В момента чета ... 20

• 53 796
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • на североизток от Рая
Нели, ти сега в "сезона на тефтерчетата" си много актуална с твоето   Party
Ама няма ли вече да минеш в goodreads-а?    Mr. Green

Hug

Hug

Този goodreads все не идва на дневен ред. Май ми трябва време, за да го изуча и да го ползвам без да срещам трудности. Знам, че има тема, някои момичета ми писаха подробности за него миналото лято, но така и не се включих там.  Blush

Скрит текст:
днес заминавам за седмица извън града. Дано да имам време да чета, вземам си две книги с мен. Ще пиша при възможност.

# 226

Интересна история, поднесена с много красив и забравен изказ ... Ех, Набоков!

# 227
Mомичета, някъде из темата/ите четох, че някой е почнал "Истиорията на един брак" (и му харесва;-). Мисля че Нели... Моля да сподели цялостен коментар по-нататък, защото ме беше заинтересувала преди.  Hug

# 228
  • на североизток от Рая
alen mak, аз я започнах. Но тези дни не възприемам прочетеното и я оставих. Ще започна Великият Гетсби днес или утре, а Историята на брака ще остане за по-нататък. Но непременно ще споделя като я прочета.  Simple Smile

# 229
alen mak, аз миналата година прочетох "Историята на един брак"-Андрю Шон Гриър и също много ми хареса. Много нестандартна история, но ще разкрия съдържанието, ако разкажа повече. Книгата наистина разказва историята на един брак, на това какво влага всеки в изграждането му и какво се случва, когато единият реши да се оттегли, за да открие себе си. Това мога да кажа на първо време. Мога да си потърся и записките от миналата година, а и книгата я имам, ако те интересува нещо повече.

# 230
Аз започнах "Калната река" (много бързо четете и напредвате) и въпреки, че е тежичка като сюжет, много бързо стигнах до средата.
Мога да кажа, че ме заинтригува по някакъв начин, дори се рових за допълнителна информация относно този период от историята на Китай.
Обещала съм си следващата книга, която ще прочета задължително да е нещо леко и развлекателно, че от два-три месеца се товаря с едни сериозни четива...

_dexter_ и аз съм голяма почитателка на Сафон  Wink

# 231
Сега си взех от библиотеката на М. Вешим "Английския съсед" по ваша препоръка и "Смях в залата". Само това имаха на този автор.
Също така си взех и Беър Грилс автобиография "Кал, пот и сълзи" - помните ли го, онзи дето има едно предаване "Оцеляване на ръба" и яде и пие всевъзможни неща на всемъзможни места.
А "Под купола" на Ст. Кинг и "Игрите на глада" на Колинс ми ги резервираха. Голяма борба за тях.

# 232
  • Варна

Каквото и дажа, все ще е недостатъчно.

# 233
  • Варна
В момента чета . За втори път взимам книга на Кинг и се надявам този път да я прочета цялата. "Мъртвата зона" не успях да я дочета. Може и да не и е било времето тогава - бях на 16 Simple Smile .

...
Може ли мнение после ? Peace
Мнението ми за "Момчето с раираната пижама" се припокрива с това на svet65.

# 234
  • на последния етаж
Почти преполових

# 235
"Повелителят на мухите" е книга, която се изучава в средното училище в Америка. Абсолютна класика е.

Не съм я чела, признавам без бой, но съвсем скоро смятам да премина всички задължително изучаеми книги в училищата тук.

След противоречивите мнения, които прочетох за Повелителят, мисля, че ще я изчета с още по-голям ентусиазъм (което не е гаранция, че няма да съм разочарована на финала).

TheBlackWidow, би ли споделила и други заглавия, които се изучават от американските ученици? Стана ми интересно и любопитно просто  Thinking

# 236
Вчера дочетох 22/11/1963 на Стивън Кинг, признавам си- с известно нетърпение.
Твърде разтеглено ми се стори действието и прекалено подробно описани някои сцени за сметка на други.
Може би грешката е в моя телевизор, тъй като не си падам особено по политиката, нито имам задълбочени познания по история на САЩ, та като цяло повече ме интересуваха личните истории на обикновените хора.
Препратката към "То" ми се стори неловка и някак не ме накара да си спомня с "умиление и трепет" за онази история. Отношенията между героите бяха като дежа вю ( междудругото почти няма книга на Кинг, в която да не се използва този термин), та да...имах предвид, че прекалено идеализирани бяха любовта, приятелството, а може би съвсем нарочно и въпреки всичко - скучно. Откровено казано ми втръсна да чета за "любенето" и "крем питите" на двамата не дотам млади влюбени. Сякаш прекалено често се случваше, а останалите гадни обстоятелства около Джордж по никакъв начин не се отразяваха на тези неща чисто емоционално. Можеше поне една по-сакатлъшка и кошмарна любовна сцена да бъде описана, предвид и кондицията на героите от един момент нататък.
Отделно  идеята за пътуване във времето и корекция на станалото никак не ме изненада. Нямаше неочаквана за мен развръзка, тъй като съм чела и други книги на тази тема, в които надълго и нашироко ( макар и на далеч по-малък обем от страници) е описан възможният изход от една такава намеса. За справка "Краят на вечността" на Айзък Азимов.
Липсваше и характерното чувство за хумор на Стивън Кинг от по-ранните му творби. Прекалено сериозна и мрачна книга с бледорозов финал. ( за малко да се разплача накрая, но удържах фронта)  Mr. Green

Сега се разведрявам с "Пържени зелени домати" на Фани Флаг. Героите са големи сладури и ръсят бисер след бисер  Laughing

Реда си чакат:
и

# 237
  • Варна
О, "Стръв", супер избор.

# 238
Ами, ти си една от виновниците да си я набележа. Mr. Green
Страхотна реклама си й направила и тук и в Goodreads.

# 239
  • Варна
О  Rolling Eyes, поласкана съм.

Общи условия

Активация на акаунт