов. И двете книги много ми харесаха, всяка по своему.
Айн Ранд започнах да я възприемам по различен начин и определено много внимателно. Първата ми среща с нея беше с "Атлас, изправи раменете". Книгата ме разтърси, въпреки, че според мен можеше и да бъде наполовина като обем Simple Smile. Чак след това разбрах коя е Айн Ранд и това обясни много неща. После прочетох "Химн" - също много силна книга. Но представянето на философията й ми идва твърде агресивно. Много от вижданията й подкрепям и прегръщам, но тя стига твърде далеч за моя вкус Simple Smile. Усещам много силен пропаганден дух, прекалена възхвала на идеали, които, ако са така, както тя си представя - няма да доведат до особени добрини Simple Smile. А може пък и аз да съм твърде умерена като възгледи, все пак виждам как се проваля развитият капитализъм Simple Smile.

# 262
...

Аз започнах вчера да чета на компютъра "Океанът в края на пътя" /Нийл Геймън/. Видях, че е излязла и я намерих на английски. Това е първата ми среща с Нийл Геймън и не зная какво да очаквам от книгата, в началото съм. Мога да я определя като трилър с елементи по Ст.Кинг  Mr. Green

# 263
Kingfan, като се завърнеш от приключението, да споделиш отзив за този Град  Wink !

Непременно, само да се върна.  Laughing

За хубав трилър мога да препоръчам, който и да е роман за агент Пендъргаст http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%8 … D1%82%D1%8A%D0%BD

На мен по принцип всичко в съавторство на Дъглас Престън и Линкълн Чайлд ми харесва.

А като любител и на трилър и крими разкази, мога много да похваля:

И двата тома.  Mr. Green

# 264
О, наистина ли е така? Аз пък си мислех, че е някаква сълзлива мелодрама. Ще си я купя значи. Лято е все пак  Mr. Green

Simple Smile Изчакай, ако искаш, мога да ти я дам за прочит по-нататък. Аз не си падам много по такива, то май и не съм чела, освен класики като "Любовникът на лейди Чатърли", "Вечната Амбър" и "Мадам Бовари", ако изобщо може да има място за сравнение...
Айде приятно четене на "Отделената глава"Wink А за морето ще си взема "Нови съседи" и за всеки случай още някоя (не съм решила коя;-)

# 265

Много ми напомня на "Парфюмът", явно съм пристрастена към книги от първо лице, ед. число. Embarassed

# 266
Айн Ранд започнах да я възприемам по различен начин и определено много внимателно. Но представянето на философията й ми идва твърде агресивно. Много от вижданията й подкрепям и прегръщам, но тя стига твърде далеч за моя вкус Simple Smile. Усещам много силен пропаганден дух, прекалена възхвала на идеали, които, ако са така, както тя си представя - няма да доведат до особени добрини Simple Smile.

Да, точно агресивно и някак крайно го усетих и аз. Определено ще прочета и други нейни книги.

# 267
Ммм, кой спомена Нийл Геймън? "Добри поличби", написана в съавторство с Т.Пратчет ми е една от любимите.  Peace

# 268
  • Варна
Някой да е чел класика на хорър мистериите Хауърд Лъвкрафт? Силно съм заинтригувана от автора, въпреки, че този тип литература винаги съм пренебрегвала. До голяма степен интереса ми се дължи на факта, че една от книгите на обичния ми Сомоса има за отправна точка в романа си "Ключът към бездната'?
Блажев го беше разпердушинил яко, но търся алтернативно мнение  Mr. Green

# 269
Богиня, аз съм пристрастена към Лъвкрафт. Много ми допада как пише,разказите му са много силни и мрачни. Почти липсва пряка реч,което не допада на всеки. Но според мен няма да сгрешиш ако дадеш шанс на автора.

Общи условия

Активация на акаунт