В момента чета ... 20

• 53 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Чета Чучулигата и определено много ми харесва. Тук във форума само хвалби има за тази книга и реших да видя  дали наистина е толкова хубава и не се разочаровах.

# 241
Чета Чучулигата и определено много ми харесва. Тук във форума само хвалби има за тази книга и реших да видя  дали наистина е толкова хубава и не се разочаровах.
Скрит текст:
Наистина е много хубава.След като прочетох книгата,гледах и филм от няколко епизода.Има го във Вбокс,нещо като минисериал  Peace

# 242
  • Варна
Спомням си, че на младини много ми хареса. Романтично четиво за млади момичета.

# 243
  • USA, Steak State
Ето

http://www.sonomataekwondo.com/id137.html

http://www.goodreads.com/list/show/478.Required_Reading_in_High_School

Това е списък на книги, които трябва да бъдат прочетени докато си ученик- от обща култура. Задължителните списъци се променят според щата и училището ти. Издирвам сега списък за нашия щат. Ще ми отнеме малко време...

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 22:51 от TheBlackWidow

# 244
Спомням си, че на младини много ми хареса. Романтично четиво за млади момичета.
Ами чучулига, ранобудна птица - пролет-младост.
Не подхождат такива неща на дърти кукумявки като нас  Sunglasses

Скрит текст:
Боги, ако се чудиш кой ти е изпратил поканата в Goodreads, да не се чудиш кой е.

# 245
  • София
Нещо неприлично скъпо...става за на плажа, но не е кой знае какво, все пк върви бързо Mr. Green

# 246
# 247
Приключих с "Черното ехо" на Майкъл Конъли. Не бях твърде впечатлена, но пък последните 20 страници ми пооправиха вкуса, развръзката ми допадна. Ще продължа с Хари Бош поредицата при всички положения, но в момента съм подхванала едно много лудо книжле - "Градът на сънуващите книги".  Mr. Green

"Това не е приказка за хора с нежна кожа и слаби нерви – тях веднага бих ги посъветвал да оставят книгата на рафта и да се насочат към отделението с детски книжки. Къш! Марш оттук веднага, ревльовци и любители на билков чай, палячовци и лигльовци! Тази книга разказва за място, където четенето продължава да е приключение. Според Замонския речник думата „приключение“ означава:
„Безразсъдно смело начинание, подтикнато от изследователска страст или свръхсмелост, със застрашаващи живота аспекти, непредвидими опасности и понякога – летален изход.“
М-да, говоря за мястото, където четенето може да ви доведе до лудост. Където книгите те нараняват, отравят и могат дори да те убият. Нека само този, който е готов да поеме риска да прочете тази книга и да рискува живота си, ме последва към следващия абзац. Всички останали поздравявам за страхливото, но здравословно решение да се откажат. Добре направихте, бъзливци! Желая ви дълъг и скучен живот и тук ви казвам „сбогом“!"

# 248
Опс, пообърках се нещо.
Майкъл Конъли определено не е от моята бира.

# 249
  • София
Kingfan, като се завърнеш от приключението, да споделиш отзив за този Град  Wink !

# 250
buttinsky , Laughing разсмя ме с твоите кукумявки Mr. Green
Аз дочетох зашеметяващата "Пътят на промените" - добра, много добра, макар и потискаща творба. Още съм под въздействието й.
Сега май ще почна "Отделената глава" на Айрис Мърдок. Мислех "Нови съседи", но сутринта в бързината съм взела другата и след малко преди и в (гр)адския транспорт я почвам, дано е свежа, че и море ме чака Wink

# 251
  • Варна
О, и аз си взех "Отделената глава" от Алеята. Ще четем заедно Simple Smile

Завърших "Кардиналът" на Морис Уест. Господи, три пъти проверявах дали авторът наистина е мъж  Rolling Eyes - звучи като розов роман /от най-сълзливите/ с лек привкус на религиозно-папска интрига. Чак ме е яд, че изгубих цял ден за тази блудкава история.

Започнах "Площад Диамант". Паралелно чета и "Мисленето".

# 252
buttinsky , Laughing разсмя ме с твоите кукумявки Mr. Green
Аз дочетох зашеметяващата "Пътят на промените" - добра, много добра, макар и потискаща творба. Още съм под въздействието й.
Сега май ще почна "Отделената глава" на Айрис Мърдок. Мислех "Нови съседи", но сутринта в бързината съм взела другата и след малко преди и в (гр)адския транспорт я почвам, дано е свежа, че и море ме чака Wink

"Нови съседи" е яко порненска история. 70% от съдържанието е ммм...доста сексуално.
Отделно не я препоръчвам за хора с репродуктивни проблеми.

# 253
  • Варна
О, наистина ли е така? Аз пък си мислех, че е някаква сълзлива мелодрама. Ще си я купя значи. Лято е все пак  Mr. Green

# 254
О, и аз си взех "Отделената глава" от Алеята. Ще четем заедно Simple Smile

Започнах "Площад Диамант".

С мен пък ще четеш "Площад Диамант'.  Laughing И аз я започнах снощи.

Приключих с „Ние, живите” на Айн Ранд и със „Софийско жителство” на Тодор Костадинов. И двете книги много ми харесаха, всяка по своему.

Първата обаче ми беше по-претенциозна някак. Както писах, разказва за живота в Съветска Русия след революцията. В лицето на главната героиня Ранд описва своите мисли, чувства и идеи. Направи ми впечатление, колко е умна, смела, амбициозна. Влюбват се с най-красивия и желан младеж в Петроград, син на адмирал, горд и непреклонен, обикновено гледа презрително. Освен всичко това, в нея е влюбен и най-честният и безкомпромисен комунист. Иначе жените–партийни активистки са мърли, неугледни, нахални, не готвят, не чистят, само ходят по събрания. Дотук със смешното. Другото е отчайващо тъжно и чак трагично. По магазините няма нищо, ако пуснат нещо е с купони, за да имаш купони трябва да работиш за новата власт. Глад, мизерия, отнемане на жилището, Сибир. И пропаганда за светлото бъдеще. Книгата е много хубава, ако ви интересува темата за живота при диктатура. Романът е много смело написан за онова време /публикуван 1936 год./, силен и въздействащ.

И така прескочих в София през осемдесетте /втората книга/. „Софийско жителство” е също много хубава книга, искрено написана, до болка откровена, толкова, че чак са отказали да я издадат /1984 год./. Разказва се за едно обикновено провинциално момче, дошло в София да учи. Описва се живота в Студентски град, как си търси работа, започва връзка с момиче от тогавашния хайлайф. Дали защото ми е по-близко и познато описаното, тази книга повече ме разчувства, направо разстрои на моменти.

Общи условия

Активация на акаунт